Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 29
(#) Ronin válasza tuskezs hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Állítsd műszert diódamérésre.
Tedd az egyik végét az IC pozítív ágára, és a másikat a kimenetére. Majd ugyanezt a negatív ágról is. Ha 00. valamennyit mutat, akkor az IC kuka.
(#) tuskezs válasza Ronin hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

Elvégzett mérések:
IC1 (kisebbik panelon)
fekete 14(-es láb), piros 15(-ös láb): 716 (kép mellékelve)
f14, p13: végtelen
p14, f15: végtelen
p14, f13: 801

IC2 (nagyobbik panelen, kis panelhez közel)
f14, p15: végtelen
f14, p13: 723
p14, f13: 720

IC3
f14, p13: 530
p14, f13: 547

IC4
f14, p13: 520
p14, f13: 545

Remélem jót és jól mértem.
Cseréljem ki az IC1-et? Mekkora kondikat kell a dióda alá tenni (kiégettek helyére)?

(A következő távirányításos út a Holdra fog vezetni a jövő héten, ha ezt sikerül megcsinálni...
(#) titi válasza tuskezs hozzászólására (») Márc 9, 2010 /

A három vezeték (kék-sárga-kék) közvetlenül a trafóról jön?
Mert az a váltó 30Volt kicsit soknak tűnik, ugyanis egyenirányítva, pufferelve több mint 42V lesz. (Vagy ennyit csal a műszered?)
Az elfüstölt kondik értékét pedig megtudhatod, ha megnézed a rajta lévő kódot. (Mind a négy ugyanaz, tehát ha nem látod a sérülteken, nézd meg valamelyik másikat.)
Nézd meg az IC 1-es lábához képest is a 13 és 15-ös lábakat, mint az előbbi méréseknél.
Ha nem tapasztalsz zárlatot, és nem sajnálsz egy biztit, akkor miután cserélted a kiégett kondikat, tehetsz egy próbát, de úgy, hogy a kimenetére nem kötöd rá a hangszóró csatlakozást. (Az IC melletti csatit szabadon hagyod.)
Ha nem mutat semmi rosszat, akkor utána visszakötött hangszóróval is megnézheted.
Ja és előtte azért mérd meg a hangszóró ellenállását is.
(#) tuskezs válasza titi hozzászólására (») Márc 10, 2010 /

Ha jól emlékszem a kondi kódja 109. A kódot hol tudom dekódolni? (Esetleg meg tudod mondani ez alapján az értéket?)
(#) tuskezs válasza titi hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

Kedves Titi!

Let's go to the Moon! Köszönöm!

Elvégeztem a méréseket, minden jó volt. Kicseréltem a kondikat és a javaslatod szerinti sorrendben üzembe helyeztem. És működik, sőt szól! "Hibbátlan"! Remélem sokáig ilyen is marad.

(A három vezeték a trafóról jön és a műszerem szerintem oly sokat nem csal, a konnektorban 226V-ot mutat)

Elkezdem szervezni, a Holdra szállást, ha elakadok, jelentkezem.
(#) titi válasza tuskezs hozzászólására (») Márc 12, 2010 /

Hali!
Örülök, hogy működik!
Én maradok a földön...
(#) kovi1 hozzászólása Márc 14, 2010 /

sziaszok javitason van nalam egy sw-hf5.1 5005 es el szalt bene a halozati trafo es a trafo parametereire volnak kivancs ha valaki tugya a veszultsegeket meg a tejesitmenyt nagyo meg koszonem
(#) kovi1 hozzászólása Márc 14, 2010 /

elnezeseteket kerem tovab kutakotam a neten es ezt tanaltam meg a halozati trafo modelja alapjanSpecyfikacja Transformatora:
PRI: 230V ~50HZ (Red - Red)
SEC: 27V*2 ~2,8A (Blue - Yellow - Blue)
13.5 \*2 ~1.9A (Yellow - Black - Yellow)

MODEL: AL86540280 (EP13500020)
(#) titi válasza kovi1 hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

A primer szakadt?
Egyes trafókba szoktak tenni hőbiztosítékot, ha túlmelegszik, az leold.
Persze nem biztos, hogy ebben is van, de esetleg érdemes lenne utánajárni.
(#) kovi1 válasza titi hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

koszi a segitseget erol meg is feletkeztem mingya meg is nezem
koszi
(#) kovi1 válasza kovi1 hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

koszi titi meg let a ludas

Kép088.jpg

(#) titi válasza kovi1 hozzászólására (») Márc 14, 2010 /

Szívesen!
De cserébe ígérd meg, hogy ha ékezetet nem is tudsz, de máskor használsz írásjeleket, és nagybetűt a mondatok elején.
(#) embraced hozzászólása Ápr 13, 2010 / 1

Sziasztok! Van egy genius 5005-ös tipusú 5.1-esem és az a problémám vele hogy amikor áram alatt van, akkor a hangerőszabályzót tekeri lefele minimumra és nem áll meg sose...távirányító és stdby gombra sem reagál semmit. Valakinek ötlete?
(#) titi válasza embraced hozzászólására (») Ápr 13, 2010 /

(#) embraced válasza titi hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Köszi szépen! Eddig arra jutottam hogy a standby ágon lévő kondi zárlatos lett, szal valószínű ez lesz a baja...remélem
mégegyszer köszi
(#) titi válasza embraced hozzászólására (») Ápr 15, 2010 /

Nincs mit, remélem tényleg segít! Többet én se tudnék mondani, azért linkeltem inkább, hátha hasznos...
Üdv!
(#) embraced hozzászólása Ápr 26, 2010 /

Sziasztok! Nagy nehezen sikerült a mikrokontrollert kibillenteni az állapotábol. Így már bekapcsol és minden nyomógomb funkcionál. Viszont nem szól...talán a mélynyomóbol hallok apró hangokat.Végfok ic baja lehet?
(#) titi válasza embraced hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

A végfokot könnyen ellenőrizheted, ha a bemenetére (csatolókondin keresztül) jelet adsz.
(#) embraced válasza titi hozzászólására (») Ápr 26, 2010 /

Szia! A tda IC-k bemenetei előtt van kondi- ha onnan vezérlem az IC-t akkor már nem kell külön csatolókondi igaz?
(#) titi válasza embraced hozzászólására (») Ápr 27, 2010 /

Igen, igaz!
(#) embraced válasza titi hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Na megnéztem a végfokokat és az előfokokat is és jók. Most most jön az előtte lévő PT IC-k és a táprészük.
(#) embraced hozzászólása Ápr 29, 2010 /

Szeretnék segítséget kérni! Az a problémám hogy a 26. oldalon lévő PT (BT) IC-k hogy kapnak 8V-ot amikor a 28.oldalon lévő 7808 as 8V-ját leosszák az r52-es ellenállással 6.5V-ra amit továbbítanak a JACK1-el a PT IC-knek. Tehát nem hogy a 8V-ot de még a rajzon jelzett 7V sincs meg teljesen. Mondjátok már meg hogy elnéztem valamit?

genius..pdf

(#) titi válasza embraced hozzászólására (») Ápr 29, 2010 /

Hm..érdekes...
(#) embraced hozzászólása Ápr 30, 2010 /

Na most már teljesen ki vagyok akadva. Nincs itthon oszcilloszkópom. Nem tudom, hogy most az a baj e, hogy a pt2323 és pt2258(rajzon 2328) nem kap e elegendő feszt, vagy rossz valamelyik pt IC vagy a mikrovezérlő e. Az órajelet adatjelet meg nem tudom megnézni hogy mi küld. Nem tudnátok nekem segíteni?
(#) embraced hozzászólása Máj 3, 2010 /

Sziasztok! A problémám már ebbe a topicba "nyúl". Van egy Genius sw-hf 5005 típusú hangfalam. Az erősítő része jól működik. A problémám a mikrovezérlő és/vagy a PT IC-k amiket i2c vel van vezérelve. Nincs itthon oszcilloszkópom. Nem tudom, hogy most az a baj e, hogy a pt2323 és pt2258(rajzon 2328) nem kap e elegendő feszt(6.5V-ot kap,de ha az ellenállást rövidrezárom és közvetlenül kapják a 8V-ot akkor sincs semmi) ), vagy rossz valamelyik pt IC vagy a mikrovezérlő e. Az órajelet adatjelet meg nem tudom megnézni hogy mit küld. Nem tudnátok nekem segíteni?

adatlap
(#) titi válasza embraced hozzászólására (») Máj 3, 2010 /

Ha egy kicsit visszaolvasol, láthatod, hogy másnak is meggyűlt a baja ezzekkel a PT IC-kel. Bővebben: Link
Esetleg próbáld ki azokat a tanácsokat, amiket neki is írtam. Nem írom le még egyszer, kövesd végig a beszélgetést, de ha valami nem világos, nyugodtan kérdezz!
Viszont most egy pár napig keveset leszek netközelbe, nem biztos, hogy tudok válaszolni.
(#) embraced válasza titi hozzászólására (») Máj 5, 2010 /

Természetesen és is megtaláltam ezeket a hsz.-eket, és én is megnéztem és nekem is csak akkor szól ha közvetlenül a pt2258 kimeneti lábaira kötöm a jelet. Viszont ha minden igaz ma le tudom mérni a vezérlő óra és adatjelét.
(#) Mr.Gibbs hozzászólása Máj 12, 2010 /

Most a következő problémával fordulok Hozzátok:bekapcsoláskor a fő hangerő poti kb.20%.ra beáll.A kis potival szabályozható a hangerő,de a fő potit hiába tekerem föl a hangerő nem változik.Hiába van a jel a műveleti erősítők elején (pt-k kihagyva )alig szól a cucc.Genius 5.1 sw1500-ról van szó. Ha jól néztem a fő poti a mikrovezérlő bemenetére van kötve.Előre is köszi a segítséget.
(#) titi válasza Mr.Gibbs hozzászólására (») Máj 12, 2010 /

Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy nagy ívben el kell kerülni ezt a márkát!
Egyébként a korábbi gondod megoldódott? Vagy ez most egy másik? Vagy csak én vagyok lemaradva?
(#) Mr.Gibbs válasza titi hozzászólására (») Máj 13, 2010 /

Ez még a régi gépezet, csak most megépítettem hozzá egy másik Genius bemeneti csatlakozó panelját, amit a PT-s ic-k után kötöttem.Azzal szembesültem ,hogy még így is valamiért a master poti "belebeszél "a dolgokba.Pedig én úgy néztem ,hogy csak a PT2258-at vezérli az SN..., amire a master poti van kötve.Egyébként a master egy darab ha jól emlékszem 50kOhm.os poti.Úgyhogy most megint itt állok a "kakiban".
Következő: »»   6 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem