Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1332 / 3649
(#) Rober_4 válasza Prome hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Tehát akkor egy másodperc alatt rengeteg lelőhelyet lehet találni.
Nem semmi.
(#) Rober_4 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Lehet, hogy nem vette észre, hogy lekéste a naplementét. És most ott várja, és csípik a szúnyogok... :eeknoes:
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 25, 2010 /

A mai képek: két kép a mai vízállásról és a júniusiról. Ugyan az a kikötő csak 3 méterrel magasabb víz volt.
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 25, 2010 /

Az árvízes képen látható fa építmény a mostani képen tetővel látható
(#) nagy hoho válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Itt vagyok már.
(#) Rober_4 válasza nagy hoho hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ilyenkor augusztus végén a legszebb a tó, mert tele van növényekkel. Pár évente egyszer, szoktunk kenuzni Füreden, ilyenkor nyár végén a legjobb, mert olyan az egész mint egy labirintus. Sajnos az idén nem jutottunk le
(#) nagy hoho válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Ma nélkülem ment le a Nap.
(#) nagy hoho válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 25, 2010 /

Az idén nincs sulyom ami megkeserítette az evezősök életét. A magas víz miatt nem nőt ki.
(#) zolee1209 hozzászólása Aug 26, 2010 /

Szép reggelt mindenkinek!
Mostmár 100%-osan figyelhetek az elektronikára, feltéve, ha "kitisztulok" rendesen... Mivel a fősuliról kitettek és munkát nem találtam nyárára, így szeptembertől CNC-s tanfolyamra fogok járni... Valakinek van tapasztalata, életszerű infoja, hogy mennyire lehet elhelyezkedni/ jól keresni ezen a területen?!
(#) zenetom válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Szerintem elég jól el lehet benne helyezkedni, rájuk mindig szükség van. :yes:

Más: aki tudja a ChipCad telószámát, az írja már ide, vagy privátba, mert találtam egyet (231-7000) az oldalukon, de nem tudom hogy jó-e.
(#) Prome válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Szia Zolee!

Ez a CNC tanfolyam milyen keretek közt megy? Mennyi volt a tandij? ÉS helyileg hol milyen cégnél van? Engem is érdekelne.

Köszi
(#) zolee1209 válasza Prome hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Szia!
Ez egy államilag finanszírozott intenzív tanfolyam. Ez annyit tesz, hogy 6 hónapos, és hetente 5 alkalom, hogy hány órás, azt nem tudom. A "tandíj". Havonta kapod a minimálbér x %-át, ami 40E felett van picit. Ha nem sikerül a tanfolyam, akkor vissza kell csengetni a pénzt. Elvileg OKJ-s papírt ad a tanfolyam. Szeptember 1-én lesz a felvételi Kiskőrösön, de azt hiszem, előre be kell jegyeztetni magad, de nem biztos. Egyébként munkaügyi kirendeltségen jelentkeztem...
(#) zenetom válasza zenetom hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Közbe már sikerült elérni őket, de felejtős lesz, nincs 4550-ük, (akkor gondolom 2550 sincs) és rendelni csak több tételben lehet.
(#) Ricsi89 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Hogy sikerült elérni, hogy kitettek a fősuliból?
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Elsősorban magamnak köszönhetem, mert nem tanultam. Másrészt könnyebb a másikra fogni, akik az új szobatársak voltak, szerettek játszani és nem tanulni. Ez nem jó irányba befolyásolt sajnos, nem úgy, mint az előző "brigádom", akik tanulósak voltak. Így a harmadik félévemet elszúrtam nagyon. És a negyedik félévre meg már nem tudtam úgy tárgyakat felvenni, hogy legyen kellő kreditem. Ha mindet meg is csináltam volna, akkor is 1 ponttal lemaradok a követelményben meghatározottól...

Értem. Gondoltam, hogy valami ilyesmi lehetett. Nekem is éppen meglett a második félévben a kellő kreditem. Első félévben 1-2 tantárgy nem sikerült, így már eleve kevesebb tantárgyat tudtam második félévben felvenni. De éppen 2 ponttal átcsusszantam. Ezt is úgy, hogy az egyik tanárral kellett elintéznünk egy tantárgyat, hogy engedjen át... Kicsit érdekesen gondolja a dolgokat. Az évközi zh és a vizsgadolgozat átlagát nézi. Amikor elvileg vizsgaszabályzat szerint, ha a vizsga sikeres, akkor megvan a kredit és a tantárgy teljesítése is. de hiába volt sikeres a vizsga, ha a zh eredmény lehúzta. Ezért elmentünk hozzá és elintéztük, hogy megadja. Bár volt egy olyan kitétele, hogy most félév elején, majd tartunk egy kis elbeszélgetést a témáról. Viszont a jegyen változtatni már nem tud. (ezt megkérdeztük TO-n direkt, hogy nehogy gond legyen belőle)
(#) zolee1209 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Nekem olyan gondom volt előző félévben, hogy olyan tárgyat vettem fel szabadon választhatóként, amit elvileg a neptunnak nem kellett volna engednie... A tanár első órán közölte, hogy nyugodtan bejárhatunk az órájára, a kreditet nem fogjuk viszont megkapni. Illetve, hogy a tárgyról le fog minket dobatni. Nekem már ki volt nyomtatva az órarendem, így nem figyeltem a neptunt, hogy leadták-e az órát. Jó két hónapra rá mégis megnéztem valamiért. Akkor láttam, hogy még megvan az óra... Bementem TO-ra,elmeséltem a sztorit, és szépen közölték velem, hogy valami 7000Ft-os összegért lemondathatom utólag a tárgyat, amit elvileg a tanár ledobatott.
(#) SALáta válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Jó pár éve ezel keresem a betevőt, nem valami frankó szakma, itt heves megyébe átlagba minimálbér +30e amit lehet keresni.
A derekam 5 év alatt tönkrement, fél évet voltam táppénzen mert egy rossz mozdulat miatt valami idegbecsípődés és a meló miatt meg porclaposodás kopás lett. A mostani melóhelyem elég jó mert helyben van, magasan az átlag felett fizet. De azt tudd ha van megrendelés minimum szombatja nincs az embernek.
Ez a sorozatgyártás.
Ha rám hallgatsz szerszámüzembe mész, én is oda mentem volna de nem volt 100% és jóval kevesebbet fizet, viszont ahova mentem volna ott meló meg nem igen van, néha egy egy egyszerű dolog.
Ez nem 100% szerszámüzem csak egy részlege az üzemnek, majdnem TMK de több készüléket gyártanak mint javítanak.
(#) zolee1209 válasza SALáta hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Köszönöm válaszod!
Ez úgymond egy ideiglenes dolog lenne számomra, mert most csak "kitanulom", utána felvételizek vissza a fősulira. Csak ha úgy adódik a helyzet, hogy nem jön össze, akkor legyen valami tudomásom arról, mire számíthatok. Mert sajnos most még csak érettségim van.

A CNC nek két fő csapása van, az egyik a G kódos rendszer a másik amit nem ismerek, csináltam már de a nevét nem tudom.
Fanuc gépek (vezérlők)általánosak, azon oktatnak, az jó mert az egyszerű. Amúgy ne ilyedj meg de ebbe a szakmába minden nap tanul újat az ember, ahogy jönnek a feladatok. Sok funkció meg gépfüggő, tehát csak az alapokat sajátítod el feltéve ha jó tanárotok és rendes tanulni akaró osztályotok lesz.

Sajnos nem tudom, mire számítsak, ahogy fentebb is írtam, ez ilyen államilag indított/finanszírozott képzés, gondolom azért, hogy valamely munkaköröket ezáltal betölthessék. Én ezt ilyen gyorstalpalónak tartom, nem is várok úgymond tőle sokat, de remélem még hasznát veszem!

Általában azok mennek ilyenre, akiknek éppen lejárt a munkanélkülije, így pénz már alig kapna, az pedig kell és így muszájból elmennek valamire, mivel ingyen van, pénzt is kapnak érte...

Mindegy is mert mindegy mennyit tanulsz, úgyse tanulsz sokat az oktatásból mert ilyen most sajnos nincs . Amúgy nálunk diplomás is rak gépet, semmi kivetnivaló nincs benne, kb 3 hét alatt betanítottuk csavart meghúzni korrekciózni mérni.

Biztató jövőkép!

Sajnos. De legalább van munka, viszont semmi kreativitás nem kell. Iskolában meg nem lehet tanulni, úgy jöttem ki mindent tudok, papír szerint, de mindegy is volt mert csak megközelítette az ipart a tanulmány, érintette csak. Magyarul 6 hónap után kapsz egy papírt amivel picit nagyobb eséllyel vesz fel egy cnc-s vállalkozás. De ha úgy van akkor szép szakma, ha jó helyet fogsz ki nem unatkozol.
(#) nagy hoho hozzászólása Aug 26, 2010 /

Az alábbi képek a fattyúszerkő nevű madárról készültek. Afrikából jön a Tisza-tóra költeni.
(#) Rober_4 válasza zolee1209 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Gyerekek, ez botrányos!
Én két éve végeztem el az infót ilyen kredites rendszerben. Még a múlt héten is felriadtam hajnalban leizzadva, mert azt álmodtam, hogy fölhívtak a főiskoláról, hogy elszámolták, mégis hiányzik két kreditem, így még sincs meg a diplomám. De mivel eltelt két év már nem is tehetem le. Újra kéne járni, de szinte kizárt, hogy valaki megtudná mondani milyen tárgyakat kell felvennem, illetve úgyse sikerülne nekem ezt a Neptunban megoldani, mivel ahhoz nem lehetek elég okos mivel már egyszer elrontottam, így úgysem sikerülne. No meg az adminisztráció is megoldhatatlan, ilyen esetre... Tehát kérik, hogy ajánlva küldjem vissza, a megszerzett okiratot, és tekintsem semmisnek a náluk eltöltött éveket

(Halál komoly tényleg ezt álmodtam, forduljak szakemberhez, hátha segít?)
(#) zoly15 válasza Rober_4 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Ijesztő kis álom lehetett Én kedd éjszaka álmodtam érdekeset, de nem szeretnék warnos lenni
(#) Rober_4 válasza zoly15 hozzászólására (») Aug 26, 2010 /

Hát én is inkább ilyen warnosat álmodnék!
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2014
(#) Action2K hozzászólása Aug 27, 2010 /

No, akkor megtöröm a csendet! Recsss!
Ki éhes már? Én már az vagyok.
Következő: »»   1332 / 3649
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem