Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Nekem is sikerült elhalasztani a témában jelölt hangfalrendszeremet. A probléma jellegre hasonlít, de nem teljesen egyezik a többiek bajával, ezért bátorkodom én is írni. Nekem csak és kizárólag a két első hangszóró kimenetén nem jön ki semmi. A hangszórók jók (és minden teljesen gyári), úgyhogy hamar leszűrtem a konzekvenciát, miszerint a TDA7269A végfok IC halálozott el. Igen ám, de látszólag nincs rajta semmi sérülés. Eddig amikor halott IC-t láttam, azon világosan látszott ebbéli állapota, ez meg olyan egészségesnek tűnik - kívülről. Lehet attól még halott? Kikapcsolt állapotban próbáltam kimérni a szekunder tekercseket (gondolván, hogy ha kiment a biztosíték, akkor szakadás lesz rajta) - de egyáltalán hol kéne mérni? 8 kivezetéses a tekercs, van egy kék-fekete-kék madzagos csatlakozó, valamint egy sárga-sárga-piros-fekete-piros madzagos csatlakozó. Mértem ellenállást a kék-fekete között, ez 0. Ugyanígy 0 a piros-fekete, a piros-piros, viszont a fekete-sárga az szakadás (Nem tudom, hogy annak kéne-e lennie). A trafót nem bírtam szétbontani, ezért nem látom, hogy melyik vezeték hova van kötve - ezért kérdem, aki szedte már szét, az tudja). Erősen remélem, hogy a trafó biztosítékja nem ment ki - és ebben a gondolatomban erősít a tény, hogy a hátsó hangszórók kiválóan szólnak, vagyis a másik ugyanolyan végfok működik, ami szerintem ugyanarról a szekunder tekercsről kapja az áramot. Bekapcsolni azóta nem merem, nehogy méregetés közben megsüssek valamit. Végfokot hétfőn megveszem és beszerelem. Leírtak alapján lehetséges, hogy tényleg csak az a rossz? Segítségeteket előre is köszönöm. Gergő
Hali!
Ha jól emlékszem, valóban egy tápról megy, csak a sub-nak van külön. Tehát valószínű, hogy az IC-d halt meg. Az, hogy nem látszik külsérelmi nyom, nem jelent semmit. De majd utána nézek, hogy jól emlékszem-e?
Tyű, ez ám a gyors válasz
![]() Köszönöm. Ez megnyugtató. És vajon mi a helyzet a többi alkatrésszel? A kondikon látszana a baj, a diódák is talán szétpattannának... lehet, hogy van még valami, ami rossz, csak nem mutatja? Gergő
Közben megnéztem, valóban egy tápról mennek.
Biztos, hogy nem dióda, vagy kondi okozza a problémád. De azt ugye megnézted, hogy véletlenül nincs-e lehalkítva és azért néma? ![]()
A kérdés jó
![]() Elvileg igen, de már szét volt szedve, mikor elkezdtem olvasni a fórumot, és ott többek írták, hogy megy az, csak a poti néha kontaktos... No ezt már nem próbáltam ki, remélem a hangerőt azért igen. Köszönöm a segítséget.
Üdv!
A kérdésem a köv volna, van egy Genuis 5.1-em az első fadobozos nagy széria.Hibátlanúl működik kb 5 éve de a hétvégén kicsit hangosabban hallgattam 2.0 zenét rajta majd átváltottam 5.1-re a center 2nagy brummot nyomott és elnémúlt. Elsőre azt hittem kimentek a hsz-ók, de teszteltem őket semmi bajuk. Azóta a problemám, h sztereóban is szól a mélynyomó az 5.1-es AC3 rávezetésen, ahol eddig ha sztereót nyomtam akkor csak sztereo volt. És a centerem nem szól, egy fikarcnyit sem, semelyik állásban sem. Hol keressem a hibát, mi lehet vele? Előre is köszönöm!
A témában látom van pár alaplap kép topicban, ha megtenné valaki, hogy az egyik képen bejelölné melyik IC-t méregessem, azt megköszönném.
Sziasztok!
Megpróbálom elmagyarázni a problémámat, de nem lesz egyszerű. Van egy Genius HF 5.1 5005 típusú hangrendszerem, és megint elromlott. Semmi különös, 1-2 dióda és kondi szállt el, könnyen cserélhetők. A gondom az, hogy szétszedéskor az egyik csavarhoz volt rögzítve egy valószínűleg föld csatlakozó, és fogalmam sincs, melyikhez. Van rajzom az említett részről, meg tudom mutatni, honnan jön le az említett vezeték(rajz). Elvileg ezt anyával kell felszerelni, és a trafó is azzal volt felcsavarozva. Akkor ez a csatlakozó a trafóra kell, hogy menjen? Előre is köszi.
Sziasztok
Elozmeny:"Sziasztok Van egy a targyban emlitett hangrendszerem, 5000 szeriaban, kb fel/egy eve be csapot hozzank a villam, termeszetesen elszalt a hangrendszer is. Akkor kicsereltem a pt2323 es pt2258 Ic-ket es mukodott forrasztani azt tudogatok, de nem nagyon ertek a meresekhez tehat csak ugy az itteni utana olvasgatas es szerencsebe bizva fogtam neki. Legnagyobb meglepetesemre tokeletesen mukodott, a multheti villamig. De most mas a helyzet, nagyon halkan szol kb a hangero 80-90% nal ! Ebbe szeretnem kerni a tanacsotokat, hogy most mit csereljek? Valaszotokat, es a ram szant idotoket is elore koszonom. Uvd Stranger" Odaig jutottam, hogy a trafobol kijovo 14V*2/1.9A agbol az egyik 8A/250V biztositek "kiment" , ha ezt kicserelem akkro bug az egesz rendszer. Hogyan tovab?? Valaszotokat elore is koszonom. Udv Stranger
Hali!
Valószínű kiment a végfok. Az összes csatornán ezt csinálja? De pontos diagnózishoz mérned kellesz!
Hali!
Tudom, hogy oldalakkal előtti hozzászólásra írok de láttam, hogy nincs megoldás. szerintem a problémát az okozza, hogy rossz helyre kötötted az erősítő bemeneteit.Onnan gondolom, mert nekemis ilyen a felépitése a kimenetnek a gépen és az 5.1-es kimenethez köze nincs a zöld csatlakozónak, mert az a fejhallgató kimenet. Ha gondolod segítek kitalálni mit hova kell kötni
Hi
Eloszor is koszi a valaszod, nem jutok el a csatorna valasztashoz, mikor bedugom, mar bug mint az eg! Ha hagyom ugy 10 masodpercig bedugva, akkor a in4007 dioda melegszik! Jah igen elotte a uvegbiztositekot megpatkoltam ![]()
Akkor másképp kérdem:
Az összes hangszóró (mind a hat) ezt csinálja?
Sziasztok! Szert tettem egy Genius 5005-ös hangfalszettre. A hibája hogy bekapcsoláskor kiég a biztosíték. Biztos van egy két ötletetek hogy hol kezdjek keresgélni illetve mi szokta ezt a hibát okozni. Én személy szerint elsőnek a trafóra gondolok azon belül is zárlatra. Ezt később fogom lemérni. Addig is kérni szeretnék tanácsot hol folytassam ha nem trafó gond van. Mellékeltem a doksiját!
Hali!
szedd szét, és a trafóról a panelra menő vezetékeket csatlakoztasd le. Ha így is kimegy a bizti, akkor menetzárlatos lett a trafód, ha viszont jó, akkor a végfokban keresd a hibát.
Megnéztem ahogy írtad és nem ment ki a bizti és mind2őn van fesz. Az egyiken 15; 15 a másikon 30; 30V.
Hogyan tovább?
Egyiket kösd vissza, és újabb próba. Így kiderül melyik ágon van hiba. DE ezzel várd meg más véleményét is, mert lehet van ami nem bírja ki ezt az állapotot, ennyire nem ismerem a kapcsolást.
Hozzám is hoztak egy ilyen 5005-öst javitani és ugyan ez volt a hiba jelentség , viszont a greatz utáni hidegítő kondenzátorok voltak a bűnösök , teljes mértékben zárlatosak voltak .
![]()
Üdv! Köszönöm a tanácsot talált süllyedt. DE csak két ágban zárlatos a kondi a mélynyomó részénél...ez elég ahhoz már?
A zárlatos kondenzátor nem válogat elég belőle csupán 1 darab is , cseréld ki és máris működik a szerkezet.
![]()
Nekem mikor legyilkolta a biztositékot akkor 2 db dióda volt a bűnos, azok voltak megsülve.4 db van belóle.Azokra mérjél rá!
Értem.Azt nem értem hogy ugye rámértem rövidzárlatvizsgálóval egy kondira akkor zárlatot jelzett kiszedtem újrarámértem a már kiszedett kondira és már akkor nem jelez zárlatot.Miért?Ha doksin meg akarod nézni akkor a CC3-as kondiról van szó.Porcelán 100nF-os 50V-os. 100V-osra cserélem gondolom nem okoz problémát.Most rámértem a kondi helyére és igy is rövidzárlatot mutat.:S
Nekem is két dióda rövidzáras lett a mélynyomó részében.A másik rész vagyis az 5hangfal az jó mert ugy bekapcsol a cucc.
Köszönöm szépen a segítségedet és mindenki másét. Tényleg a hidegítő kondenzátorral volt probléma. Egy darab rövidzárlatos volt. Kicseréltem és vígan megy.
Üdv Mindenkinek!
Az a furcsa helyzet állt elő nálam, hogy évek óta használom a rendszert kisebb-nagyobb problémákkal, ennek ellenére használhatatlanná vált ![]() Eltűnt a távirányító. Konkrétan ki lett dobva. Láttok valami esélyt arra, hogy hozzájussak valahonnan egy távirányítóhoz? Bye!
Sziasztok,
Nekem is hasonló problémám van, csak kissé extrémebb. Kijelenteném, hogy nem nagyon értek hozzá. Rádiót hallgattam rólla, mikor egyszer csak elkezdett sípolni a center/front/real hangfalak. Észrevétel, bekapcs után mélynyomó tökéletesen működik, de a center/front/real picis sípol. Ha felhangosítom, mélynyomó dübörög, de a hangfalakon némi rádió hang kivehető, de dominál a sípolás. Biztosíték Büdös, szál nincs elszakadva. Kuka? vagy javítható e? Üdv Péter
Hali!
Esélyes, hogy meghalt a végfok. De pontos diagnózishoz több infó, adat kell. Viszont elég sok hasznos tanácsot leírtunk már ebben a topikban, hogy mit kell/érdemes megnézni, megmérni. Ha van hozzá tehetséged azok alapján elindulhatsz a hibakeresésben, javításban, de ha nincs, akkor inkább keress fel egy szakértőt! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |