Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem szükségem lenne egy rajzra amin rajta van hogy hogy kell átkötni a ps2-portos pl.(egeret) com-portra. Tudom lehet venni is de nekem most a rajza kellene. Előre is Köszönöm.
Ha az egered nem támogatja a kétféle protokollt, nem fog menni, a jelszintek sem stimmelnek, szóval nem egyszerű...
Bővebben itt
Sziasztok
Tudna valaki küldeni nekem egy kapcsolási rajzot hogy ps/2 egeret pontosan hogy is lehet com portra bekötni? Sajnos nem tudok angolul Előre is thx.
Nagyon egyszerü:sehogy ! Egyik +5 voltos a másik +/-12V(rs232)
Nekem van valahol egy, még az egeremhez kaptam anno csak nem találom sehol.
Olvasd már el légyszi a korábbi hsz-emnél lévő linket; ott a bekötés, de ha az egered nem hajlandó ilyen módon működni (azaz nem combo-egér), akkor nem fog működni.
Akkor is tudnia kell az egérnek mindkét rendszert. Az átalakító az univerzális egérből lógó drót egyik vezetékének megfelelő feszültségre húzásával jelzi az egérnek, hogy most melyik rendszer szerint kell kiadnia a jeleket. A másik lehetőség, hogy az egér látja a jelszinteket, és ahhoz megfelelően igazítja a kimeneteit.
Mindez azért kell, mert nem ugyanúgy néz ki a PS2 és a soros porti egér protokollja. Tehát nem csak egyszerűen 5V-os jelből kell +-12V-os jelet csinálni.
Elolvastam de abból nem értek semmit sajna nem vágom hogy mit hogyan.
Ott egy táblázat, hogy a PS2 egér melyik vezetékét a com port melyik vezetékével kell összekötni. Felül ott az ábra, hogy melyik porton melyik szám hol van. Ez alapján csak össze tudod már rakni.
Akkor magyarul: a PS2 és az RS232 két teljesen eltérő adatprotokoll (azaz két "nyelv", amit beszélhet egy egér), ráadásul a jelszintjeik sem stimmelnek. Ha az egérben lévő vezérlő csak PS2-t tud, a csatolt átalakító nem lesz jó, mert a PC COM portja nem fogja "érteni" a PS2 nyelvet. Csúnya és szakszerűtlen megfogalmazás, de valami ilyesmi a lényeg.
Én anno com porton használtam átalakítóval csak nem találom az átalakítót
Ezt már mondtad. Meg mi is azt, hogy az egérnek MINDKÉT rendszert ismernie KELL, hogy az átalakítóra dugva működjön.
sziasztok...van egy ilyen gps-em:Bővebben: Link és,laptop-hoz szeretném kapcsolni,de nincs rajt ps2-es aljzat...valahogy át lehetne alakítani,hogy usb-n,vagy rs232-őn tudjam használni?
Szia!
Vegyél egy PS/2-USB átalakítót. Bővebben: Link
pc soros portjáról szeretnék adatot küldeni pénztárgépnek ami csak ps2-es porttal rendelkezik. Lehetséges ez? a pc-n a programot meg tudom írni hozzá csak nem tudom milyen eltérések vannak a protokolok között illetve van-e fesz különbség
Szia!
Van egy ilyen topik: Bővebben: Link
Legkönnyebben egy erre a célra fejlesztett átalakítóval lehetséges a probléma megoldása. A PS/2 szinkron, az RS232 pedig aszinkron kommunikációs protokoll, valamint a logikai szinteknek megfelelő feszültségek sem stimmelnek. Valószínűleg a már linkelt topikban levő átalakító akár meg is felelne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |