Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Genius X.X kérdések

Témaindító: Menti, idő: Dec 24, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   10 / 29
(#) hidarnapro hozzászólása Okt 17, 2010 /

Hali!
Segítség kéne! Lefüstölt a trafó a SW-HF 5005-be és azt szertném kérdezni hogy hol lehtne gyorsan kapni vagy rendelni egy ilyen típusú trafót hozzá(PRI: 230V ~50HZ (Red - Red)
SEC: 27V*2 ~2,8A (Blue - Yellow - Blue)
13.5 \*2 ~1.9A (Yellow - Black - Yellow)

MODEL: AL86540280 (EP13500020) )

Köszi előre is
(#) titi válasza hidarnapro hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

Hali!
Biztos, hogy leégett, vagy csak a "beépített" biztosítéka ment ki?
(#) hidarnapro válasza titi hozzászólására (») Okt 17, 2010 /

tuti leégett 1000%

kimértük tegnap és tutira az a hiba meg külsőre is látszik hogy meg van egy kicsit égve meg ugye égett szaga is van

Értem, csak azért kérdeztem, mert ugye vagy egy bizti a trafóba építve, a szigetelése alá...

hohóó nah ezt nem tudtam azt hittem hogy a sima üvegre gondolsz

de most ez milyen biztosíték meg hol tudom megnézni, lekel vágni a szigetlést róla??

Bővebben: Link
Nézd át ezt a 3 oldalnyi HSZ-t...

köszi ! szétszedtem és találtam egy biztosítékot benne de csak egyett de nem látok rajta sérülést. Szerinted mi lehet a gond akkor?
(#) titi válasza hidarnapro hozzászólására (») Okt 18, 2010 /

Ne nézegesd, hanem mérd ki!
Elvileg kettő van...Bővebben: Link
(#) asche hozzászólása Okt 21, 2010 /

Sziasztok.
Teljesen új vagyok itt, és egy kis segítséget szeretnék kérni.
Évek óta nyüstölöm én is ezt a rendszert, semmi bajom nem volt vele, de a drága kisfiamat elkezdte érdekelni (3 éves ) a mélynyomó, annak is a fő hangerő szabályozója.
Tekergeti, nyomkodja, elég erősen, és egy ideje gondom van a basszussal. Konkrétan elmegy a basszus, de ha kicsit tekerem, vagy kifelé húzom, vagy éppen befelé nyomom a tekerőgombot akkor visszajön.
Kiszedtem az előlapot, de sajnos én abszolút sötét vagyok az ilyen dolgokhoz, és nem sokra jutottam.
Valakinek valami ötlet, hogy mi baja lehet?
Előre is köszi.
(#) Norberto válasza asche hozzászólására (») Okt 21, 2010 /

Annyit tudok, hogy motoros potméter van benne. De, hogy áttételes, vagy direkt módon tekeri a tekerő magát a potmétert, azt nem tudom. A hibajelenségből viszont arra következtetek, hogy megsérült a potméter csúszkája / pályája.
(#) titi válasza Norberto hozzászólására (») Okt 23, 2010 /

Ebből kifolyólag valószínű cserés lesz.
De ha meg is lehetne javítani, akkor is szükség lenne hozzáértésre.
Asche! Javaslom keress a közeledben egy hozzáértőt.
(#) asche hozzászólása Okt 23, 2010 /

Igen én is úgy gondoltam. Köszi a segítséget.
(#) nyakas00 hozzászólása Nov 18, 2010 /

Uraim
Hasonló gondom van mint #442374 hozzászólásban hinar83 fórumtársnak. Azaz csak a center és sub szól más nem. Mindezt egy kis villám okozta. Gondolom nálam is a trafó biztosítékok szálltak el illetve a szokásos végfokok. Trafón ma megpróbáltam kimérni a dolgokat 6 V körüli értéket sikerült mérnem "valahol".
Tudnátok kis segítséget nyújtani mit kellene mérnem és hogyan? Végfokokat hogy tudnám kimérni? Melyik lábon mit kellene mérnem?
Köszönöm a türelmeteket és a segítséget előre is!
(#) titi válasza nyakas00 hozzászólására (») Nov 19, 2010 /

Hali!
A trafóból 2*3 vezeték jön ki.
Vegyük először az egyiket, ami két kék és egy sárga vezeték.
Műszer váltófesz állásban. A sárgához képest nézd meg a két kék feszültségét. Mindkettőnek kb. 27V-ot kell mutatnia.
A másik két sárga és egy fekete. Itt a feketéhez képest mérd a két sárgát. Itt mindkettőnek kb. 13-14V-ot kell mutatnia.
Ha ezek nem stimmelnek, akkor a trafóval lehet kezdeni a javítást.
(#) matt-hew hozzászólása Nov 27, 2010 /

Hali nekem a trafóm ment el egy ilyen ládában és egy kérdésem lenne, 15ezerér csinálnák meg nekem, az létezik, hogy ez olcsóbb legyen? vagy én szerezzek egy jó trafót és betegyem?
(#) titi válasza matt-hew hozzászólására (») Nov 27, 2010 /

Hali!
Biztos "elment" a trafód, vagy csak a trafóba épített biztosíték ment ki?
(#) CIROKL válasza matt-hew hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Egyáltalán nem biztos hogy a trafó az a bűnös , ezt csak akkor kell elhinni ha látod saját szemeddel , mondjuk le van égve de akkor szaga is kell legyen .
Általában csak a beépített hőbiztosíték ami a ludas , de az meg egy - két száz forint csak .

Ez nick név olyan ismerős nem volt már ez ?
(#) matt-hew válasza titi hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

ha arra abiztosítékra gondolsz amit kívülről kilehet venni "érmés" megoldással akkor az okés jah és szaga meg nincs, a szerelő csak bemérte és egyből 15 ezer alketrész stb... azt a hőbiztosítékot hol találom meg gépen belül?
(#) titi válasza matt-hew hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Közvetlenül a trafó szigetelése alá van beépítve.
A cseréjéhez kell némi ügyesség, mert le kell bontani a tekercsről a szigetelést úgy, hogy azért valamennyire vissza is lehessen szigetelni.
De ha kezdő vagy a témában lehet jobban jársz, ha keresel egy hozzáértőt!
Mindenesetre nem fizetnék ki rögtön 15 ezret egy trafóért.
(#) matt-hew válasza titi hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Na a helyzet szétszedtem annyira hogy kkivettem a szigetelt lemezdobozból a kocka alakú tekercset és 2oldalról vannak belőle kábelek kék szigszalaggal betekerve innentől ?
(#) titi válasza matt-hew hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Ezen a képen látszik egy ilyen "felnyitott" trafó, benne az említett biztosítékkal.
Hasonlóan kellene neked is felnyitnod. De csak saját felelősségedre!!
Jut eszembe, azért valóban jó lenne megbizonyosodni róla, hogy szakadást mutat a trafó tekercse.
Mert mi van, ha az illető, aki nézte, csak kamuzott, hogy kiszedjen belőled 15 ezret?
(#) proba válasza nyakas00 hozzászólására (») Nov 28, 2010 /

Mostanában nálam is volt egy géniusz abban a bemeneteknél lévő ic ment tönkre.Hozzáértés nélkül elég esélytelen.(bár az torzított "csak")
(#) lewyi hozzászólása Dec 5, 2010 /

Sziasztok.

Nagy problémába ütköztem.
Olvastam a hozzászólásokat a fórumon, minden mérést elvégeztem.
Annyi a problémám hogy a vezérlőpanelon ahol a gombok találhatok valahol rövidzárlat van.

Valaki tudna segiteni?
(#) matyusz válasza lewyi hozzászólására (») Dec 11, 2010 /

Üdv.
És hol van a rövidzár? Nyomógombokat, kondikat lemérted? Valamit csinál üzembe helyezve?
(#) Chokapick hozzászólása Dec 15, 2010 /

Sziasztok

Olyan problemam van egy genius 5.1-el,hogy a leegett vegfok TDA 7294 csereje utan a melynyomo csak akkor szol ha a bemeno jelet az 5.1 input sub bemenetere kotom es megnyomom a DVD kapcsolot. A 2CH bemenetek egyiken sem szolal meg a melynyomo.Az osszes tobbi funkcio rendben van. Segitsegeteket szeretnem kerni. Esetleg volt e mar valakinek hasonlo problemaja?
(#) pika75 válasza Chokapick hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia, azt irtad, hogy az osszes tobbi funkcio rendben van, foltetelezem ez azt is jelenti hogy a 2ch bemenetekrol szolnak a szatelit hangfalak. Ha igen, nezd meg az alulatereszto szurot, lehet, hogy az aktiv elem (ic, tranyo)elszallt a vegfokkal egyutt. Ha viszont a 2ch -rol nem szolnak a szatelitek sem, a hiba mindenkepp a 2 ch es az 5.1 bemenetek kozotti alkatreszeknel keresendo. Lasd nehany hozzaszolassal fennebb.
Udv
(#) Chokapick válasza pika75 hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

szia. a szatelit hangfalak szolnak 2ch-rol. Lehetseges hogy a PT 2323 (audioselector) vafgy a PT2258 volume control kozul szalt el valami?
(#) pika75 válasza Chokapick hozzászólására (») Dec 15, 2010 /

Szia, ezt igy latatlanban nehez megmondani, de en azt 2 ic-t egyelore beken hagynam. Az audio selector muxik, legalabb is ugy ertettem tudsz valtani a 2ch es az 5.1 bemenetek kozt, a volume ctrl megint csak muxik, mert tudod a hangerot allitani. DE!!! A 2ch bemenet "szelessavu" bemenet, innen a melynyomo meghajtasahoz ki kell szurni a kb 200hz-nel nagyobb frekiket. Ezt pedig egy alulatereszto szuro vegzi, ammiben 100% van aktiv elem is (a Genius megsem egy mezei ceg). Szerintem ez az elso amit meg kell nezni. Udv
Következő: »»   10 / 29
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem