Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Segítség kéne! Lefüstölt a trafó a SW-HF 5005-be és azt szertném kérdezni hogy hol lehtne gyorsan kapni vagy rendelni egy ilyen típusú trafót hozzá(PRI: 230V ~50HZ (Red - Red) SEC: 27V*2 ~2,8A (Blue - Yellow - Blue) 13.5 \*2 ~1.9A (Yellow - Black - Yellow) MODEL: AL86540280 (EP13500020) ) Köszi előre is ![]()
Hali!
Biztos, hogy leégett, vagy csak a "beépített" biztosítéka ment ki?
tuti leégett 1000%
kimértük tegnap és tutira az a hiba meg külsőre is látszik hogy meg van egy kicsit égve meg ugye égett szaga is van
![]() ![]()
Értem, csak azért kérdeztem, mert ugye vagy egy bizti a trafóba építve, a szigetelése alá...
hohóó nah ezt nem tudtam azt hittem hogy a sima üvegre gondolsz
de most ez milyen biztosíték meg hol tudom megnézni, lekel vágni a szigetlést róla??
Bővebben: Link
Nézd át ezt a 3 oldalnyi HSZ-t...
köszi ! szétszedtem és találtam egy biztosítékot benne de csak egyett de nem látok rajta sérülést. Szerinted mi lehet a gond akkor?
Ne nézegesd, hanem mérd ki!
Elvileg kettő van...Bővebben: Link
Sziasztok.
Teljesen új vagyok itt, és egy kis segítséget szeretnék kérni. Évek óta nyüstölöm én is ezt a rendszert, semmi bajom nem volt vele, de a drága kisfiamat elkezdte érdekelni (3 éves ![]() Tekergeti, nyomkodja, elég erősen, és egy ideje gondom van a basszussal. Konkrétan elmegy a basszus, de ha kicsit tekerem, vagy kifelé húzom, vagy éppen befelé nyomom a tekerőgombot akkor visszajön. Kiszedtem az előlapot, de sajnos én abszolút sötét vagyok az ilyen dolgokhoz, és nem sokra jutottam. ![]() Valakinek valami ötlet, hogy mi baja lehet? Előre is köszi.
Annyit tudok, hogy motoros potméter van benne. De, hogy áttételes, vagy direkt módon tekeri a tekerő magát a potmétert, azt nem tudom. A hibajelenségből viszont arra következtetek, hogy megsérült a potméter csúszkája / pályája.
Ebből kifolyólag valószínű cserés lesz.
De ha meg is lehetne javítani, akkor is szükség lenne hozzáértésre. Asche! Javaslom keress a közeledben egy hozzáértőt.
Uraim
Hasonló gondom van mint #442374 hozzászólásban hinar83 fórumtársnak. Azaz csak a center és sub szól más nem. Mindezt egy kis villám okozta. Gondolom nálam is a trafó biztosítékok szálltak el illetve a szokásos végfokok. Trafón ma megpróbáltam kimérni a dolgokat 6 V körüli értéket sikerült mérnem "valahol". Tudnátok kis segítséget nyújtani mit kellene mérnem és hogyan? Végfokokat hogy tudnám kimérni? Melyik lábon mit kellene mérnem? Köszönöm a türelmeteket és a segítséget előre is!
Hali!
A trafóból 2*3 vezeték jön ki. Vegyük először az egyiket, ami két kék és egy sárga vezeték. Műszer váltófesz állásban. A sárgához képest nézd meg a két kék feszültségét. Mindkettőnek kb. 27V-ot kell mutatnia. A másik két sárga és egy fekete. Itt a feketéhez képest mérd a két sárgát. Itt mindkettőnek kb. 13-14V-ot kell mutatnia. Ha ezek nem stimmelnek, akkor a trafóval lehet kezdeni a javítást.
Hali nekem a trafóm ment el egy ilyen ládában és egy kérdésem lenne, 15ezerér csinálnák meg nekem, az létezik, hogy ez olcsóbb legyen? vagy én szerezzek egy jó trafót és betegyem?
Hali!
Biztos "elment" a trafód, vagy csak a trafóba épített biztosíték ment ki?
Egyáltalán nem biztos hogy a trafó az a bűnös , ezt csak akkor kell elhinni ha látod saját szemeddel , mondjuk le van égve de akkor szaga is kell legyen .
Általában csak a beépített hőbiztosíték ami a ludas , de az meg egy - két száz forint csak . ![]() Ez nick név olyan ismerős nem volt már ez ? ![]()
ha arra abiztosítékra gondolsz amit kívülről kilehet venni "érmés" megoldással akkor az okés jah és szaga meg nincs, a szerelő csak bemérte és egyből 15 ezer alketrész stb... azt a hőbiztosítékot hol találom meg gépen belül?
![]()
Közvetlenül a trafó szigetelése alá van beépítve.
A cseréjéhez kell némi ügyesség, mert le kell bontani a tekercsről a szigetelést úgy, hogy azért valamennyire vissza is lehessen szigetelni. De ha kezdő vagy a témában lehet jobban jársz, ha keresel egy hozzáértőt! Mindenesetre nem fizetnék ki rögtön 15 ezret egy trafóért.
Na a helyzet szétszedtem annyira hogy kkivettem a szigetelt lemezdobozból a kocka alakú tekercset és 2oldalról vannak belőle kábelek kék szigszalaggal betekerve innentől ?
Ezen a képen látszik egy ilyen "felnyitott" trafó, benne az említett biztosítékkal.
Hasonlóan kellene neked is felnyitnod. De csak saját felelősségedre!! Jut eszembe, azért valóban jó lenne megbizonyosodni róla, hogy szakadást mutat a trafó tekercse. Mert mi van, ha az illető, aki nézte, csak kamuzott, hogy kiszedjen belőled 15 ezret?
Mostanában nálam is volt egy géniusz abban a bemeneteknél lévő ic ment tönkre.Hozzáértés nélkül elég esélytelen.(bár az torzított "csak")
Sziasztok.
Nagy problémába ütköztem. Olvastam a hozzászólásokat a fórumon, minden mérést elvégeztem. Annyi a problémám hogy a vezérlőpanelon ahol a gombok találhatok valahol rövidzárlat van. Valaki tudna segiteni?
Üdv.
És hol van a rövidzár? Nyomógombokat, kondikat lemérted? Valamit csinál üzembe helyezve?
Sziasztok
Olyan problemam van egy genius 5.1-el,hogy a leegett vegfok TDA 7294 csereje utan a melynyomo csak akkor szol ha a bemeno jelet az 5.1 input sub bemenetere kotom es megnyomom a DVD kapcsolot. A 2CH bemenetek egyiken sem szolal meg a melynyomo.Az osszes tobbi funkcio rendben van. Segitsegeteket szeretnem kerni. Esetleg volt e mar valakinek hasonlo problemaja?
Szia, azt irtad, hogy az osszes tobbi funkcio rendben van, foltetelezem ez azt is jelenti hogy a 2ch bemenetekrol szolnak a szatelit hangfalak. Ha igen, nezd meg az alulatereszto szurot, lehet, hogy az aktiv elem (ic, tranyo)elszallt a vegfokkal egyutt. Ha viszont a 2ch -rol nem szolnak a szatelitek sem, a hiba mindenkepp a 2 ch es az 5.1 bemenetek kozotti alkatreszeknel keresendo. Lasd nehany hozzaszolassal fennebb.
Udv
szia. a szatelit hangfalak szolnak 2ch-rol. Lehetseges hogy a PT 2323 (audioselector) vafgy a PT2258 volume control kozul szalt el valami?
Szia, ezt igy latatlanban nehez megmondani, de en azt 2 ic-t egyelore beken hagynam. Az audio selector muxik, legalabb is ugy ertettem tudsz valtani a 2ch es az 5.1 bemenetek kozt, a volume ctrl megint csak muxik, mert tudod a hangerot allitani. DE!!! A 2ch bemenet "szelessavu" bemenet, innen a melynyomo meghajtasahoz ki kell szurni a kb 200hz-nel nagyobb frekiket. Ezt pedig egy alulatereszto szuro vegzi, ammiben 100% van aktiv elem is (a Genius megsem egy mezei ceg). Szerintem ez az elso amit meg kell nezni. Udv
|
Bejelentkezés
Hirdetés |