Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Sajnos a felső maróval végzett munkában nem tudok segíteni. Csak hagyományos módon vésővel és fűrésszel csináltam ilyesmit. :yes:
Szia, nekem is Montém van.
Ezaz. Tudnál segíteni? Te hogy csatlakoztatod a géphez?
Kábellel, de azthiszem kékfoggal is ment
![]()
Tízből tíz gyerek már nem ismeri fel, a mentéshez a lemez ikonját, mert életben nem láttak mágneslemezt. Csak nézik, de gőzük sincs, hogy mit ábrázol!
![]()
Dehogy kesergek, inkább vicces. Mindent nyomkodnak helyette főleg ami kör alakú, mert gondolom cédére gondolnak, amikor azt mondom lemez. Inkább tanulságos, hogy mennyire értelmüket veszíthetik a jelképek.
Nem kell velük foglalkozni, ha ennyire igyekeznek a "szakadékba", hadd menjenek, nem kell őket sajnálni.
Akkor mutass nekik floppyt. Nekem van pártíz darab. Sőt, nagyfloppym is akad.
![]()
Müszikém, szívemből szóltál! Mindenki a saját sorsának a kovácsa. Annak semmi joga reklamálni, aki nem tett meg semmit sem a sorsa jobbra fordulásáért. Ha ő el...ssza az életét már csírájában, tegye. Csupán engem az zavar, hogy ha neadjisten fél életét munkanélküliként éli le, mert mindenre alkalmatlan (ab ovo lett vakvágányra küldve), akkor őt is az államnak "el kell tartania". Holott a legkevésbé ő tehet róla. DE! Megszokta, hogy neki minden "jár", és kiköveteli magának, ha nem kapja meg. A későbbiekben ez SÚLYOS gondot fog okozni a társadalomnak.
Nem dugom a fejem homokba, nem mondom azt, hogy becsukom a szemem, és nincs probléma. Szépen nyugodtan elmondom a véleményem, ha nem elég, akkor utat engedek. Ahogy ma divatos a szleng: én szóóóóóóóóóóótam. Nem vitázok, mert minek? Teljesen meddő, és energiapazarlás. Továbbá: Idézet: „Torgyánnal vitatkozni olyan, mint disznóval iszapbirkózni: mindketten sárosak lesztek, de ő élvezi is....” Jelen álláspontom szerint nem helyes, de a - nem csak számomra - leginkább járható út a passzivitás. Széllel szembe nem lehet vizelni, csak üvegbe. Én ezt teszem. Idézet: „Mindig úgy neveltek, hogy meg kell dolgozni azért, amit akarok, és hát egy-egy cuccomért keményen megszenvedtem. Akkor be is voltam rágva, hogy de hát nem is kéne ezt csinálnom... De utólag nézve igencsak megérte. Megtanultam értékelni a dolgokat.” Amikor a gyerek ezt nyilatkozza önszántából, az tükre a szülő igencsak helyén való pedagógiai érzékének.
Én arra gondoltam hogy neked hogy ismerte fel. De már megtaláltam. Az volt a baj hogy amikor feldugtam akkor háttértárra nyomtam. Így nem ismerte fel. De ha multimédiás eszközre akkor igen.
Még 1 kérdés. GPS-t tudtad-e használni? Vagy ez hogy működik?
Szép napot!
Holnap,Debrecenben a Kísérleti fizika tanszéken lesz "hipertér szakkör".Egyenáramú áramkörök építése/vizsgálata lesz a téma.Jön valaki? Máté.
Oda járok és nem tudok róla?
![]() Egyébként szerintem ne gondolj valami túl bonyolult dologra. Zsebtelep, kapcsoló és izzó meg is teszi egy áramkörnek, azon lehet méricskélni is. ![]()
Hááát
![]()
Találtam egy képet, amit nem szerettem volna látni.
![]() ![]()
No ez sem Microsoft termék...
Még vagy négy gépre kell tennem Linuxot, aztán tuti, hogy be sem engedem a wint kapcsolni az órán! ![]()
A fene egye meg, hogy mindenből ezt hozzátok ki!
Holott csak annyit mondtam, hogy szegények nem tudják, hogy milyen egy mágneslemez, így teljesen felesleges nekik ilyen ikonnal jelölni a mentést... ![]()
Pedig a neve alapján elég komoly dolgok mehetnek ott: Hipertér szakkör. Mondjuk elegendő alkoholmennyiség birtokában én is tudok hiperugrást produkálni
![]()
Én arra próbáltam utalni, hogy akkor most 10 évente cseréljük az adatmentés ikonját? Azért, mert a fő adathordozók cserélődnek?
![]()
A mentés egy folyamat. A floppy, CD, memória. Képzavar egy folyamatot egy tárggyal szimbolizálni.
Én például ezt használom a másolás jelzésére ( mentésre nem kellett még kitalálnom... ) animált gif, remélem műk.
Hát lehet, hogy ez a jövő, és minden adat ott lesz, de most, hogy hiperugrottam, már érzem, hogy valamikor, ez is csak egy múlt lesz! És kell egy újabb ikon
:nemtudom:
Úgy mint az unokaöcsém?
Mert ő például úgy gondolta, hogy felhajt biciklivel a vasútállomás homlokrakodó lejtőjén és majd a másikon le... Namost ott, mint utóbb kiderült praktikusan leginkább vágány van (zúzott kő ágyazat, sínek és betonalj/talpfa meg hasonlók)... A srácnak a fejében meg azóta titánháló... Mi ebből a tanulság? Két üveg bor jelentősen csökkenti a vasúti technológiában esetleg meglévő elméleti vagy gyakorlati jártasságot ![]() Szerintem Frankye-vel tudnánk még pár hasonlót mesélni... |
Bejelentkezés
Hirdetés |