Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   203 / 1171
(#) belfi2 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hali!
A kérdést értelmezhettem rosszul , én a tápra gondoltam hogy megáll.mert előzőleg a hardverek még többesszámban,(elindulnak) volt de a mondat végére leamortizálódott(tak) egyesre.(megáll)Innen a félreértés.Amit irtatok az természetesen jogos.
(#) _ampervadasz_ válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Semmi nem történt, azét vagyunk, hogy észre vegyük szóljunk, segítsük egymást.
(#) moparman válasza szpeter123 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

agyhalott, haldokló, vagy lassan magához térő diszk
ha mázlid van akkor a harmadi, ha kevésbé akkor a második, ha egyáltalán nincs mázlid akkor az első...
(#) svebis.zoltan hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Űdv tisztelt fórumozók!
Segitséget szeretnék kérni az alábbi hibával kapcsolatban::MSI K9 alaplap,nvidia 7600gs videókártya,a gép üzem közben 2-3 másodpercre elsötéti a monitort ,a gazdája azt mondja hogy ujjra indol,de nem igaz csak a kép megy el a monitorról,ez videókártya hiba lenne ,hogyan tudnám ellenörizni?
(#) moparman válasza svebis.zoltan hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

kábel, másik monitor, másik videokari
ebben a sorrendben
(#) BEMcorp válasza svebis.zoltan hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hali!
Esetleg kipróbálás szintjén, játsz valami filmet (vagy bármit ami 'önmagától' és megy tovább), és ha a 'sötét' után ia van hang (működik a program továbbra is), akkor nagy valószínűséggel a videókártyától kifele kell a problémát keresni.
Bár az nem derült ki a kérdésedből, hogy le is fagy a gép (csak reset/powergombra reagál), vagy 'csak' sötét a kép.

Szerk.: ahogy az előttem szóló kolléga mondja...
(#) svebis.zoltan válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Köszönöm,igen a gépet nem kell resetelni az tovább megy ,viszont ahogy kérdezitek film lejátszás közben nem csinálja,virus okozhat ilyen problémát?

egyébként ha csak "kihagy" a kép és elsötétülés után visszajön és minden megy tovább akkor - már amennyiben LCD monitorról beszélünk - CCFL cső vagy inverter hiba ez jellemzően. egy próbát megér a javíttatás, de jellemzően alkatrészcsere - 15-25k huf - a vége.

akár az is lehet...
ha nagyon nem megy más, meg kell próbálni újratelepíteni, néha előfordul, hogy kinyomozhatatlan a hiba oka...windows rulez

Filmezés közben sohasem?
És akkor is előjön a probléma, ha valaki aktívan használja a gépet? (használja a billentyűzetet/egeret)
(#) svebis.zoltan válasza moparman hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Köszönöm, ujjratelepités aztán meglátom!

csak pár percig foglalkoztam vele,de a gazda elmondása szerint ha sokat megy 5-6 órát akkor meg is fagy

akkor először reinstall, ha idővel fagy is akkor inkább a "gépből jön" a hiba

No, akkor mégiscsak megfagy, nem csak sötétedik?
Csak azért kérdeztem az AKTÍV használatra, mert a hüjje windoz esetleg kikapcsolja a monitort (energiatakarékos üzem), de elfelejti visszakapcsolni.

Igen megfagy 5-6 óra aktiv használat után,de a monitor elsötétül 5 perc használat után 2 másodpercre,de a win.nem fagy meg akkor .Na ujjrahúzom aztán meglátom,hallotam olyat is hogy a videókártya kimozdul a slot- jából esetleg kontakthibás a csatlakozás a videókártya és az alaplap között.Ide milyen tisztitó vagy kontakt javitó való?

Őszintén megmondva, én nem szoktam ilyesmit használni. Ha koszos a csati, egy kefe vagy egy erősebb ecset szépen lehozza a port.
De gondolom bármilyen kontaktspray megteszi.
(#) moparman válasza (») Ápr 19, 2011 /

nem nehéz, csak így szoktam meg...
átszokni...na az nehéz
(#) svebis.zoltan válasza moparman hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Igen, lcd
kb 3 éves acer monitor
(#) belfi2 hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Sziasztok!
Vettem egy WD 40Gb SATA1 HDD-t ami 7200-at fordul.(Használtan)A mostani rendszer lemez egy Hitachi IDE 80GB UDMA 6 ban szintén 7200-as fordulattal.Jelentene e számottevő sebesség növekedést ha meg cserélném a rendszer kötetet.(IDE-ről a SATA-ra).És még egy, mennyi egy eredeti nem piszkált XP SP 3 telepítő lemez mérete (Mb)?
(#) abyka1979 válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!

Egy eredeti nem módosított xp sp3 kb. 600Mb.
(#) belfi2 válasza abyka1979 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hali!
Köszi, bár reménykedtem hogy pontos adatot kapok. Ami nekem van ,illetve lenne ,az mind 600 Mb környéki.
(#) moparman válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

jelentős, szemmel érezhető gyorsulást nemigen fogsz tapasztalni

akkor ha nem javul reinstall után sem, csekkoljátok a vásárlás idejét, mert 3 év gari van az acer monitorokra
acer garancia
(#) abcdabcd válasza belfi2 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Belfi2! Nemrég írtam neked, arról, hogy hálózati kártyával lehet eepromot írni, nos hát kipróbáltam egy Realtek 8139-es kártyával is, ezt a flashrom projektet és igazából nem működik, nem ismeri fel a belerakott eepromot, a honlapjukon nincs is részletezett lista, hogy melyik programozó eszköz milyen eepromot hajlandó írni, csak az, hogy milyen eeprom meg milyen programozó támogatott ( de ha nézted a honlapot talán láttad te is), közben meg egy Uniflash nevű programot is kipróbáltam ami azt mondta, hogy 64K a max eeprom méret a Realtek kártya esetében... szóval érdekes... gondoltam leírom ezt neked is, meg hátha valaki még ilyesmivel szeretne próbálkozni... viszont ha valaki tud olyan hálózati kártyát, vagy egyéb kártyát ami beszerezhető(relatíve olcsón), és tud írni mindenféle eepromokat az ne tartsa magában
(#) belfi2 válasza abcdabcd hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Szia!
Köszi a tájékoztatást.
(#) sero12 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

üdvözlett:nekem olyan jellegü a problémám hogy bekapcsoláskor nincs semmi sötétt a monitor nem sipol csak ha kiveszem a memoriát,az alaplapon a kisjezölámpák müködnek,be kapcsoláskor egyett villan a vinyojelzö a ventilátorok müködnek.elöre is köszönöm aki tud segitenni.
(#) BEMcorp válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Másik memóriamodullal próbáltad már?
(#) sero12 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

hello:én is arra gyanakodtam csak most hozznak majd memoriát mert ment a gép és elsötétült magátol .köszönöm a gyors választ.
(#) Macsek71 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Most én is egy "rejtélyes" kérdéssel fordulok hozzátok :

Néhány napja, egyre lassabbnak tűnnek a merevlemez-műveletek.
Pl.: -tűzróka egyszer néhány pillanat alatt tölt, máskor tizen másodpercekig tökörészik.
-elkezdem "ganézni" kihajigálni a felgyűlt szemetet. TC-ben a mappa méretének meghatározása egyszer egy kattanás, máskor sok-sok másodperc ?
-temporary mappa törlése (1,5 Gb ~4000 file) majd egy óráig tartott. ( de egy játékos mappa is hasonló paraméterekkel szintén majd egy óra volt )
ASUS alaplap, SATA merevlemez. Win7 64 biten.
Volt egy BIOS elemcsere, azóta műveli ezt.
(#) BEMcorp válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Törlés/másolás közben a CPU használat nem ugrik meg?
(Amúgy a sokezer mini -akár 0 bájtos- fájl törlése tényleg rengeteg időt vesz igénybe, de az 1 óra még így is soknak tűnik.)
Ugyan Sata-nál még nem láttam ilyet, de régebben találkoztam vele, hogy a BIOSban a merevlemez beállításánál (illetve a windowsban is van ilyen) PIO-ra volt állítva, vagy csak az volt engedélyezve. Ilyenkor az összes műveletet a CPU-n keresztül végzi, ha UDMA (ha jól emlékszem) akkor pedig közvetlenül a memóriába pakol ki-be.
Következő: »»   203 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem