Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   204 / 1171
(#) Niki9510 hozzászólása Ápr 21, 2011 /

Sziasztok!
A számítógépem, amikor bekapcsolom elindul, de mikor épp behozná a Windows nyitólapot, azt írja ki, hogy változás ment végbe a hardvereszközön, vagy valamelyik szoftveren és kirak három lehetőséget. Csökkentett üzemmód, normál mód és az előző beállítások visszaállítása, de akármelyikre megyek mindig előröl kezdi és újraindul. Ráadásul az előző billentyűzet akkor ment tönkre, így ki kellett cserélni a régire. Segítséget kérnék, szerintetek ilyenkor mit lehet csinálni?
(#) Noo válasza Niki9510 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Hello!
Milyen Windows?
(#) Niki9510 válasza Noo hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

A microsoft windows, amikor bekapcsolod a gépedet!

Azt én tudom, hogy Microsoft Windows de milyen?
98, XP, Vista, 7

Ja, bocsi! Amúgy xp!

Semmi vész.
Az egyik megoldás, hogy kerítesz valahol egy Live cd-t.
Ez telepítés nélkül fut, csak fel kell róla bootolni. Ha elindult akkor a parancssorba beírod, hogy CHKDSK /f
Ha szerencséd van akkor megjavítja windowst és elindul rendesen.
A másik verzió, ha nem tudsz Live cd-t szerezni akkor az XP telepítővel (jó esetben) lehet csinálni olyat, hogy arról bootolsz mintha telepíteni akarnál. Fel fogja ajánlani, hogy telepíted vagy javítod. Javításra kell menni. Felajánlja, hogy melyik rendszert akarod, nekiáll törölni-másolni majd ha végzett akkor remélhetőleg elindul a rendszer.
Az első verzió lehet hogy megy az XP telepítővel is a javítókonzol behozásával de ebben nem vagyok biztos.

Nagyon szépen köszönöm, és megpróbálom!
(#) sero12 hozzászólása Ápr 22, 2011 /

üdvözlett:beraktam egy uj memoriát de semmi kép a vinyo nem tölt csak eggyet villan,
(#) BEMcorp válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Eddig ez működő konfig volt, vagy most raktad össze először?
Ha eddig működött, akkor én ilyen esetekben apróra szedem szét (mindent ami csak mozdítható), majd erőteljes csatlakozó-takarításban török ki... Utána szépen összerak.
Ha van benne valami 'extra' bővítés( hangkártya, hálókártya, tvkártya,stb), akkor azokat először hagyd ki. Az első indítás a minimum rendszerrel legyen (alaplap-cpu-mem-vga).

üdv:ez müködött rendessen csak az alaplapi hang kártyát álitotuk a biosban mert nemvolt felismerve az alaplati hang,utána ment fél orátt és azota nincs képem.
(#) BEMcorp válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

OKé, akkor tartom magam az előző hozzászólásomhoz. Szétszed-takarít-összerak.
A csatlakozókat (pci-agp) tiszta ecsettel szoktam.
Ha van otthon tiszta alkohol (nem pálesz...) vagy sebbenzin akkor azzal rásegíthetsz az ecsetnek.
(#) Kovidivi válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Ha a BIOS-ban turkáltak, akkor miért mondod, hogy szedjék szét a gépet? Nem mondta, hogy raktak volna bele valamit új kártyát Szerintem meg először a BIOS-ban kellene nézelődni, esetleg egy BIOS reset lehet megjavítaná a dolgokat. Ha nem, akkor jöhet a szétszedés. Ha szétszedés után sem jó a gép, akkor pedig új alkatrészekkel ki kell deríteni hol van a probléma.
(#) BEMcorp válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Csak azért mondom, mivel a BIOSban csak akkor tudnának turkálni, ha lenne BIOS-uk. Azt írta a kolléga, hogy se kép se hang>> BIOS sincs. Úgy nehéz bármit is átállítani...
Na ja, esetleg egy BIOS-reset (jumperrel) még kipróbálható.
De a takarítás sose árt
(#) Kovidivi válasza BEMcorp hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

A legjobb, ha mindkettőnk javaslatát végrehajtja Aztán ha az sem megoldás, akkor jöhet egy szaki, aki ránéz a gépre.
Egyébként nálam akkor csinált ilyet a gép, mikor nagyobb sebességre állítottam az FSB-t, mint amit bírt volna az alaplap. Na akkor se kép, se hang. BIOS reset, aztán újraállítottam mindent.

ez müködöképes gép volt belehetett lépni a biosban ahol az alaplati hang ki volt kapcsolva aszt kapcsoltuk be mé párpecig müködött és azota van ez a problémám
(#) Noo válasza sero12 hozzászólására (») Ápr 23, 2011 /

Hello!
Az egész ott indult, hogy betettél egy új ramot. Valszeg annak az órajele vagy az időzítése nem tudja azt amit a régi ram. Kiveszed az újat, akkor elvileg be tudsz lépni a biosba. Beállítod a memóriakezelést auto-ra majd beteszed az új ramot.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Sziasztok.

Sikerült feltámasztanom egy igen régi PVM266aM-P V9.1b típusú alaplapot a halálából.

A következő vele a problémám sehol nem találok hozzá illesztőprogramot. A Megkurí honlapján lévő összes link halott, de némi iránymutatást adhat segítségül.

Köszönöm a segítséget.
(#) Noo válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Hello!
Via chipset drivert le tudsz tölteni.
A hálókártyának is via kell: Driver_Lan_VIA823x
Hangkártyát is össze lehet keresgetni mert c-media van rajta. A pontos típust meg tudod nézni everestel vagy Mvpc infoval.
(#) _ampervadasz_ válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Még valami: Az alaplapi VGA -val nem akar feléledni, a monitor bekapcsol, érzékeli, hogy jön a frissítési szinkronjel, de az RGB szálakon semmi nem jelenik meg, a képernyő fekete marad (blank screen).
Valószínűsíthető, hogy egy CRT monitor szétlőtte a portot? Ha ilyen történhetett az erősítőfokozat javításával megoldható szerintetek?

A PCI és az AGP porton egyből küldi a képet, és a windozt is rárántottam, egyedül az Intel INF cipset illesztőprogramja hiányzik, a hangkártya kodek chip és a déli híd beazonosítás után megtaláltam Nagyából mindent, kivéve a fentebb említettet.
(#) _ampervadasz_ válasza Noo hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Köszi a segítséget, egyedül már csak egy illesztőprogrambeli problémám van vele, azt feljebb írtam is.

Hmm, eszembe juthatott volna, majd holnap meglesem everest -tel, bár jut eszembe az eszközkezelőben is meglehet nézni, de erre már csak holnap kerülhet sor.
Sony Házi mozi javítás, egy ASUS P5PLD2 SE alaplap, és ez az alaplap egy hangyányit kifárasztott.
(#) Noo válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Nincs letiltva a biosban a vga? Vagy hogy melyiket érzékelje először?
(#) _ampervadasz_ válasza Noo hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Tilva lenne akkor a szinkron jelnek sem szabadna megjönnie, a monitornak azonnal be kéne kapcsolódnia, és írná: No signal input. Check input video kable, az az Nincs jel, csatlakoztassam a videó kábelt.
(#) svebis.zoltan válasza svebis.zoltan hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Üdv!
Ujjratelepitettem a gépet, a hiba fennál még mindig!(monitor elsötétül,2-3 mp ként),viszont kivettem a gépből a VGA-T(nvidia 7600gs),melyben találtam 2 db elkót kinyilva.Ezek cseréje gondolom megoldaná a problémámat,2 db van eldurranva 2 db épp de szerintem érdemes mind a 4 et kicserélni.Viszont az értékmegállapitással gondom van
FZ6C
1500
6.3V
ez van rajta,ez azt jelenti gondolom hogy 1500UF,os kondi?
(#) BEMcorp válasza svebis.zoltan hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

1500µF / 6,3V
Valószínűleg LOW-ESR -es kondi kell bele (legalábbis számítógépben más milyet még nem nagyon láttam)
(#) Diversion hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Sziasztok!
Problémám a következő.
Bekapcsoláskor windows recovery ablak megnyílik. Benne hard disk critical errors, a RAM-ra 83 fokot ír, meg hogy a merevlemez 31 %-át nem lehet olvasni. Szerintetek kuka a merevlemez? Vagy mit csináljak vele? Tegnap még semmi baja nem volt. A Hard Disk Sentinel progi nem talál hibát, szerinte minden rendben van. Pedig nagyon nincs.
Még a jellemző dolog, hogy 3 ikon van az asztalon, és fekete a háttér. A Start- Minden program pedig üres.
(#) BEMcorp válasza Diversion hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Szerintem:
Format C: ...
Install windows, de előtte töröld a partíciót. (Persze installáláskor újra létre kell hozni).
A RAM hőmérsékletét óvatosan a kezeddel tudod ellenőrizni, a 83°C kicsit soknak tűnik, de semmi se lehetetlen, szóval csak óvatosan taperolni, nehogy hólyag legyen a vége...
Ha installálás után is szórakozik, akkor kuka. Ha a RAM is ilyen meleg, akkor szerintem az is kuka.
Persze azt nem tudom, hogy milyen idős alkatrészekről/gépről van szó.
(#) mindenes válasza Diversion hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Heló.
Kártevő van a gépeden Bővebben: Link
(#) Diversion válasza mindenes hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Rányomtam arra amit küldtél, valóban talált egy vírust. Ezt írja: Top Ártalmas Vírus:
Valószínűleg egy változata Adware.T

Sajnos nem ingyenes.

Az avast viszont nem talált semmit.
(#) Diversion hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Újratelepítéssel sikerült megoldani a problémát. Köszi a válaszokat.
(#) _ampervadasz_ hozzászólása Ápr 27, 2011 /

Sziasztok, egy nagyon nagy hibát követtem el.

Éppen telepíteni akartam egy gépre a windozt, és be volt dugva egy 2GB -os Pendrive.

A probléma következő: Véletlenül töröltem, de nem teljesen, mivel még nem formattáltam meg, ezért bízok benne, hogy az adatok visszanyerhetőek.

A törlést következőképp hajtottam végre: "T" betűvel töröltem a partíciót, de újat már nem hoztam létre és nem formattáltam meg.

Tudtok ebben valamit segíteni?
nagyon köszönöm a segítséget.
Következő: »»   204 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem