Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV sorkimenő trafó
Lapozás: OK   1 / 2
(#) szaszaa01 hozzászólása Máj 9, 2009 /
 
Sziasztok!!

Előre is elnézést szeretnék kérni azoktól, akiket untatnék ezzel a témával, de nekem nagyon fontos lenne hogy választ kapjak.

Az lenne a problémám, hogy kaptam egy tv-t, és nem működik, az a jelenség, hogy nincs kép, csak egy vízszintes csik a képcső közepén. Olvastam korábbi topik-okat, és azok alapján kiszűrtem, hogy a függőleges eltérítésért felelős IC-t kicseréltem, mert el volt füstőlve. Kicseréltem a kondikat is, hogy nehogy az legyen a baja. De mikor bekapcsoltam a TV-t, akkor még mindig csak egy csík volt és nem volt kép.

Tudtok segíteni, hogy mit érdemes még megnézni?
Gondoltam a sorkimenő trafóra, hogy lehet hogy az a rossz. De az a baj, hogy nem tudom, hogy hogy tudom megállapítani, hogy jó-e, vagy nem.
Jó lenne, ha ebben is tudnátok segíteni.

Nagyon fontos lenne, mert hamarosan vissza kell adnom a TV-t, és még nem működik.

Köszi a segítséget.
Üdv.: Szabi
(#) Sebi válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /
 
Sorkimenő hiba nem lehet, ha van fény és vízszintes eltérítés.
Továbbra is a függő részben kell kutakodnod.
(#) bankimajki válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 9, 2009 /
 
azt a trafót egy speckó műszerrel lehet megmérni, de olyanod sztem nincs. De nézd meg a vezérlését ott kell lennie egy teljesítmény tranyónak ha az halott akkor cseréld ki, ha ismét meghal nagy valószínűséggel a sorkimenőtrafó zárlatos, tehát csere. De az nem olcsó mulatság.
(#) trebitsh válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Szia! A sorkimenő szinte biztos, hogy jó, már ellöttem is leírták, ha van fény és vizszintes eltérítés akkor a sorkimenő jó.
Függőleges eltérítés egy 50(100)hertz-es hangfrekvenciás végerősítő. Annak a bemenetét kellene megkeresned és eldönteni(szkóp) hogy a bemenet nem kap jelet vagy a végfok halt be. az 50 vagy 100 herzet a sortrafórol is oszthatja, vagy valami más megoldás is lehet. Jó munkát!
(#) tiggersoft válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 10, 2009 / 4
 
Szia Orion tv-nél találkoztam olyannal, hogy a végfok ic nem kapott tápot, mert szakadt volt egy ellenállás amin a tápot kapja. Adatlapon nézd meg melyik lábon kap tápot és onnan kövesd vissza. 0.22ohm körüli 1-2w-os ellenállást keress a táp közelében.
(#) tibcsi62 válasza tiggersoft hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Én is javítottam ilyen jellegű hibával tv-ét( Daewo) ott az ic-ét és a tápfesz oldalon egy diódát kellett kicserélni csak nem volt mindegy hogy milyen feszültségű és áramú diódát használtam . Ez kb fél éve volt azóta működik. A tápfeszt pedig végig kísértem honnét kapja, de ennél a sorkimenőről kapta. Ebben az ic: TDA8351 és a dióda FUF 5407.
(#) apa444 válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Nem írtad a TV tipusát,így egy kissé nehezebb válaszolnom.Viszont a sorkimenőd tuti,hogy nem hibás,hisz megy a sorvégfok rendesen.Mérd meg a képeltérítő ic tápját,ez készülékenként változó,de 18-30 voltig megy álltalában.Ha a táp jó,ellenőrizd a képeltérítő tekercet,hogy nem szakadt-e és persze nem árt a csatoló kondiját is cserélni.Ha nem boldogúlsz vele,írj és segítek,csak tudjam a készülék tipusát is,hogy megnézzem a rajzát.
Üdv:Laci
(#) ferzoo válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 10, 2009 /
 
Üdv.jól tetted hogy kicserélted az Ic.t de azt nem árultad el milyen típusú és hogy +kapja e a táp.feszt ami 55cm.tv.knél 20-26Volt általában.A sorkimenő ritkán megy tönkre mai Tv.ben,egyébként egyszerű áramkörrel ki lehet mérni 12Volt-ról is.Ha nem kap tápot az Ic.kövesd végig a tápszűrő konditól 1000mikro 35V a sorkimenő valamely lábáig,ott van sorba 2W-os biztosító Ellenállás 0,33-1Ohm körüli.Ezt cseréld ki +szakad amikor Ic. zárlatos lesz 1,5 v.2,2Ohm.ra és menni fog fűgg.eltérítés.
(#) szaszaa01 hozzászólása Máj 10, 2009 /
 
Üdv. mindenkinek. Köszönöm a segítséget. Valóban nem kapott tápot az IC. kicseréltem a sorkimenő trafótol jövő ellenállást és már működött is. Amúgy az IC TDA1771-es típusú volt, és elég rendesen elfüstölt.
Még egyszer köszönöm a segítséget, nagyon örülök, hogy sikerült megcsinálni a TV-t. Így működőképes állapotban adhatom vissza.
Még egy kérdésem azért lenne. Miért van, hogy csak úgy elpukkan egy ilyen IC?

Üdv.: Szabi
(#) bringas2 válasza szaszaa01 hozzászólására (») Máj 11, 2009 /
 
Nos ez egy nagyon régi Ic.bekapcs.nál szoktak tönkre menni 1nagyobb impulzus a tápról vagy a +növekedett rosszul beállított tápfesz.miatt is.Ritkán előfordul más típusoknál is kiszáradt csatoló kondi 470mikro/1000mikro 35V miatt szál el.
(#) kisedison hozzászólása Ápr 8, 2010 /
 
Helló!

Nem tudja valaki hogy hogyan kell bekötni a képen látható tv trafót? Az lenne a lényeg hogy bemenő +12V-os 10kHz-es egyenfeszből jöjjön a kimenetén kb. 20kV. Fénycsőhöz kellene.
(#) kisedison válasza kisedison hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /
 
Senki nem tud róla semmit?
(#) kisedison válasza kisedison hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /
 
Találtam egy ilyet. Ez szerintetek jó hozzá?
(#) kadarist válasza kisedison hozzászólására (») Ápr 8, 2010 /
 
Szia!
Kösd be ez alapján. Az Orega 40337-21 megfelelője.
Bővebben: Link
Inkább járasd 16 kilohertzről. Erre a frekire van tervezve.
(#) kopaszs hozzászólása Ápr 18, 2010 /
 
Sziasztok egy kis segítség kellene TX -28MD3P panasonic
TV ről van
Teljesítmény felvétel:121W
Képcső hatásos átló:66cm
Ha jól néztem TLP8E1002 sorkimenő kellene bele de akár hol kerestem nem találtam.Abba kérném segítségetek hogy ezt lehet e helyesíteni ha igen milyen fajtával.Ha esetleg kellene még valamilyen adat szóljatok.
(#) leono hozzászólása Júl 1, 2010 /
 
Egy múzeális (feket-fehér) TV javításával bajolok (egy idős hölgy kérésére). A jelenség az, hogy nincs fény. Képcső elektródáin a feszek megvannak az előírás szerint. Kivéve a nagyfeszt, amelyet nem tudok mérni, de a malomkerék kimenetén egy csavarhúzót közelítve egy kb. 1,5-2 cm-es ívet húz. A szelén nagyfesz egyenirányító után nincs ív csavarhúzó közelítésre. Ha ezt a diódát a testhez közelítem akkor egy nagyon gyenge, kb. 0,5 cm-es vékonyka ív jelenik csak meg. Egy marék nagyfesz egyenírányítót cseréltem már, de nincs változás. Természetesen malomkereket is, bár nem pont olyanra, amilyen eredetileg benne volt, de tipuscsaládhoz illeszkedőre.
Ezen a ponton kérek tanácsot a nagyobb tapasztalattal rendelkező "kollégáktól".
(#) kadarist válasza leono hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
A szelén után természetes, hogy csak nagyon kis szikrát kapsz. Nem a nagyfeszültséggel lesz a baj, nem azért nincs fényed. A videovégfokozattal vagy a valamelyik képcső-rács feszültségével lesz baj.Gyere át valamelyik tévészerelős topikba.
(#) leono válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Köszi a tájékoztatást a szelén utáni helyzetről. Bennem úgy maradt meg a csöves változat (pl. DY806) után eléggé jelentős ívet lehetett tapasztalni. Az egyéb TV-vel kapcsolatos topikokat majd átnézem. Egyébként a többi elektródán minden rendben. Lehet, hogy a képcső nyekkent meg?
(#) kadarist válasza leono hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Lehet képcsöves is. Gondolom a katódfűtés jó. Mi a készülék típusa?
(#) leono válasza kadarist hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
A TV típusa "AT1161-OC". A katód fűtés "világít", a fesz rajta kb. 6V.
(#) kadarist válasza leono hozzászólására (») Júl 1, 2010 /
 
Rajzod van hozzá? Honnan tudod, hogy a feszültségek rendben vannak a képcsőpanelen?
(#) leono válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2010 /
 
Egy AT961-OC rajzom van, de ez még az alkatrész pozíció számaiban is egyezik. Jelentős eltérés nem igen lehet az adott értékekben, legalább is annyira nem, hogy teljes sötétséget okozzon. Az, ami szembetűnően más ebben a készülékben, hogy a malomtekercscsel egybe van öntve a nagyfesz dióda. Először azt gondoltam, hogy abban van szakadás, ezért kicseréltem egy másik malomkerékre, amelyhez a hagyományos módon lett a szelén egyenirányító kötve. A lényeg, hogy egyikkel sem működik. A korábbi infóid alapján valószínűsíthető, hogy az eredeti malomkerék is jó. Most már csak az a kérdés, hogy magában a képcsőben mi tudott úgy megnyekkenni, hogy a legcsekélyebb fényt sem lehet kicsikarni belőle. Emisszió csökkenés nem okoz ismereteim szerint teljes elsötétedést. Egy zárlat a csövön bellül, annak helyétől függően vagy pont az ellenkezőjét eredményezné, vagy az elektródákon mért feszültségekben mutatkoznia kellene. Legalább is én így tudom.
(#) satuka hozzászólása Júl 11, 2010 /
 
Üdv. mindenkinek!
Orion T2825 STX tipusú TV hez keresek sorkimenőt.
Ami benne volt: Orega 40348A-14
Arra lennék kíváncsi, lehet-e valami más tipust is beletenni, vagy csak ezt a tipust keressek hozzá?
Köszönettel: satuka
(#) kadarist válasza satuka hozzászólására (») Júl 12, 2010 / 1
 
Szia!
Itt vagy itt kapsz az eredetivel egyező típusú trafót.
(#) satuka válasza kadarist hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Köszönöm a segítséget!
(#) kadarist válasza satuka hozzászólására (») Júl 12, 2010 /
 
Szívesen!
(#) devero hozzászólása Júl 30, 2011 /
 
Sziasztok urak lenne egy kissebb kérdésem hozzátok ,segítsetek ha tudtok légyszi.Az lenne a problémám,hogy van egy phillips tvm, sorkimenő hibája van és csak annyi lenne a kérdésem hogy a hq-nál találtam sorkimenő trafót két fajtát,különböző gyártóktól.A sorkimenő száma:VDE E 100521-ES TÍPUS.Nekemis ez kell,és csak annyi lenne a kérdésem hogy bármelyiket felhasználhatom?Segítségetek nagyon megköszönöm.Üdv mindenkinek.
(#) kadarist válasza devero hozzászólására (») Júl 30, 2011 /
 
Szia!
Válaszd ezt, mert jelenleg csak ez van raktáron.
(#) devero válasza kadarist hozzászólására (») Júl 30, 2011 /
 
Köszönöm kadarist a válaszod még annyi lenne hogy az enyém az 12 lábu ezmeg csak tíz ha jól láttam vagy lehet hogy a hq rajza rossz?üdv
(#) kadarist válasza devero hozzászólására (») Júl 30, 2011 /
 
Na és hol vannak azok a plusz lábak? a másik hq-s típus is 10 lábú?
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem