Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   838 / 967
(#) Massawa válasza Rosszmáj hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Ezt már mind végigzongoráztam, teljesen feleslegesen. A központi egységet is át kellett alakitani mert még arra sem volt keret, hogy az antennákat külsö csatlakozokhoz csavarják, igy be kellett épiteni 2 koax stekkert amihez az uj antennákat tudtam csatlakoztatni. Kint igy sem növekedett a hatotávolság, a lakáson belül 3 szinten még ugy ahogy müködik, de a kertben a házfalán nem. ( pedig ott közelebb vannak az antennák. Lehet, hogy az egész vevöt ki kell telepiteni. Majd délután ez lesz a programon.
(#) Massawa válasza Egri Frédi hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Ezt nevezik haladásnak!
A 60-80 éves autoval versenyt lehet nyerni, az uj kocsit meg 6-7 év után már csak az ocskavastelepre lehet eladni...
(#) Rosszmáj válasza Bakman hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Bocs ... madzagokon/antennákat
Idézet:
„4-5 m van 2 kamera, 6-ra a 3. mig kb 12 m-re a 4.”

Paraszti eszemmel jobbat nem tudok, ha ezt a konfigurációt akarja használni. De csak bele vau-vau.
(#) nagym6 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Máj 22, 2020 / 1
 
Szintén hülye ötlet, ha már komolytalan a topik. Periszkóp a négy sarokra kamerák sem kellenek, központ sem. Vagy száloptika periszkóp helyett.
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2020 1 /
 
Ez már önmagában vicc.
Már gyerekkoromban is ez volt a duma, manapság kidobandó szemetet csinálnak, bezzeg régen! ...

Ahhoz képest: 13 éve gyártott teherautóval dolgozom, 800 000-nél több van benne, a saját om 19 éves, 980000-el, az is bármikor harcrakész,
Miért pont az utána készített dolgok lennének rosszabbak? Csak nem azért, mert azt hiszik emberek, hogy utánuk már nem születtek emberek?
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2020 / 3
 
A baj máshol van. Az egész világon annyira felgyorsitották a technologia fejlödését, hogy ma lehetetlen bármit gyártani, ami még évtizedek mulva is müködöképes. Egy 60-70 éves autoba vagy még eredeti vagy ujragyártott alkatrészt kapsz, de probálj egy modern kocsi 5-6 éves fedélzeti computerébe valamit kapni - sem eredetit sem utánnagyártottat nem kapsz, ha mégis találsz valami hentergöt nem találsz embert aki azt be tudja épiteni. (Nem lesz hozzá müszerezettsége).
De nézd meg a méregdrága computereinket, 6-8 évente kell cserélnünk, de nem azért mert rosszak, hanem mert nem kompatibilisek már a korral. Ugyanez van a TV-vel is. 30 évvel ezelött egy család az egész életében átlagban 2 TV-t, 1,5 hütöt, 2 mosogépet vett. Manapság kb ennyi cuccot 6-7 évente vesz egy család.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2020 1 /
 
14 éve vettem a nejemnek TV-t. Egyszer kellett javítani, most is azt nézi.
16 éve megy a monitorom.
2 éve a hűtőm.
Most ezek jutnak eszembe, amiket vadonatújan vettem. A pár évvel azutáni rosszabb lenne? Mondom, már a 80-as években pont ez volt a duma...
Ésmég most is hasraesnek egy Pannóniának, de nég egy Danuviának is...
Amit most is újan veszel, nem csalódhatsz -általában. Csak hangosabban kiabál az egy ezreléknyi rosszul járt, mint a 999 elégedett.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
De már hanyadik külsö dobozt vetted hozzá? Én drága müködö 16:9-es CRT TV-ket dobtam ki ( senkinek nem kellett) mert már 6 távvezérlö hentergett valahol - soha nem ott, ahol kellett volna.
Nemsokára ujra egy dobozt kell szerezned ( hacsak nem vagy kábel elöfizetö).
Ez nem duma, erre kényszeritenek.
Persze ma is nézheted egy sereg primitiv fekete fehér DunaTV-n valamelyik lekonvertált HD adást.
Vagy probálj a 16 éves monitorodon mondjuk egy 3D alkatrészt rajzolni a nyomtatohoz.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
4 éve ugyanaz a UPC doboz és "tányér" van. Előtte 1 dvb-t doboz volt, igaz egyszer javították. Mivel garanciálisan, ezért nem is érdekelt, mi baja volt. Előtte nem kellett doboz. De volt hamarabb, mint kellett, mert 7 csatorna több, mint három

És most komolyan: azt hibának kell tartani, hogy neked vagy nekem támadnak új igényeink? (Pl az említett 3D alkatrész)
Hát akkor mégsem a tartóssággal/tartósságtalansággal van a baj, hanem új igények támadtak
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2020
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Persze ugy mehet, mert ott az UPC átvállalja az elöfizetöitöl az átalakitási berendezések beszerzését, de hidd el ennek is elöbb után vége lesz, mint az UPC-nek, ami már Vodafon, de a müholdat talán még az UPC maradéka üzemelteti egy darabig....

Nem csak nam tudom mit fogsz csinálni pl az én esetemben, 91-ben vetem egy drága CAD programot, az utoljára még WXP-n ment. Amint az megszünt kidobhattam a programot is, mert uj verzioja nincs, uj XP PC nincs, a W7-n még egy kis büvészkedéssel ment de nyomtatni a rajzokat már nem lehetett stb, a nyomtatáshaz egy modern CAD programot kellett vennem az uj PC-re. Azaz gyakorlatilag 3 PC kellett a régi rajzaim modositására meg nyomtatására.
(#) pucuka válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Az még hozzátartozik, hogy a SetTop box, vagy az új kis dobozka a szolgáltató tulajdona, és mi csak béreljük, mikor mennyiért. (az ára az előfizetésben van) Ha kell még egy azért már külön fizetni kell.
Tehát a javítás, vagy csere (korszerűbbre is) a szolgáltató érdeke, hogy a szolgáltatását igénybe tudd venni.
Az megint más kérdés, hogy az elavultat nálad hagyja, cseppet sem önző érdekből, ne neki kelljen adminisztrálni, megsemmisítéséről gondoskodni.
(#) FIGIRI válasza pucuka hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Magentaszinüék visszakérik az eszközöket ha lejár a szerződés, az elavultat, hibásat se hagyják ott, sőt kötbért fizettetnek ha nem kerül vissza az eszközük. Nagyon helyesen méghozzá.
(#) szs válasza Massawa hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Ezt vajon honnan vetted, hogy a UPC direct Vodafon? Nem a UPC Magyarország-al téveszted?
De lényegtelen is, hát ha nem adnák a dobozt, hát nem fizetnék náluk elő. Nem kötelező nekik sem az én oénzem elfogadni, mint a hogy nekem se az ő műholdjukat fogni.
De a mai gyártmányok tartósságától jól elfordultunk már
Folyamatosan oda lukadsz ki, hogy mások lettek az igényeid, ezért új eszközöket kellett beszerezned. De hát ez nem azt jelenti, hogy a vas volt rosszul, kevéssé tartósra készítve.
Hogy te 3D tervek csilogásával akarod elkápráztatni a vevőket, azt megértem, de nálunk 3 iparit végzett kőművesek 2d tervrajzokból bármilyen palotát felépítenek, mert ezt tanulták.
(#) pucuka válasza FIGIRI hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Éntőlem még egyet sem kértek vissza magentáék, így már van három DSL modemem, meg két modemrouterem. Kérdeztem mi legyen velük, azt mondták tartsam meg.
(#) FIGIRI válasza pucuka hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Igazad van, elfelejtettem hogy csak a set-top boxra vonatkozik.
(#) granpa válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Lehet, hogy nem mond semmit, de a nejemnél a harmadik mosógép és a harmadik villanybojler megy 16 év alatt. Nálam kiválóan működik 2 db villanybojler, mosógép, centrifuga; mind a négy min. 40 éves Hajdú. Öcsémnél még a hengeres gázbojler megy. Már akkor "öreg" volt, mikor '78-ban odaköltözött. Most cserélt kazánt benne, mert az oldallemeze szétkorrodált (nem a kazán!).
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Máj 22, 2020 /
 
Az UPC (Liberty media) szinte már kiszállt az europai média piacbol , s már csak az idö kérdése mikor adja el az UPC direktet is. A földi hálozatábol is már csak némi maradék maradt.
(#) Kovidivi hozzászólása Máj 23, 2020 /
 
Olyan jókat nevetek, hát fogom a hasam!
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Sajnos nem lesz vicces.

Én nem lyukadok ki sehova, csak valahogy nem értjük egymást. A globuszunkon immár 7 mlrd ember él mindenki csinál valamit (a jelentös többség) aminek az eredményét el kell adni, mert pénzt szeretne azért kapni. A gazdaság csak akkor müködik a mostani rendszerben, ha forog a pénz, azaz ha megfizetik a dolgozot, de el is várják töle, hogy a keresetét elköltse. A pénz a vánkus alatt a legrosszabb ami lehet.
Sokan elégedettek vagyunk a régi dolgainkkal, de mindenkinek van valami vágya valami érdekeset venni látni utazni.
Pár évtizede ez a globalizácios nyomás átbillent a vevök javára,, amikor nagyon sok terméknek, szolgáltatásnak a pincébe vitték az árát, hogy még a szegényebbek is meg tudják venni. Persze ez csak akkor müködhet, ha van olyan hely a világon ahol ezt nagyon olcson elö is tudják állitani. Sajnos ezek a helyek nem mifelénk vannak.
S láthatod mit jelent az, ha 2 honap járvány alatt alig tudsz költeni. Az emberek millioi mennek tönkre. Igy most megint választás elött leszünk - megvegyük a termékeiket, azaz kenyeret adunk nekik, vagy majd az állam levonja a jövedelmünkböl az ö eltartásukat. Gyakoraltilag mi ist azt várjuk el, hogy a munkánkat el tudjuk adni és abbol meg tudjunk élni. A harmadik lehetöseg - szintén gyakori - senki nem törödik velük, igy nem igen legális modon fognak majd a betevö falathoz jutni. Dönthetsz, hogy továbbra is a 30-40 éves fekete fehér kasznidat nézed, vagy a 16 éves autoddal rontod a levegöt, vagy egy készülék, auto vételével egy tucat ember megélhetéséhez hozzájárulsz.
És sajnos azt is látni fogjuk, hogy sok mindennek nagyon fel fog menni az ára. A fiam ma volt fodrásznál és simán dupla annyit fizetett mint januárban. A 9 Euros repülöjegyeknek is vége lesz meg a 2-300 Euros all inklusiv heti utazásoknak is.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2020
(#) zsoltee0001 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Én újabban már nem is azt kérdezem fizeteskor hogy "mennyi?" hanem "hol tartunk?"
A válaszokra pedig "a 0 százalékos volt az infláció" és erőteljes szem kiesés-el reagálok //az utóbbit gyakorolni kell
(#) Massawa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Tudod ki volt Középeuropában a Covid elsö áldozata?
- A 80 éves Marcsi néni Piripocsrol, amikor rádölt a polc a spájzban, 70 kg liszttel, 100 kg cukorral, 40 kg soval és 600 csomag száraztésztával.
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2020
(#) szalamandra válasza granpa hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Idézet:
„Most cserélt kazánt benne, mert az oldallemeze szétkorrodált (nem a kazán!).”

Ha az oldallemez ment tönkre, akkor miért a kazánt cserélte benne?
(#) granpa válasza szalamandra hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
"Hosszú". Valami összefüggés van a kettő között; ő a szakember.
(#) Massawa válasza szalamandra hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Mert az uj oldallemezhez nem passzolt a régi kazán.
(#) zsoltee0001 válasza Massawa hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
A klotyópapír bálát kifelejtetted.
Nincs értelme ezen vitázni, meg magunkat hergelni, csak arra próbáltam rávilágítani, ha így folytatjuk ezt a pofozóversenyt (engem pofáncsapnak - én is visszacsapok) akkor soha nem lesz vége.
Lehet a "maradj otthon" szlogent ki kellene egészíteni "waze ne emelj már"!
(#) Massawa válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Máj 23, 2020 /
 
Na jo a klozetpapir valoszinü nem csapta volna agyon az asszonyságot....
(#) Gromit hozzászólása Máj 23, 2020 1 /
 
Ezek tényleg "Vicces - mókás történetek".
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2020
(#) Gafly válasza Gromit hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Akkor itt van a zseb, hogy veszekedés ne legyen:

Két macska elmegy bevásárolni, az egyik megáll a szupermarket parkolójában:
- Henry, van nálad százas a kocsihoz?
- Nem tudom Cilli, de mindjárt megnézem a zsebemben.
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Máj 24, 2020 /
 
Már a zsebes macskák is hozzánk jönnek vásárolni.
(#) Massawa hozzászólása Máj 24, 2020 /
 
Ebben az otthonülös karanténban az ember hall annyi egetverö dolgot, hogy az sem tudja mi a vicc meg mi nem.
Csütörtök a nejem barátnöje ( 3 gyerekes tanitonö) csörög a telefonon.
Én veszem fel ( aki mindent megeszik, amiben hus van), mert a nejem éppen valahol el volt.
Nem tudod mit kell rakni a vegás pizzára - googleban talált receptet csináltam, de nem irták meg mit kell rátenni......
Sajnos nem tudom, de néhány gyomot meg homokot vihetsz a kertünkböl.

Hallom a rádioban, hogy egy unatkozo celeb gyökérlisztböl kenyeret süt. Hogy az mi a franc, azt elfelejtette elmondani.

Ismét a nejem barátnöje ( a szuper fözögép boldog tulajdonosa, amibe bele kell rakni mindent nyersen és ugy 1,5 ora mulva valami ehetö is kijön - minket még nem hivott meg egy ilyen robotcheftorra ).
Elfelejtettem a gépbe berakni a 4 tojást......valoszinü még a diszno is felfordult volna a szuper ételtöl.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2020
Következő: »»   838 / 967
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem