Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   946 / 968
(#) Gafly válasza SALáta hozzászólására (») Jún 11, 2023 / 4
 
Volt egy ismerős leányzó, viszi le a gyárba a utasítást.
Öreg megnézi, ez egy baromság, ezt így nem lehet csinálni.
Engedjen ide tata, megmutatom.
Höhöhö.
Magácska új kis bögyös vörös titkárnő, mi?
Én vagyok a technológus, és én írtam. Mutatom hogy kell csinálni.
(#) Macsek71 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Tanuló koromban amikor a gépjavító üzem forgácsoló műhelyében voltunk gyakorlaton ( loptuk a napot), műszaki rajz tanárunk kérésére figyelnünk kellett a kiadott rajzokra (is).
Feltűnt, hogy a gépek mellet csak tollal, vagy durva ceruzával készített szabadkezes rajzokat látni. Szakibácsik, amikor megkapták az irodából a feladatot, leültek az étkezőben és átrajzolták, illetve átszámolták a méretezéseket saját "szájízük szerint"
(#) pipi válasza Macsek71 hozzászólására (») Jún 11, 2023 / 1
 
Akkor ott a mérnök lehet csak 2-eskével csúszott át a diplomán... Nekünk a szakközépben oktatták, hogy úgy kell méretezni, hogy az "mérhető" is legyen és olyan sorrendben/úgy ahogy a gyártási folyamat megköveteli, a melósnak ne kelljen kiszámolgatni, amit meg tud mérni/fogást kell venni...
(#) Alkotó hozzászólása Jún 11, 2023 / 1
 
Macsek, Pipi.
A szakik, főleg az idősebbek szeretik azt gondolni, hogy mindent jobban tudnak. A mérnökök szintén makacs élőlények.
Én azt igyekszem alkalmazni, hogy elve jó rajzot készítek (és nem akkor jó ha könnyen gyártható, hanem akkor ha a funkciót képes megvalósítani). Majd ha a műhely jelez, hogy nem értenek valamit, vagy másképp látnák jónak, akkor meghallgatom az érveiket, és ha az nem ütközik az elvárt funkcióval, akkor elfogadom a módosító javaslatot és módosítom a rajzot. Ha nem értek egyet, akkor pedig elmagyarázom miért legyen így, és miért nem jó úgy.
(#) bbatka válasza pipi hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Pontosan úgy van ahogy mondod. Az elmúlt években (kb.20év) vagy 10 végzős gépészmérnöknek segítettem a diploma munkájában. Talán ha kettő kapisgált valamit a tényleges szakmáról, a rajz készítésről és főleg a méretezésről. A csúcs egy csajszi volt akinek a szakdolgozatát a kollégám nyakába varták, mert ott üzemvezető az apja nálunk. Most 5 évvel később a húga szakdolgozatát írják a kollégáim. Mondtam nekik hogy engem felejtsenek el. Felháborító.
(#) bbatka válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Hidd el a mérnököket ma is pontosan megtanítják a szakmára, ha egy kicsit is érdekli őket. A tervezésnél pedig fontos dolog az is, hogy a mérnöknek tisztában kell lennie azzal, hogy a forgácsolás milyen gépen és mily sorrendben fogják megmunkálni a munkadarabot. Én ha nem vagyok biztos valamiben akkor fel szoktam hívni a gyártástervezőt. Nem szégyen. A méretezésnél alap dolog, hogy a forgácsoló szakembernek ne kelljen számolgatni a méreteket.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2023
(#) nagym6 válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Régen munkahelyemen a főnök kiadta, mit cseréljek az adott gépben. Néha olyan alkatrész nem is létezett abban a gépben. Cáfolni vitatkozni nem lehetett vele egyből leállította az embert, tudat alatt sejthette, hogy hülyeséget beszél, de sosem vállalta a tévedését. Van ilyen.
(#) bbatka válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Jó 30 éve a villamos üzemvezető nálunk berágott az ügyvezetőre hogy fontos dolgokat nem engedélyez megrendelni. Ugyanakkor meg felesleges dolgokat igen. Be is írták a rendelés engedélyező füzetbe hogy "repülő szőnyeg 1db.". Angolul. Az ügyvezető csak németül tudott. Engedélyezte ahogy kell. Persze botrány lett belőle, mert utána körbe mutogatták a gyárba az aláírt engedélyt.
(#) gg630504 hozzászólása Jún 11, 2023 / 1
 
Leendő villamosmérnöknek feladat: kapcsolási rajzból áramkör készítése. Megtervezte a nyomtatott áramkört, le is gyártották neki, be is ültette. A rajzon a földpotenciálokat a szokásos rövid vastag vízszintes vonal jelezte. A kész áramkörben semmi.
(#) nagym6 válasza bbatka hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Idézet:
„repülő szőnyeg 1db.”
Ez jóó.
A hozzászólás módosítva: Jún 11, 2023
(#) sargarigo válasza gg630504 hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Mi az hogy le is gyártották??? Miért nem ő maga? Nálunk az volt a policy, megcsinálod magad, aztán a kettes feltétele hogy működjön. Innen lehet menni felfelé elrendezés, külalak stb alapján. Ha bakelit panelt sikerült kifogni, akkor instant egyes, mert azt nem használunk (legalábbis akkor és ott nem).
(#) gg630504 válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Abban ez évben elmaradt a kalkopiritbányász túra a szükséges rézhez.
(#) elektrorudi válasza bbatka hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
[off]A mérnök is csak ember (többnyire). Azaz, szakismeret szerint van belőlük jobb, kevésbé jó, és rossz. Ráadásul a mérnök is alapból többféle irányítottságú lehet. A lényeg, hogy a mentalitásának megfelelő munkát végezzen. Egészen más agy kell egy fejlesztő mérnöknek, egy karbantartó mérnökben, egy szerviz mérnöknek, egy üzletkötő mérnöknek stb. stb. Ez a besorolás nem egy sorrendet állít fel, hanem egyszerűen másfajta gondolkodást igényel. Gyerekkoromban érdekelt a repülőmodellezés, ezért adódott, hogy menjek repülőgép szerelő mérnöknek. Hál' Istennek, egészen más irányt vett az életem. Semmi olyan tulajdonsággal nem rendelkezem, ami ahhoz a pályához kellett volna (precízség, pontosság, szabálykövetés). Ha repülőmérnök lettem volna, már biztosan börtönben ülnék, mert miattam zuhant volna le egy vagy több repülő. /off]
(#) Johnycorp válasza bbatka hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Én Nissan Navara-val próbálkoztam egy közintézményben.
Több embernek is alá kellett írni az engedélyt bizonyos összeg felett.
De sok esetben semmi közük/rálátásuk/képességük nem volt szakmai és egyéb dolgokhoz.
Aláírták 3-an. Az intézményfenntartó vezetőjénél voltam megbeszélésen és ezt is odatoltam neki.
Felnevetett és mondta, hogy most erre nincs pénzügyi keret (jó hozzáállása volt a dolgokhoz egyébként).

Ez volt az az intézmény, ahol egy illetékes 1 db szénkefét írt ki kisgép javításához. Vidám hét volt.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2023
(#) Gafly válasza Johnycorp hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Meg az is van, amikor az ember álmai szó szerint megvalósulnak (az sem mindig jó).
Például szeretnék egy igazán hosszú lábú csajt.
(#) somitomi válasza bbatka hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Mondjuk ezt részben szerintem úgyis tapasztalatból tanulja az ember, elméletben nekünk is oktattak járműmérnök szakon esztergálást, még műveleti utasítást is kellett írni valamelyik tárgyból. Később önszorgalomból bejárkáltam a gyártás szakosztállyal az egyetemi gépműhelybe esztergálni, ott lehetett teljesen saját alkatrészeket is csinálni. Na az első néhány rajzom természetesen olyan volt, hogy a gép mellett állva szidtam a hülyét, aki beméretezte.
(#) SALáta válasza somitomi hozzászólására (») Jún 12, 2023 /
 
Jó nektek, nekünk mindig ilyen rajz jön. Kivéve ha nem. De akkor megy ám a csodálkozás.
(#) sonajkniz hozzászólása Jún 13, 2023 /
 
Milyen perverz kertész dolgozik olyan metszőollóval, ami mást vág le mint amit szeretne?
(#) lazsi válasza sonajkniz hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
A: kancsal
B: sötétzöld (aki még a szegény növényeket is sajnálja, így munka közben úgy vág, hogy mellévág, vagyis nem bántja őket)
(#) somitomi válasza SALáta hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
Ezt most nem teljesen értem, kinek és miért jó?
(#) bbatka válasza somitomi hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
Szerintem úgy érti, hogy nem a forgácsolási sorrendnek megfelelő méretezésű rajzot kapnak sokszor. Van rá megoldás. Pirossal kijavítani a hibás rajzot, aztán vagy a mérnök orra alá tolni vagy kitenni a hirdető táblára. Hadd égjen. Mindenképpen kell valami visszajelzés feléjük. A főiskolán én még ceruzával készítettem a rajzokat. A vonalaknak fényes feketének kellett lennie, egyébként széttépte a tanár a rajzot. A hibákról nem is beszélve. Egy teljes délutáni munka mehetett a kukába, mert újra rajzoltatta. Talán az enyémek közül nem tépett szét egyet sem.
(#) pipi válasza bbatka hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
Kaptam egy nagy 1-est a rajzomra, nem tudtam miért, nagynehezen elárulta a tanár, a rugós alátétem felhasítási iránya "becsavarás" ellen tart. Oké, de ezt senki nem tanította
(#) nedudgi válasza pipi hozzászólására (») Jún 13, 2023 / 1
 
Balmenetes csavarról nem is hallottak arrafelé?
(#) pipi válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 13, 2023 /
 
Igaz, ez nem volt emlékeim szerint megadva, na ez lett volna a jó válaszom, akkor bizti 5*-ra javította volna. Ez még senkinek nem jutott eszébe, akinek meséltem
(#) Macsek71 válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 14, 2023 /
 
Így utólag már nagyon gonosz húzásnak tartom, de akkor jót derültünk :
Forgácsoló műhelyben voltunk gyakorlaton, tanárunk nagyon keres valamit... Többször is odalép a polchoz, lekap egy tárgyat, majd fejcsóválva visszateszi... Ezt a gyakorlat során többször is megtette ... Kérdésünkre elmondja, úgy emlékszik kell lennie valahol egy 24-es balmenetű anyának . A polcon egy normál 24-es anya pihent (amit a nap során többször is kézbevett).
Jött a gonosz ötlet, majd tett : Anya be az esztergába, szúrjunk rá egy balmenet jelölést
Tanárúr aznap boldogan vitte haza ...
(#) somitomi válasza bbatka hozzászólására (») Jún 14, 2023 /
 
Ó, hát ilyenek nálunk is mentek, csoporttársamnak átnézte a gyakvez a kézzel készült rajzot, majd piros tollal berajzolta, hogy azt az egy vonalat kell átjavítani. Hamar át is szokott mindenki a gépi rajzokra, az se volt kevésbé macerás de legalább újra lehetett nyomtatni.
(#) somitomi válasza nagym6 hozzászólására (») Jún 14, 2023 /
 
Erről az jutott eszembe, hogy a legenda szerint valamelyik frissen kinevezett MÁV vezérigazgató valamilyen költségkimutatás átnézésekor meglátta, hogy a cég nemtudommennyi kerékpárt vett abban az évben. Rögtön mérgelődni kezdett, hogy mégis minek veszi a vállalat azt a rengeteg biciklit, aztán megmondták neki, hogy a vasúti szaknyelv a tengelyre felpréselt kerekekből álló részegységet nevezi kerékpárnak.
(#) erbe hozzászólása Jún 19, 2023 /
 
Egyáltalán nem vicces. Egy kompresszor gyári használati útmutatója. Akár az angolt is idetehettem volna, ugyanez áll benne. Aszinkron motoros. Az utolsó két tétel is érdemes megnézni.

Kompr.jpg
    
(#) Udvari Zsombor válasza erbe hozzászólására (») Jún 20, 2023 /
 
Súlyosabb a csomagolás, mint a kompresszor?
(#) Massawa hozzászólása Jún 20, 2023 /
 
Általános néphülyités. Most ment egy német közTVben egy kviz müsor ahol telefonakkukrol volt szo.
A müsor szerint:
Az akkut nem szabad 20% alá meriteni
Az akkut le kell venni a töltöröl, ha fel van töltve
A telefont nem szabad az éjszaka tölteni.
Az akkunak nem tesz jot, ha 80% fölé töltik.

Hát nem tudom. Németországba még valoszinü nem jutott el az akku management technologia BMS, ami ugye ezeket a gondokat leveszi a felhasználo vállárol. Hova jutnánk ha ezt a feladatot a felhasználora háritanák.
Néphülyitésnek természetesen tökéletes, azután csodálkoznak, hogy a kinaiak utcahosszal verik öket.
Következő: »»   946 / 968
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem