Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vicces - mókás történetek
 
Témaindító: Topi, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Tisztelt felhasználók! Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Lapozás: OK   945 / 967
(#) zolika60 válasza Gafly hozzászólására (») Jún 5, 2023 /
 
Aki viszont gyepet szeretne, az csak nyírja rendszeresen azt ami kinő és időnként locsolja.
(#) antikzsolt válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 5, 2023 /
 
Pici udvar de kéthetenként 4000 liter átszalad + az eső rajta hirtelen. Sűrű is nagy is cserébe a felfújható medence alatt nincs
(#) zolika60 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 5, 2023 / 1
 
Látom homokos részen laksz. Ennek ellenére azok a legjobb fűfélék amik maguktól nőnek ott. A vetett gyepek nem biztos, hogy szeretik az ottani környezetet. Ha nem vetsz, csak nyírod ami nő és locsolod előbb utóbb gyep lesz. Mint a régi viccben kérdezik az öreg skótot miért olyan szép a gyep az udvarán? csak nyírom és locsolom. Ezt kipróbálom én is. Egy idő után vissza jön a kérdező és meséli, hogy az ő gyepe nem olyan szép, pedig ugyanazt teszi. Mondja az öreg, hogy lehet, de mi már hatszáz éve.
(#) sargarigo válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 5, 2023 /
 
Idézet:
„lehet, de mi már hatszáz éve.”

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de speciel nem szánok rá ennyi időt
(#) lazsi válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 6, 2023 /
 
Idézet:
„Látom homokos részen laksz.”

Ezt ma már nem illik ezzel a szóval illetni...

Egyébként én is nagy déli szigeten lakom (tudjátok, ahol kenguruk rohangálnak az úton... ), és a Duna hordaléka itt is erősen vízáteresztő, így a meleg talaj hamar eltünteti a ráhullott vizet (esőt vagy a locsolás eredményét). Ezért takarom a vetemény talaját a levágott fűvel. (Mielőtt bárki félreértené: odaköltözésem után, amint felismertem, hogy kihajtott a vadkender, azt azonnal megszüntettem!)
(#) antikzsolt válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 6, 2023 /
 
Nem homokos a talaj de mikor lenyomom a kb 80cm magasból a medence szélét a talajra akkor nincs az a talaj ami el bírná nyelni azt a víz mennyiséget hirtelen. Amúgy kb 8 éve vetett fű volt. Az egész felkapáltam ástam annyi törmelék üveg és szemét volt benne. Na meg a lejtése is meg lett oldva. A két háztól el és kifelé az utcára. A medence alatt meg csak a műfű marad meg. Meg vagyok vele elégedve bár több virágot elviselnék benne. Imádom a virágos füves részeket. Ezért is nincs sürün vágva de valahogy nem akar betelepedni semmi. Na majd veszek gazmagot megint.
(#) antikzsolt válasza lazsi hozzászólására (») Jún 6, 2023 /
 
Nyugi nem értettem félre. A kontextusból meg le lehet szűrni hogy a talajról van szó. Aki meg félreérti elmehet oda ahová szeretne
(#) lazsi válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2023 / 2
 

De ez a "vicces topic", vagyis itt amit csak lehet, illik félreérteni...
(#) antikzsolt válasza lazsi hozzászólására (») Jún 6, 2023 / 1
 
Jó akkor én is meleg vagyok. Máskülönben már a tepsiben lennék a hűtőben
(#) antikzsolt hozzászólása Jún 6, 2023 / 1
 
Csak úgy
(#) sargarigo válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2023 /
 
Picit a szavakat összediszlexiálta valaki..
(#) nagym6 válasza antikzsolt hozzászólására (») Jún 6, 2023 /
 
Vevők sem kérdeznek rá, ez micsoda.
(#) gyerek67 hozzászólása Jún 6, 2023 / 4
 
Nem lehet mit hozzáfűzni!
(#) zolika60 válasza gyerek67 hozzászólására (») Jún 6, 2023 / 3
 
Egy kék villogót, hogy időben odaérjen.
(#) nagym6 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 7, 2023 /
 
Csak fel ne boruljon a nagy sietségben.
(#) SALáta válasza img hozzászólására (») Jún 8, 2023 / 1
 
Főleg forgácsolok, pici elektronika is van/kell. Kis műhelyt vagy zsúfolt műhelyt nehéz rendbe tartani. Most alakítok ki egy tároló rendszert. Ez egy fél órás "barkács" volt, de majdnem elfér minden spray. Kell még 2 ilyen.
A szortiment az nagyon sok volt, és még lesz vele munka!
Most a morse kúp fúrók jönnek...
Ez a rend része. Takarítás tervenként. Ekkor a felülről lefelé elv jön. Majd a seprés, aztán jöhet a száraz-nedves porszívó. Kegyetlenül szokott kinézni minden, főleg a padló, aztán összegyűlik nagyon maximum 1 lapát szemét, és 2 gyűszűnyi por.

Mindig azzal foglalkozok "hogy lehetne lustán rendet tartani" .

Kaptam egy csavartartásra is jó műanyag falat és fedeles tárolókat mbox szerű. A tárolók mennek egy régi elektromos szekrénybe. Mert ott jobb helyük lesz mint az eredeti falon. Valószínűleg laposvasra vagy köracélra/betonacélra lesz téve, soronként. Ami jobban kijön árban. És még lesznek ilyen kis tárolók véve.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2023
(#) img válasza SALáta hozzászólására (») Jún 8, 2023 /
 
Köszönöm a válaszod!

Kicsit más malomban őrlünk, mert nálad a forgács és por képződése a munkafolyamat része, viszont most kifejezetten egy minél pormentesebb megoldáson gondolkodom, mert labor szintű a tiszta kamra egy dolog, de azon kívül is érdemes minél tisztábban tartani a környezetet, mert annyival is kevesebbet kell takarítani.
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2023
(#) SALáta válasza img hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
El nem hinnéd de vannak olyan gép részek amiket ha javítani kell ott bizony tényleg kell a pormentesség, labor körülmény. Ugyan úgy megy az elektronika javítás is. Sarokcsiszoló és hasonló poros eszköz használatát próbálom kerülni. Sajnos a MIG et, ritkán MMA t nem tudom. Brutálisan porol, erre külön elszívó is van. A "rovarcsapda" egy tésztaszűrő. Durván szokott kinézni. A "tisztaszoba" temperált szekrény az egyik gép szekrénye. Oda kellett kabinet klíma. Jól működik, és meghálálta hogy nem ventillátorral veretem be a port.
(#) img válasza SALáta hozzászólására (») Jún 9, 2023 1 /
 
Elhiszem, mert én is tiszta kamrával dolgozom a HDD-k javításánál, viszont azon kívül is szeretnék minél nagyobb tisztasági fokot fenntartani egyrészt, hogy a kamra szűrőit minél ritkábban kelljen cserélnem, másrészt, hogy minél ritkábban kelljen takarítanom. Van lézeres porszem számlálóm amivel a kamra szűrőit ellenőrzöm: szűrés nélkül, átlagos szobalevegőn 2500 db körül van egy légköbméterben. Egyelőre úgy látszik, hogy a stabil tisztaság csak szűrt levegőjű helyiségben kivitelezhető.

Mi a MIG és az MMA? Gondolom nem az Orosz repülőgép meg a harcművészeti szövetség.
(#) dB_Thunder válasza SALáta hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Nekem szerencsére nincs kiemelten szükségem pormentes helyre!
Szerencsére kb. 5-7 helység, "szerelési pont" áll a rendelkezésemre!
-"kupis" szoba: gyakorlatilag a elektronikai szervizszoba, ill. háló-szabadidő szobám
-Lenti garázs: itt mindent is, ha nem áll bent a kocsi, ha igen akkor maximum AVI hegesztés, csiszolás nélkül, faipari munkák, stb.
-Előkertben kovács satu egy kivágott tuja törzsén, nem lévén hivatalos satupadom
-Kazánház: most a 3D nyomtatás Lézerezés bázisa
-Féltető: autószerelés, és lakatos munkák szezonálisan
-Kinti garázs: mivel a féltető alatt átmenetileg elfogyott a hely, ezért a fentebb említtet feladatok átkerültek ide.
-kinti garázs előtti plazmavágó asztal: ezt gondolom nem kell részleteznem
(#) img válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Szerencsés ember vagy.
(#) bbalazs_ hozzászólása Jún 9, 2023 / 2
 
Tegnap ellopták (elvitték, nem volt lezárva) fényes nappal a társasház elől a saját készítésű elektromos rolleremet.
A vicces az, hogy ma délelőtt visszatették (kicsit máshova). Gondolom, rájöttek ők is, hogy semmilyen alkatrésze nem kompatibilis semmivel, ebből kiárulni egy forintot nem fog tudni, az alumíniumot kifűrészelni meg lusta.
De még viccesebb, hogy tegnap este, első felindulásomban 3x is megpróbáltam a szegedi fészbuk csoportban felhívni mindenki figyelmét, hogy ha ilyen és ilyen spéci külsejű rollert látnak, verjék le a szemét köcsögöt róla és értesítsenek. De nem sikerült, mindig valami miatt mellényomtam és törlődött.
De képzeld el, ha most sikerült volna, én meg vidáman gurulok a visszakapott rollerrel és valaki felordít: ott a mocsok tolvaj, kapjátok el...
(#) szs válasza bbalazs_ hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 

Elképzeltem.
(#) SALáta válasza img hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Nálam nem annyira poros levegő kell pl a főorsó sapágy szereléshez. Ekkor mindent portalanítok, "lehúzom a port" vízpermettel. Aztán a csapágyzsír/mosó szettet előveszem és új fecskendőből zsírzom fel a csapágyakat. Minden más olaj nem maradhat a csapágyon mert a zsírnak árt.

A MIG(MAG) hegesztés a "CO" , az MMA a "pálcás" . Utálatosan porol. Plazma se tisztaszobai eszköz. Ezek ilyenek. Ha megmutatnám a rovarcsapdám eléggé elszörnyülködnél. Elszívás van mert viharban kint nem tanácsos a védőgázas hegesztés. Azon felül szeretnék csinálni egy ciklont mert lesz szerszámköszörű és a bakköszörűre sem rossz ötlet, sőt a fúróélezőre sem mert az tud igazán porolni. Ezek mind száraz technológiát használnak. Szikra csak a bakköszörűnél van. Még nem döntöttem el hogy 3 ciklon vagy egy legyen. Bakköszörűhöz mindenképp kell egy szikrafogót csinálnom. Nem akarok porrobbanást. Már csak ez sok munka lesz.
(#) SALáta hozzászólása Jún 9, 2023 /
 
Elektronika és más..... Vagyis "elektronikus erotika" .

Tegnap próbálgattam egy szerszámot esztergán. 3 fázisú dugó bedug, indul minden. Világítás be. Oké. Világít.
Majd egyszer csak elmegy a "lámpa" és hallom a frekivaltó fel le kapcsolgat. Szétszedtem a lámpát. Semmi. A feszültség oké. De áramot nem lehet levenni. Minden a helyén. A lámpa is ilyen régi retro cucc. Nyilván azért szedtem szét hátha az a hibás. Azért gondoljátok el, lámpa felkapcsol, váltó fel le kapcsol. Nem volt akkor olyan vicces .

A hiba oka "erotikus" volt, nem volt elég mélyre "dugva" a 3 fázisú dugó az aljzatban. Ezért egy fázis nem is volt meg. Épp a trafó egyik fázisa (2 fázisú) . De mivel trafó ezért átverte a frekvenciaváltókat, vagyis gondolom én mert nem tudom miért nem kiabált egyik váltó sem a fázis kimaradásra
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2023
(#) lazsi válasza SALáta hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Idézet:
„Vagyis "elektronikus erotika" .
Tegnap próbálgattam egy szerszámot esztergán.”

Bocsánat, de nekem az első gondolatom, hogy csak nem a saját "szerszámodat" próbálgattad az esztergán? Azután ismét elolvastam a mondatot, és láttam, hogy "egy szerszámot", tehát valaki másét. Vagyis nem perverz, hanem szadista...
De szerencsére végigolvastam az írásodat, és megnyugodtam, hogy se perverz, se szadista nem vagy, csak egy normális ember, mint itt bárki más!
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2023
(#) img válasza SALáta hozzászólására (») Jún 9, 2023 /
 
Ja, hogy hegesztés: így már értem. Milyen zsírt használsz, szintetikus, szilikonzsír, esetleg teflon? A ciklon az a forgács elszívó? Hasonlót én is használok kicsit másra, mert forrasztásnál nem jó belélegezni a fluxból felszabaduló mindenféle gázokat, amik pl. kifejezetten rákkeltők.
(#) SALáta válasza lazsi hozzászólására (») Jún 10, 2023 /
 
Hát ilyet még nem mondtak, hogy normális vagyok.
Nem vagyok szadista, mazoista. De biztos van olyan aki erre gerjedhet. Ha már kocsira gerjednek.
Amúgy anno ha jött egy jó kis csaj bármelyik műhelybe szakmai nyelven el tudtuk mondani mihez is lenne kedve az embernek. Aki nem volt még ilyen közösségben.... Ez férfi szakma, és tök mindegy szeme van az embernek, aztán használja is :⁠-⁠) .
(#) lazsi válasza SALáta hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
Idézet:
„Hát ilyet még nem mondtak, hogy normális vagyok.”

Azért ne bízd el magad... Hozzátettem: "mint itt bárki más!"
(#) Skori válasza lazsi hozzászólására (») Jún 11, 2023 /
 
"Teljesen normális vagyok, a hangok is megmondták!"
Következő: »»   945 / 967
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem