Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vinyl lemez zenéinek CD-re írása
 
Témaindító: zozz12, idő: Szept 1, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) bgsf válasza szabi_zoli82 hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
nem ismerem azt a hangkártyát, de nem hiszem hogy egy jó minőségű RIAA korrektor lenne bele építve. inkább szoftveres a dolog...
szerintem többet fogsz a szoftveres RIAA korrektorral eltölteni, mint ha építesz egy sima 2 tranzisztorost! azzal semmi gond, a táp egy 9V-os elem, így a táp brummja is meg van oldva, ráadásul egy elemről nekem egy évig is elment a korrektor.
felvételhez ajánlom az Mp3MyMp3 felvevő szoftvert, bár igaz utána egy másik programmal szét kell darabolni az egyben felvett oldalakat. igaz ez engem nem zavart, mert egy lemezt nem számonként hallgatok, hanem egyben....
(#) bgsf válasza burgdavid hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
ha a tű elkopik (az oldala), a tű hegye a barázda aljára leér! ez okozza a torzítást, mivel a tűnek nem az oldala ér a barázdához, hanem a hegye is. a tű, és maga a barázda is 45 fokos kiképzésű. a tű "hegye" kerek, és alap esetben nem ér a barázda aljához!!! emiatt van az hogy a tiéd torzít! sajna ezen csak a teljes pick-up csere segít. egy gyémánt tű üzemideje, persze szakszerű kezelés esetén, 1000 üzemóra (gyári adat). ez napi egy(!) lemez esetén is csak 3 1/2 év. szerintem a 20 évet kiszolgált LP-d már megérett a felújításra! szerintem érdemes utánanézned, hogy hol kapható cucc a lemezjátszódhoz, és addig venni amíg van....
(#) szabi_zoli82 válasza bgsf hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Én nem gondolom ezt a kártyát annyira rossznak, hiszen az új ára 40000Ft körül van. Az E-MU karik is ekörül vannak, tehát ha lehet azzal hasonlítani, akkor mégsem lehet olyan gatya. De nyilván lehet ezen órákat "vitázni". Ha sikerül, hétfőn rakok fel a kari előlapi paneljének belsejéről képeket, akkor hátha többet meg lehet tudni. Csak ezért nem akarom a gépet szétbombázni, de úgyis lesz belerakva egy videó digitalizáló kari, és akkor meg pont szét lesz bontva. Engem is érdekel hogy mi is van benne. Ami jó, hogy kevés ELKO...Mert attól a hang csak rosszabb lesz. Viszonyítva egy SB Audigy karihoz, ami olyan szinten van tele vele, hogy alig látszik a többi alkatrész. amíg csak az a kártya volt a gépemben, azt gondoltam milyen jó a hangja...De meglett a Terratec...Csak MIDI-t hallgatni használom a Audigy-t. Én rögzíteni és szerkeszteni Sound Forge 9-et használok, szerintem nincsen jobb annál. Legalábbis ebben a kategóriában.
(#) burgdavid válasza bgsf hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Mindenképp szeretném kicserélni. Említettem korábban, hogy van egy Ortofon VMS30 as vadonatúj tűm. Ahhoz keresek most hangszedőt. Régóta őrizgetjük már itthon, jólenne végre hallani is
De azislehet, hogy veszek egy komolyabb AudioTechnika komplett hangszedőt.
Közben szétnéztem hangkártya fronton is, az EMU 0404-es paraméterileg és pénzügyileg is szimpatikus. Jónak ígérkezik
Windows alatt szerintem is a SoundForge a legjobb. Linux alatt pedig az Audacityt ajánlom!
(#) lamalas válasza burgdavid hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Idézet:
„EMU 0404-es paraméterileg és pénzügyileg is szimpatikus”


PCI v. USB?

En a 0202-es USB-s kartyat fogom megvenni hamarosan. Nekem fontos az USB mert tobb gephez is hasznalnam. A kartyat picit mar ismerem, mert ismerosoknek van es a minosege nekem tokeletesen megfelel.
(#) burgdavid válasza lamalas hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
PCI verzióra gondoltam. Bár az usb-s pofásabban néz ki, a kezelőpaneljével Viszont nincs szükségem mikrofonbemenetre. Igazából SPDIF-re meg MIDI-re sincs, dehát ha egyszer van rajta... Nem kér kenyeret.
Viszont itthonra archiválni, meg jó minőségben zenéthallgatni jónak tűnik a 0404.
(#) lamalas válasza burgdavid hozzászólására (») Jan 3, 2009 /
 
Persze, kinek mik az igenyeik. Ha nekem nem lenne fontos a hordozhatosag akkor en is PCI-os 0404-et vennek. De ez USB-s valtozatban mar annyiba kerul amennyit en nem adok erte, mert nem eri meg nekem igy marad a 0202 USB.
(#) Einstein hozzászólása Feb 8, 2009 /
 
Üdv!
Lenne egy bakelit lemezlejátszó (combo 823 de luxe) és digitalizálni szeretnék 1-2 othoni bakelitlemezt. Néztem ezeket a riaa korrektorokat meg azt a fono előerősítőt, de nem tudom hogy melyiket kéne megépítenem. És a lejátszón 2 kimenet van és hova kössem.? Mert van egy fejhalgató kimenet régifajta csatlakozással meg egy másik másik régifajta csatlakozással, de a jel ami rá van írva azt nem tudom hogy mi. Valami ilyesmi: o_o
Előre is köszönöm a segítséget!!!
(#) tolnai72 hozzászólása Feb 14, 2009 /
 
Egy kérdést szeretnék feltenni.Wav fájl töltöttem le az internetröl,bakelitről készült,24 bit 96 khz,bitsebesség 4608 kbps.3 féle iro programot is kiproáltam de nem ismerik a 24 bit-es audio cd-t.Nagyon érdekelne hogy muzsikál, a lejátszom papír szerint ismeri.Ha tudtok segítsetek.
Előre is köszönöm.
(#) damatic válasza Einstein hozzászólására (») Feb 14, 2009 /
 
Bizonyos szempontból szerencsés vagy. Ez a lemezjátszó erősítővel egybeépített. Mellesleg nem dinamikus, hanem kristályfejes hangszedővel szerelt, aminek 200-400mV a jele. Hátránya, hogy nem szól olyan gyönyörűen, mint egy dinamikus.

o_o - ez a jel egy orsós magnót szimbolizál. Azt jelenti, hogy közvetlenül magnóra vehetsz fel róla (vagy ugye PC-re).

Tehát neked nem kell RIAA korrektort építened, csak jól feltolni a hangkártya szabályzóit.
(#) slave557 hozzászólása Jún 2, 2009 /
 
Üdv!
Én úgy oldottam meg a bakelitlemezes problémát, hogy csináltam egy jack--- DIN-5M-180 5 pólusú csatlakozót
(http://www.hestore.hu/termek_10026420.html)
bedugtam a lemezjátszóba és a gépbe(line in), felvettem nero-val.
Elneveztem és kész...
(#) Marko Ramiusz válasza zozz12 hozzászólására (») Szept 4, 2009 /
 
Szia. Kicsit el vagy tájolódva. Minden lemezjátszó csak lejátszani tud, felvenni egyik sem. Ne programokkal kísérletezz, inkább vegyél egy előerősítőt. Persze micro Hi-Fi-nél nyilván a line-in-re kötötted helytelenül. Kicsit olvass utána a hangtechnikai dolgoknak, aztán kérdezz, így legalább tisztában leszel a dolgokkal, mi meg nem röhögünk ki Yoe
(#) MaTe193 hozzászólása Feb 14, 2011 /
 
Üdvözletem!
A szituáció a következő:adott egy bakelitlemez,számítógépre kellene menteni a hanganyagát.A lemezjátszón nincs vonalkimenet,csak erősített.Én hangkártya vonalbemenetére gondoltam,viszont lenne pár kérdésem:1.A vonalbemenet hány érintkezős jack-et használ(szerintem három) 2.A vonalbemenetre köthetem-e egyból az erősített jelet?Hány voltot visel el a hangkártya? 3.Milyen programmal tudnám rögzíteni?
Köszönettel:Máté.
(#) cruisher válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Mit értesz az erősített kimenet alatt? Hangfal kimenetet?
Ha csak hangfal kimenet van rajta akkor szét kéne kapni a lemezjátszót és kivezetni a jelet a végfok bemenetéről.
Hangkártya vonalbemenete sztereo jack (3 érintkezős).
(#) MaTe193 válasza cruisher hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Köszönöm a választ.
Igen,már hangfalkimnet.Szétszedni nem igen szeretném,más megoldás nem lenne?
Máté.
(#) cruisher válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Rákötheted a hangfal kimenetet is, ha előtte nagyon halkra állítod a lemezjátszót. De ez nem egy szerencsés megoldás.
A programba amit majd használni fogsz nagy eséllyel van kivezérlés jelző, azzal be tudod majd lőni a szintet.
(#) MaTe193 válasza cruisher hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
Remek,köszönöm! Még annyit:egy programot tudnál ajánlani?
(#) cruisher válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 14, 2011 /
 
A topik elején belinkelt Audacity pl.
(#) voodoo hozzászólása Nov 25, 2011 /
 
Sziasztok!

Fordított szituációra lennék kíváncsi, merre, hol lehetne digitalizált zenéket (audio, mp3 stb) ki írni - gravíroztatni bakelit lemezre?
(#) zolika60 válasza voodoo hozzászólására (») Nov 25, 2011 /
 
Régen a Magyar Rádiónak volt olyan szolgáltatása, hogy saját hangja vigye haza. Na ott csináltak bakelit lemezt. Manapság nem tudom hol van hozzá vágógép.
(#) bgsf válasza burgdavid hozzászólására (») Nov 26, 2011 /
 
Előtte lemosom a lemezt langyos mosogatószeres vízzel és puha szivaccsal. Utána a nedves (vizes) lemezt játszom le.
A lemosás a lejátszás irányában történik és nem kersztbe! Vigyázni kell a papírra is a közepén hogy ne ázzon el.
kopot tűvel sajna nem sokat érsz, mert azon nem lehet javítani. Sokan el sem tudják képzelni mekkora erők hatnak egy oyan pici tűre! Sokan meglepődnének hogy a kocsijuk alkatrészei nincsennek olyan igénybevételnek kitéve mint egy lemezjátszótű!
(#) natzol hozzászólása Feb 22, 2012 /
 
Sziasztok!
Egy érdekes jelenséget tapasztaltam, egy bakelit lemez CD-re való átvételekor! Bizonyos szólamok, hangszerek, énekek, időnként hátraesnek egy kis időre. Úgy szólnak, mintha a felvételkor hátrébb állt volna az illető, ill. a hangszer a felvevő mikrofontól. Amikor vettem át a lemezt, én hallgattam közben, de nem tűnt fel ez a jelenség.
Szóval ha valaki nem ismeri az eredetit, akkor talán fel sem tűnik neki, mert nagyon elszórtan jelentkezik a jelenség, mondhatnám: itt-ott, de sajnos akinek csináltam ezt a digitalizálást, ő eléggé ismeri.
A korrektor típusát pontosan nem tudom, egy ismerősöm nagy HighEnd -es, őnála csináltam a felvételt. Csatoltam egy mp3-file, itt a legszembetűnőbb a jelenség, tehát mintha az énekes távolabb állna a mikrofontól, mint a többiek. Szerintetek mi lehet ez?
Üdv. Zoli

taltos.mp3
    
(#) Edek válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Üdv én a Magix Audio Cleaning Lab 14-es verzióját használom, nagyon ügyes kis program és benne van minden csak le kell játszani a lemezt és automatikusan track-ekre vágja egy mozdulat csak a mentés és elég jók a korrekciós eszközök is benne, egy próbát megér ez is én kb 4 éve használom és egy pár lemezt már megcsináltam vele.
(#) Inhouse válasza natzol hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Ha HiEnd, meg zenészek a térben, akkor el kell felejteni az MP3-at és valami másban menteni, wav, flac...stb.

Üdv
Inhouse
(#) natzol válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 22, 2012 / 1
 
Szia
Természetesen wave-be rögzítettem a zenéket, csak most ide az oldalra raktam fel mp3-ba!
De azt hiszem rájöttem a megoldásra, elmentem ma a HighEnd-es ismerősömhöz, újra meghallgattam a lemezt, és úgynézki mono a korrektora, vagy valami más okból az egész felvétel mono lett! Az eredeti felvétel sztereo, és amikor az egyik énekes, vagy hangszer háttérbe tűnik, akkor az eredetin a bal oldalon szólt!! és gondolom az összegzés során ő kimaradt, vagy neadjisten, csak az egyik csatornát vettem fel...
Hogy ezt eddig nem vettem észre
(#) Kenyérman válasza natzol hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
nézd meg a kábeleidet! nekem úgy van eltörve a fejhallgatóm kábele, hogy néha átáll monoba vagy kiveszi a két csatorna közös jelét és akkor az olyan mintha nem lenne énekhang.
(#) natzol válasza Kenyérman hozzászólására (») Feb 22, 2012 /
 
Nem, szerintem a kábel tökéletes!(2 külön RCA Kábel) A felvétel tökéletes mono... szerintem a korrektoron kell korrigálni
(#) Inhouse válasza natzol hozzászólására (») Feb 23, 2012 /
 
Laptoppal digizel? Lehet, hogy nincs benne vonal bemenet, csak mikrofon, vagy pedig nem kapcsoltad át. A mikrofon bemenet mono.

Üdv
Inhouse
(#) natzol válasza Inhouse hozzászólására (») Feb 23, 2012 /
 
Nem! Egy emu1212-es hangkártyával,asztali géppel,szóval ennyire nem vagyok fogalmatlan a témához,de mondom,szerintem a sztereo eltűnése okozhatja a gondot. Csak nem tudom pontosan mi szivatott meg,korrektorra gyanakszom
Üdv Zoli
(#) Inhouse válasza natzol hozzászólására (») Feb 23, 2012 /
 
Idézet:
„ennyire nem vagyok fogalmatlan a témához”

Bocs, de innen ez nem látszik. Azért azt ki lehet deríteni, hogy mitől lesz mono.

Üdv
Inhouse
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem