Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Willem prog.
 
Témaindító: jav, idő: Máj 23, 2008
Lapozás: OK   2 / 3
(#) huba válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Van egy link gomb a szövegdoboz alatt. Hogyha letölthetőek valahonnan, ha nem jöhet akár mail-be is. vagy néhány print screen.
(#) Honda130 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Jó sokáig töröltem és ha killvastatom csak FF szektorok vannak. Ha ürességi tesztet csinálok, akkor is rendben találja. Valamint van nálam egy kölcsön PCB3-mas író és az gond nélkül megírja ugyanazokat az epromokat, amiket a PCB5-ös nem. (Nem ugyanazokat, de ugyanolyan üresnek látja. Van itthon egy csomó.
(#) lui3 válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Milyen progit használsz hozzá?Willem eprom 0.98a alpha az oldoln elérhetö probáld meg azzal vagy alul 5-dik fülön test hardver nél kapcsold be a lábakat és mérd meg mindet kapcsolja?Persze ha uj az égetö nem hiszem hogy hibás lenne de az olvasás és az irás ha jol emlékszem nem egy kutya.Az iráshoz használt feszültség megvan?Mérd meg.
(#) Honda130 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Hol is található ez a program? Én eddig a 97ja-val próbáltam, ami a PCB3-mashoz lenne, de elindul vele. Valamint PCB 5.5 és a pCB5.0 és a 098da progikat. Mindegyikkel ugyanazt csinálja. Azt az írófeszültséget hol kell pontosan lemérni?
(#) lui3 válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
A progit az elözö oldalon linkeltem még régen nézd meg a tesztlábas dolgot pedig ebben az ablakban probáld:
a pcb5-röl be tudsz tenni egy képet?

tw.jpg
    
(#) Honda130 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Megpróbálom, de az az igazság, hogy vendégek vannak és lassan fürdetni is kell a kislányomat és utána 21 órakor megy a buszom. Sajnos éjjeles vagyok egészen hétfő reggelig. Azért ha sikerül, ma beteszem a képet, ha nem lesz nehéz rájönni, hogy hogy kell.
(#) Honda130 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /
 
Küldöm a képeket. Azért küldtem két pédányt, mert az egyik vakuval, a másik vaku nélkül készült és nem tudom melyik lesz jobban látható.

A progit megkeresem, de lehet hogy ma már nincs több időm, mert 21 órakor indul a buszom dolgozni.
A többit holnap délután.
Mindenkinek nagyon köszönöm a segítségét! Nagyon rendesek vagytok!

Sziasztok!
(#) Honda130 válasza huba hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Szia! Elküldtem mamutmaillel a programokat, amiket eddig próbáltam. Ne lepődj meg, becsomagoltam őket, hogy egyben elmenjenek.

Szia!
(#) Honda130 válasza lui3 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /
 
Szia! Próbáltam megkeresni a progit, amit belinkeltél, de az a helyzet, hogy nem találtam sehol.
A zt a tesztlábas dolgot egy kicsit jobban nem tudnád kifejteni? Látom én, hogy lehet ott kapcsolgatni a pipákat, akár lábanként, vagy csoporonként, csak melyiket kell kapcsolni? És ha kapcsolom, akkor olyankor hogy folytassam?
(#) Honda130 hozzászólása Jan 16, 2011 /
 
Hát uraim! Elég jól indult a segítség, de mintha picit eltüntetek volna.... :rinya: :nemtudom: :hide:
(#) huba válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Szia. Időzítésállítás: Általad használt pcb5-nevű programban, a device fül alatt, van két csúszka tWP és tWC, ezeket próbáld meg növelni. VPP jumpert feltetted?
Ha van otthon multimétered, akkor tesztelheted a hardert, Test H/W fül alatt. van a nagy zif foglalat, annak a 16-os lába a föld, ahoz képest mérhetsz feszültséget. Ha teszel pipát az adott lábhoz akkor ott 5V-ot vagy programozófeszültséget(VPP)-t kell mérj, ha nem teszel pipát akkor 0V-ot. Érdemes minden lábat egyenként végigpróbálni.
(#) Honda130 válasza huba hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Köszönöm szépen!

A csúszkákat próbálgattam állítgatni, de nem változott semmi. Lehet hogy azért, mivel csak vaktában próbálgattam. Mennyire szabad azt felhúzni?
A feszültség mérést köszönöm, hogy leírtad! Meg fogok mindent mérni. Természetesen van műszerem. A VPP jumper melyik? Persze, lehet hogy megtalálom.
Egyébként akartam kérdezni úgyis, hogy a jamperekkel hogy állunk? Konkrétabban: "Biztos hogy én mindent jól tettem fel? A két négyzet alakú foglalat mellett van két jamper mező. Azokat jó, ha normálra jamperelem? Meghát van egy csomó dolog még, amik közül van amit egyértelműen lehet értelmezni, de van amivel kapcsolatban nem vagyok teljesen biztos. Szivesen próbálgatnám, a külömböző állásokban, de nem szeretném, ha valami azért pukkanna el, mert én valamit eljamperelek.

Nagyon köszi, hogy jelentkeztél!
(#) huba válasza Honda130 hozzászólására (») Jan 16, 2011 /
 
Bocsánat. Elnéztem. A willem098d9.exe a jó program neked. Mert az kompatibilis a pcb5-el. Mindenképp csinálj egy méréssorozatot. És vesd össze a pcb5 által olvasott értéket a pcb3 által írottal.
(#) Honda130 hozzászólása Jan 19, 2011 /
 
Tisztelettel megköszönöm mindenkinek, aki kicsit is foglalkozott a Willem PCB5-ös íróm írási problémájával és próbált segíteni! Minden tanácson elgondolkodtam és ami tőlem tellett, azt ki is próbáltam. Le is ellenőriztem... Letöltöttem kb 40 programot a netről(Van ami ugyanaz, de akkor nem is 40, hanem kb. 60 is van)
Végül egy nagyon egyszerű hibát kellett tapasztaljak. Mivel az áramkör teljesen új, és alapból a hibátlanságát feltételeztem, nagyon nehezen álltam neki méregetni az értékeket, amiket tanácsként kaptam. Ennek persze megvolt a pszihés oka is. Nem akartam szembesülni elektromos hibával, mert nem hittem, hogy egy esetleges hiba esetén bármit is tudok vele kezdeni. Végül nem így lett. Megtaláltam, hogy bármikor kapcsolom a 24-es lábat hardvertesztnél, sehogy sem mérhető rajta feszültség. A többi lábon ugyan tudtam, de azok közül sem mindegyiken úgy tudtam mérni, ahogy kapcsolgattam a tesztgombokat. Volt amelyik rendíthetetlenül jól kapcsolható volt, de legkevésbé a 24-es láb. Őt soha nem tudtam bekapcsolni úgy hogy azon feszültség legyen kimutatható. Egyébként arról nem volt határozott információm, hogy milyen értékeket kellene mérnem, ezért megelégedtem első lépésben a sima megléttel.
A 24 es láb határozott "süketsége" és a néhány másik láb bizonytalan kapcsolhatósága nagyon elbizonytalanított és egyben el is gondolkodtatott a hibát illetően. Az egész 3 hetes hibakeresés ideje alatt kérdés volt számomra a Jamperek helyes beállítása, de erről sem tudtam komolyabb információkat begyűjteni, mert csak a PCB3-as és PCB5-ös kicsit másabb kiviteléről volt dokumentációm. Az enyémen több ponton több is van olyan páros láb, ami jamperként van használva. Természetesen nem sok információm van róla.
Mint ahogy írtam, elbizonytalanodtam, de szerintem ez érezhető is volt a kérdéseim halmazán. Viszont sikerült olyan mélyen beleásnom magam ebbe a dologba, hogy folyamatosan ez járt az eszemben. Éjjel is erről álmodtam és nagyon idegesített.
Végül a mai napon találtam egy ígéretes hibát. A 12 pólusú dip kapcsoló 6-os kapcsolója nem volt hajlandó kapcsolni. Ez a szelet pont használva van a 27C256-os eprom írásakor. Hanyatt-homlok szedtem elő a forrasztó állomásom és blankoltam egy pici vezetéket hogy áthidalhassam. Megtörtént. Tökéletesen működik az olvasás is és az írás is az áramkörön. Kipróbáltam 5db epromon és teljesen stabilan működik. Ez volt a baja. Ez szivatott 3 héten keresztül. A Kínaiak megint kiadtak egy kifogástalan technológiával megalkotott terméket Kifogásolható minőségű dip kapcsolóval. Hihetetlen, hogy hányszor tapasztalom ezt a kínai termékekkel kapcsolatban. Legyen az bármi, képesek elcsúszni egy SMD ellenállás ferdén felforrastásával. Ez a dip kapcsoló is csak egy kicsit kellett volna hogy jobb legyen. 12 pólusból 1 kapcsoló kellett volna hogy kicsit jobban működjön. Mondjuk kapcsolhatott volna. Kapcsoláskor sem az a fincsi kattanós, mert csak úgy darabosan arrébb csúszik és ott marad.
Ezt akartam nektek leírni, mert ennyivel tartozom mindenkinek, aki jószándékkal segíteni akart. Le akartam írni, mert most örülök. Köszönöm mindenkinek!

Sziasztok!
(#) sucuka válasza Honda130 hozzászólására (») Márc 9, 2011 /
 
Szép munka, gratulálok a hibafelderítéshez!
(#) molnarp hozzászólása Ápr 1, 2011 /
 
Sajnálom, hogy csak most olvastam a problémád, de nekem is néha ugyanezt a hibát dobja ki, szintén DIP kapcsoló kontakt miatt. Saját készítésű PCB3 van nekem, régen nem volt gondom vele, de mivel garázsba tartom ezért eléggé beporosodik és időnként meg kell járatnom a DIP-et. (vagy csak rossz minőségűt tettem bele?)
Véletlenül jöttem rá mindenféle mérés nélkül, szerencsére rövid idő alatt...
(#) Honda130 válasza molnarp hozzászólására (») Ápr 1, 2011 /
 
Hát igen, ha előbb olvastad volna a kinlódásom, akkor lehet hogy nem kellett volna 3 hétig szenvednem vele. Nem érdekes, már kihevertem. Sőt! Szépen be is dobozoltam az áramkört. Különösen kultúráltan sikerült, kár hogy csak néha fogom használni, mert így csak minden szökőévben láthatom. Azért lelkibeteg nem leszek, de puha ronygyba tekerve tárolom, hogy még a por se érje.
(#) molnarp hozzászólása Ápr 1, 2011 /
 
Hát én kb 2hetente használom, tény, hogy ez a DIP kapcsoló nem erre van kitalálva. Úgy jöttem rá, hogy egyszer jó volt, egyszer nem, erre gondoltam kontakt hiba lesz. Mivel egyedül ezen van mechanika, megjárattam a kapcsolókat és jó lett.
Kell neki a kontakt spray!
(#) molnarp hozzászólása Ápr 8, 2011 /
 
És még egy észrevétel.
A printkábel legyen olyan rövid amennyire csak lehet és ne legyen a közelben interferenciát okozó eszköz!
Pont ma szívtam egy AM29F010-el.
Egy régi monitor mellett volt a programozó az asztalon és állandóan íráshibát írt mindig máshol. Olvasás rendbe volt.
Áttettem egy székre kb. 1 méterre mindentől és azóta tökéletesen működik vele.
Azt hiszem felteszek két ferritgyűrűt a kábelre, hátha segít.
Érdekes, hogy más chippel még nem volt ilyen jelenség, nem tudom ez a flash miért ennyire érzékeny erre.
(#) Auf hozzászólása Szept 3, 2011 /
 
Sziasztok!

Belevágok. Van egy pcb3b-m, azt csinálja, hogy a programozó feszültsége a vpp lábon csak 10,3V.
Ez ugyebár nem jó az íráshoz.
Nos, alapból az MC34063A kimenetén ott van a rendes ( a jumperek által beállított) feszültség.
Ha a teszt felületen a programban bekapcsolom, a vpp-t, akkor enyhe sípoló hangot ad. És a kimeneten 10,3V megjelenik, akárhová állítom, a kimenetet vezérlő jumpereket.
Végig néztem a nyákot, semmi zárlat.
Olvasni olvas egyébként.
Szerintetek mi lehet az oka?
(#) Auf válasza Auf hozzászólására (») Szept 4, 2011 /
 
220p helyett 220n volt betéve. Elnézhettem. (221 helyett 224 kód)

Viszont még akadt egy baj, az A9-en nincs meg egyedül a jel, a tesztnél. (26-os láb) (tényleg nem találok semmi zárlatot, vagy szakadást)
Ja és alaphelyzetben a d1 és d2 (14,15 láb) 3V-ot mérek rajta. Ha OE-t engedélyezem, akkor lemegy 0-ra. És tudom kapcsolgatni is.

Még azt vettem észre, hogy, ha az összes (d0-d7ig) bepipálom, majd oe-t is, akkor tudom mérni, a 26os lábon a 2,5V-ot. Persze őt is ki kell pipálnom.

Most félre teszem, két napja bajlódom vele. Aktuális lesz, mert nem ártana, ha működne. (mondjuk ennyi idő alatt össze tudtam volna tenni egy újat is akár. :S

Köszi előre is.
(#) Auf válasza Auf hozzászólására (») Szept 7, 2011 /
 
Megvan. Sajnos az átvezető dióda, a táp-ágban, hol ment hol nem. Kicseréltem, s jó lett.
Sajnos, a verify -nél mindig kiír pár hibát. Hol itt hol ott.
És persze a program sem megy bele tökéletesen.
Jól elbeszélgetek magammal. Hátha hasznos valakinek ez is.
(#) Albert-M hozzászólása Dec 16, 2011 /
 
Sziasztok , lehet nem jo helyen kerdezek ... nincs e valakinek egy tsop48 adapter rajza + nyakrajz . 29F400 hoz kellene
(#) indexketto hozzászólása Jan 17, 2012 /
 
Üdv!

Nekem egy Willem PCB 5.0E-m van, nem én készítettem, ez a gyári verzió. Egy érdekes megfigyelésem van a BIOS írásával kapcsolatban. Van egy ASUS P4P8X alaplapom, amiben van egy PMC Pm49Fl004T-33JC típusú PLCC32 foglalatú chip. Az író program a legújabb (98D12-es), DIP kapcsolók és VPP jumper úgy van beállítva, ahogy a program rajzolja. Még LPT és USB rákötése előtt berakom a chipet a FWH/LPC foglalatba, majd rákötöm a LPT-t és végül az USB-t. Program ez idő alatt persze már megy. Betallózom neki a legújabb BIOS fájlt, majd írás. Szépen meg is írja. Utána én kiolvastatom azért a biztonság kedvéért, hogy tényleg az került-e bele, mint amit én mondtam neki. MD5 lenyomatot készítve a netről letöltött ROM fájlról (itt éppen .AWD, de nem lényeg), majd a kiolvasott és elmentett fájlt összevetve az eredetivel, a HASH egyezik. Viszont miután a chipet visszatettem az alaplapba (még elemet is kivettem belőle), majd elemet vissza, egy CLRRTC-t adtam neki (miközben már táp az alaplapban volt [világított a zöld LED, hogy feszkó alatt van a lap]), erre elindult, majd leállt a gép. Viszont továbbra sem ment az alaplap. Utána chipet visszaraktam a Willembe, kiolvastattam és a benne tárolt fájlt megint összevetettem az eredeti ROM fájllal, de eltérés volt a HASH-ban, tehát nem ugyanaz volt már. Egy Hex Comparisonnal észrevettem, hogy 4-5 helyen 2 karakternyi eltérés fordul elő.

Na most a kérdésem a következő: ha én egy bizonyos alaplaphoz letöltöm a BIOS fájlt és beleírom a chipbe, akkor más teendőm nincs a chippel, tehát elviekben az alaplapnak el kellene tudnia indulnia? A másik kérdésem, hogy normális az, hogy a 2. beolvasásnál már nem egyezett meg a chip tartalma a letöltött BIOS-éval? Mert most vagy nem BIOS-hibás volt az alaplapom, vagy nem elég csak pusztán beleírni a fájlt.

Kérem, hogy aki csinált már olyat, ami működött is, írjon!

Még valami: egyetlen hibát sem írt a program, hiszen akkor az első kiolvasásnál nem egyezett volna a HASH.
(#) djdanny hozzászólása Jan 28, 2013 /
 
Hello Mindenki!

Egy nagy kérdés, kérés. Megkérek mindenkit, akinek van willem GQ-4X-hez adapter nyák-rajza legyen kedves tegye fel. minden érdekel. de főleg az autóiparban használatos pic,eeprom,flash,procikhoz keresek! Jöhet adapter helyes, vagy nyákra forrasztható is!
Mindenkinek nagyon köszönöm, szerintem hasznos lesz másnak is, hogy nem kell megvenni 20-30 ezrekért. Jó lesz pici gyűjtő topiknak is.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2013
(#) Edimax hozzászólása Jan 30, 2013 /
 
Sziasztok kérnék picike segitséget töletek . vettem egy ilyen égetőt,de sajna csak langyel utasitás van hozzája. ehez kérnék, ha volna valakinek magyar kezelési utmutatója hozzaja ,megosztaná velem megköszönném.
köszi előre is.
(#) agressiv hozzászólása Márc 21, 2013 /
 
Olyan problémám volna, hogy PIC-et szeretnék pörkölni egy Willem pcb5.0a-val, de programozáskor a vpp mindíg 13V-ra ugrik és érthető okból nem működik sem az olvasás, sem az írás, semmi. Keresgéltem a jumper beálltásokat és amikor bepipálom a programban, hogy a vpp5v legyen, akkor alapban rá is engedi az 5V-ot, de programozáskor megintcsak 13V jelenik meg rajta.

Ilyenkor mi a gond, vagy ez normális?
(#) barymaci hozzászólása Szept 11, 2013 /
 
Sos valaki wilem pcd 50 semit nem csinal csak aszt nezi meg hogy ures e semi mSt nem se nem ir olvas hardverhiba eleborize a tapot csatlakozasokat hibauzenet milehet?
(#) kissi válasza barymaci hozzászólására (») Szept 11, 2013 /
 
Küldd rá a helyesírás ellenőrzőt !
(#) barymaci hozzászólása Szept 13, 2013 /
 
am 29 f010 ás chipet akarok irni de folyamatosan hardverhiba elenörize a tápot/csatlakozást hibát ir.
Egyébként ennek a chipnek menyi fesz kell??? 3,3 volt?
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem