Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » XBOX kiegészítők, javítások átalakítások
Lapozás: OK   1 / 4
(#) abraboro hozzászólása Nov 10, 2007 /
 
X-Box 360 digitális kimenetéhez szeretnék kötni egy audio processzort, ehhez viszont tudnom kéne a kimenet paramétereit, lábliosztását. Ebben a témában várok segítséget.
(#) Topi válasza abraboro hozzászólására (») Nov 10, 2007 / 4
 
SPDIF gondolom... Arra van DSP.
(#) geribass hozzászólása Dec 30, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!
Az utóbbi időben nagyon nagyon hezitálok konzol ügyben... és ott tartottam hogy xbox 360 versus ps3, az xbox 360 az elég jó meg minden de gyárilag egy kakaó a konstrukciója, nem ritka hogy ha nincs hűtés módosítva akkor szeret leválni a gpu az a alaplapról! a ps3-ra pedig megoldhatatlan (egyenlőre) a hackelés, hogy tudjam rajta használni a backup lemezeket... Őszintén szólva ps3 felé hajlok nagyon de addig amíg flashelni nem lehet addig maradnak a szülőknél: Xbox vs. Ps2 hát ebben az esetben az a bajom hogy az xbox hardveresen elég komoly a maga módján, lényegesen több mint a ps2, fejleszteni is jobban lehet, de a ps2re sokkal több játék jött ki! És itt jön a kérdés/kérés: Hogy lehetne megcsinálni hogy egy xboxon tudjunk futtatni (esetleg evox op. rendszer alatt) ps2 játékokat? Ezt hogyan tudná megoldani?(hardware-esen vagy Software-esen) Ebben a témában nem nagyon találtam semmit.
Ha segítenétek nagyon megköszönném!
(#) geribass válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 30, 2009 /
 
Én nem is azt mondtam hogy csak és kizárólag software-esen. Én első elképzelésként bár amatőr vagyok még de azt gondoltam hogy a biost kéne "lecserélni" mint "chippelésnél".DE! ha valakinek van másik megoldása érdekel!
(#) tourer válasza geribass hozzászólására (») Dec 31, 2009 / 4
 
Az Xbox classic-ra rengeteg elmulátor létezik, MAME, SNES, meg Atari stb. De PS2 biztosan nincs (és nem is lesz).

Ha máshol nem, a Wikipédián utánnanézve látható, hogy bár a PS2 órajelei jóval alacsonyabbak, de a speciális utasításkészletű célprocesszor, a rettentő sávszélességű adatbuszok miatt, ha valaki készít is egy PS2emu-t, az a 733MHz-es celeron-on nem fog szépen muzsikálni.
A Wikipédián ezt úgy írják, hogy kétszer gyorsabb az Xbox-nál...


Használd szépen az Xbox-ot arra amire már rengetegen: házi médiacenter. A routereddel összekötve engedd ki a netre, nézz YouTube videókat, DVD-t, nézd a gépedről az avikat, halgass zenét, játsz backupokkal, vagy emulátorokkal (mínusz PS2)...

Bővebben: PS2 wiki

Bővebben: Xbox wiki
(#) banti22 válasza geribass hozzászólására (») Dec 31, 2009 /
 
Hello

Én Xbox 360 tulajdonosok közé tartozom. Igaz, hogy kicsit HW-esen vannak vele problémák, de szerintem megéri, nézve csak azt, hogy elég sokat lehet a játékokon spórolni. A hűtés modról, annyit, hogy csináltam egy OverCoolt és azzal nekem minden probléma nélkül megy nekem már egy éve. Másik érv talán az Xbox 360 mellett, hogy most nagyon-nagyon közel vannak már a teljes feltöréshez. Ha többet akarsz tudni róla, akkor nézd meg az Xmedia vagy az Xbox-scene.

Szerintem az Xbox 360-ban a lehetőségek jobbak most, mint a ps3-ban. Én nem javasolnám xbox classic vagy ps2 vásárlását, már csak azért, mert grafikailag nagyon le van már maradva.
(#) geribass válasza tourer hozzászólására (») Dec 31, 2009 /
 
Köszönöm a fejtágítást, de annyit még szeretnék elárulni hogy az xboxban a memóriát és a processzort is lehet cserélni természetesen le kell forrasztani de cserélhető (Keress rá yotubeon) végül is egy próbát megért a kérdés feltétele.
(#) geribass válasza banti22 hozzászólására (») Dec 31, 2009 /
 
Utólag mondom A tegnapi napom rászánta a dologra majd lementem egy ismerőshöz aki ide is adta egy kicsit játszani az xbox 360-át, és tényleg jó. Utólag az is kiderült hogy a gpu leválását Magyarországon egy cég meg tudja csinálni minőségi ólom tartalmú cin golyócskákkal (újragolyózás) és az esetek 90%-ban stabil marad a gép, és az új jasper alaplapos már kevésbé szokott tönkre menni!

És valószínűleg xbox 360 lesz a dologból...

Végül is a megoldás az lett ha kell nekem az xboxon a ps2-játék, akkor veszek egy ps2-őt legjobb emulátor Console Corner 3 led javítás
(#) leocska66 hozzászólása Nov 12, 2010 /
 
Sziasztok!
Abban kérném a segítségetek , hogy hogyan tudnám bekötni az Xboxom 360om komponens kábeljére 1 D sub csatlakozót mert eredetileg 3 RCA van rajt a 2 csatorna és a videójel és a videójelet szeretném átvinni monitorra , hogy azon tudjam használi mert nem szeretnék 3 ezert Ft ot költeni egy ilyenre:Bővebben: Link
Ha tudtok ez ügyben segíteni azt nagyon megköszönném.
Üdv
Tibi
(#) Action2K válasza leocska66 hozzászólására (») Nov 12, 2010 / 1
 
Szia! Talán így, vagy inkább így, mert a szinkronjeleket is elő kell állítani, de legjobban úgy jössz ki, hogy ha megveszed azt a piszok olcsó kábelt.
(#) leocska66 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Hm , köszi akkor ezek szerint ezt nem lehet csak úgy egyszerűen "levágom oszt oda kötöm" módszerrel megcsinálni, mindenképpen szükséges ez a szinkronizáló jel ? Meg igazából az egyik rajz az érhető is de ott a végén 3 RCA lesz de nekem csak 1 RCA van amin a videojel közlekedik. De köszi szépen.
Üdv
(#) Action2K válasza leocska66 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Ha csak egy kompozit van akkor ez a rajz, meg talán az a kábel sem jó, bár nem tudni milyen a másik vége, de biztos jó hozzá, ha így árulják.
(#) leocska66 válasza Action2K hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Ilyen a vezeték bekötése Bővebben: Link
És ilyen a csatlakozó : Bővebben: Link
(#) leocska66 válasza leocska66 hozzászólására (») Nov 12, 2010 /
 
Ha valakinek van valami egyéb elképzelése szívesen várom.
Üdv
Tibi
(#) idlob válasza leocska66 hozzászólására (») Nov 13, 2010 / 1
 
Ha hozzáférsz az XBOX csatlakozó hátuljához, akkor csak egyszerűen össze kell "drótozni" az általad linkelt leírás szerint.
Ehhez viszont tőből amputálni kell az eddigi kábelt. Sajnos valószínű, hogy a csatlakozó ki van öntve műanyaggal, akkor viszont csak szétbarmolni tudod, tehát ez mindent vagy semmit játék.
(#) Thowra válasza leocska66 hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Esetleg az alaplapra rá lehetne forrasztgatni a megfelelő helyekra és tenni a házra egy monitor csatit. Valahol van egy xbox tuning doksim, megpróbálom előkeresni.
(#) abcdabcd válasza leocska66 hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Olcsó megoldásként VHS videod ha van azon keresztül a TV-re kötheted... bemenetére a képet meg a hangot is és az meg RF kimeneten kiadja a tv-re, vagy lehet kapni csak különálló RF modulátort(ez ugyanazt csinálja mint a video csak video nélkül) is bár az ára annak is 3eFt vagy inkább 5e szóval amúgy meg ha működik és monitorra tudod vele a jelet vinni lehet nem is olyan drága...
(#) abcdabcd válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Bár így belegondolva, hogy te monitorra akarod, ez kilőve talán és a tv re meg így is rákötheted elvileg nem is írtad, hogy a tv-n ne lenne szabad bemenet az én általam írt megoldás meg arra való
(#) leocska66 válasza abcdabcd hozzászólására (») Nov 13, 2010 /
 
Köszi az eddigi válaszokat ' próbálkozok .
Üdv Tibi
(#) mhatalyak hozzászólása Nov 29, 2010 /
 
Üdv mindenkinek!

Szereztem egy XBOX classic játék konzolt, de nem kapcsol be. Nincs hozzá joystick és a gyári vezeték sem, amiből kijön a hang és a kép, találtam gogliba egy bekötési rajzot, forrasztottam vezetéket az alaplapra, rádugtam a TV-re, de semmi. Bekapcsoláskor egyből villog zölden-sárgán felváltva, nem adja ki a tálcát sem, olyan mintha lefagyna. Elképzelhető, hogy a vezeték nélkül nem tud elindulni, vagy szükséges a joystick hozzá?

A bekötési rajzot mellékelem.
(#) Thowra válasza mhatalyak hozzászólására (») Nov 29, 2010 /
 
Üdv!
Nem ismerem pontosan de szerintem menni kell neki kábelek és joystick nélkül is. Ha tápot kap és bekapcsol, legalább a cd t ki kellene adnia szerintem. Nézd meg a villogást, lehet hibakódot villog le.
(#) tiggersoft válasza mhatalyak hozzászólására (») Nov 29, 2010 / 4
 
Szia
Elösször nézd meg, hogy minden táp megvan-e(táp átkondizása nem hátrány...)
Ahogy a kivezetéseket elnéztem nem ilyen egyszerü a dolog, űhogy odadrótózom a tévéhez 3-4 dróttal...
Elösször is van egy DC return lába is ide várja az egyes lábrol a visszajövő feszt(lehet, hogy csak egy dróton át de lehet valamilyen osztón keresztül) ami szerintem egy "kábel be van dugva" kivezetés. 9.11. és 13-as láb vagyis mode 1,2 és 3 ezek valószinüleg a kábel tipusát választják ki (scart/rgb,S-video,modulátoros stb).
1-24-es lábakat összekötném párszáz ohmos ellenállattal. Ezután összekötve a TV-vel eljátszanék a Mode lábakkal: egyenként testre húzni vagy ellenálláson át +-ra emelni (valószinüleg oka van amiért a +5V is ki van vezetve) esetleg binárisan...
(#) mhatalyak válasza tiggersoft hozzászólására (») Nov 29, 2010 /
 
Gondoltam én is ilyesmire, egyenlőre megpróbálom benditani, hogy ne villogjon, köszönöm a segitséget!
(#) bbarna válasza mhatalyak hozzászólására (») Dec 3, 2010 /
 
Helló!Ha az xbox-hoz nincs csatlakoztatva a gyári videó jelkábel, akkor bekapcsolás után a tálcanyitó gomb villogása zöldről sárgára vált. A videó kábelnek nem kell csatlakoznia megjelenítőhöz, de benne kell lennie a boxban. Chippelt az xbox? Van egyéb infód?
(#) mhatalyak válasza bbarna hozzászólására (») Dec 9, 2010 /
 
Igen, villog a kábel nélkül, azóta már szereztem hozzá egyet és világít zölden, képet nem ad. Ha megnyomom a tálca kinyitó gombot, akkor a lézer az alapállásba ugrik villog a gomb zölden, majd ha beolvasta akkor befejezi a villogást, de még véletlenül sem adja ki a tálcát! nemtudom, hogy chippelt-e az alaplapon semmi maszek forrasztást sem láttam. A winchastert rádugtam PC re felis telepítette az XP, de nemlátja a sajátgépben, gondolom, hogy a partíció végett, de szerintem ha nincs rajta op.rendszer még akkoris kikellene adnia a lemezt. Akitől szereztem aztmondta, hogy játék közben egyszercsak megállt és ennyi. Hallottam már azt is, hogy ha ujratelepítem jólessz. De valami biosnak vagy valaminek csak be kellene jönnie gondolom én. ahogy elnézem ez egy lebutított P3 as számítógép.
(#) bbarna válasza mhatalyak hozzászólására (») Dec 10, 2010 /
 
Találtam egy novemberi cikket a classicról.Bővebben: Link Az általad leírtak alapján - ha a sárga színű composit RCA kábelen keresztül nem ad semmilyen képet,akkor alaplap hiba. A képhez nem feltétel a lemez az olvasóban és a csatlakoztatott joystick. Alap esetben BIOS menü nincs és zöld színű túlnyomóan a bejelentkező kép . Ha rendbe akarod hozni az xboxot, írj egy privit.
(#) laciubul hozzászólása Dec 31, 2010 /
 
Nekem van egy ilyen xbox classic -om először én is azt hittem hogy hibás, de kiderült hogyha nem dugom bele a tv kávelt (a gyárit) akkor nem indul el hanem csak villog zölden-sárgán...
(#) guliver83 hozzászólása Jan 7, 2011 /
 
Üdv Mindenkinek.
Van egy xbox360 és led hibát jelez, már 3-szor volt javítva és mindig ugyan az a hiba, mit lehet vele csinálni?
(#) lukovicsek hozzászólása Feb 3, 2011 /
 
Sziasztok. Van egy xbox 360-as játék ami bekapcsolás után rögtön leál és 3 lámpa villog folyamatosan pirosan és ennyi. Az van, hogy szétszedtük és bemértük a ventillátort mert valaki arra utalt, mondjuk semmi értéket nem mutatott, még nemsikerült másikat szerezni de nem is biztos, hogy az a hiba. Eddig csak mosógéppaneleket javítottam,
Előre is kössz a segítségetek. Üdv. Laci!
(#) bbarna válasza lukovicsek hozzászólására (») Feb 3, 2011 /
 
Helló! Az xbox 360-ak típus hibája ért utól. A GPU forrpontjai nem érintkeznek jobbik esetben.Ezt BGA rework berendezéssel lehet javítani. A GPU chippet is újra kell golyózni. A mellékelt linken keresztül kapcsolatba tudsz lépni egy sráccal, akit ismerek és megbízhatóan dolgozik.3led hiba
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem