Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Dobozolási technika
Dobozolási technika
Szerző: Zoli_bácsi, idő: Nov 6, 2011, Olvasva: 27222, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   1 / 9
Rövid leírás képekkel, egy dobozolási technikáról.

A mai műszerdoboz árak mellet egyre nagyobb létjogosultsága van a házilag készített dobozoknak. Az üzletekben rendszerint meghatározott méretű terméket vásárolhatunk, s olyat választunk, aminek a méretei a leginkább megfelel a kívánalmaknak.  Azonban ha saját magunk készítjük a dobozt, nincsenek ilyen  korlátok, bármekkora paraméterekkel számolhatunk.  Ebben a cikkben egyszerű, ám de tetszetős dobozokat készíthetünk különleges, esetleg nehezen beszerezhető szerszámok, gépek nélkül. Az alkatrészei 20x20 mm-es alumínium L-profilból, 2 mm-es alumínium lemezből és 0,5 mm vastag acél- vagy bádoglemezből készülnek. Ezek vaskereskedésekben, hulladék újrahasznosító telepeken könnyen beszerezhetőek.

Az áramkör méretei fogják meghatározni a doboz alapméreteit. Először is az elkészült kütyühöz mérten elterveztem, hogy milyen méretű alaplemez legyen a doboz alsó része. Ez az alaplap méret fogja meghatározni a többi alkatrész méreteit. Számításba kell még azt venni, hogy az alaplemezhez két L profil is csatlakozik, melyek helyet foglalnak.

Elsőként az alaplemezt és a profilokat munkáltam meg. Méretre vágtam, majd sorjáztam. Íme, ezek az alkatrészek kellenek a doboz alsó részéhez.:


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   1 / 9
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem