Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » Furatszerelt PICKit2 Klón
Furatszerelt PICKit2 Klón
Szerző: Hp41C, idő: Szept 22, 2010, Olvasva: 45982, Oldal olvasási idő: kb. 1 perc
Lapozás: OK   7 / 7

Tanácsok a használathoz:

- Ne legyen kontroller illetve kártya csatlakoztatva a PICKit2 -höz, amikor a USB kábelt csatlakoztatjuk és ne bontsuk az USB csatlakozást, ha kontroller vagy kártya csatlakozik hozzá.

- A kezelő programot is a kontroller csatlakoztatása előtt indítsuk el, illetve a kontroller lecsatlakoztatása után lépjünk ki a programból. Az MpLab, ha nem érzékel külső táplálást, bekapcsolja a tápfeszültséget és bekapcsolva is tartja. A kontroller (le)csatlakoztatása előtt kapcsoltassuk ki a tápfeszültséget (Set Vdd off).

- A kezelő programban a kontroller típusának megfelelő család kiválasztásával ismertessük fel a kontrollert.

- Ne hajtsuk végre a kezelő program Tools menü "Check communication" vagy "Troubleshoot" pontját, ha kontroller csatlakozik a PICKit2 -höz. A program a  "Check communication" végrehajtása alatt végigpróbálja a típuscsaládokat, a legalacsonyabb feszültségűtől a magasabb feszültségűek felé haladva. Amennyiben - valami más hiba miatt - nem sikerül azonosítania a kontrollert, a magasabb feszültségű típusok keresésénél tönkreteheti.

- Az eszközleíró bővítésekor az előbb említett feszültség növekedési sorrendet tartsuk be.

- Ha az USB kapcsolat felépítése alatt a nyomógombot lenyomva tartjuk, a PICKit2 -ben a bootloader aktivizálódik. Ilyenkor az LD1 (piros) LED lasan villog. A normál működéshez a kezelő program vagy a MpLab segítségével frissítsük a firmware - jét. A kalibrációs adatok és a PICKit2 neve az alapértelmezettre áll vissza.

- Ha a programozáshoz használt lábakat kimenetnek vagy Timer1 oszcillátornak stb. használjuk és belső órajellel működtetjük a kontrollert, előfordulhat, hogy nem sikerül a normál módon (Vdd first) a programozás. Két megoldás kínálkozik:

  - Használjuk a "Vpp first" módszert. A kontrollernek vagy a kártyának a tápfeszültséget ekkor a PICKit2 -nek kell adnia.

  - A kimenetek vagy az oszcillátor stb. engedélyezése elé tegyünk néhány ms várakozást a program elejére.

Következő: »»   7 / 7
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem