Fórum témák

» Több friss téma
Cikkek » PIC (AVR) vezérlése Android telefonnal
PIC (AVR) vezérlése Android telefonnal
Szerző: cs_gabor, idő: Okt 21, 2013, Olvasva: 26882
Lapozás: OK   2 / 4

Amint arról már említést tettem, az áramkör, mint deszkamodell (laglábbis jelen kiépítettségében) nem saját ötleten alapul, többféle vezérlőhöz is fellelhető az interneten hasonló "alapkapcsolás".

18f452_enc28j60.jpg

Mivel nekem idehaza PIC18F452 mikrokontrollerem volt elfekvőben, ezért esett a választásom erre a típusra. Elsőre bonyolultnak tűnhet a kapcsolás, de ez ne tévesszen meg senkit, ennél jóval kevesebb a forrasztanivaló. Az ENC28J60 a hozzá kapcsolódó kiegészítő elemekkel az alábbi formában nagyon olcsón, 6 € körüli összegért, több helyről (pl. eBay) is beszerezhető:

enc28j60.jpg

Fórumokban olvastam, hogy a PIC és az ENC28J60 közötti szintillesztést végző 74HCT08N minden probléma nélkül elhagyható, nekem is így működik. Természetesen, ha valaki úgy gondolja, a biztonság kedvéért beépítheti.

A beüzemeléshez szükséges a szokásos IP-cím, Alapértelmezett átjáró, DNS-kiszolgáló, és Alhálózati-maszk valamint a MAC-cím értékeinek beállítása. Kézenfekvő módon az EEPROM-ból olvassa be ezeket a program, így bármikor könnyen módosíthatóak az igényeknek megfelelően.
IP-cím: $00-$03
Alapértelmezett átjáró: $04-07
DNS-kiszolgáló: $08-$0B
Alhálózati-maszk: $0C-$0f
MAC-cím: $10-$15

Az áramkör működése, illetve a "kommunikációs protokoll" azon része, amely minket érint, nagyon egyszerű. Az Android oldalon beállításra került kontroller cím kiegészül a küldendő parancsnak megfelelő betűkombinációval, nevezetesen:

/s - a portok állapotának lekérdezése

/tX - ahol "X" a 0-7 értéket veheti fel, a beállítandó portnak megfelelően

A válasz mindkét esetben 16 karakter hosszúságban 0 és 1 számjegyek sorozata, a kiolvasott értékeknek megfelelően. Ez kerül feldolgozásra az Android oldalon.


A cikk még nem ért véget, lapozz!
Következő: »»   2 / 4
Értékeléshez bejelentkezés szükséges!
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem