Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 8 db SD kártyáról menteni 1 db-ra?
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Akos3D válasza abcdabcd hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
hmmm.... valoban en is olvastam ket eve, de mostanra elfelejtettem.... de majd azt is megnezem....
(#) Akos3D válasza cNobody hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Ez elmeletileg nagyon logikus megoldas, csak ekkor be kell epitenem egy laptopot, legfokeppen inkabb egy netbookot fixen a keszulekembe, amibe valahogyan 8 USB-t beleeroszakolok, aztan megoldani, hogy uzembiztosan ki-, be kapcsolodjon, es egy gombnyomassal meg fel is toltodjon...
hmmm.. ez sem tunik tul egyszeru dolognak, de lehet, hogy ez lesz a vege...
Most meg kell neznem, hogy mondjuk egy Dell mini9-ba lehet-e 8 USB-t bedugni...
(#) Kovidivi válasza cNobody hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Mindegyik meghajtónak külön betűjele lesz! Az USB HUB-oknak kellene utánanézni, hogy hogyan működik.
(#) cNobody válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Igen az biztos hogy mindegyiknek külön betűjele lesz, de az itt a kérdés hogy minden csatlakoztatáskor ugyanaz a gép ugyanazt a betűjelet kapja-e? Mert a betűjelre lehet építeni, hogy a program hova másoljon.
Pl mindig az M meghajtóról az 5ös könyvtárba, szóval hogy az 5ös gép mindig az M betűt kapja-e?

Akos3D: az USB szabvány az 128 eszközt képest kezelni egyszerre, ezért vannak a HUB-ok, a HUB(ok)-ba mennek a gépek, a HUB-ból egyetlen USB a PC-be.
(#) Akos3D válasza cNobody hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Erre jo megoldas az egyedi Volume label, ami tartalmazza a kameraszamot...
(#) Moderátor hozzászólása watt hozzászólására (») Máj 4, 2010
 
Idézet:
„Én megmondtam! Folyik itt a nagy elmélkedés, aztán kiderül, hogy nem lesz aki megvalósítsa!”


Ez nem hozzáállás, ahogy quite is említette...

Jelen topikon kívül van még úgy kb. másik 10 ezer körüli, ha ennek a tartalma nem tetszik, egy kattintással át lehet fáradni másikba. És akkor egyébként mi van, ha megmondtad előre, hogy ez lesz? Okos és előrelátó voltál, ez leszűrhető, naés? Ez úgy globálisan mit jelent a világ számára, hiszen az ügyben előrelépés (legalábbis a meglátások által) nem történt... És ha történt is vagy történni fog, lehet, hogy a színfalak mögött, privátban...

Van elég fölösleges téma, lehet, el kéne gondolkozni azon, hogy vajon mennyire megfelelő megoldás, ha a csak szimplán nem tetsző topikokból viccet csináltok, mint ami megtörtént anno Giants teljesen komoly témáival is...
(#) G-Lex válasza cNobody hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
csak gyors végigfutottam a topicot és erre a következtetésre jutottam:

Ha a fényképeződ támogatja az USB-n keresztüli fájl kezelést (mintha pendrive lenne), akkor nézz szerintem egy VIA EPIA lapot. Komplett, integrált alaplap 17x17cm és van kisebb is. Aránylag keveset fogyaszt és lehet hozzá kapni 12v-os tápot, tehát komplett PC táp sem kell. háttértárnak IDE->CF átalakítón keresztül beletolsz egy CF kártyát. oprendszernek felhúzol egy linuxot. Linuxnak nem kell grafikus felület, monitor, stb. Egy egyszerű scripttel pedig a fájlokat szépen másolgatod oda ahova szeretnéd (CF, SD kártya, vinyó, WIFI). A 8 USB port pedig nem létszükség. 2 USB port + 2db 4portos USB hub.
(#) Akos3D válasza G-Lex hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Tökéletesen pontosan itt járok most, kicsit szomorú vagyok, hogy a 17×17 cm kicsit nagy nekem, jobb lenne egy 12×12 cm-es Jetway J8F9-800 AMD Geode Nano-ITX, de az meg 63000 HUF.
Meg azon kell meg toprengenem, hogy kepernyo nelkul vajon meg lehet-e csinalni tokeletesen uzembiztosra...
Kőbaltát építek...fakezű amatőröknek.
(#) cNobody válasza Akos3D hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Akkor a meghajtóbetűjel megoldva a kameraszámmal, már csak az a kérdés hogy az USB kábelek folyamatos ki-be dugaszolása nélkül megoldható-e a dolog:
Működhet-e úgy ha csak az USBHub-tól elvesszük az áramot, PL egy kapcsolóval.
(#) Akos3D válasza cNobody hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
én kapcsolópárti vagyok...
ugyis at kell tenni a gepeket is lejatszas uzemmodba, ahhoz is kell kapcsolo...
(#) cNobody válasza Akos3D hozzászólására (») Máj 4, 2010 /
 
Hopp akkor akadt egy kis bökkenő
Az én gépemet nem kell sehová sem állítani, ahogy van fényképező üzemmódban, úgy rádugom gépre, és alapból átvált hozzáférési üzemmódba, ha meg kihúzom a kábelt akkor automatán vissza fényképezés üzemmódba, és már nyomhatom is a fényképet.

Viszont ha a PC a tiedhez csak lejátszás módban tud hozzáférni akkor bonyolódik a helyzet. Vagy ha könnyen megbírod oldani akkor meg minden rendben.
(#) watt válasza (») Máj 5, 2010 /
 
Figyeld meg, hogy mostanában egy kérdésre mint a vércsék ráugranak hatan és számalan ötletet dobálnak, miközben egy csomó fontos részletet egyszerűen figyelmen kívül hagynak(ilyen most az akkucsökkentős topic is, de van száz).
Én először megkérdem mi is a feladat, ha úgy látom nem elég az infó a megoldáshoz, amire általában nem érkezik válasz, mert a kérdezőnek jobban tetszik a sok ötlethalmaz, mint sem törné a fejét, elegendő infót adott-e egy megoldáshoz, valamint az ötletek, amikben dúskál, megoldások-e! Én pont az ilyen segítséget nem tartom semmire! De majd tartózkodom a hozzászólástól, de még el sem olvasom, mert ez engem nagyon tud zavarni. Elnézést...
(#) quite válasza watt hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
OFF

"Én pont az ilyen segítséget nem tartom semmire!"

Hála a Jóistennek, a technikai fejlődés eddigi történetében irtó kevés hozzád hasonló gondolkodású ember volt, különben nem tartana ma itt a sok technológia, nameg a sok hasznos kis kütyü.

A fontos részleteket éppen, hogy Te hagytad figyelmen kívül, hiszen pont Te kérdeztél rá olyan dologra, ami egyértelműen és konkrétan le volt írva.

Ellenben ilyen pesszimista hozzáállással, valóban nincs sok értelme annak, hogy hozzászólj, mert a kötekedésen kívül egyetlen hasznos információt, vagy ötletet, vagy valami kiindulási pontot nem tudtál felvázolni a témában.

Tulajdonképpen semmi értelme sem volt annak a pár hozzászólásnak, amit itt produkáltál, mert azt, hogy itt vagy a fórumon, más módon is a tudtunkra tudtad volna adni.

ON
(#) Saggitarius válasza Akos3D hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
... esetleg otletkent:
pl a legdragabb megoldas: 8db SLR gep (pl Canon EOS-20D, nekem is ilyenem van, hasznalom is neha ezt a lehetoseget, ezert ismertetem az otletet), vagy olyan amit lehet USB-n keresztul vezerelni -nem letoltesrol van csak szo!- es az elkeszult kepet a szamitogepen barmilyen taroloeszkozre menteni, azaz ebben az esetben nem is kell kartya a fenykepezogepbe. Itt szeretnem megjegyezni, hogy a profi muteremi fotosok WiFi-s atvitellel egybol a gepre fotoznak. Ez foldi halando szamara igencsak elerhetetlennek tunik, az en esetemben is a WiFi-s inteface dragabb (kb 900USD) mint a gepem.
(#) Norberto válasza watt hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Idézet:
„Figyeld meg, hogy mostanában egy kérdésre mint a vércsék ráugranak hatan és...”


Mondjuk ebben speciel teljesen igazad van... de ez sajnos már kb. 1-2 éve fennálló "probléma", nem tegnap kezdődött. És nem csak 3 ember érintett benne, rengetegen. Budapest lesz a HE-ből, azaz egy nyüzsgő, állandóan, megállás nélkül rohanó, egymásra nem igazán figyelő világ beköltözni látszik az oldalra, ez van...
(#) Akos3D válasza Saggitarius hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
Drágán könnyű jót építeni.
A feladat, amit (sokadszor) meg kell oldanom az, hogy olcsón hogyan lehet az adott célt elérni...
(#) Gory válasza Akos3D hozzászólására (») Máj 5, 2010 /
 
És mi az amit te fogsz ebből megoldani? Azt hogy eladod amit itt jószándékkal összehoznak neked?
Szerintem drágán se könnyű jót fejleszteni. FPGA-val fejleszteni pedig egyáltalán nem az olcsó és hobbi kategória. El kell fogadni hogy a tudást meg kell fizetni. Különben mi mérnökök éhbérért dolgoznánk mert mindenki jót akar olcsón. Olyan helyen dolgozom ahol FPGA-val is fejlesztünk és azt el tudom mondani hogy egy FPGA mérnököt megfizetni sokba kerül, és kevés a jó közülük. Amit te felvázoltál az a többszázezres fejlesztési költségű projektek közé tartozik. (nyák, alkatrész, és a sok belefektetett mérnökóra és műszer a fejlesztéshez) FPGA-hoz ugye kell egy tisztességes NYÁK. Azt valakinek meg kell terveznie egy megvásárolt programmal az se két nap. Ki kell fejleszteni szintén megvásárolt eszközökkel és műszerekkel sok-sok óra alatt. Akárhogy is akarod NEM lesz olcsó, csak nem vagy tisztában a dolgokkal.

Én azt tudom neked mondani, hogy FPGA-val tényleg megoldható a feladat. De nem biztos hogy megéri.
(#) bfarago hozzászólása Aug 26, 2011 /
 
Volt korábban egy ipari projektem, amiben fpga és egy névjegykártya méretű mikroszámítógép volt, ez:
http://www.toradex.com/Products/Colibri_Modules
Ezeken linux, vagy winCE futtatható, van 2 root USB-je, 2 sorosportja, LCD, vagy vga kimenet, billentyű, szal minden amit egy táblagépnél is van. Az ára, egy a feladatra alkalmas modellnek kb 20rugó körül van. SODIMM 200 aljzatba pattintható, tehát könyűszerrel lehet hozzá tervezni egy hordozó panelt, amin rajta vannak a kivánt perifériáid. Ilyesmi munkákkal foglalkoztam, szivesen dolgoznék pl ezen is. Csak nem tudom hogy ér-e ennyit az egész (ezt Te tudod ) . Irtam privátot.
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem