Fórum témák

» Több friss téma
Fórum
Keresés
Lapozás: OK   166 / 178
(#) moltam válasza aderka hozzászólására (») Feb 4, 2009
Itt egy

lcd.PIC

(#) aderka hozzászólása Feb 4, 2009
Az LCD-re való szöveg ( txt ) kiírása már megy.
Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetne mondjuk azt megoldani, hogy a PIC RA.1-es lábára egy potmétert teszek, és ahogy állítom, az LCD kiírja a potméter értékét!?

Ha valakinek van erre valami ötlete szívesen fogadom!

üdv: aderka
(#) aderka válasza aderka hozzászólására (») Feb 4, 2009
Idő alatt már rájöttem. Ha valakit foglalkoztat az előbb feltett kérdésem, Nagyon egyszerűen kideríthető. Az LCD beállításnál a HELP ikonra kattintsatok és ott ad lábkiosztást. az R/W lábat GND pontra kell kötni, és működni fog. Nekem is működött!

(#) aderka hozzászólása Feb 4, 2009
Üdv!

Segítsetek nekem az LCD kijelző beindításában pls. Az R/W lábát hova kell kötni? A Parsic megadja hogy az PORTB-n használjam, de azt hogy az R/W-t hova kössem azt nem.

(#) dcsabi hozzászólása Feb 3, 2009
kérésre a 24-s oldalon lévő uart-os file-ok,...- forrásfile-ja...
(#) aderka válasza kaqkk hozzászólására (») Feb 3, 2009
Dehogy.. Ha nem hozom össze rendesen akkor nem is fordít jól Nem is enged fordítani. Nem, nekem nem ment egyszerűen. Most Parsic 3.56-al csinálom és ugyanazzal a fordítóval, és hibátlanul működik. a 3.4 es verzióval nem ment.

(#) kaqkk válasza aderka hozzászólására (») Feb 3, 2009
FDigyelj az mplab és a parsic elérési úját kell jól összehozni én is szívtam vagy 2 hónapot mire
rájöttem hogy nem a parsic a roszz !csinálj egy külön mappát a "pic programoknak" a c meghajtóra onnan már jól látja és fordítja a legújabb mplab is (nem kell keresgélni a régebbieket nálam a 8,15 tökéletesen működik !
(#) aderka hozzászólása Feb 3, 2009
http://aderka.try.hu
A honlapomról is letölthető a Parsic3.56
A fordítót is tartalmazza a mappa.
(#) Ricsi89 hozzászólása Feb 3, 2009
Üdv mindenkinek!
Mivel megkaptam én is a Parsic 3.56-os verzióját és írtam, hogy közkinccsé teszem, ezt meg is teszem most. A linken letölthető bárkinek a program. A régebbi Mplab pedig az első oldalon a régebbi feltöltésemben van. Mivel dcsabi írta, hogy nem biztos, hogy megy a fordítás az újabbakkal, ajánlom, hogy próbáljátok ki azt is. ha bármi probléma van a letöltéssel, írjatok privátot és intézkedem.
Bővebben: Parsic3.56
Üdv: Ricsi
(#) hardstone hozzászólása Feb 3, 2009
Sziasztok!

Valakitől én is kérhetnék egy Parsic 3.56 vagy 3.6-os verziót mert nekem csak a 3.4.3-as van meg.
Ezer köszönet előre is.
Nah akkor én szeretném most megosztani a véleményem veletek, bár aki ezt már tudja vegye úgy hogy le se írtam!
Először a Parsic 3.4-es verziójához jutottam hozzá, elkezdtem vele játszogatni, nagyon élveztem hogy egyre több és több áramkört összehoztam, és le is szimuláltam, de nemsokkal később összeraktam az összeset, és életben egysem ment. Nem akartam elhinni hogy a program rossz. Körülbelül, és most nem túlzok, 20 kisprogramot megírtam aminek tudtam hogy tuti működnie kell, hát ezek se mentek. Már nemtudtam mit gondoljak, és már elment minden önbizalmam lassan, hogy semmi sem akar összejönni ezzel a PIC-el . És próbából én is kértem egy másik verziót, ami Hála Istennek meg is kaptam. Kipróbáltam egyszerre az alap programjaimat HIBÁTLANUL megy az összes vele. Szóval röviden: a Parsic 3.4-es verzió az én véleményem szerint nem működik!

(#) J_Atti válasza tibi65 hozzászólására (») Feb 3, 2009
Szevasz, kérnék én is 1 példányt! Előre is köszi!
(#) aderka válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 3, 2009
Én a Parsic 3.4-es verzióját használtam, és mplab-al forditottam, és WinPIC 800-al égettem. Minden oké volt csak életben nem működött amit a programban megírtam! De köszi az újabb programot!
(#) Isti69 hozzászólása Feb 3, 2009
Én a Parsic 3.56 ot használom és az MPLAB 8.10-et és működik rendesen. Nem értem mi nem jó nálatok.Én lefordíttatom a Parsic-kel *.asm-be utána beolvastatom az MPLAB-ba és ezzel lefordíttatom, majd betöltöm és megy. Debuggolni is tudom (amit lehet) és programozni is.
(#) aderka válasza tibi65 hozzászólására (») Feb 3, 2009
Légyszi nekem is küld el! Előre is kösz!
(#) madazg77 válasza tibi65 hozzászólására (») Feb 3, 2009
Köszönöm!
(#) tibi65 válasza madazg77 hozzászólására (») Feb 3, 2009
ment
(#) madazg77 hozzászólása Feb 3, 2009
Sziasztok!
Legyen szives valaki küldje el nekem is a Parsic 3.56-os vagy 3.6-os verziót.
Köszönöm.
(#) tibi65 hozzászólása Feb 3, 2009
ez a bajom nekem is más lefordította amit csináltunk és akkor megy ha én fordítom akkor nem
(#) aderka válasza mgabesz hozzászólására (») Feb 3, 2009
Nem megy. Semmit nem csinál a LED. A PIC típust átállítottam az enyémre. Mindent a megfelelő módon bekötöttem, az RB1-es portra egy 330ohm os R-en keresztül bekötöttem egy LED-et, és még csak ki sem gyúl! Ha tényleg a Parsic-al van baj, nagyon kérek valakit küldjön el nekem egy MŰKÖDŐképes verziót! Előre is thx.
(#) tibi65 hozzászólása Feb 3, 2009
Halló honnan tudom letölteni a parsic 3.6-ott és mplab v5.05-t mert nem találom sehol
(#) mgabesz válasza aderka hozzászólására (») Feb 3, 2009
Szia.

Ez sem megy?
Ha nem akkor nézz utána annak amit dcsabi írt valahol előrébb az mpasm verzókról.
Dereng valami, hogy nem mindegyik verzió tökéletes a parsic-nak.

mgabesz

villogo.PIC

Ez ugyan az.. Nekem nem ez a bajom.. Hanem hogy akármit csinálok, ami a szimulációban működik, és elméletileg is, az életben meg se nyekken. Egyszerűen amiben benne van Timer az nem megy. MI lehet a gond?
Eddig egy dolog, működött. Ha megadtam a PIC-nek hogy pl: RB.5 (H) RB.4 (L) Láss csodát a LED világít. Ha már egy Timerrel akartam villogtatni egy kimeneten egy LED-et már el is felejthetem h a LED kivillannyon. Nemtudom nem értem mi lehet a gond. Próbáltam minden megoldást, a PIC gond nélkül beveszi a hex-et, egyszerűen minden simán megy hiba nélkül de az IStennek sem akar menni. Aki segít az most csináljon egy sima villogót. Semmi többet. kíváncsi vagyok mi lesz. Előre is kösz
(#) Isti69 válasza aderka hozzászólására (») Feb 3, 2009
Nem így gondoltad?

2kapcs1.PIC

Szevasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Készítettem egy egyszerű példaprogramot. Azt szeretettem volna elérni, hogy egy gomb-al bekapcsolok, egy LED-et és az addig vilígít míg egy másik gombal le nem kapcsolom. Erre készítettem egy programot, Aki segíteni akar és érdekli, az pls, nézze meg. Ha ez jó és működőképes amit csináltam, akkor valami más gondom lesz, arra is kárnék tanácsot, hogy ez esetben mi lehet a gond. Mert egy egyszerű led villogtatás sem megy, akármilyen programot elkészítek a PARSIC-ban nem akar menni az életben. Szimulációban rendesen működik!

Előre is thx a segítséget!

2kapcs.PIC

(#) baloghzoli1 válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009
Ha nekem is elküldenéd megköszönném
(#) dcsabi hozzászólása Feb 2, 2009
kérésre. egyszerű (soros) adatküldés PIC-el egy másik PIC-nek Uart-on (Két 16F628A-4Mhz quartz!)
(#) Radpet válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009
lemaradtam!!Ha kérhetném elküldenéd nekem is. Köszi
(#) Ricsi89 válasza Isti69 hozzászólására (») Feb 2, 2009
Esetleg, ha elküldöd nekem, akkor feltöltöm és megosztom mindenkivel. Berakom akkor ide a fórumba.
(#) marazzoli válasza aderka hozzászólására (») Feb 2, 2009
Hello
Én is kérnék egy példányt ha nem gond
Előre is köszönöm
Következő: »»   166 / 178
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem