- PIC kezdőknek
- PIC - Miértek, hogyanok...
- CCS PIC Compiler
Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Elküldtem a mail-edre remélem belefér kb. 3,2M.
Sziasztok ha a 3.56 jó akkor el tudom küldeni.
Ha megnyomod a gombot a kimeneted logikai 0 szintre vált át alacsony lesz.Amikor a gomb nincs lenyomva alapesetben az ellenállás felhuzza logikai 1 re high re.
Ha igy használod invertáld a progiban a bemenetet.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy egyszerű kérdésben. A gombot ha a mellékletek szerint oldom meg akkor miért épp az ellenkezőjét csinálja mint ahogyan működnie kéne? Mellékelem a parsic-os fájl-t és a külső kapcsolást ahogyan bekötöm a gomb-ot. Elvileg, ha a kapu bemenetére "0" szint jön akkor világít a kimenetre kötött led, ebben az állapotban a gomb zárt azaz vezető állapotban van. Ha pedig a gombot, nyitom akkor megjelenik az RA.0 ás bemeneten az 1-es szint az R ellenálláson keresztül, és a 0, vagy 1 ből a kimeneten 0 lesz. Nézze meg mindenki akit foglalkoztat, és segítsen aki tud ! Előre is köszi üdv: aderka
Ügyes vagy, mi azért még nem tartunk itt !
Nekem azért kell egy két este egy programhoz de működik és ez a lényeg
Én így utólag belegondolva... egy olyan mikrokontrollerért amihez nem tudok írni programot egy fillért sem adnék, amihez meg könnyű szerrel lehet, nem nézem az árát, meg a méretét sem...
kinek melyik programozási mód kedves ez mindenki szívügye illetve tapasztalatai döntik el... Egy feladat megoldásánál a program írására ezzel a módszerrel nem kihívás és nem időigényes... Volt , hogy megigértem valakinek egy vezérlést és kifutottam az időből, aztán elvittem üresen a PIC 16F876A-t, a helyszínen beleraktam a gépbe a panelt, és ott rövid idő alatt megírtam a progit és elsőre müködött. Kb 8 bemenet 6 kimenet 2 nyomógomb és 4x20 soros kijelző volt rajta...
Azt szeretném még megkérdezni, hogy a PIC12F675-öt vagy PIC12F683-at nem támogatja-e véletlenül a Parsic? Ezek ugyan kis lábszámú vezérlők, de belepasszolnak a Low Pin Count kártyába, és elég sok mindent tudnak (ADC, Timer, az utóbbiban PWM is). Kezdéshez szerintem több, mint elég...
A PIC16F690 persze többet tud... De ha nem megy vele a Parsic akkor CCS C-ben is elég kényelmesen lehet programozni egy-egy célfeladathoz, s a soros kimenetét rákötve a PICkit-re, a számítógéppel is könnyen kommunikál.
Köszönöm a segitséget.Ma már nem,talán holnap zavarlak benneteket
Igen igazad van ezért írtam hogy csináltam demó panelt !
Idézet: „Adtak ehez nekem egy Probapanelt s amin vn egy poti meg 4db led meg kapcsoló.” Adtak hozzá egy sorozat mintaprogramot is (de a Michrochip honlapjáról is letölthető). Szeretettel várunk a: topikokban! Az itt ajánlgatott 16F628 és a 16F876 sajnos nem passzolnak a Low Pin Count kártyádhoz.
Már keresem a parsic-ot. már most sokat segitettetek.
Én is kb fél éve kezdtem tanulgatni a progit ,
de már több érdekes (és hasznos ) dolgot sikerült összehoznom, csak javasolni tudom a parsic-ot és kezdésnek a 628-at
akkor a 628 a tuti.Azért kérdezlek titeket mert ugy érzem ti pengébbek vagytok mebben a témában.
én a kezdeti szívások után rájöttem, a hardware mit sem ér egy jó és megbizható gyors fejlesztő nélkül amit be tudunk fogadni a szellemi komfortunkba... főleg egyedi megoldásoknál van óriási jelentősége... Azért használok olyan PIC-et amit tud a megbizható fejlesztő progi (parsic) ha analóg bemenetekkel akarsz kisérletezni, erre jó a 16F876A is, erre 5 percen belül lehet irni látványos progit... a 690-be nem passzol, nem tudunk így segíteni... szerintem gondold át... Aki ennek a módszernek nekiállt, mindenki sikeres lett rövid időn belül... itt a topicon is rengeteg visszajelzés meg privátban is...
Ha azt modod 628a-val többre megyek akkor holnap beszerzek egyet kettőt. nem ismerem a parsic-ot sem.Hol lehet letölteni?
Először én is sokat agyaltam a 690 en
aztán vettem 628 at és csináltam hozzá demópanelt , azóta csak azt használom (most próbálom ki majd a 876-ot)
Előre is köszönöm. Adtak ehez nekem egy Probapanelt s amin vn egy poti meg 4db led meg kapcsoló.ehez kéne valami progi mert már
a fejem.
A parsic készletében nem szerepel...az ...F690
de ha bele tudod tenni a 16F628A-t 16f876A-t...akkor ezen topicban mazsolázhatsz. vagy mond mit szeretnél kipróbálni és perceken belül dobunk fel valami müködő dolgot így "vaktába"...A parcic még a "hasmenésnél" is gyorsabb...
Sziasztok.Segitséget szeretnék kérni.Szereztem egy pickit2-őt.De mivel kezdő vagyok a pic-ekben nem megy úgy a dolog ahogy kéne.16f690-el probálkozom.de akámit próbálok irni bele nem sok eredményt mutat. nincs valakinek valami file-ja amit beleirhatnék. Kösz előre is
Nem tudom, mi lehet az oka? Én 3.6-ot használok és mplab v5.05-t...még nem hagyott cserben.
a programirás legtöbbször annyi csak, hogy rajzolok egyet és beégetem a helyén, és megy is...Ez a parsic pont erre való...
Köszönöm. Biztosan működik eddig még minden jó lett amit tanácsoltál,de ma már nincs kedvem kipróbálni. Igazából tibi65 problémája vagyis annak megoldása érdekelne.A kapcsolást én segítettem elkészíteni neki, nálam próba panelon működött többször lett módosítva igénye szerint. Küldtem pic és hex filét is többször , amire mindig azt írta nem működik igaz én kvarc nélkül csináltam de nálam így is ment. Nem értem a TE hexeddel megy neki az enyémmel nem? Valamit elrontottam? Csak okulás miatt kérdezem ha hibáztam legközelebb ne foduljon elő. Sok időt fordítottam arra, hogy segítsek neki és nem értem mit csinálhattam rosszul.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |

a fejem.