Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
Nekem az a furcsa, hogy 12A folyik, és 0.5V-on aggódtok, mikor a kábelen esik ennyi. A másik, hogy 22V-ból 19.5V-ra step down konvertert alkalmazni nem éppen nyerő, mivel ezeknek kell a nagyobb feszültség különbség, 2.5V 10A-nál szerintem kevés. Inkább vennék egy nagyobb invertert, akkor megbízható lenne a szerkezet, nem kell házi/ebay megoldásra bízni egy drága laptop életét.
Tiszteletem uraim!
SM74 tekercselt vágott magból szeretnék induktivitást kreálni. Vagyis kettőt. A rajz szerint készült egy tesztpéldány. A magkeresztmetszet így 7 négyzetcentiméter. Jelenleg 0,5 mm-es huzalból tekertem 110 menetet rá, ami ki is adta az 5 mH induktivitást. Kérdésem az, hogy mekkora árammal terhelhető ez a fojtó. Természetesen nem a huzal terhelhetősége érdekel, hanem hogy meddig nem megy telítésbe a vas. Hangváltóba kellene. Más elrendezéssel kisebb menetszám is elég lehetne, de így a lehető legnagyobb a légrés. A várható csúcsáram 10-12A.
Köszönöm az információt.
Véleményed szerint a linkelt tápegység megfelelő lehet? Alapvetően általános célra lesz használva néha AVR illetve STM32 tápellátására. van két működő ilyen tápom:labortáp. Érdemes-e lecserélni őket a fent linkelt tápegységre?és ide is berakom a linkjét (voltaképpen csak annyi motivál, hogy kisebb dobozba költöztessem az egészet)
Sziasztok!
Mi a véleményetek egy ilyenről, mint labortáp?Tápegység A potikat és a visszajelző ledet kivezetném előlapra. Kapna egy 24V-os trafót pufferelve és kész is. Szerintetek mennyire alkalmas ?
Nem hogy láttam, de rendszeresen teszek olyat 1,5mm2 rézhez.
12A-est még nem láttam, sőt a linkelt képeken se láttam ![]() Persze létezhet ettől független, de szolgáltató által berakott 12, vagy 13A-t se láttam eddig.
Azért kiváncsi lennék egy 12A-es kismegszakitó fotójára
Nálunk anno kicserélték a régi ,(típust nem tudom,kis barna gombos kioldású,fekete kockával visszakapcsolású ) automatákat,ami 3*16A volt,2*10 és 1*12 A-re.Mivel a régi papíron nem volt kitöltve az egyik rubrika ahol a vételezhető áram volt,így a 32A maradt,holott előtte megvolt a 48A.
Mikor megreklamáltuk,rögtön dobálóztak a soktízezrekkel...így maradt.Most ha hegesztek,kompresszort indítok,esetleg fát vágnánk szalagfűrésszel,egy ember strázsál a villanyóránál.Sőt a korábbi mikró mellet rendszeres volt a zseblámpa,mivel az esetek nagy többségében leverte a kismegszakítót.Hiába variálta a villanyszerelő,nem sikerült úgy bekötni,hogy jó legyen. Egyébként kíváncsi vagyok a végeredményre fórumtársnál.Remélem megosztja velünk majd. István
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom mi a hivatalos menete a dolognak, főleg E-onos vagy E-onnal szerződéses kollegák válasza lenne mérvadó vagy akinek volt már ilyen tapasztalata a közelmúltban. Adott 3 bakony művek kismegszakító a villanyórában (3 fázisú betáplálás) 35 L típusú eleve már csak a 3-ból egyen látszik a felirat és csak annyira mint a képen. A hiba, hogy újabban a 3. fázis gyorskioldója időnként kiold, mindig csak az az egy. A gondomat az is tetézi, hogy a legutóbbi óracserés papírnál láttam, hogy a papíron 3x16A, de felszerelt címszóval pedig 3x25 vagy 32A szerepelt (szóval mind a kétféle érték fel volt vezetve azt már nem tudom, hogy a felszereltnél 25 vagy 32A volt), már akkor sem volt világos, hogy miért nem is kaptam rá választ. Ha bejelentem, hogy hibás a kismegszakító ingyen lejönnek kicserélni vagy kell kiszállási díjat is fizetnem? Illetve 25 vagy 32A C fognak feltenni vagy amit hibásan elkönyveltek? Azt is hallottam, hogy nem szeretik feltenni a C-t és ahol eddig C volt oda is B-t tesznek? Ezekből mennyi igaz? A hozzászólás módosítva: Aug 17, 2017
Köszi az ötletet, igazad volt. Megküldtem 48V-al 4.7k-n keresztül, 3.9V -on nyit a diófa. A defis topikban megkérdeztem már, de akkor itt is, hátha ugyanígy tudok segíteni magamon: van pár 2500V-os, 32A-es tranyóm, doksija szerint "sima" NPN, ugyanígy mérve mindenhogy szakadtak. Diódánként ugyanezen módon mérhetőnek kell lenniük elvileg?
Köszi még1x! A hozzászólás módosítva: Aug 16, 2017
Üdv mindenkinek!
Kicsit régi a topik, de hátha valaki nálam jobban hozzáértő segíthet: egy nagyfeszültségű tranyó multiméterrel mérve mennyire kell hogy hasonlítson egy hétköznapi tranyóra? A kérdéses alkatrész: IXLF19N250A IC25 = 32A VCES = 2500 V VCE(sat)= 3.2V tf = 250ns google elsőre kiadja. Doksi szerint "sima" NPN tranyónak tűnik, mérve mindenhogy szakadtak (2db-om is van, mit ad isten, egy defiben ).LOG file szerint nagyfesz-hiánya van, 1600V helyett 5.9V- ot mért magának. Indításkor felszuttyan vmi impulzus trafó, de naon beteges hangja van fülre, majd letilt és belogolja a nagyfesz. fokozat hibáját. Létezhet, hogy megleltem a bajt v. ezek a kV-os tranyók ilyenek? Köszönöm előre is !
Akkor egy csere lesz belőle erre a tápra gondoltam:http://tapegysegaruhaz.hu/spd/92894/Tapegyseg-Mean-Well-LPV-100-5-100W-5V-0-12A
Mit gondoltok ezzel működőképes lehet az elképzelésem?
Ezt ajánlom:
RF vezérlő monokróm SMD LED szalaghoz, 11 gomb, 12A
Üdvözletem.
Egy dióda adataira lennék kiváncsi, BBC DS 22-14 A A NETEN egy helyen találtam csak némi adatot, 42A 1400V A méretéhez képest ezt a 42 ampert sokallom, de lehet hogy tévedek. Előre is köszönöm
Na az meg a másik. Bár elvileg 32A bővítéshez, szabványosítás is kell, meg az utána lévő hálózatnak is meg kell felelnie a követelményeknek, az meg nem 200ftba van. És itt egyik se mondható el. Láttam már olyat, hogy hallotta, hogy kell fi relé, verte le állandóan valami, erre inkább kikötöm mert vacak... Eddig is elvoltam nélküle címszó. Ha rendesen meg van csinálva a hálózat, nem verheti le!
Az akaszt ki leginkább, mikor olyanok próbálnak meg olyan dolgokat megcsinálni, ami egy nem értenek hozzá, és itt érthető emberek akik, a bekötöttem már életembe 2 konnektort szóval tudom mi a pálya, kettő, élet és vagyoni kárt tehet. Én se állok neki kihúzni a fogam mert fáj, mert olcsóbb, inkább fizetek érte, de legyen rendesen megcsinálva.
Az elején 07.12-én már leírtam a mérőhelyet csak regisztrált villanyszerelő tudja rendbetenni, mivel olyan rész van benne ami le van plombálva és már 40 éves szerelés. Érdemes 32A-re is felbővíteni. Leütni egy új földszondát is.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2017
Hogyha valami testzárlat/rövidzárlat van teljesen mindegy hogy egy 20 vagy egy 32 amperos bizti van fent.Multkor javítottam itthon egy siemens mosógépet semmi elektronika nem volt benne egy közel 25 éves gép volt.Aztán hirtelen nem volt villany.Lenyomta a 16 os biztit meg az előtte lévő 32A est! Egy sima ajtózár hiba volt.
Eddig valami 15m volt, akkor ez lesz most 30? Viszont sokan azt hiszik ebből a kommunikációból, hogy idáig fizetni kellet 32A-ig is, miközben ez nem így van. Megtévesztő, mert csak a bekötőkanóc hossz ezek szerint ami változott, viszont nem ez jön le a laikusok számára.
Idézet: „A 32A idáig is járt alanyi jogon, akkor most mi változott?” Idézet: „A gázbekötéseknél az elosztó 250 méterig a közcélú vezetéket is ellenérték nélkül építi ki. Ez teljesen új szabály. A villanyszektorban az eddigi kétszeresére emelkedik az az elosztói vezetékhossz, amit az elosztó társaság ingyen biztosít.” Bármit is jelent ez... A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
A 32A idáig is járt alanyi jogon, akkor most mi változott?
Hali! nekem xb-12a van, gondolom ez már más. De ha tényleg nem jössz rá, akkor szétkapom hátha tudok segíteni. Úgyis kiváncsi vagyok rá ki lakik benne
Helló.
Van egy elektromos biciklim és akumulátort kell benne cserélni. A kérdésem az lenne, hogy a 6-DZM-10 helyet megfelel-e a 6-DZM-12 vagy a WP12-12A Melyiket vegyem? Üdv.
Évek óta 32A alanyi jogon jár. Előtte valóban 25A volt a limit. Én 2003-ban kezdtem építkezni és nálam is így volt. A fölötte lévőre nyilván fizetnem kellett anno 3000Ft-ot amperenként. Most nem tudom a tarifát. Azt persze el tudom képzelni, hogy túl van terhelve a hálózat és trafót kellene telepíteni, amit a szolgáltató szeret ráverni a felhasználókra.
Tudtommal az eddig is ingyenes volt, 32A-ig.
Sziasztok van egy 19V 3.42A es Delta notebook töltőm. Ennek a feszültségét szeretném feltornázni 24V ra. YouTube-n néztem videótegy ellenállás cserével vagy potméter beiktatásával megoldották.
Ez megoldható ennél a tápegységnél is, és melyik ellenállást kell cserélni? KÉP A hozzászólás módosítva: Jún 21, 2017
Elvégeztem egy gyors mérést az előbb.
A freki (multiméter frekvenciamérőjével mérve) 94kHz, nem tudom miért emlékeztem 140kHz-re, vagy a frekimérő mutat zagyvaságot. Majd valamikor szkóppal,is rámérek. Hálózati teljesítményfelvétel: 192,5W Kimenet: 93,6V 1,96A (LED) + 9,7V 0,29A (Venti) ez összesen 186,27W Ezekből a veszteség: 6,23W a hatásfok: 96,76% Rövidre zárt kimenetnél a hálózati teljesítményfelvétel: 7,65W Kimenet 0V 2,02A (LED) , a ventillátort kikötöttem. A mérés hideg állapotban történt, tehát sem a hűtőborda, sem a trafó nem volt még felmelegedve. A hálózati teljesítménymérő konnektorba dugható mérő, de korábban teszteltem, és kb hihetően mér, akkor is ha nem ohmos a terhelés, és nem szinuszos az áram.
Ahá, szóval még is te vagyok a appme! Tuttam! Aztán gyanús lett, hogy lehetek olyan okos, amilyen nem és mégiscsak én letted...
Az a jó ezzel a multiplex személyiségemmel, hogy sose vagyok egyedül... ![]() Ha tudnátok, mennyi káros dolgot írtam én ki magamból, amikor ezek a krónikák születtek, majd nem nevetnétek... ![]() De, kicsikaródott belőlem és magam is nevettem, illetve én biztosan. Aztán büntetésből folytatásait közlöm. Neszesze! SZIMULÁTOR-III. Kedves Olvasó, örömmel jelenthetem, hogy sikerült egy újabb riportot kicsikarni Mesterünktől! Jó ideig bizonytalanságban tartott bennünket, mert egy darabig nem bújt elő a barlangjából, de a riportban fény derült mindenre. Óriási szenzáció! Spinoza nyomdokaiban (is) a Mester, valamint új tér-idő-tömeg elmélet megismerésére is lehetőség nyílik, valamint az Univerzum intelligenciájára is fény derül. Hamarosan a mozikban! Hideg napon (nem kunszt, tél van) kopogtattam, csengettem a Mester öntöttvas ajtaján, de semmi választ nem kapván lenyomtam a kilincset és beléptem. - Fogd meg!!! - Ja te vagy az... Vissza, vissza, nem csibész, ereszd! Na jó, kicsit még harapjátok... mondta, majd gyengéden lefejtette a két harci kutyát rólam. - Elnézést az öltözékemért...- hebegtem és diszkréten elkötöttem a verőeret a combomon - bemehetek, Mester? - Gyere, csak gyere - invitált, immár felismerve bennem a jóbarátot - Mi szél hozott erre, ahol szerencséd, hogy öregapádnak szólítottál? - Kedves Mester akinek a szent...- na ezt mos hagyod abba!!! - dörrent rám - szóljak a buksiknak?! - Jó, jó - siettem megnyugtatni, hogy csak a végtelen riporteri és emberi alázat nyilamlik belőlem - szóval arról kérdezném a Mestert, amiről már régen kérdeznem kellett volna, a munkássága jó részét csillagászattal, fizika, kémiával és némi halottlátással, valamint ördögűzéssel fűszerezi. - No igen, mindennek a tiszteletbeli doktora is vagyok - mondta szerényen, kivéve füléből mind a négy sztetoszkópot és kényelembe helyezkedett, előtte néhány térdhajlítást végezve. Zavarba voltam, nem tudtam, nekem is kell-e ezt a valamiféle etikettet követnem, mindenesetre szorítókötésemet illedelmesen megigazítottam a combomon. - Kedves Mester, először is hadd fejezzem ki soha el nem múló, fájó szeretettel, milyen büszke vagyok, hogy rólam, RÓLAM ! Valami, nem kevésnek én vagyok már a mértékegysége, 1, azaz egy appme, köszönöm, köszönöm, köszönöm! - Jóvanna - mondta párás tekintettel a Mester - igazából kicsit elméreteztem a dolgot, a napokban épp utánaszámoltam, tulajdonképpen egymagad 12a (appme) vagy, de már bevezették a SI táblázatokban mindenütt a világon, így marad. - Azt szinte kérdeni sem merem, pontos definíciójáról, amit két kőtáblán tetszett lehozni a hegyről, közénk! - Á, a butaságé, na izé... butaság, ne is foglalkozz vele - folytatta nevetgélve - az a helyzet, csak 2 táblát tudtam prezentálni... - Ahá, az első kettőt összetörte a Mester! - mondtam áhítattal. - Nem én, hanem a parkőr volt az oka, annyira kellett szaladnom ezzel a négy ormótlan táblával, hogy kettőt leejtettem, így csorbult a világ tudástára. - Felolvashatom, Mester? - kérdeztem elhaló érveréssel a lábamban. - Persze, itt az idő, hogy felfedjem munkásságom e részét is - mondta szerényen. - Verejték út 34, Padok útja - olvastam remegő hangon - Nem az, te lüke, fordíts - mondta a Mester elnézően. Ám itt csak egyelőre táguló orrlikkal, résnyire nyílt szemmel csak néztem, ugyanis nem feliratok voltak, hanem szabatos geometriai alakzatok, vonalak, körök... - Na mi van? - kérdezte nevetéstől fátyolos szemmel a Mester - mé' nem óvasod, gatyamatyi? Illendően, szokásomhoz híven elájultam a mérhetetlen megilletődöttségtől és némi vérveszteségtől, majd arra ébredtem, hogy az arcomat legyezgeti a Mester a két kőtáblával. - Oppá, oppá, bocsesz, nem akartam, hajtsd hátra a fejed, úgy eláll az orrvéred - vetette oda mellesleg, majd elbeszélésbe kezdett. - Tudod, kisded gyermekkorom óta foglalkoztatott a körülöttem levő Anyag, így figyelmemet nem kerülte el sem a szaros pelus, sem a Holdraszállás, ami, mint tudjuk, egy nagy kamu. - Vannak, akik a megnemértést olyan fokon űzik, hogy az intelligenciát simán szerves léthez kötik, holott ez messze nem így van. Az, hogy itt ujjonganak a népek a sok technikai vívmánynak, az csak a korlátoltságunkat, mármint az Emberiségét, nekem nincs olyan - mutatja. - Csak egy apró példa, a számítástechnikában az az egyszerű, kényelmi fogás, hogy vezeték nélküli az egér, nevetséges, ezen semmi csodálkozásra ok nincsen. Az emberiség több ezer éve ismeri, csak most csináltak neki nagy patáliát, felfedezték a melegvizet, ugyammá... - Na, az a helyzet, hogy épp az imént fejeztem be az utolsó simításokat egy térhajlításomat ... - Láttam, én meg térdhajlításnak gondoltam.. - próbáltam könnyedre venni, viccesre a figurát. - A francba, ez is eltörött - porolta le a fejemről a kőtörmeléket a Mester, majd adott egy kanalat, visszanyomni a púpot a fejemen. - Most már csak egy üzenetem maradhat a Mindenség intelligenciájához - mondta kedvetlenül - na mindegy,mert még egyszer oda nem megyek, ahol ez a tuskó parkőr garázdálkodik. Gyorsan néhány szabadkézi alakzatot és egy ötödfokú egyenletet firkantott a lapra, aztán az egészet egy nagy lófejjel átsatírozta. - No, immár tudod a titkot te is, gyarló ember - dőlt hátra elégedetten. - Íme a Végtelen Űr úr intelligenciájához írt üzenetem, tudja meg, nincs már egyedül és uralma itt véget is ért - tett pontot a történet és a kőtábla végére. - De, de, ed Mester - habogtam ügyesen, mi az üzenet és hogyan jut el a... hová is? - Lófej köd alsó, nem látsz, vakegér, ide van írva, ott fészkel ez a izé... - Még jó, hogy nem a 6:20-as liánnal viszi el Tarzan, gondolhatod, kicsit soká is tartana és feltétlenül elveszítené az a majomszabású. Én viszem, az imént hajlítottam meg hozzá a teret! - ...és nem a Kálvin teret - jegyeztem meg fontoskodva - ezt mindenkinek tudnia kell, főleg aki most ott vár a buszra, villamosra. - Úgy biz' a - helyeselt a Mester, amin csodálkoztam, általában nem lehetett másnak mellette se esze, se igaza. Büszkén kihúztam magam, de megint leesett az a kevés vérnyomásom is. - Az Üzenet, Mester, mi az Üzenet? - suttogtam magam elé érthetően... - Nézd, Hawking professzortól kezdve az utolsó atomtudósig világos, hogy nem szabad elárulnunk helyünket az Univerzumban, miért lenne különb UFO-ék minálunk? Azonnal ide sietnének és mindenkiből szexrabszolgát csinálnának, vagy mittomén, szakállat kéne növeszteni a nőknek, közben énekelni, ááá, a francot! Kinek kell az ilyen rettenet?! Azonban meg kell mutatnunk, nem félünk és nem tesz túl rajtunk senki Űr fia! Halld hát te is az üzenetem - aztán elképzelhető, hogy a fáskamrába lenyilazlak, illő szertartással, hiszen idő előtt nem derülhet fény a az Értelem, Intelligencia ilyen magas földi fokára. "TTe ott (ez egy pí-vel volt szimbóleumozva a kövön) II SS ny E M O O" - Mégis, emberi nyelven mit jelent ez? - kérdém felajzva a Mestert. Ez egy egyetemes üzenet, ha nem rólad nevezem el azt amit, te is értenéd, ímé dacos üzenetem: "Egyenes, egyenes, görbe, görbe, nyald a seggen körbe, körbe." Óóóóóóóó, tényleg - rebegtem, még láttam, ahogy a Mester alakja manifesztálódik - eltűnik a kandalló kéményben - majd boldogan vitettem magam hátra a kertbe az ebekkel, ahol elástak későbbre, ínségesebb időkre... Szeretettel jegyezte: Én
Hello! Az a "jó", hogy a lámpák fogyasztására nincs adat. Pedig ez azért elemi dolog lenne. De a típusszámnál a linkben úgy tűnik, egyik 42db, másik pedig 57db Led-ből áll. Tehát ha hármasával vannak sorban és 20mA a feltételezett Led áram, akkor a négy lámpa összesen 66 sorból áll. Ez 1,32A áramot jelentene. Ezt pedig a Fet várhatóan simán el fogja bírni.
De nem tudom manapság a lámpák hogy vannak biztosítva a kocsikban, régen külön volt a két oldalnak biztosítéka. Így akár két áramkört is lehet építeni. Persze a gyújtástáp csak egy van.. De ha egy áramköröd van és a helyzetjelzőknek külön tápja van, akkor nem közösíthető. Maximum két ellenállás (vagy két dióda) használatával. Vagy csak az egyik oldal felkapcsolásáról lesz információ.. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

).