Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akku csere: tablet, PC, stb.
 
Témaindító: ludus, idő: Jan 11, 2012
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 4
(#) ludus hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Lenne itt egy kis 7-es tablet amiben elvileg az akkupakk halott... Szedett már szét valaki innen ilyen gépet? Honnan tudok bele akkupakkot szerezni? Érdemes egyáltalán nekiállni? Csavarokat nem látok, hogyan álljak neki?
(#) titicj hozzászólása Jan 11, 2012 /
 
Ha vannak rajta alul pici gumis lábak az alatt lesznek a csavarok.Én még nem szedtem szét ilyet.
(#) forma3 válasza ludus hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Egy pontos típust mond!
(#) ludus válasza forma3 hozzászólására (») Jan 11, 2012 /
 
Kínai MID 7 inches androidos tab, 9V-os az adaptere -ennyit tudok róla.
(#) linux_PIC válasza ludus hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
(#) neocska válasza ludus hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Pont ugy kell szétsezdni mint egy iPod Toch-ot
Körömmel nem ajánlatos, inkább beszerezni egy "pengetönek" nevezett szerszámot amivel a müanyag kapcsokat széttudod pattogtatni, s lejön a touch része, a többi már gyerekjáték.
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Jan 12, 2012 /
 
Üdv
Az akku nem biztos hogy halott, én is azért szedtem szét és csak egy gagyi forrasztás volt a hibás az akkukivezetéseknél. Erre is elektronikát tettek és ha úgy érzékelte hogy csökkent a fesz az egyik letiltott. Normálisan átforrasztva megjavult.

Azért nem kell ám lehámozni az előlapot, mert azt már normálisan visszatenni nem lehet. Elég felfesziteni a 4 sarkát ott vannak a csavarok, vagy óvatosan megnyomogatva a sarkánál a fóliát megkeresni a csavarok helyét és kifurni 3 mm es fúróval az öntapadós fekete lapot, aztán ezt el lehet takarni valami módszerrel.
(#) ludus válasza neocska hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
(#) ludus válasza végyé hozzászólására (») Jan 13, 2012 /
 
Szia!
A tulaj szerint a jelenség az hogy csak töltőről hajlandó üzemelni. Ha "bedugod" működik, teljes töltöttséget ír ha "kihúzod" azonnal kikapcsol. Az előlaptól én is féltem hogy nem lehet majd normálisan visszatenni de ezek szerint nem volt alaptalan... Hát nem lenne rossz ha tényleg csak egy forrasztási hiba lenne (végülis miért ne?), jövő héten kiderül ha a kezemben lesz a gép!
(#) Pulyka válasza linux_PIC hozzászólására (») Jan 18, 2012 /
 
Én is szédszedtem a nokia telefonomat, amin még garancia is van.. nem bírom megállni, hogy bele ne kukkantsak.. a lényeg, hogy a kijelző védő plexijét is leszedtem, vissza meg nem ragadt tökéletesen, amit a gyárban tökéletesen megcsináltak..
A "szivacsos ragasztó" nem tapadt tökéletesen, szóval a fólia/plexi nem úgy ragadt vissza, ami miatt később bejutott a sok por a kijelző, és a plexi közé..
Nah ott portalanítsál.. Főleg, ha bele ragadt a sok por a ragasztóba, az aztán nem fog visszaragadni, és mindig így kell majd kitakarítani..
Kivétel, ha nem fogja annyira eltakarni a kijelzőt, vagy nem viszel fel egy új ragasztós felületet..
Az a tablet is így fog járni, amiről le van umbuldálva az a fólia..
(#) ludus hozzászólása Jan 20, 2012 /
 
Újra itt... Szóval az akkucserés tab végülis megjött, a szétszedése borzasztó egyszerű mivel alulról fogja 4db csavar és kész! Az akkuk végülis működnek viszont használat közben borzalmasan forrósodnak! Normális ez? A másik kérdésem az lenne hogy a gép órája kikapcsolás után "téved" ez mitől lehet? Néztem az alaplapját de nem találok rajta CMOS battery-t mint a pc-knél ami ugye arra hivatott hogy a bios ne felejtse el a beállításokat. Ezeknél a gépeknél ez hogy működik?
(#) ludus hozzászólása Jan 20, 2012 /
 
Senki?
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Üdv
Akkor azt korrektebben rakták össze, nem kellett előlapot hámozni.
Normál állapotban az akku nem meleged. Esetleg a töltés vége felé picit.
Az hogy forrósodik valami túláramra utalhat ami lehet a saját elktronikája is, (ha van) rajta bár hogy mind a 2 rosz lenne.........
Külön CMOS elem minek legyen benne, szerintem a hagyományos értelemben vett BOS setup sincs benne.
Ott van a fixen beépitett akku az elátja a háttérelem funkcióját is. Ha meg totál lemerül akkor gondolom az alapbeállitásokkal indul.
(#) ludus válasza végyé hozzászólására (») Feb 9, 2012 /
 
Szia!
A helyzet az hogy félreraktam a dolgot mielőtt nem állok jót magamért...
Szóval megjött a csere akku, ki is cseréltem mire rájöttem hogy - nem is értem hogy nem figyelhettem ennyire - hogy tulajdonképp nem is az akku melegszik hanem a processzor de az viszont veszettül! Annyira hogy egy idő után instabillá is válik a gép tőle ami olyanokban nyilvánul meg hogy pl nem lehet kikapcsolni! Töltöttem rá másik Android verziót is de nem javult meg. Ami az érdekes hogy az óra kb. pont annyi időt "veszít" el, amennyi ideig ki van kapcsolva a gép! Szóval nem tudom abban több mint biztos hogy igazad van hogy nincs benne "bios" akku mivel a töltő elektronika meg az fware van annyira okos hogy nem engedi totál lemerülni az akksikat - mivel ugye az nem tenne túl jót nekik - annyi szufla marad bennük hogy a beállításokat (pl idő, asztali ikonok stb) ne felejtse el.
Szóval egyenlőre itt tartok , van egy plusz akksim meg egy nem mindíg a legjobban működő tabletem amitől sokszor a falra mászok...
Nincs több tippem sajnos!
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Üdv
Hát erre nem tudok mit mondani, valószinű a proci hibás vagy valamelyik perifériája nyel el több áramot mint kellene.
Átmeneti javitásképp ragassz a procira valami hütűfelületet, ilyenkor talán segit, de majd a 38 C fokban mi lesz..............
(#) ludus válasza végyé hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Nem nagyon fér azon el hűtő mert gyakorlatilag hozzáér a hátlaphoz ami természetesen műanyag. Szabhatnék bele valami fémlemezt is de akkor meg félek hogy rövidzárat csinálok valahol bár lehet hogy ez a járható út.
(#) végyé válasza ludus hozzászólására (») Feb 10, 2012 /
 
Üdv
Persze valami alulapra gondoltam, 2 mm es már jól elviszi és nem nehéz, persze kérdés hogy magából a házból hogyan jut ki a hő.
Valami mikorventillátor? Ha már ugyis eldobandó irányba tendál nem gond kivágni a hátulját ha lenne benne annyi hely.
(#) kameleon2 hozzászólása Márc 12, 2012 /
 
Sziasztok! Ha netán lenne valakinek elektronikahibás MID -hez hasonló tabletje - érdekelne, mert nekem a touchscreen érintőplexije tört el (az LCD ép maradt, egérrel megy). Találtam kínai gyártót, de sajnos elég magas szállítással együtt a touchpanel ára. Persze, ha valaki betársulna további érintőfelületekbe, akkor már megoszlana a szállítás.Ilyet talaltam Ehhez
(#) végyé válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 14, 2012 /
 
(#) kameleon2 válasza végyé hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
Köszönöm! tökéletes. Már csak a szállítás kérdéses, hogy mennyibe jön ki.....?
(#) nedudgi válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 16, 2012 /
 
2.20 USD körülbelül 500Ft. Ajánlott levélként jön.
(#) kameleon2 válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 18, 2012 /
 
Köszönöm a segítséget! A többi már a logisztikán múlik - remélem egyben megérkezik !
(#) Helicopter hozzászólása Márc 30, 2012 /
 
Kedves Fórumtársak !

A korábban itt tárgyalt MID tablet szétszedésekor az öntapadós fólia semmiképpen nem simítható vissza gyári kinézetűre, pld. kis vasalóval, vagy nem létezik ez új állapotban és akkor megrendelném. Valójában az a célom, hogy az akku csere után eredetinek nézzen ki az egyénként új, de elképesztően gyenge akkuval érkezett tabletem.
Köszönettel várom a választ!
(#) végyé válasza Helicopter hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Üdv
Akkor a levél után ide is belinkelem, hátha másnak is kell.

http://www.ebay.com/itm/7-Replacement-Plastic-Cover-for-VIA-8650-To...04e2be
(#) Helicopter válasza végyé hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Köszi !!
(#) kameleon2 válasza végyé hozzászólására (») Márc 30, 2012 /
 
Sziasztok! Nos megérkezett a MID érintőüveg. Tökéletesen be volt csomagolva. Olyan amilyennek lennie kell. Kitűnően le volt fóliázva minden oldala, tartalmazta az öntapadós takarófelületet is, így nem kellett a régivel vesződnöm, simítgatnom. Kitűnő lett - jobb mint új korában ! Köszönök minden segítséget !
(#) neogeo2 hozzászólása Jún 13, 2012 /
 
Sziasztok!

Egy hibás tabletem van nekem is. A hibája az, hogy csak töltőről hajlandó működni. Bedugott töltővel hibátlanul megy és kiírja hogy tölt, de nem történik semmi. Mi lehet a hiba? Az akksi rossz?

Köszönöm a választ előre is...
(#) zolika60 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 13, 2012 /
 
Igen valószínűleg az akku rossz. Bár ha nem kap egyéb hiba miatt megfelelő töltést az is ilyen jelenséget produkál. Vedd ki az akkut és vizsgáld meg külön tölthető-e.
(#) neogeo2 válasza zolika60 hozzászólására (») Jún 13, 2012 /
 
Köszönöm a választ.
Szétszedtem. Az akku 3.7V 5000mAh, 2 vezetékkel kapcsolódik az alaplaphoz. A töltő 5V-os. Csak simán csatlakoztassam rá a töltőre? Jó, tudom hogy a töltés nagyobb feszültséggel kell történjen, de honnan tudom hogy mikor van készen?
Sajnos forrasztva van az akku vezetéke az alaplaphoz, a pákám meg nincs itthon. Csak holnap tudom kipróbálni...
(#) zolika60 válasza neogeo2 hozzászólására (») Jún 14, 2012 /
 
Ne forraszd ki, mert a töltésvezérlő elektronika az alaplapon van. A helyén mérd meg mi történik ha töltésre kapcsolod. Mérd meg üresen és töltés alatt az akku feszt. Ebből látszik van-e töltés. Ha van akkor cseréld az akkut.
Következő: »»   1 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem