Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátoros fűnyíró
 
Témaindító: dizi, idő: Ápr 10, 2009
Lapozás: OK   3 / 3
(#) zolika60 válasza nano hozzászólására (») Jún 27, 2022 / 1
 
A témának akkor van vége, ha nem írnak bele. Ennek majdnem vége lett, mert hét éve nem írt bele senki. Aki akkor írt azóta sem. Talán nincs is már itt sosem. Ha javítanál ilyesmit csak kérdezz itt bátran, biztosan lesz segítség.
(#) erbe válasza nano hozzászólására (») Jún 27, 2022 / 1
 
Lehet, hogy az érdeklődésből nem derült ki, de számomra a tapasztalat azt mutatja, ilyen eszközöket nem szabad venni.
Nem magával az eszközzel van baj, hanem a vásárlóval. Megvett valamit, amit tökéletesnek képzel. Ha már van, le akarja nyírni vele az egész kertet. Már csak a kert és a gaz méretétől függ, mikor adja fel a harcot a gépecske. A legtöbb esetben ugyanis, még a kábeles elektromos fűnyírókhoz képest is csupán játékszer kategória.
(#) Laca13 hozzászólása Ápr 14, 2024 /
 
Akkor most én is felemelem a topikot.
Önjáró fűnyíró vásárlásán gondolkodok, mert már lassan az is elegendő terhelés számomra, hogy utána sétálok. Benzinest nem akarok, mert hangos és büdös. Vezetékesben kettőt találtam, egy Hect, meg egy Makita gyártmányút, viszont már a vezetéket se nagyon akarom magam után cibálni, ezért keresgéltem olyan akkus önjáró gépek között, amiket talán meg tudok fizetni.
A problémám, hogy találtam két gépet, az egyik amiről találtam és a másik amiről nem nagyon van infó. Az első a Riwall kefe nélküli motoros, a másodikról nem tudom.
Az a baj, hogy a Riwall akkuja ****ra drága, viszont azt néztem, hogy szerintem a két gép ugyanazt az aksit használja, csak a feliratok mások. Az egyik és a másik, ami több mint egy tízessel olcsóbb.
Szerintetek ezek az akkuk kompatibilisek? Létezik valami szabvány a csatlakozóikra? Érdemes kockáztatni hogy passzolni fog a két akku?
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2024
Moderátor által szerkesztve
(#) bbalazs_ válasza Laca13 hozzászólására (») Ápr 14, 2024 /
 
Nem érdemes. Amit gondolok az önjáró elektromos fűnyírókról, pár éve alattad Erbe már összefoglalta.
Én egész életemben vezetékes elektromossal nyírtam, (kb 800-1200W körüliekkel) mindenben elakad, lassan megy, pedig nincs mélyre állítva. A hétvégén egy tanyán segítettem övig érő füvet nyírni benzinessel (2HP). Hát, ég és föld. Vitte, mint a huzat, ág vagy toboz nem volt akadály. Kövek vagy föld? Szórta mindenfelé. Hangos meg büdös? Igen! De jobb vele dolgozni? Igen.
És ez is vezeték nélküli volt.
(#) Laca13 válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 15, 2024 /
 
Nem tudom. Én ötven éve toligálom a vezetékes fűnyírót, és ha ezerszer jobb is a benzines, akkor sem szeretnék azt venni. Büdösből, hangosból, pont elég a rotációs kapa. Azt is utálom, de egy évben kétszer ki lehet bírni. Amiért önjárósra vágyok annak az az oka, hogy a kertünk igencsak nem sík, közel 30 fokos emelkedőt kell nyírogatnom. Ráadásul ezeket a nem sík területeket a legtöbb benzines fűnyíró nem csipázza, mert a többségének csak kényszer olajzása van, ami ferde terepen nem igazán működik jól.
Az akkuk a sarkalatos és drága pontjai ezeknek, esetleg ez a vezetékes Makita még szóba jön, de szabadulnék a vezetéktől is.
(#) Petyaa válasza Laca13 hozzászólására (») Ápr 15, 2024 /
 
Plusz ezek az akkuk nem bírnak annyi ciklust mint egy telefon akkumulátora. Pár év használat és mehet a kukába.
Bár ha az akkuja megkotlana kipróbálnék alternatív megoldást. Zárt szünetmentes akkuk sorba kötve vagy valami ilyesmi.
Robot fűnyíró ami pl naponta megy a kertben és azzal az 1-2mm el amit le kell vágni elboldogul. Csak azok meg nagyon drágák.
Vagy kézi meghajtású fünyíró, csak ahhoz gyors tempóban kell menni cserébe legalább könnyü és van amelyikre lehet tenni fűgyűjtőt.
(#) Laca13 válasza Petyaa hozzászólására (») Ápr 16, 2024 /
 
Én óvatos duhaj vagyok, már csak a pénztárcám miatt is, még ha már nem is szerenék a benzines fűnyíróval vesződni. A robot fűnyíró nálam sci-fi és horror. Megfizetni nem tudnám és nem is akarnám, mert szerintem humbug. Az én kertemben biztos nem boldogulna.
Azt hittem, hogy ha nem is sok, de egy-két felhasználó akad itt a fórumon és nem én leszek a kísérleti nyúl, de úgy tűnik be kell vállalnom.
Sajnos a virgácsaim már nem a régiek, így olyan megoldást kell keresnem, ami a lábaimat is kíméli, és az orromat, fülemet sem bántja. Ja, a gyors tempó nekem már nem igazán megy.
Nem igaz, hogy senki nem használ ilyet!
Következő: »»   3 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem