Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
 
Témaindító: groening, idő: Szept 28, 2008
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   2 / 755
(#) MrHohenheim hozzászólása Nov 14, 2012 /
 
Úgy látom egyedi eset
(#) nedudgi válasza MrHohenheim hozzászólására (») Nov 14, 2012 /
 
Hiányosak az ismereteim, ezért nem tudom mi az az "avrdude". A hozzászólásodban idézettek alapján eltételezem, hogy egy programtöltő valami, ennek a hibaüzenetét láthatjuk, amikor a kódot akarja a modulba tölteni. Ha van már olyan program, amit sikerült betöltened, akkor próbálkozz azzal. Ha nincs, akkor valamit rosszul csinálsz, nem feltétlenül hardverhiba okozza a jelenséget.
(#) TavIR-AVR hozzászólása Nov 14, 2012 /
 
A, AVR Bootloadere meghalt. Újraprogramozás.
B, AVR chip kompletten meghalt. Chipcsere + bootloader programozása.
C, FTDI / mega8U2 illesztőchip meghalt. Csere.
D, Rossz áramkört választottál ki a keretrendszerben.
E, Vidd vissza az eladónak

U..i: Nem egyedi eset. Kínai . Ott a forrasztások is elengednek helyenként...
(#) Satterhand hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Sziasztok!

Nem értek az elektronikához, de segítség kellene az Arduino vezérlővel kapcsplatba.
Van 3db Evig EZG703 típusú Szervomotorom ( www.emtc.hu/files/pdf/EZGC3-5hun.pdf ) és azt szeretném megtudni, hogy ezt van e lehetőség Arduino-val meghajtani, vezérelni.
Köszönöm a segítséget előre is.
(#) TavIR-AVR hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Igen, ám a teljes szervovezérlő elektronikát le kell programozni. Ez nem egyszerű feladat.

Én inkább a NEMre szabavoz, ha ilyen feladattal megtalálnak. mert:
- 24Vos a motor, és 10-20 A áramfelvétel. Ez induláskor akár 50-70 A is lehet impulzusban.
- A jeladó a pozíciót adja vissza, azaz forgási sebességez kapok vissza.
- A szervo egy kitöltési jel, ami elfordulást kell hogy leképezzen.
- a motor meghajtó elektronika teljesen hiányzik. A 10-50 A-es hidak 24V-on nem annyira atriviális megvalósítást jelentik.
(#) johny999 hozzászólása Nov 15, 2012 /
 
Hello,

12V-os szelepeket szeretnék kapcsolni Arduinoval. Szerintetek elég oda egy N FET, pld. IRF530as tranyó vagy inkabb kossek még egy relet a tranzisztorra es azzal kapcsoljam a szelepet?
(#) MrHohenheim válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Nov 15, 2012 /
 
Ha kínai lenne nem 8 ezerbe került volna, egyébként TME Hungarytol rendeltem.
FTDI működik azt sikerült tesztelni, panel müködik , echo parancsra reagál
a chipre gyanakszom .

Eladónak már írtam még nem írtak vissza.
Mivel pár hetes még és nem az első minta példa ment fel rá így nem hiszem h rosszat választottam ki.
(#) MrHohenheim válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Igen a gyári programmal akarom a gyári minta példát feltenni rá és egyik sem akar felmenni...
(#) TavIR-AVR válasza nedudgi hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Inkább Logiclevel FET: IRLZ34 vagy 44 vagy 54.

Ha tranzisztor, akkor ICtokos, többcsatornás: ULN2003
(#) TavIR-AVR válasza MrHohenheim hozzászólására (») Nov 16, 2012 /
 
Statikus feltöltődés? (pl. panel, befűtve tipikusan ilyen környezet).
Az megölhet bármit a panelen.

(#) MrHohenheim válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
cigis dobozba volt alatta bubis zacsi és fa asztalom van semmi más nem volt a közelében
(#) ColT hozzászólása Nov 17, 2012 /
 
Hello!

Nagyon hülye kérdés.
Megpróbálkoznék Arduino-val.

Szétnéztem ebayen, lerendeltem egy Atmega328-at, bootloaderrel (azért azt, mert az olcsóbb volt, mint 168, de gondolom azért, mert abban nem Arduino loader lesz - ez a kisebbik gond - meg egy USB-rs232 boardot)

A nagyobbik bajom az, hogy nézegettem egyoldalas nyákokat hozzá, amit meg tudnék építeni, de nem tudom, melyiket érdemes választani, és melyik az, amibe a 328-at beépítve, az Arduino IDE-vel tudom majd programozni.

Kérdések :
- Tud valaki ajánlani egy jó nyáktervet, ami esetleg bevált?
- A 328 használatával melyik boardot érdemes kiválasztani az IDE-ben (Mi a különbség, ha Nano, vagy Diecimilla w/328?)
- RS232 - TTL boardom van, az ha jól vettem ki, közvetlenül köthető a 328-ra...?

Köszi mindenféle segítséget
(#) MrHohenheim válasza ColT hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Először is hülyeséget írtál... 328 az újabb mint a 168 és tudásilag is több egy fokkal. infoBővebben: Link másodszor Bővebben: Link
harmadszor Bővebben: Link
negyedszer Bővebben: Link

nyák nem kell arra ott a próba panel ha nem panelt rendeltél.

remélem segítettem
(#) ColT válasza MrHohenheim hozzászólására (») Nov 17, 2012 /
 
Mivel írtam hülyeséget? Csak azt láttam, hogy a 328 lábkompatibilis a 168-cal.
Az árát csak azért pedzegettem, mert az Arduino loaderrel programozott 168-ak $6 körül vannak, ez a 328 meg $3,7 volt, és később olvastam, hogy ha gyári bootloader van benne, az nem Arduino loader lesz.

A breadboardos linkeket láttam már, OK, egyszerű, de részemről inkább csinálok hozzá egy nyákot némi tüskesorral. Próbapanelt mindig leamortizálom
Illetve ha már nem nyák, akkor úgy kérdezem, hogy melyik fejlesztőboard kapcsolást érdemes?

Mire itt kérdeztem, különben pár tonnányi weboldalt végigolvastam már, többek között, amiket linkeltél...
Igazából az utolsó kérdés lenne az érdekes, bár félig már azt is kiderítettem... Meg hogy nekem egy Boarduino lesz jó, azaz annak a kapcsolása.

Paralell programmert használt már valaki bootloader íráshoz? Sokat nem akarok szórakozni a bootloader töltéssel
A hozzászólás módosítva: Nov 17, 2012
(#) MrHohenheim válasza ColT hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
A gyári alap panel az UNO lenne ami normális. Bootloader-t nem tudom hogy kell felprogramozni vagy megírni ahhoz ilyen mk2 programmert láttam , boarduino nem rossz csak nekem nem jön be hátha más tud többet mondani. a 168-at felejsd el.
(#) johny999 válasza MrHohenheim hozzászólására (») Nov 18, 2012 /
 
Felmesz az arduino oldalara, kikeresed az Unot, letoltod az Eagle brd filet és legyártod magadnak Vagy ha konkretan tudod hogy mit akarsz csinalni akkor megtervezed a saját lapkádat
(#) MrHohenheim válasza johny999 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Én tudom. CoIT kérdezte
(#) qbit válasza johny999 hozzászólására (») Nov 19, 2012 /
 
Sziasztok!

Itt van egy Arduino UNO kompatibilis PIC-es board... A programnyelve is az (a math.h kivételével)...

Talán nem off, hogy ide írtam...
A hozzászólás módosítva: Nov 19, 2012
(#) johny999 hozzászólása Nov 22, 2012 /
 
Hello, azt akarom kérdezni hogy egy eBayrol rendelt DS1307-es RTC áramkorhoz hasznalhatom e az Adafruit RTClib library-t? :/ Ha igen akkor hogyan lehet ezzel beprogramozni az aktualis idot.

Koszi
A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2012
(#) johny999 válasza johny999 hozzászólására (») Nov 22, 2012 /
 
Kozben megtalaltam hogyan kell, ha valakit esetleg erdekel

  1. #include <Wire.h>
  2. #include "RTClib.h"
  3.  
  4. RTC_DS1307 RTC;
  5.  
  6. void setup () {
  7.     Serial.begin(9600);
  8.     Wire.begin();
  9.     RTC.begin();
  10.    
  11.     if (! RTC.isrunning()) {
  12.       Serial.println("RTC is NOT running!");
  13.       RTC.adjust(DateTime(__DATE__, __TIME__));
  14.     }
  15. }
  16.  
  17. void loop () {
  18.     DateTime now = RTC.now();
  19.    
  20.     Serial.print(now.year(), DEC);
  21.     Serial.print('/');
  22.     Serial.print(now.month(), DEC);
  23.     Serial.print('/');
  24.     Serial.print(now.day(), DEC);
  25.     Serial.print(' ');
  26.     Serial.print(now.hour(), DEC);
  27.     Serial.print(':');
  28.     Serial.print(now.minute(), DEC);
  29.     Serial.print(':');
  30.     Serial.print(now.second(), DEC);
  31.     Serial.println();
  32.    
  33.     delay(1000);
  34. }

(#) MrHohenheim válasza johny999 hozzászólására (») Nov 23, 2012 /
 
#include <--- ezt nem kell beírni mivel nem támogatott a wire nyugodtan kihagyhatod spórolsz helyet vele.

"RTClib.h" idézőjel?>
(#) ColT hozzászólása Dec 2, 2012 /
 
Atmega328-at programozott már valaki Paralell programmerrel? Erre gondolok
Avagy BSD programmerre (hasonló).

Lehetséges? Mire kell esetleg odafigyelni?
(#) TavIR-AVR válasza ColT hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Simán.

A hex: a boards.txt-ben. A fusebitek szintén.

STK200-nak hívd a programozót, sok találat van rá...
(#) johny999 válasza MrHohenheim hozzászólására (») Dec 2, 2012 /
 
Ha kihagyom az #include Wire.h -t akkor errort ír ki.
Az RTClib.h-t meg kacsacsőrrel nem fogadja el, csak idézőjelekben.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2012
(#) ColT válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
Megoldottam, paralell-lel. Most az a bajom, hogy a fuse-kat nem állítja, ezt mondjuk olvastam is.
Viszont kiolvasni tudom a fuse-kat, hát gondolom írni is tudnia kéne... Na most kérdés, hogy az Arduino Pro 328-as verzióhoz mit kéne beléjük írni?
Megnéztem... Elvileg ugyanaz van benne (az efuse 0x05 vagy 0x5 számít? :S ) Mégis felülírja a bootloadert.
(#) ColT válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Dec 8, 2012 /
 
A francba, az volt a baja, hogy
- az idióta kínai nem földeli össze az USB kábelének az árnyékolását az usb porttal (átviteli hibák)...
- rossz volt a hfuse, 0xd8 -nak kellett volna lennie - így már működik...

Köszi amúgy
(#) johny999 hozzászólása Dec 18, 2012 /
 
Hello,

segítségeteket szeretném kérni, szereztem egy I2C-s LCD-t PCF8574T chippel, viszont sehogy sem tudom életre kelteni. 1.0.2-es IDE-t használok, LiquidCrystal_I2C library-vel.

  1. #include <Wire.h>
  2. #include <LiquidCrystal_I2C.h>
  3.  
  4. LiquidCrystal_I2C lcd(0x27,16,2);  
  5.  
  6. void setup()
  7. {
  8.   lcd.init();                      // initialize the lcd
  9.  
  10.   // Print a message to the LCD.
  11.   lcd.backlight();
  12.   lcd.print("Hello, world!");
  13. }
  14.  
  15. void loop()
  16. {
  17. }


Elvileg ezzel ki kéne írnia a Hello world-ot, de nem csinál semmit, villan egyet majd kikapcsol a háttérvilágítás és ennyi. Ha lekötöm majd újra visszateszem akkor megint világít se semmi sincs rajta.
A hozzászólás módosítva: Dec 18, 2012
(#) johny999 válasza johny999 hozzászólására (») Dec 18, 2012 /
 
Leszereltem róla az I2C-s átalakítót, és bekötöttem mint parallel LCD-t, így perpillanat működik rendesen. Holnap megpróbálom vissza tenni rá azt a PCF8574T modult, hátha csak rossz volt a forrasztás és azért nem működött rendesen.
(#) Gogo hozzászólása Dec 19, 2012 /
 
Okosítsatok ki! Mikor írja azt az 1.0.2-es, hogy "hiba a fordítás során" amikor nem jelez semmi féle hibát. Lefut, és a végén ezt nyomja fel. Köszönöm.
(#) ColT válasza Gogo hozzászólására (») Dec 19, 2012 /
 
Próbáltál másik verziót?
Egy próbát megér...
Következő: »»   2 / 755
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem