Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Így van ,ahogy mondod! Aruinoból csinálsz egy égetőt/minták-arduino isp /. ATtiny 24-25-85 re is meg lehet oldani ,csak az alappanel könyvtárban kell át alakítani konfigurációkat. ( ugye ott tudja IDE pl. ,hogy usart-ot ne keress ATtiny-ben.
ATmega8-al viszonylag könnyű dolgod van, csak memória kapacitásra kell ügyelni. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
Na nem tudom hogy sikerült,de rá megyek a "Get Board Info"-ra unknown board felírat fogat
![]() Ez orvosolható? Ha és a com7 amin az arduino hozzáférés megtagadva.
Sziasztok
Mint kezdő kérdezném Atmega2560-16AU,Atmega16u2 board+R3 TE138 2012-es verzió panelt néztem ki,mivel elég olcsó,okoz-e később valamilyen problémát,főként a 2012-es verzió miatt?
Sziasztok!
Újabb kérdésem van a programommal kapcsolatban (az 1.44" SPI kijelzőssel). Ha a fordítóban végigcsinálom ezeket a lépéseket: Install Digispark Pro board... És beállítom alaplapnak a Digispark Pro boardod, majd csinálok egy ellenőrzést, ami lefut hiba nélkül, akkor jól gondolom, hogy a programom kompatibilis az adott boarddal, és ha feltöltöm rá, ugyan úgy fog működni, mint most az arduino nano -n? Mert még nem rendeltem meg a digispark pro -t, de feleslegesen nem is akarom. Próbálnék biztosra menni... A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
A Digispark oldalon nem említik, hogy grafikus LCD-t raknának az ATTINY-ra?
Kalkuláljunk: Arduino IDE nagyméretűre fordított binárisok! + Botloader, lecsíp jódarabot a flashból + LCD karakterkészlet + lib + A programod Ezt mind bele az ATtiny 8Kb flashba? Naiv kérdés volt, hogy lesz e vele problémád!
nagyon egyszerü amit megirtál programot és leforditja arduino ide a te esetedbe Digispark Pro ba akkor bele is tudod tölteni mert minden infot kifog irni hogy ha tul kövér lett a kodod pl!
Régeben én is sok minden kiss dolgot kisseb müveleteket attiny85 re átakartam ültetni ami volt sok mintapélda nagyrésze atmega328 rol de vannak eltérések böven belsö felépitésileg és szoftveres/hadweres kezelésekben is!
2 tipus az elterjet és ugy részben tömeg cikk is china piactéren!
Atmega2560-16AU-Atmega16u2 Atmega2560-CH340...341 A Atmega16u2 vagy CH340 usb chip sorosport jelenti ép melyik van az adot mega panelen! Ezt a verziot javaslom:Atmega2560-16AU,Atmega16u2 A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Elvileg mostani állapotban a fordító szerint a felhasznált erőforrások így alakulnak:
________________________________________________________________ Sketch uses 8 134 bytes (54%) of program storage space. Maximum is 14 844 bytes. Global variables use 620 bytes of dynamic memory. ________________________________________________________________ Igaz még csak fél kód, mert az analóg feszültség, áramerősség és hőmérséklet beolvasás (és a matematikai műveletek) még nincsenek benne, de ha mindez még belefér a maradék 46% -ba, akkor elvileg beleférek a digispark po boardba is. Jó lenne nekem ez az arduino nano 328 is, csak ez némileg nagyobb fizikai méretekkel rendelkezik és nem vagyok biztos benne, hogy ezt bele tudom -e tenni az akkutöltőbe. Mivel még nincs nálam (nem érkezett meg) így lemérni sem tudom. Mondjuk azt sem értem miért kerül kétszer annyiba a digispark pro mint egy nano 328, mikor az utóbbi a nagyobb tudású eszköz. A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
lényegében amit szeretél volna kiss helyre és kezelhetöség pl i2c bus oled lcd ezt támogatja attiny85
Bővebben: Link de sajnos attiny85 nagyon kevés grafikus lcdhez....
arduino nano 328 méret = DIP30
Bővebben: Link méret de etöl kisseb méret arduino mini..... A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Idézet: „Mondjuk azt sem értem miért kerül kétszer annyiba a digispark pro mint egy nano 328, mikor az utóbbi a nagyobb tudású eszköz.” Talán benne van az árban a program fejlesztés dija is?! Azt mindenki le fikázza, pedig nem kis munka megcsinálni jóra!
Nem akarok panelt gyártani hozzá, mikor készen meg lehet venni...
Egyébként ilyenre gondoltam: Atmega 328 mini... Ez se túl nagy, de ez ettől is kissebb: Attiny 167 digispark pro...
Nem a programfejlesztést nézem le, de akkor ezekszerint az arduino nano ban ez az ár nincs benne?
Egyébként már ha itt tartunk, épp egy ilyen kevés lábszámú prociból kispórolni a hardveres SPI -t, hát nem tudom (persze van más de az akkor se SPI). De ha már kispórolták, legalább egy virtuális hardveres SPI -t emuláló libet készíthettek volna hozzá, hogy ha azt be include -olom, és beállítom neki a MOSI MISO SCLK (meg ami még minimálisan kell hozzá esetleg) lábakat, akkor működjön ugyan úgy, mint a nanon, és ne nekem kelljen már az egész SPI protokollt leprogramoznom... A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Igen lehet igazad van, de valójában egyáltalán nem azért rendeltem az Attiny875 -öt sem, mert erre a projektre kellett, hanem csak azért hogy legyen egy ilyen is.
A gond egyébként az, hogy I2C kijelzők drágábbak mint az SPI. Valamint Az OLED se igazi megoldás, mert mindenképp színes kijelző kell, azért esett a választás az 1.44" -os SPI kijelzőre, ami occó, és színes ráadásul még az SPI -t is tudja...
Mintha megéreztem volna, hogy lesz problémád bőven!
(Bizonyára kevesebb darabszámot adnak el azért is drágább! És ne hasonlítsd másra az olyan kínai Arduino árát, aki nem költött a fejlesztésre semmit! Hiszen anélkül csak párdarabot tudnának eladni! Kihasználják mások munkáját!) A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Szia!
Az Attiny875 az elírás vagy lemaradtam valamiről? A T85-ben van USI, szóval HW SPI-ként használható. 128x128-as Párhuzamos/SPI-s OLED van (sajnos még nem volt időm meg ingerem kipróbálni).
Igen pardon elírás, a 8as és 5ös közé beszökött egy kis sumák 7es.
Attiny 85 -ről van szó. De kénytelen leszek lemondani (de van már rá másik projektem szóval ez se éli túl a beépítést majd) róla ebben a projektben, mert a kijelzőm csak 4 vezetékes módban tudtam működésre bírni (a háromvezetékes SPI módot nem tudom hogy kell feléleszteni rajta), így egy lábbal kevesebb van az Attiny85 -ön, mint amennyi kellene.
Hát amit az ebayen meg alin árulnak digispark pro néven az sem az eredeti biztos vagyok benne
(az eredeti háromszor annyiba kerül), az is kínai másolat... De nehogy ilyen apróságon vesszünk már össze.
Ja, értem... Azért rákerestem a 875-re, hát ha
A mikroprocesszorok ára és tudása között nincs lineáris összefüggés. Miért is lenne?
Ha veszel pólót, ott is a legkisebb és legnagyobb méret ugyanannyiba kerül, pedig a nagyhoz lehet dupla annyi anyag kell... A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Sziasztok!
Csinált már valaki arduinoval és dvd meghajtókból "cnc plottert"?
én nem montam hogy gyártani kell csak a méretét a mininek is hogy ez pont DIP24...26 méret a lábkioszása hogy viszonyits....
![]() Én is minit használok 5V 16Mhz verziot és könyü vele dolgozni köré épiteni tervezni... De már jo lene valami 2560 ra is ami pici és jó árban van na ez még nem létezik nem találtam 3..4E mozognak..... A hozzászólás módosítva: Nov 28, 2016
Igen én is tudom mekkora, mert van nekem is NANO -m. De a másik attól is rövidebb. Jó tudom, nem sok az a másfél cm különbség. Ha megjön a töltő meglátom, hogy elfér -e benne a NANO, vagy mindenképpen kellesz a digispark pro. Addig kár is ezen agyalni.
Nálam hever itt 3db klón digispark HV programozóra mert ugyan attiny85 van rajta de nem a megfelelö bootloader van rajta igy adig áligatam a fusebiteket amig min 3db kizártam....
![]() De a klon(fekete verzió) megéri amin rajta van minden 1A 5v táp stb de mint digispark bootloader nélkül aig müködik rajta valami program meg sok helyet foglal mcu ban....
Ha kipróbáltad, majd értesíts már légyszi, köszi...
Ideje lenne elkezdened magyar nyelven, érthetően, az alap helyesírási szabályok betartásával kommunikálnod!
Ha nem teszed, törlöm a hozzászólásaidat!
Hogyan?
nem vagyok magyar! vagy raszizmuson álsz modi? jol beszélem de nehezen irom a magyart... A hozzászólás módosítva: Nov 29, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |