Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autó rádió és erősítő összekötése
Lapozás: OK   4 / 6
(#) oregtamas0202 válasza csimasz5 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Üdv. Igen én épp eről beszéltem ,ez nem föld független.Ha a G -t nem kötöd be talán.Nézd, hangszóró jel van 0,1W--50W -ig az esetünkben és a kis jel -nagy jel átalakitó esetében. Azt nem tudom pontosan, hogy a te sub erősítőd höz hány (w) teljesítményü jel megy ,de az hangszóró jel.Mivel az átalakítókon, , a tieden is kb 35-50Wig tud hangszóró jelet fogadni.A potméterrel a jel szintet zudod válltoztatni ,hogy az erősítőd lehetőleg az optimális jelet kapja.Ha kevés növelni kell, ha sok csökkenteni.fojt.következik. Öreg.
(#) oregtamas0202 válasza gabiii hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Üdv .Hacsak rádióról hajtod a tápot szürd, ha erősítőről azt több dolog okozhatja.Öreg T.
(#) gabiii válasza csimasz5 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
a rádió már benn volt, csak hangszoró lett beletéve.
egyébként egy nagyon régi fiat, ezeknek még gondolom nem olyan profi az elektronikája...
azt gondoltam hogy nem-e lehetne építeni egy eccerű áramkört a hangszórók elé ami ha nem is teljesen,de lényegesen szűrné és az lehet elég is lenne ebbe a kocsiba
(#) oregtamas0202 válasza gabiii hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
A rádió tápján jut be a generátor zaj .Enek is több oka lehet :Már átenged a generátorod diódája ,gyengül az akkumulátorod és mivel most nagyobb terhelést kap, a rádió több áramot fogyaszt igy ,közvetlen a generátorról dolgozik. Az meg váltó fesz , az akkumulátor meg egy hatalmas szűrő/lene ha jó lenne./Ha közvetlen az akuról víszed a rádiónak a tápot csökkenhet,de egy zavarszűrő a pozitív ágba biztosan megoldást jelent.
(#) gabiii válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
kösz, és ez kb mennyibe kerül nemtod?
(#) oregtamas0202 válasza gabiii hozzászólására (») Márc 31, 2008 /
 
Kereskedője vállogatja ,de 1000-1500Ft egy 20A -os.M.N.C./39811/cikszám, .
(#) csimasz5 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Ápr 1, 2008 /
 
Igazából nem földfüggetlenség miatt hisztizett az erőlködő hanem mert az rca jel negatívja nem volt azonos potenciálon a kocsiszekrénnyel.
Most ez a kütyü ezt megoldotta,csak alapból nagy ellenállása vollt ezért 0,2v körüli fesz ment az erőlködőhöz,ez semmi,az ellenállásokat átalakítva most a valós 2-3 v ot kap.Ez már 4 v os jelet is kezel így most tuti.
Bár kicsit halkabb mint a másik kocsiban a kenwood cuccal volt,de ez már elfogadható.

Végül is amit tanácsoltál az jó volt,mert megoldotta a gondot,de ha előbb találok egy kapcsrajzot egy ilyen szerkezetről akkor a barkácsolás élvezete is meg lett volna!
Mindenesetre köszönöm nektek a segítséget.
Lehet hogy még zaklatom a fórumozókat más problémámmal!
(#) oregtamas0202 válasza csimasz5 hozzászólására (») Ápr 2, 2008 /
 
Üdv.Gondold át. Az RCA árnyékolása /legyen az rádió vagy erősitő ,az mindig test pont az az (-).Mi is lenne más? Viszont ott hangszóró jel ill.egy előerősitett jel van amit tovább erősitenek a megfelelő teljesítményre.A váltóba 1x1 kekercs van, amit35-50W -ra terveztek rendes autó rádió végfokhoz. Neked viszont pl. 1-2-3W od van csak a kimeneten. Ezért szólt halkabban. Vagy továbberősíted a medfelelő szintre egy , vagy a trafót válltotatod meg pl.1x1-ről,1x5-re vagy amennyire kell.A potméter a jelszintek állitására szolgál. stb -stb.
(#) hpnx hozzászólása Ápr 6, 2008 /
 
Hello!

Egy rovid kerdesem lenne...

Kineztem egy ladat, meg egy erositot. Az lenne a kerdes, h. eleg e az erosito teljesitmenye. A fontos parametereket leirom:

erosito:
Teljesítmény: 2x97W RMS 4Ohm (CEA 2006)
Hidalt teljesítmény: 1x290W RMS 4 Ohm (CEA 2006)


lada:
300W folyamatos terhelhetőség
1200W maximális terhelhetőség
4 ohmos

koszi a segitseget!

udv hpnx
(#) hpnx hozzászólása Ápr 6, 2008 /
 
hello!

nem tudja vki, h. azokon az erositokon, amiken nincsen remote level control, vagyis nem lehet az utasterbol vezerelni az erositot, mit lehet csinalni, h. ez a problema megoldodjon?? h. ne kelljen mindig a csomiba menni es ott allitani???

koszi

udv hpnx
(#) patexati válasza hpnx hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /
 
Teszel be egy relét mi 12v-os és megfelelő áramot tud kapcsolni˙(több érintkező is összeköthető) és ezt kapcsolod a rádióscd autóantenna vezérlésével!Ja egy dióda is kell a relé tekercsére előfeszítve a káros indukviós lökések miatt!Da a gyújtásall is vezérelheted ha úgy is jó neked!
(#) aflmor válasza patexati hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /
 
Idézet:
„remote level control”
volt a kérdés, nem remote "on/off".

Amúgy minek azt állítgatni? Egyszer (jóesetben) behangolják az ilyesmit, és kész. Utána ott a fejegységen a "Volume" és az szabályozza mi jusson az erőlködőre. (esetleg, lehet még a fader-el trükközni, ha az elsőszett megy a fejről, (ami nem túl szerencsés) és csak a szub-on van erősítés, a hátsó kimenetről.)
(#) oregtamas0202 válasza hpnx hozzászólására (») Ápr 6, 2008 / 4
 
Üdv.Azt az erősítőt amin nics kapcsoló /REMOTE/ bemenet, azt nem használnám.FŐLEG ha nem akarsz kiégett autót látni.A táp kapcsolgatása sem jó megoldás,mert mindig nagy pofont kap a rellé a kondik miatt és egyszer feledkezzél el kikapcsolni!!!!! Nincs védelem. Öreg Tom.
(#) aflmor válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /
 
Akkor, mégegyszer: remote level control hiánya volt hpnx kérdése, mint az előbb is jeleztem... :yes:
(#) hpnx válasza aflmor hozzászólására (») Ápr 6, 2008 /
 
koszi mindenkinek a segitseget
(#) hpnx hozzászólása Ápr 7, 2008 /
 
Sziasztok!!

Segitseget kernek!!(fontos lenne)

Meghajtja a jbl gto 301.1es erosito a jbl gto 1204 br ladat???

erosito adatai:
Teljesítmény: 1x204W RMS 4Ohm (CEA 2006)

Teljesítmény: 1x294W RMS 2Ohm 14,4V (CEA 2006)

Frekvencia átvitel: 10 - 302Hz

Jel/zaj viszony: 77dB

Csillapítási tényező: 6,39 4Ohmon

Bemeneti érzékenység: 220mV - 4,7V

Beépített 12dB / oktáv meredekség hangváltó

Opcionális basszus szint szabályzó távirányító

Állítható Bass Boost

Méretek: 295 x 313 x 60 mm

Láda adatai:

300W folyamatos terhelhetőség

1200W maximális terhelhetőség

93dB érzékenység

4Ohm impedancia

35 - 300Hz frekvencia átvitel

GTO1204 30cm-es mélysugárzó

Bass-reflex kialakítás

520 x 414 x 370mm méretek

Koszi, es surgos lenne.

udv hpnx

(#) Robchy hozzászólása Ápr 20, 2008 /
 
Hy! Olyan problémám van, hogy vettem egy 2*50 wattos csináld magad erősítő kitet. Ami működik is, viszont az IC (AN17830A) olyan hőt csinál, hogy kellett egy venti a hűtőbodrára. Ezért rákötöttem egy 12 voltos ventillátort párhuzamosan az erősítőre. Ami pedig zavarja a hangszórókat. Ez eddig nem is akkora probléma mert ha szól a zene nem lehet hallani. Az autó rádió viszont már problémásabb. A suzuki gyári rádiójára akarom kötni az erősítőt. A csomagtartóban van is két kivezetése a rádiónak amire ha rákötöm a hanszórókat szól is, csak a rádióvan nem lehet elég hangerőt produkálni. Ezért bekötöttem az erősítőt. Most még csak a szivargyújtóról kapja a 12v-t és hátulról meg a bemenő jelet. Ha csak a jobb oldali kivezetést kötöm be akkor szól is szépen, de így csak az egyik hangszóró. Ha már a ball is be van kötve meg már csak magas hangok jönnek ki és a közép meg a mély helyett csak csetteg. Ha kihúzom a jobb felét akkor a ball ugyan úgy folytatja. Még valami, ha elindítom a motort akkor a generátor úgy áthallatszik hogy majd kiszakad a membrán. De csak ha be van kötve az erősítő. Mi lehet a probléma megoldása? Előre is köszi.
(#) Robchy hozzászólása Ápr 20, 2008 /
 
Az erősítőről ezek az adatok vannak:
2x50W AN17830A IC-vel
Kimenő telj. : 2X50W
Kimenő imp. :2x4Ohm
Max be, jel:350mV
Torz. 4Ohm: 1%
Tápfesz : 1x12-25V DC 10A puff.ról
,ha ez segít valamit.
(#) oregtamas0202 válasza aflmor hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /
 
Üdv. jól elmaradtunk.A kérdést értettem,nem vagyok se figyelmetlen se feledékeny. Azért volt ez a válasz mert a moderátoroktól a dá-dá nem hiányzik.Viszont azok az erősítők két márkát képviseltek , és mind a kettőnél számtalan kiégett autó volt a végeredmény.
(#) oregtamas0202 válasza Robchy hozzászólására (») Ápr 20, 2008 /
 
Üdv.Az AN 17830A a hqvideo-szerint2x30W. A hangszórókat meg polaritás helytelenül kötötted be. Nézd át, vagy az egyiket forditsd meg.Az erősítő szűrése gyenge, ill.mivel hangszóró jelet erősítel igy a zaj /generátor/ is jobban bejuthat. Ha kevés az infó irj privát ,segítek. Öreg Tom.
(#) reed hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy beépítettem az automba egy erősitőt és a rádio vonalkimenetéről adok neki forrást, ha nem megy a motor nincs gond viszont ha be van inditva akkor összeszedi a szervo és a generátor zaját! Probáltam, lehuztam róla a bemenetet ugy nem volt zaj, viszont probáltam ugy is, hogy a jelvezetéket az autorádiórol huztam le akkor viszont megvolt a zaj! Ja a jelkábel valamilyen interconnect kábel elég drága volt amikor vettem A kérdésem az lenne hogyan lehetne megoldani ugy a problémát, hogy ne kelljen a kábelezést bántanom mert elég bonyolult lenne megoldani!
(#) Baxi hozzászólása Máj 12, 2008 /
 
Hi
Vettem azt a jelszint átalakított az erősítő s magno közé, mükszik(visszáb olvastam hogy igy meglehet oldani, igaz)
Most már csak az a "gond" hogy ha meglövöm a mélyládát akkor kivillan a ECU controll lámpa (hiba) leszívja a kocsit upsz, de nagyon szól
Tom kéne rá gondi de annyít má nem ér.
Szóval tsak azért írtam hogy tényleg jó azok a jelszínt átalakítok s nem zug nem recseg, faca :yes:
(#) ktih hozzászólása Jún 30, 2008 /
 
Kedves Uraim...............

Bízom benne valaki itt biztosan tud segíteni rajtam......
Kaptam a tulajszerint ROSSZ RaodMAster 200W végfokot de (szét össze takarítás) után arra jutottam, hogy mükszik. 8-as lapos késes csatlakozó szín sorrendet leírom : narancs
piros
fekete
szürke/zöld
zöld
szürke/barna
barna
kérdésem mia fene az a narancs? ha valakinek vola egy kapcs, rajza vagy ötlete hol találhatok rolla valami leírást nagyon hálás lennék ezen az oldalakon kersztül!!!!! minden aproság érdekel ezzel kapcsolatban.......................kaszönöm.............
(#) Lupusz89 hozzászólása Júl 28, 2009 /
 
Sziasztok
Lenne egy kérdésem vettem egy magnat erősítőt az autómba, és olyan problémám van hogy a kocsimagnómnak nincs rca kimenete.
Az erősítőn viszont van "high input" bemenet is , erre rá lehet kötni a hangszóró két szálát és leveszi a jelet?
Egy kép az erősítőről:
A válaszokat előre is köszönöm üdv Ottó.

magnat.jpg
    
(#) titi válasza Lupusz89 hozzászólására (») Júl 28, 2009 / 1
 
Hali!
Igen, az a bemenet pontosan arra való.
(#) Lupusz89 válasza titi hozzászólására (») Júl 28, 2009 /
 
Szia!
Először is köszönöm, lenne még egy kérdésem, hogy a képen amit feltöltöttem az elébb, egy csatlakozás jelölésénél, a szöveg le van kopva a high input csatlakozásnál az szerinted mi lehet?
már ezt is nagyon köszönöm
Üdv: Ottó.
(#) titi válasza Lupusz89 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /
 
Sajnos nem tudom.
Esetleg a írd be a google-be a típust, és keresgélj a képtalálatok között, hátha találsz róla olyan képet, amin látszik.
(#) Lupusz89 válasza titi hozzászólására (») Júl 29, 2009 /
 
Azzal próbálkozok, Köszi mindent .
Üdv: Ottó
(#) Lupusz89 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 29, 2009 /
 
Szia! Lenne még egy kérdésem a high inputtal kapcsolatban.
Hogy a pólusokat hogy kell belekötni, mert van ahol
- - t ír oda gondolom negatív ahova +- az a pozitív vagy hogy lehet.
Előre is köszönöm.
(#) titi válasza Lupusz89 hozzászólására (») Júl 29, 2009 /
 
A rádió hangszóró kimeneteit kötöd be az erősítő már említett bemenetére.
Ha megnézed a rádió hangszórókimeneteit, ott ugye van bal, ill. jobb oldal, és mindegyiknél van egy + és egy -, nos ezeket kell az erősítő +, ill. - bemeneteivel összekötni.
De ha még mindíg nem tiszta, akkor esetleg rakj fel egy képet a rádió hátuljáról, ahol látszanak a kimenetek, és berajzoljuk. Vagy keress a közeledben egy szakit.
Következő: »»   4 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem