Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítő működtetése tápegységről
Lapozás: OK   4 / 4
(#) Razoul hozzászólása Jún 27, 2013 /
 
Helósztok!Egy ideje pc tápról üzemeltetek 2db autós erősítőt.A táp 12 voltos kivezetésére vannak rákötve.Az lenne a kérdésem, hogy szereztem egy adaptert ami 29 voltot ad le és ezzel helyettesíthetném-e a pc tápot?Vagy az már nagy lenne nekik?Nem tudom ,hogy mekkora voltot viselnek el az erősítők sajna.
(#) jankovics.peti hozzászólása Júl 13, 2013 /
 
sziasztok, van 1 Sparkomatic amp 8000 2x 75watt teljesítményű autós erösittöm, olcsón vettem de kiderült hogy a benne lévö irfz30 n-es mosfetek halottak, kérdésem az hogy javítás után menni fog e ha mondjuk 1 nagyobbacska puffer-t bekötök a tápágba a végfok elé, sajnos semmi nincs leírva az erösittön h mekkora amperfelvételt igényel a másik kérdésem hogy mind tudjuk az 5 voltot figyeli a tápegység (atx) mit tudnátok javasolni hogy mivel érdemes megterhelni h ne vegye le a teljesítményt automatikusan?
A hozzászólás módosítva: Júl 13, 2013
(#) csontom hozzászólása Aug 11, 2013 /
 
Sziasztok!

Elég érdekes gondom van. tehát 14V al hajtom meg az erősítőt, egy toroid trafó van egyenirányítva.
A gondom:

Halkan szól. Rá van írva, hogy 60W- de ez max 8.
De érdekesség: Ha kikapcsolom, akkor halkan szól. PC-re kötve használom.
De lehet, hogy ez nem is olyan erősítő, erre az van írva, hogy booster. Megnéztem benne az IC-ket, de olyan régi az erősítő, hogy nem látszik az írás rajta. Annyi van ráírva, hogy 60W 4Ohm.

Az erősítőn van egy ki bekapcs gomb, és egy Standby led.
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2013
(#) csontom hozzászólása Aug 11, 2013 /
 
Ja, és még valami. Hogyha szól a zene, akkor szépen szól, tehát az erősítőnek nincs baja, de miért nem adja le a 60W-ot?
(#) pinyó39 válasza csontom hozzászólására (») Aug 11, 2013 /
 
Nincs benne transzverter valószínűleg, de egy (rendes) képpel többet segítenél mint még több hozzászólással.
(#) csontom hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
Holnap teszek fel, már késő van. Ahogy szétszedem, lehet látni, hogy ez egy nagyon régi példány.
(#) proba válasza csontom hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Először is a 60W lehet csak vakítás, ha sztereó akkor a két kimenet együtt 60W. más részről a hangszóród sem hiszem, hogy 4 ohmos lehet.
Csak matematikai alapon hídba kötött kimenetekkel ideális esetben táptól tápig vezérelve 4 ohm hangszóróval a max teljesítményed (14.4V/1.41)^2/4 =26W .így a 60W eléggé hihetetlen.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) csontom hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
Hát ez van rá írva, de nemsokára töltök fel képet.
(#) csontom hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
Na, itt vannak képek róla. Kívülről belülről. Tudom nem valami szép, de nem is az a lényeg
(#) csontom hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
Valami ötlet?
(#) kadarist válasza csontom hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Szia!
Milyen típusúak az IC-k, amik rá vannak fogatva a hűtőbordákra?
(#) Tomi111 válasza csontom hozzászólására (») Aug 12, 2013 /
 
Üdv!

Ha booster van ráírva, akkor nem vonalbemenete van szerintem, hanem a meglévő végfok után kell kötni, szóval a hangszóró helyére. Azt erösíti. Ha csak vonalbemenetről hajtod, azért halk. A pc-t hangkártyáját nem tudod programból átállítani hangszóró vagy fejhallgató kimenetre? Ne vonalkimenet legyen - ha egyáltalán állítható!

Üdv! Tomi

Ui: Ezért van rajta a boost/bypass feliratú kapcsoló. Boost állásban erösít, bypass állásban csak átengedi az eredeti jelet.
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) Tomi111 válasza csontom hozzászólására (») Aug 12, 2013 1 /
 
Ja és ilyen erösítőnél ne számíts túl jó minőségre...
(#) csontom hozzászólása Aug 12, 2013 /
 
OFF: Én is tomi vagyok

De térjünk a lényegre. AZ IC-re komolyan nincs semmi írva. Vagy lekopott,. vagy nem tudom. Kipróbáltam meglévő jelen is, autós rádióra tettem rá, és nem lett hangosabb. És még torzít is. PC-n viszont nagyon tisztány szól, de nem hhangos. Ez olyan 5-6 watt lehet max... Nem értem.

U.I: A PC Fejhallgató/hangszóró kimenetére tettem( a zöld Jack)
A hozzászólás módosítva: Aug 12, 2013
(#) painkiller23 hozzászólása Nov 26, 2013 /
 
Sziasztok! Lenne 1 kérdésem:Van 1 Sony mhc rg222-es hifim ami nem ad hangot,és van egy Cougar C600.2 két csatornás 1200w-os erősítőm amiben egy 20 amperes bizti van. A kérdés a következő:Hogy tudnám össze hangolni a két cuccost h adjon ki hangot? A választ előre is köszi
(#) gaben110 hozzászólása Jan 12, 2014 /
 
Sziasztok!
Valaki próbálkozott már ojannal hog yautós erősítőt hálózatról működtetni ojan formában hogy nem 12v os tápról hanem az erősítőben lévő tápegység utáni pl +- 35 40 v ról.
Működne a dolog szerintetek?Van egy mac audio z4200 as erősítőm amit igy szeretnék megoldani van egy troid trafóm hozzá kondik egyenirányító ami +-45 v ot ad ki, nemtudom el a birná az erősítő, gyárilag az erősítőbe az inverterről +- 40v jön le és azzal működik, mbajlenne ha +-45 v ra kötöm?
Köszönöm!
(#) Abelovszky hozzászólása Márc 3, 2014 /
 
Sziasztok Szeretnék egy kis segitséget.
Ha egy számitógép tápegységről működtettek egy autó erősitőt én erre még rá rakhatnák egy autós kondit 1F.? Pontosan nem tudom a választ mivel kondenzátór van gyárilag a tápegységben.
köszönöm
a tápegység egy 550w-os lenne
(#) barany165 válasza gaben110 hozzászólására (») Márc 3, 2014 / 1
 
Szia!Látom régóta várod a válasz, a puffer kondikat és az egyenirányítót, a mely vagy dióda, vagy greatz cserélni kell, az eltérő frekvencia miatt.
Üdv: bárány!
(#) zosza18 válasza Razoul hozzászólására (») Márc 3, 2014 / 1
 
Szia! A 29V égésterméket csinál az erősítőkből. Nehogy ráakaszd őket! A 29V hány A-t tud? Van olyan kapcsolásom ami stabil 12V-ot csinál, nagy a kimeneti A terhelése és a bemenő fesz. max 30V ha jól emlékszem.
(#) Abelovszky válasza Abelovszky hozzászólására (») Márc 3, 2014 /
 
Értem akkor eggyáltalán nem szabad rákötnöm a kondenzátort a tápegységre. De mondjuk nem is olyan muszáj mert úgy mondva birja is.Csak gondoltam hogy nem-e kompenzálná csökkentené még az ingadozást. Nagyon szépen köszönöm
(#) Inhouse válasza barany165 hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Az autós erősítőben is van dióda és kondi, ami nagyobb frekvencián is működhet, de nem lehet gond neki az 50Hz sem. De, ha az 50Hz-es tápegység diódáit és kondiait használja, akkor sincs gond, +-40V (bízzunk benne, hogy jól mérte és tényleg ennyi kell, nem lesz sok) és kész. Akkor okozhatna gondot, ha az autós erősítő tápjában levő trafóval akarna egy kommersz egyenirányítót és kondit hajtani, de ez itt nem áll fenn.
A hozzászólás módosítva: Márc 4, 2014
(#) Inhouse válasza Abelovszky hozzászólására (») Márc 4, 2014 / 1
 
Az a válasz nem neked szólt. Nálad az a gond, hogy az autós 1F-os kondi kapacitása óriási. Nem lehet csak úgy rákötni a +12V-ot, óriási zárlati áramot venne fel hirtelen egy ilyen kisütött kondi. Autóknál ugye állandó az akku miatt, ezért beszereléskor egy ellenálláson keresztül töltik fel, majd kiveszik azt. Mivel te állandóan kapcsolgatod a tápod, ez nem igazán járható út.
(#) jucsaba válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Vagyis egy lágyindító kell neked, ami korlátozott árammal feltölti a kondidat , majd az ellenállást amin keresztül feltöltötte a kondidat rövidrezárja.
Mivel itt van 12V , segédtáp sem kell , csak egy időkapcsoló , ami egy relét vezérel , ami néhány másodperc múlva rövidrezárja az említett ellenállást , ami lehet egy izzó is, így látod hol áll a töltés.
Először javasolt megmérni az izzón keresztül mennyi idő kell , vagyis amikor elalszik a fény , erre kell időkapcsolót állítani, érdemes 20-40 A relét használni.
(#) Inhouse válasza jucsaba hozzászólására (») Márc 4, 2014 /
 
Idézet:
„Vagyis egy lágyindító kell neked,...”

Nekem ugyan nem kell. Abelovszky-nak akartál inkább írni...
(#) Abelovszky válasza Inhouse hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Nagyon szépen köszönöm a segitségét
(#) Inhouse válasza Abelovszky hozzászólására (») Márc 5, 2014 /
 
Szívesen. Ahogy jucsaba írta, egy lágyindítóval rá lehetne kapcsolni, DE:
- azt írtad, hogy nem kell, ezért tárgytalan lett a dolog
- szerintem okozhat bonyodalmakat a PC tápnak egy ekkora kapacitás
- azért mert van, nem biztos, hogy használni is kell
- ha elbírja a táp, akkor nem szükséges
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) struja hozzászólása Ápr 22, 2024 /
 
Sziasztok!

Tanácsotokat szeretném kérni.. A ház teraszán szeretném a mennyezetbe épített négy hangszóróval, hozzá egy Mac Audio BLK4000-es autó erősítővel és egy bluetooth jelvevővel megoldani a hangulatos zene hallgatást, telefonról. Arra gondoltam, hogy egy LED Solution 500W trafó biztosítaná a 12V-ot az erősítőnek. Szerintetek ez így működni fog? Vagy mi működne ez esetben? Az erősítőről csak annyi adatom van, hogy 640W max. teljesítményű, névleges kimeneti teljesítmény (RMS) 4 Ohm-on: 4 x 50W a hangszóró viszont csak 4*40W lesz. Nem a teljes hangerő a cél, csak kellemes háttérzene... Köszönöm, ha tudtok segíteni!
(#) orcika70 válasza struja hozzászólására (») Ápr 25, 2024 /
 
Nem okoskodni akarok, szerintem felesleges négy hangszóró müködtetéséhez ekkora rendszert kiépíteni, és föleg amenyiben az a led trafó, és az erősítő kerül. Nem lebeszélni akarlak hogy ne élj az alktotás örömével. Természetesen ez a te döntésed, én vennék egy kompleksz bluetooh fogadós eszközt ami már tartalmazza a hangszóró meghajtásához szükséges erősítőt, hálózatról történö müködtetéshez a tápegységet.
Következő: »»   4 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem