Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   18 / 196
(#) Imi65 válasza Dayday hozzászólására (») Okt 14, 2009 /
 
100W-os erősítőnél nagyobba ne gondolkozz. Egyébként igen sok erősítős fórum van, legyél türelmes.
(#) Dayday válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
szoval egy 100 W RMS erosito tuti eleg lenne?
(#) oregtamas0202 válasza Dayday hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
Üdv. Ha valós a 100W és nem színezett, akkor elég mint Imi mondta. Szerintem a Mac csak zenei 240W.Mivel szabályozhatók az erősítők így a nagyobból lehet kicsit csinálni.Öreg T
(#) Dayday válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 15, 2009 /
 
figyejj en meg kezdo vagyok es meg nem ertem ezt hogy valos meg zenei nekem csak annyit kene megmondani hogy hany W RMS kellene legyen
(#) Dayday válasza Imi65 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
Szoval...egy 100 W RMS erosito boven eleg vagy epp hogy eleg lenne mert surgosen meg akarom venni ameddig megvan.Koszi elore is
(#) watt válasza Dayday hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
Elég.
(H kérdésre H válasz)
(#) oregtamas0202 válasza Dayday hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
Üdv. Figyelek !Elég . Szerettem volna érzékeltetni veled hogy egyes gyártók és forgalmazók szeretnek nagyot mondani.Mi még emlékszünk a bécsi 4db goliát vagy bébi elemről működő rádió-magnókra. Benne 2x1W-os 6-8cm hangszóróval.Öreg T
(#) Dayday válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
OK.Koszonom szepen.Remelem nem fog kiegni az erosito vagy a hangszoro mert kicsit draga mulatsag lenne.Ezert kerdeztem szakertoket
(#) oregtamas0202 válasza Dayday hozzászólására (») Okt 29, 2009 /
 
Üdv. Minden tönkre mehet .Fontos a jó tápellátás és a megfelelő használat. Öreg T
(#) Dayday válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Hello.En ugy szeretnem hogy az erositot szamitogep taprol mukodtetni.
(#) oregtamas0202 válasza Dayday hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Üdv. A számítógép táp nem bir 20-40A-t.Öreg T
(#) emmzolee válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Simán bírja a számítógép táp, csak kicsit bele kell nyúlni.

Nálam egy Signat 4 csatornás autó erősítő van rátéve a 12V-os kimenetére, de akkor még nagyon pislogott az erősítő ledje. Akkor betettem a tápba 30000µF kondit, és ez a dolog máris meg szűnt. Meg hozzá kellett nyúlni a tápfesz figyelőhöz is, mert nem árt, ha terheletlenül meg tudja csinálni a 14.4V-ot, mert akkor tovább bírja a terhelést, és nem old le. Amúgy én egy 450W-os Mercury tápot használtam, ami már egyszer kihasalt egy számítógépből, és a gazdája félt volna javítás után számítógépet kötni rá.

Nekem adta, és tök jól működik.

Itt egy kép galéria, nézzétek meg mit hajtok róla.

Bővebben: Link

Ezek 8 centis Sony hangszórók+ a magas ()a képeken a sok magas csak kísérlet volt. az egyik maradt véglegesen. A sub meg egy pár 16 centis Monacor hangszóró, izobár bekötéssel egy 10 literes reflex ládában. Ha oda pörkölök neki, akkor tudja az ablaküveget mozgatni a keretében, meg a bejárati ajtóban a hevederzárat rezgetni 39Hz-nél

Szerintem egy 100W-os erősítőt el kell, hogy vigyen.

Ja, azt elfelejtettem, hogy az én tápom 20A-t tud 12V-on, a kissebb ATX tápok, csak 10A-t tudnak, és ha bekapcsoláskor azokon 4 A-nál nagyobb terhelés van, akkor le is oldanak egyből. Az én tépomat 12A-el lehet terhelni, és akkor még bekapcsol, utána meg tehelheted még, mert azt bírja. Pont azért volt fontos, hogy mennyi puffer kondit tehetek be még az erősítővel párhuzamosan, hogy stabilan be tudjon kapcsolni tiltás nélkül. Az erősítőt úgy kötöttem be, hogy a remote mindig közös a + al, ne kelljen kapcsolgatni még azt is.
(#) lorant hozzászólása Okt 30, 2009 /
 
Hello ..lenne egy olyan kérdésem,hogy meg-e lehet olyat oldani,hogy ha nekem egy autó erősitőre rá van kötve egy szubi meg 4 hangfal és a szubi sokal erősebb mint a hangfalak ..hogy tudnam ugy megoldani,hogy a szubit is meg a hangfalakat is külön szabályozni..lehetséges ? vagy kelne még egy erősitő ? ..elöre is kösz
(#) emmzolee válasza lorant hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Gondolom 2 csatornás az autós erősítőd, mert különben nem is értem a kérdést. Mi az, hogy rá van kötve 1 sub, meg 4 hangfal ? ?

Több utas hangfalat építettél, és annak hangos a subja egy 2 csatornás erősítővel? Passzív a hangváltód?

Kicsit jobban írd körül ezt a témát, mert nem igen érteni.
(#) lorant válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Bocsánat csak nem igen megy a magyar nyelvű irás .. na van egy 4 csatornás erősitő és a kimenetere rá van kötve 2 hangsugárzó ..és egy passziv szubi .. es azt szeretném hogy a szubit külön tudjam hangositani a 2 hangsugárzótól függelenül..
(#) oregtamas0202 válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Üdv. legjobb az egészben a Radical Audio tweeter. Öreg T
(#) oregtamas0202 válasza lorant hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Üdv. A rádiód RCA kimeneteinek száma ?
(#) watt válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Oké-oké, de mekkora áramot veszel el róla? Mert bekapcsolni és halkan hallgatni bármelyiket lehet róla, de 40A szerintem sem jön ki a 12V-os ágról.
(#) watt válasza lorant hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Külön erősítő kell hozzá, ha nem akarod a szateliteket a fejegységről hajtani, mert az nagyon nem jó megoldás.
(#) lorant válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
1pár
(#) lorant válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
ertem..kösz
(#) oregtamas0202 válasza lorant hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Üdv. Nem egyszerű .Az autórádiós topic-ban volt megoldás, de szakmai jártasságot igényel.Ha egy pár RCA kimenet van akkor az mindíg a hátsó részen van.Így csak kisjel-nagyjel átalakítóval tudnád megoldani.Ekkor már az első és hátsó hangszórók között tudnál hangerő külömbséget tenni.Van még egy megoldás.Ez is szakmai hozzáértést igényel. Mint a mono erősítőkben újabban külön potencióméterrel lehet WOOFER hangerejét szabályozni. Itt az erősítőbe kell beavatkozni.Legegyszerűb a rádió csere.Tudom a pénz! Öreg T
(#) oregtamas0202 válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Üdv.Miért lesz jobb két erősítő ?Öreg T
(#) emmzolee válasza lorant hozzászólására (») Okt 30, 2009 / 1
 
De figyeljetek már. Azt írta iorant, hogy 4 csatornás erősítője van. Tehát elölről a fejegységről (CD játszó) akarja szabályozni a szub erejét. Ezt meg lehet oldani ha csak 1 pár rca kimenete van a fejegységnek.
Kell hozzá behúzni még egy pár rca kábelt a subnak, és kell hozzá egy ilyen ketyere : Bővebben: Link

A fejből kijövő rca kábelt el kell osztani egy "Y" kábellel, az "Y" kábel egyik kimenete megy a 4 csatornás erősítő egyik csatorna párjához, ami a szélessávú jelet viszi, és a másik "Y" kimenetre rá kell dugni ezt a potméteres ketyerét, amit belinkeltem, és annak a ketyerének a kimenetéről hátra kell húzni még egy rca kábelt az erősítő másik 2 bemenetére, és meg is van oldva minden.

Persze ez csak akkor kell, ha szereted változtatni a mély hangerejét.
Ha ezt nem akarod, csak egyszer be akarod lőni a középmagas, és a szub arányát, akkor az erősítőkön mindig van hangerőszabályzó csatornapáronként. Olyankor azzal kell beállítani és kész is van.
(#) emmzolee válasza watt hozzászólására (») Okt 30, 2009 / 1
 
Persze bekapcsolni és halkan hallgatni mindegyikkel lehet, de mondtam, hogy 20A-t tud a tápom. A 4X60Watt RMS erősítők nem esznek 40A-t ha az egyik csatorna pár közepet, és magasat hajt, és a másik meg a subot.
Akkor enne 40A-t, ha mind a két csatornát hidalva 4-4 ohmmal terhelnéd. Nálam 2db 2 ohmos csatornára van kötve s 8 centis középmagas, amik 4 ohmosak, és a sub is ugyan így van bekötve, hogy a 2 ohmos csatornákra vannak kötve a 4 ohmos 16 centis szub hangszórók.

Tehát ez erősítő nincs leterhelve csak 50% ig. Nincs is szükség többre, mert mondom, hogy így is tudja mozgetni az ablaküveget.

A ládám egy izobár(push-pull) reflex láda azért van benne 2 hangszóró. Azért építettem ilyet, mert így fele akkora doboz elég neki, és így pont elfér a számítógép asztal mögött.

Azért írtam, hogy 20A-t tud a tápom, mert annyit mértem rajta terheléssel (izzó) fölötte már eléggé kezdte megadni a stabilitás magát.
(#) emmzolee válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Hát igen az kell is a rendszerbe, mert a 8 centisek 12-14KHz körül befejezték a munkát, és a magas onnantól viszi a többi tartományt. Ezzel, hogy így fölment a keresztezési frekvencia, ki vittem a jól hallható frekvencia tartományból a keresztezést, és ezt úgy hálálták meg a hangfalak, hogy hihetelen energiával és kristály tisztán szól minden. Olyen elementális erő van benne, hogy elképesztő. Pedig hallottam már egy jópár dolgot életemben. Olyan a hangja, mint egy jófajta 1 utas széles sávú rendszernek. A szub egy kicsit nem illik a képbe, azzal még játszani kell, de jó már így is. Páran meghallgatták eddig, és mondták, hogy Húú BA.. ez Q jó!

Kell is csinálnom egy másolatot, mert kérték.

Ja, és ez még csak a sz..r Signat erősítő. A következő fejlesztésemben már a saját erősítőmet fogom használni. Na azzal még kristályosabb hangképre számítok, bár eddig is példás volt a teremakusztika, és a térleképzés.

Amúgy a Radical magasa nem rossz, de találtam már nála jobbakat olcsóbban.
(#) Dayday válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Hello.Egy tapra akarok ugy kotni erositot hogy az erosito a hangkartyamhoz es 1 sub ot kotni ra.ugy birna?..koszi
(#) emmzolee válasza Dayday hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
A számítógéped saját tápjára akarod kötni? Én azt nem tenném, mert a gépem épségét, és stabilitását nem áldoznám fel a hifi oltárán. Akkor inkább egy külső másik ATX tápot aplikáknék bele a számítógépbe, és azt a tápot indítanám a számítógép eredeti tápjával.

Egy cimborám mesélte, hogy látott ilyet készen amiről beszélsz. Valahol Amerikában, és 40 dollár volt egy ilyen. Azt viszont nem tudom, hogy milyen teljesítményre volt képes.
(#) lorant válasza emmzolee hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
értem.nagyon szepen köszönöm
(#) watt válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Okt 30, 2009 /
 
Félreértettem, azt hittem négy szélessávút akar rákötni, plusz a szubot...
Viszont akkor a hidalt véget külön lehet szintezni szerintem, csak egy elosztó kell...
Következő: »»   18 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem