Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   176 / 176
(#) EcoPityu hozzászólása Máj 13, 2020 / 1
 
JVC "D" amp belülről, a marketinges 800W!
https://youtu.be/btDs1sOm4Ks
(#) Tiborough hozzászólása Jún 2, 2020 /
 
Sziasztok!
Küzdök egy végfokkal. Évekig a szekrényben lapult, és most elővettem megnézni működik e még, de nem nagyon akar beindulni. Úgy rémlik régen működött. A led nem világít, bár néha, ha nem is teljes fényerővel, de mintha beindult volna. Ilyenkor az egyik oldalon a négyből kettő tranzisztor melegedett is. Forrasztásokat megerősítettem, de semmi.. Sajnos a műszerem éppen lemerült, mérni most nem tudok, de amíg működött a tranzisztorokat, diódákat jónak találtam.
(#) latyakosa válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Miről táplálod ? Hangszórók rá vannak kötve ?
A hozzászólás módosítva: Jún 2, 2020
(#) Tiborough válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Akku töltőről, hangszóró nélkül.
(#) latyakosa válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Milyen töltő? Képet vagy infót de leginkább tegyél oda egy akkut is tölteni és arra kösd az erősítőt.
(#) Tiborough válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Sima akkumulátor töltő.
(#) latyakosa válasza Tiborough hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Köszi, ehhez kell az akksi is mindenképp. Akku nélkül nem fog a végfok elindulni. Eseteleg egy PC táp 12V-ja lehet még alkalmas az erősítő megtáplásához
(#) Tiborough válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 2, 2020 /
 
Köszönöm az infót! Igazad van. Az akkumulátor töltővel sorba kötöttem egy ellenállást és egyből felvilágított a led. Persze csak rövid ideig, próbaképpen. Holnap csinálok egy szivargyújtó csatlakozós kábelt és leviszem a kocsihoz egy hangszóróval kipróbálni.
(#) 187BodyGuard hozzászólása Jún 8, 2020 /
 
Sziasztok!

Van valakinek esetleg rajza SAL SAF2070-es Full MOSFET-es véghez?
A hetekben szenvedek kettővel, az egyiket már majdnem megcsináltam, szinte teljesen hibás volt, szólt is ma reggelig, amikor mérés közben a táp+/-28V-ja közül a -28V-ot véletlenül rácsuktam a meghajtás +/-36V-ja közül a +36V-ra. Azóta nem szól. A tápegysége rossz egyébként, nagyobb terhelésen tilt. Ha van akinek volt tapasztalata ilyennel már mi szállhatott el a 18 tranzisztor közül a végfokban akkor nagyon örülnék ha megosztaná velem. A végfok abszolút nem ad ki hangot, végigmérve a bemenetén pedig ott a jel a csatoló kondikon. Érdemes javítani szerintetek vagy csak gyűrjem bele a kukába így hogy van már benne vagy 10 óra munkám?
A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2020
(#) dB_Thunder válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Dobd ki!
Sose lesz stabil, jó....

10 óra már munkabérben is minimum 25000, plusz fűtötted a pákát, anyagot használtál el!
Újonnan sem ért ennyit!
(#) 187BodyGuard válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Kibelezem akkor belőle a FET-eket mert nem gagyikat raktam bele... Tegnap meg tegnapelőtt szépen szólt is még igaz nem a saját tápjáról, hanem labortáppal kiegészítve mert a sajátja beroskadt nagy terhelésre... Azthiszem elkezdek gondolkodni egy saját gyártásúban ugyan ebbe a dobozba... A VF6 pont bele is férne sztereóban...
(#) 187BodyGuard válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Kíváncsiságból visszarajzoltam a nyákoról a kapcsolást, hát eléggé elvetemült megoldásokat tartalmaz...
(#) dB_Thunder válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Egész egy vékony kaka..
Jó erőknek tartom a "vintage" pio, kenvúd cuccokat! Azokban van massza, jó a hangjuk.
Mai árazásnál szerintem 40, de inkább 50 alatt nincs normális erő, és ezek csak 2 csatornások.
THD siralmas, még ott is ahol be merik vallani!
(#) latyakosa válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jún 8, 2020 /
 
Ha táp részét kidobnád elkérhetem?
(#) 187BodyGuard válasza latyakosa hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
Ne haragudj, nem fogom elbontani, végül nem dobom ki, kap egy komplett új végfokozatot amit a meglévő tápra építek. Terveztem egy "addont" ami a régi végfokrész kigyomlálását követően tökéletesen ráültethető a meglévő panelre és ráfűzhető az előerősítőre. A végfokok anyagköltsége kb. 8000Ft mindennel, mivel a táp működik így a +/-28V-ra méretezett új FET-es AB osztályú végfokot kapott... Ha összeállt majd lesznek képek...

Miért éri meg majd? Nos azért mert lesz benne egy csöves fokozat is amire a betekintő ablakon át rálátni és ami belekerül egy nagyon jó hangú végfok! A kettőt összeházasítva gyanítom eladni sem lesz nehéz. A hidalhatóság is megmarad majd, csak a teljesítmény paraméterei változnak némileg meg. Az új végfok 2X80W 4 ohm vagy hídba kötve 1X150W 8 ohm.
(#) Inhouse válasza 187BodyGuard hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
De nem azt írtad, hogy a táp sem túl jó?
(#) 187BodyGuard válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 10, 2020 /
 
De így van, de egyébként kettő erősítő van, az egyikben táp + végfok hiba, a másikban csak végfok hiba. A végfokhibásba építem elsőnek a moddolt panelt, a másikba viszont akkor már megkeresem a tápegység hibáját és javítom, kidobni nem érné meg mert ahogy írta a kolléga túl sok a munkaóra benne, így mind kettő új végfokot kap amivel jobban eladható lesz így behozom a munkaórák számát. Szerintem a gyári végfokja nagyon túl van bonyolítva.... Találtam egy sokkal egyszerűbbet, sokkal jobb hanggal, mert már próba nyákon volt építve és hallgatva.
A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2020
(#) kovbandi hozzászólása Szo, 8:07 /
 
Sziasztok. A következő gondom lenne. Adott egy Soundstream USA 364 4 csatornás erősítő. Az 1-2 channelen 1 pár 13 cm-es koaxális hangszóró van, a 3-4 channelen egy Hertz mélynyomó, 30 cm-es hangszóróval hídba kötve. A mély a “jobb” oldalon szól. Az erősítő 1 pár RCA-val van “meghajtva”, van kapcsoló rajta, hogy a 3-4 channel az 1-2-ről kapja a jelet, vagy “saját” rca betápról.
Az 1-2 channel potijai nemrég lettek cserélve, mert recsegtek, és random elment hol a jobb, hol a bal hangszóró. Hogy a lent leírt hiba akkor is fennállt-e, így azt nem tudom biztosra megmondani.
Nos indításnál, általában amikor naponta először indul a jobb oldali 13 cm-es hangszóró nem indul be. Ha elkezdem felvenni a hangerőt, akkor egyszer bekapcsol, és akkor patentul működik.
Lecsatlakoztatott mélynyomónál se indul el a jobb hátsó sajnos. Ha a pitin állítok az erősítőn (pausera rakva a zenét) zene indításkor ugyanúgy nem indul a hangszóró, csak ha felveszem a hangerőt elöl a rádión. Azonban ha beindul, nem recseg, tökéletesen tisztán szól. Mi lehet a gond?
(#) Uviktor válasza kovbandi hozzászólására (») Szo, 9:26 /
 
Szia,
Első körben én kizárnám a bemenet választó kapcsolót egy RCA Y csatlakozóval.
Van egy jó öreg Alpine erősítőm,annak a kapcsoló volt a baja.
Szia!
(#) kovbandi válasza Uviktor hozzászólására (») Szo, 13:23 /
 
Nagyon szépen köszönöm, megpróbálom.
Következő: »»   176 / 176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem