Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   196 / 196
(#) krapulax6 hozzászólása Nov 7, 2023 /
 
Sziasztok.
Úgy tűnik,hogy RCA kábel hibám van.Ma megjött az árnyákolt mikrofonkábel,emellett döntöttem és napokban össze is rakom a csatikkal.

u.i.:középen a váltó mellett hátravezetve a jelet úgy át az utastéren nem tapasztalható semmilyen zaj.
(#) krapulax6 válasza krapulax6 hozzászólására (») Nov 11, 2023 /
 
Koszonom mindenkinek a tanacsokat,ez volt a baj.
(#) Sasaki hozzászólása Dec 21, 2023 /
 
Sziasztok!

Úgy gondolom, az erősítő(k) bemeneti szintjének (gain) beállítása itt mindenki előtt ismert, a net is tele van tanácsokkal, van aki fülre, van aki szkóppal, stb végzi ezt el.
Ezt az érdekes cikket elolvasva (Bővebben: Link) azonban felmerült bennem a kérdés, hogy egy több utas AKTÍV rendszerben ezeknek a hagyományos metódusoknak semmi értelme sincsen, kivéve a sub csatornáját, ahol is a fejegységből érkező, alacsony frekvenciájú jel rendelkezik a legnagyobb energiával, ehhez kell igazítani a bemenet érzékenységét.
Ahhoz, hogy egy célgörbét tartani tudjak, nem emelhetem meg a mélyközép/közép/magas csatornák gain-ját, mert elszállna a görbe.
Ezzel párhuzamosan lenne viszont egy olyan kérdésem, hogy amennyiben a bemeneti érzékenység az erőn alacsonyra van állítva a fejegység kimeneti jeléhez képest, az milyen hátrányokkal jár(hat)? Zaj?
(#) krapulax6 hozzászólása Feb 4, 2024 /
 
Sziasztok.
Blaupunkt BSA160 erősítő az alany.
Gyári javításmentes állapotban van.
Bekapcsoláskor mindket csatorna szépen tisztán szól viszont 10-15mp múlva mindket csatorna torzítva kezd szólni illetve megjelenik némi brumm.
Stk-n mért tápfeszültségek +-32V.
Testpontok ki/bemeneten,Stk-n és a tápnal egy potenciálon vannak.
Ha egy pillanatra megszakítom a remote szálat és visszakapcsolom akkor újra szól tisztán.
Rövidrezárt benetnél is megjelenik a búgás.

https://kepkuldes.com/image/PCE3Fi
https://kepkuldes.com/image/PCEhoc
https://kepkuldes.com/image/PCEZfl
https://kepkuldes.com/image/PCEbEj
(#) wpdd hozzászólása Hé, 7:59 /
 
Sziasztok autó rádió végfok ic-t szeretnék elindítani beépitve van a rádióba de nincs meg az elolapi kezelő panelja es arra gondoltam erositokent ki tudnám használni a 4x45w ot azthiszem tda8589bj vagy ilyesmi van benne addig eljutottam hogy pdf leirásban megvan melyik lábának mi a neve de itt elakadtam melyik lábra kell pozitív/negativot adni hogy elinduljon
(#) dB_Thunder válasza wpdd hozzászólására (») Hé, 8:26 /
 
Idézet:
„tda8589bj vagy ilyesmi”

Ezt érdemes lenne pontosítani!
De ha ilyen van benne, nem fog csak tápfeszültséggel elindulni, mert I2C kommunikációval beszélget a rádió központi processzorával, és ha az nem mondja neki, hogy "múkodj" akkor az sz@rik mindenre!
Következő: »»   196 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem