Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Lapozás: OK   21 / 196
(#) oregtamas0202 válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Üdv.Szívesen segítek a hiányzó szerelési anyagok beszerzésében is.Biztosíték-ház, vagy komplett kábelszettel is. Csak mindenképp be kell tartani a kapott tanácsokat. Öreg T
(#) zoly15 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Hali!
Értem áén hogy be kell. Épp ezért kértem némi kiegészítést.
Majd beszélek a sráccal hogy + 1 biztosíték+ ház kell még..

Üdv!
(#) emmzolee válasza Doncso hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Idézet:
„A srácnak meg mondd meg, hogy még mindig olcsóbb, mintha véletlen valami zárlat keletkezik a kábelnál (kidörzsölődés) vagy akárhol, és leég a kocsija, nem hiszem hogy gyorsan kipattanna, és letépi a jópár mm2-es vezetéket az akksi saruról ha baj van.”


Pontosan! A biztonság saját érdek!!!

Láttam autót kigyulladni. A szomszédom Skodála. Az akksi mellett rövidzár volt, mert a nő mindig rátette a sarut mikor indult, aztán érkezéskor levette, mert valami fogyasztotta az áramot. Nem tudni mi volt az. A lényeg, hogy az ülés alatt volt az akksi, és amikor vissza döntötte az ülést rá, akkor valószínű az ülés rövidre zárta. Elkezdett füstölni, gyorsan kiszedte a gyerekeket az ülésről, és havat kezdett rádobálni a füstölő részre. Más nem volt! A kocsi kb. 20 másodperc alatt úgy lángokban állt, hogy teljesen vége lett. Nem tudott tenni semmit. Mire kiszaladtam, már az üvegek is kirobbantak, és a kerekek is felrobbantak. A tank nem!!! Tűzoltók ki jöttek, de addigra magától eléllt a tűz, mert nem volt mi égjen. A kisfánk is kiégett, pedig 2-3 méterre volt tőle. Ez nem most volt, hanem vagy 5 éve.

Azért írtam le, hogy kb 5 másodperced van egy tűz ki alakulásánál, hogy elővedd az oltót, és meg kezdd az oltást, vagy 10 mp, hogy elhagyd az autót! Aztán annyi! Autópályán 130 ról míg megállsz, mennyi idő?? Na ezt érdemes át gondolni.

Azért írtam le ezt a kis történetet, hogy érzékeltessem, hogy az a 800-1000Ft, amibe kerül egy AGU bizti ház, biztivel, nagyon is szükségszerű, és mindenképpen megéri!

A másik ilyen fontos dolog, amit sajnos látok elterjedni, a jó példa az emberi hülyeségre, a teljes csomagtartó beépítése! Ha hátulról beléd jönnek, és merő egy fa a csomagtartó, akkor gondold el, hogy az a nagy erő egy lapjára állított 19-es falapon hogy át tud vezetődni. Tehát ha beléd mennek, a hátsó ülésen ülőkre vezeti át az energáét, mondjuk csípő tájékon. Ha ettől megrokkan, akkor élhetsz együtt egy életen át azzal a tudattal, hogy a "hülye" hobbid miatt lett valaki rokkant.

Erre oda kell figyelni!

Van egy sokéves tapasztalatom. 10A bizti 80W-nak felel meg a hangszórókon. Analóg "B" oszt. erősítőkben. Autóban majdnem mind olyan, ami analóg. Az erősítődben 40A bizti van. Az kb 300-320W lehet a hangszórókon. Az 4X60W hídban meg 2X160.

40A-hez már azért kell a 20-as tápkábel.
(#) emmzolee válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Én a Piton car audioba szeretek járni ilyenekért, mert haveri alapon vásárolok tőlük régóta.(6 éve)

Náluk ennyi a kisker. ára.

AGU Bizti ház
(#) emmzolee válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Hát igen.
Sajnos azt tapasztalom, hogy minden topicban szeretnek az emberek mutogatni, hogy olvass vissza.(lebas.ólagosan)
Nem tudom miért nem lehet egy kicsit emberségesebben segítőkészebben viselkedni egymással. Én is amikor meg akartam javítani életem első "D"oszt. erősítőjét annó, segítséget kértem neten. Nem a Hobbielektronika volt az, nekem is ezt vágták állandóan a fejemhez, hogy "te ehhez hü.. vagy" Kössz mondom, de akkor hogy tanuljam meg? Ha nem akar senki segíteni, mert lusta gépelni.
Mondtam is nekik, hogy kitörülhetem velük...
Aztán jó sokat molyoltam vele, mire meg tudtam csinálni segítség nélkül.

Peace emberek. Közös a hobbink. Tiszteljük egymást.
(#) zoly15 válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Hali!
Köszönök minden tanácsot..
Valamit azonban nem értek.. Fa csomagtartó? Vagy most mi van?
Idézet:
„Ha hátulról beléd jönnek, és merő egy fa a csomagtartó, akkor gondold el, hogy az a nagy erő egy lapjára állított 19-es falapon hogy át tud vezetődni.”

Akkor a biztosíték mindenképp kell..

Üdv!
(#) watt válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Idézet:
„Majd beszélek a sráccal, mert nem saját se az autó, se az erősítő”

Még nem is a tied? Elég bátor vagy! Vagy buta?(kérdezem!)
Én most is azt mondom, hogy a kérdéseid alapján fogalmad nincs az egészről és még is elvállalsz egy munkát, veszélyeztetve mások értékét életét. Felelőtlenség! De én ezzel befelyeztem, azt csinálsz tőlem amit akarsz! (Azért mond el a tulajnak, hogy egy fórumon kérdezted meg, hogy a gyújtáskapcsolóra kell-e kötni a 40A-es erősítőt! És azt is, hogy ne parkoljon mellém! )
(#) oregtamas0202 válasza emmzolee hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Üdv.1966-tól foglalkozom elektronikával . 1996-tól autóhifivel. Ebből az első 30 évet szervízeléssel. Láttam csodákat amivel nem untatlak csak 1-2 példa. TV: biztosíték pótlása 100-as szeggel mivel unta a sok cserét és azt ő is kicseréli. A készülékeket egyedi plombával látta el minden műszerész mert a tulaj mindíg álította hogy ő soha nem nyúl bele.Az autót sajnos nem lehet hozzáférhetelenné tenni. Ezen csak az háborodik fel aki még soha nem került kellemetlen helyzetbe az önzetlen segítségnyújtása miatt.Tudod hány ember olvasta a topikot aki inkább nem is reagált , miután olvasta az idézett szövegrész?Alapvető ismeretekre szükség van, hogy segíteni tudjon valaki .Csak vissza kellet volna lapozni . Akit megbántottam attól elnézést kérek.Öreg T
(#) zoly15 válasza watt hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Ne hogy azt mondd már hogy amikor te tanultad az alapokat mindent tudtál elsőre..
Ha úgy vesszük akkor ez egy másfajta dolog, az alapoktól kell indulni.
Nem értem miért nem jut el az agyadig hogy ez kérdés volt..
Amire megjött a válasz hogy hová kell kötni..
(#) watt válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Én akkoriban nem vállaltam el más emberek autójának tönkretételét és nem mertem volna veszélyeztetni mások életét. Kár hogy ezt elsőre nem értetted meg, ez is elmond sokmindent.
(#) zoly15 válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Láttam pákát.. igen..
Megállom e elsőre a helyemet? Ezért kérdeztem hogy hogyan kell megcsinálni.
De most már tudom hogy mit hogyan csináljak.
De watt néz hülye gyereknek..
(#) oregtamas0202 válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Csak Zoly15 részére! Tudod én ennyi év tapasztalatával eljutottam odáig hogy méltó alázattal tudom tisztelni emberek tudását kortól függetlenűl. Mert én tisztába vagyok azzal hogy milyen kevés amit tudok másokhoz képest. Gondolom a 15 az éveidet jelenti, így érthető a kirohanásod. Viszont ez nem a jó szakember ismérve. Magát a kérdést sem merem feltenni amíg valami hibát vélek benne. Öreg
(#) zoly15 válasza oregtamas0202 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
15 évesen kerültem ide..
Most már nagykorú vagyok..
(#) Kovidivi válasza watt hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Nem értem, hogy miért ilyen nyűgösek, és felháborodottak az emberek... Lehet, azért, mert mostanában nagyon sok olyan kérdés keletkezett, hogy adjatok már nyáktervet, erősítőt akarok készíteni, 500w-osat, de nem tudom mi az a 6k2, meg olyan triviális kérdések, amire válaszolni sincs már kedve az embernek. Itt nem Zoly15-re gondoltam. Szerintem ha Zoli rak az akkumulátorhoz egy biztosítékot, bekábelezi a haver autóját a haverral együtt, rögzítik az erősítőt, aztán bepakolnak egy ládát, azzal még nem veszélyeztetik senki életét! Hányan megcsinálták már sokkal kisebb szaktudással is? Pl: gyerektől csak annyit kérdeztem, milyen érzékeny a mélyhangszóró, erre nem tudott válaszolni. Több kérdésem nem volt... Azért nagyon jól döngött az a 600watt...
Szóval tényleg nem éri meg másokat így "lehordani". Sajnos nem tudunk mindent, de szeretnénk! Én is sokszor megkérdeztem volna "alap" dolgokat, amit nem tudtam... Aztán elkezdtem olvasgatni, adatlapot böngészni, és meg lett a megoldás. Igaz, hogy beletelt jó pár órába... Igaz, hogy egyszerűbb lett volna megkérdezni, de tudom, hogy nagy valószínűséggel elsiklik rajta sok fórumtárs, ami nem is probléma, csak akkor sosem tudom meg. Aki pedig segít másoknak, nagy tisztelettel nézek rá, mert nem kis türelmet, és segítőkészséget kíván az, hogy itt legyen az ember a gép előtt, ne a családjával foglalkozzon, vagy forrasszon, vagy stb, hanem a kezdőknek segítsen! Ez tiszteletreméltó! Ennyit szerettem volna. Üdv!
(#) Kovidivi válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Szerintem arra gondolt, hogy a kalaptartó helyett egy inch vastag fa lap van beszabva, amiben hangszórók foglalnak helyet, esetleg az egész csomagtartó el van "felezve", és fa lap van méretre szabva, majd odarögzítve, így egy elkülönített légteret képezve a hangszórónak, ami úgyszintén a fába van építve. Ha egy ilyen kocsi kap hátulról egy másik kocsit ( ), akkor a fa lap szépen előre tolódik, eltöri szépen a hátul ülők gerincét... Ebben is jó belegondolni, legalább ezt is tudjuk, jó tanács!
Még egy kérdés: Az erősítőre az van írva, hogy A osztályú? :O A képekről néztem.
Üdv!
(#) emmzolee válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Ja ja. Erre gondoltam :yes:
(#) zoly15 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Az "A" osztály ott van.. a hangja is nagyon jó
(#) Kovidivi válasza zoly15 hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Hm. Szerintem csak reklámfogás. Vagy 40A-t vesz fel, de akkor nem ad le 4x100w-ot, vagy nem A osztály. Valamelyik közül választani kell...
(#) zoly15 válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
Ki tudja..
A lényeg hogy van elég nagy hangja
Úgyse nekem kell..
Akkor eléggé rossz a hatásfoka ezeknek az autós erősítőknek
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jan 7, 2010 /
 
4x100W-ot én is túlzásnak tartom, de így volt nevezve a végfok.
(#) keson hozzászólása Jan 12, 2010 /
 
Sziasztok! Az elektronika nagyon távol áll tőlem,ezért előre is elnézést kérek ha olyanokat kérdezek amik másoknak teljesen egyértelmű.2x100 W-os JET SOUND
JS 6080-as autós erősítőről volna szó.Első kérdésem hogy Power csatlakozásnál a REMOTE "lábhoz" mit kell bekötni,egyáltalán kell-e valamit?Van egy HI INPUT nevü 6 érintkezős csatlakozó,erről szintén fogalmam sincs hogy mi a teendő vele.Előre is köszi a segítséget.
(#) prst14 válasza keson hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
A remote lábhoz a fejegységedről jövő ,általában kék színű kábelt (cimkéjén rajta van hogy Remote) kell csatlakoztatni.
A HI INPUT-re pedig a magas jelszintet kell bevinni.
Sok sikert!
(#) aflmor válasza keson hozzászólására (») Jan 12, 2010 /
 
bekötés1

A REMOTE "lábhoz" kapcsolt pozitív, a "HI INPUT" meg hangszórószintű bemenet. (pl. ha nincs LineOut a fejegységen)
(#) peti931 hozzászólása Jan 13, 2010 /
 
Sziasztok! Vettem egy ilyen erősítőt a kocsiba: http://teszvesz.hu/item821914576_mini_sztereo_erosito_180w_180w.html
12V-os átalakítóval üzemel szivargyújtóról. A rákapcsolható hangfalak ellenállása 8-16ohm(bár ez a leírásban 4-16ohm, de az erősítőre magára 8-16 van írva). Segítséget szeretnék kérni, hogy ha mondjuk 4 hangfalat szeretnék tenni a kocsiba milyeneket vegyek hozzá(nagyság, teljesítmény, ellenállás)? Előre is köszönöm a válaszokat.
(#) watt válasza peti931 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
Akkor kellett volna kérdezned, mielőtt megvetted.
De ha már így jártál, próbálok segíteni.
Ha tényleg 8ohm-os, akkor két 4ohm-os hangszórót sorba köthetsz(egy-egy oldalon az első és a hátsó hangszórókat.). Bármekkora hangszóró, bármilyen teljesítményű jó, amit autóba találtak ki, mert az erősítőre ráírt teljesítményt 10-el el kell osztani. (Ha szétszeded, sima 12V-os IC-ket találsz bennük, nagy valószínűséggel. Ha tévedek, akkor nagyon jól jártál!). Ne várj faldöngető hangerőt. lehet, hogy a fejegységed hangosabb!
(#) emmzolee válasza peti931 hozzászólására (») Jan 13, 2010 /
 
Sajnos Watt kollégának igaza van. Szerintem is ez kidobott pénz volt.
(#) Kovidivi válasza peti931 hozzászólására (») Jan 14, 2010 /
 
12Vx6A = 72VA-t vesz fel, ebből sosem fog leadni 2x180W-ot. Ahhoz legalább 37A kellene, és óriási hűtőfelület. Szerintem terheld le 4ohm-mal nyugodtan. Még talán a 2ohm-tól sem lesz sok baja, de amíg nem tudjuk a benne található IC típusát, addig inkább ne próbáld ki. Üdv!
(#) peti931 válasza watt hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Hello. Hát először mikor elolvastam amit írtatok elment a kedvem egy kicsit. Tegnap mikor hazajöttem és betettem a kocsiba, rákötöttem 2 darab 4 ohmos hangfalat és ezek után nem sok mindent vártam tőle. De a végeredmény meglepő lett. Meglepően jó. Szép tisztán szól, jó a basszus és a magashang kiemelés is és teszés szerint szabályozható. Én fejegység nélkül használom, jackről megy a telefonommal, és tényleg szépen szól, már alacsony hangerőn is.
(#) watt válasza peti931 hozzászólására (») Jan 16, 2010 /
 
Ha meg vagy vele elégedve, akkor mi nem szólhatunk egy szót sem! További jó zene hallgatást!
(#) ibpeti hozzászólása Jan 17, 2010 /
 
Hello! Már korábban irtam hogy van egy olyan problémám a SAL WRC200-as erösitömmel, hogy egy bizonyos hangerö után berántja a hangszorót, meg lebegteti. Na mostmár kiderült, ezt csak "hidegen" csinálja, már ha megy kb. fél órát, és tüzforró, akkor nem csinálja, szépen mozgatja a hangszorót. Milyen kütyü lehet benne ami sz@raxik? Köszi elöre is!
Következő: »»   21 / 196
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem