Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG (408, stb.) keverőpultok
 
Témaindító: DJerry, idő: Szept 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 7
(#) DJerry hozzászólása Szept 2, 2006 /
 
Sziasztok!

Bocsi, hogy csak íly nemes egyszerűséggel új témát merek nyitni a keverőpultokkal kapcsolatban, de ahogy az a címből is kiderül, nekem konkrétan egy típussal kapcsolatban lenne kérdésem és ezzel kapcsolatban semmit sem találtam a keverőpultokkal kapcsolatos más fórumokban.
Szóval a lényeg, hogy van egy működőképes Beag AKT-408-as, 4+4 sávos monó keverőm. Gondolom többen is ismeritek. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módon tudnám megoldani a sávonkénti belehallgatást. Az már csak hab lenne a tortán, ha crossfader-t is tudnék neki csinálni, és esetleg sávonként ledes kivezérlésjelzőt. Tudom! Nem vagyok normáslis, de én nagyon ragaszkodom ehhez a keverőhöz és egy kicsit fel szertném újítani. Ami még a segítségemre lehet, az az, hogy van még 2 db ugyanebből a típusból alkatrésznek is! Sajna nem tudok hozzákezdeni, ezért kérem a ti szaktudásotokat.

Előre is köszönöm a segítségeket. Ha sikerül az upgrade, akkor írok majd a fejleményekről, persze csak ha valakit érdekel!

Üdvözlettel: DJerry!
(#) Sebi válasza DJerry hozzászólására (») Szept 2, 2006 /
 
Rajzod van?
(#) DJerry válasza Sebi hozzászólására (») Szept 2, 2006 /
 
Hali!

Rajzom még nincs, de megpróbálok keresni, itt a neten, valamint tudok fényképet csinálni, igaz csak telefonnal. Ha találok rajzot, mindenféleképpen felteszem.

Üdv.: DJerry!
(#) DJerry válasza DJerry hozzászólására (») Szept 3, 2006 /
 
Sziasztok!

Sajnos nem találtam rajzot a keverőhöz. Vagy azért, mert túl idős szegényke, vagy azért, mert rossz helyen/rosszul kerestem (Google). Remélem, azért tud majd valaki segíteni, mert nem szeretném, ha a qkában végezné. Igaz műxik így is, de már túl keveset tud ahhoz, hogy az ember egy normális bulit lebonyolítson vele. Ahogy már írtam, esetleg képeket tudok csinálni róla (a panelről, az alkatrészekről, a keverőről), hátha az segít valamennyire. Továbbra is várom a segítségeket! Előre is köszönöm!

Üdv.: DJerry!
(#) Sebi válasza DJerry hozzászólására (») Szept 3, 2006 /
 
Kívülről tudom milyen , belső - nagyfelbontású - fotók alapján elépzelhető a segítség.
A behallgatáshoz kell építened 1 kis fejhallgató erősítőt, amit kapcsolókkal a csatornák tolópotijainak meleg végére tudsz kapcsolgatni. A kivezérlésmérőt hasonlóan lehet megoldani, de ezt a csatornapotik csúszkáira kell kapcsolgatni.(+ esetleg a master-out-ra is)
Crossfader megoldásához már igazán kellene a rajz, de az egyébként is nagyobb átalakítást kíván.
(#) DJerry válasza Sebi hozzászólására (») Szept 3, 2006 /
 
Hali Sebi!

Sajna a fotókat csak 640*480/24b-en tudom csinálni, mert csak telefonnal tudok képeket készíteni, de megoldom vagy úgy, hogy több közeli képet csinálok és egyenként rakom fel, vagy, hogy a képeket egyesítem egy nagy képpé lefedéssel. Írd meg, hogy neked, hogy lenne a jobb. Ahogy azt már az elején is írtam, nekem most a legfontosabb a sávonkénti belehallgatás, a többi nem olyan sűrgős, bár jó lenne. Szóval ha meglesznek a képek, akkor felteszem. A belehallgatást és a kivezérlésjelzőket egy kicsit tudnád majd a képek segítségével részletezni?
Üdv.: DJerry!
(#) Sebi válasza DJerry hozzászólására (») Szept 3, 2006 /
 
Mind1, csak látható legyen!
Amit leírtam, az mennyire volt érthető?
(#) szupepe válasza Sebi hozzászólására (») Szept 4, 2006 /
 
Vegyél egy Behringer keverőt... amennyit rááldozol arra a szarra annyiból kapsz egy fasza behringer keverőt és legalább jó is lesz én nem kell szarakodni...
ja és legalább lesz sztereó hangod
(#) DJerry válasza Sebi hozzászólására (») Szept 5, 2006 /
 
Szia Sebi!

Bocsi, hogy ennyire elhúzódott a válaszom, de sajna nem voltam itthon egy ideig.
Szóval: Egyenlőre csak 640*480-as képeket rakok fel, majd kiderül, hogy mennyire látszik rajta neked, ami érdekel. A közeli képeket sajna nem tudom egyszerűen összeilleszteni, mert nem tudok milliméter pontosan ugyan olyan távolságból és szögből fotózni. Így ez még csúszik egy kicsit. Ha neked ezek a képek jók (amit sajnos kétlek), akkor kérdezz bátran akármit vele kapcsolatban. Amit eddig leírtál, csak nagyjából világos.

Hali Szupepe! Ahogy azt témanyitáskor is írtam, ragaszkodom ehhez a keverőhöz! Persze nem a nagy értéke miatt! Számomra felbecsülhetetlen értéke van, és csak azért, nem fogok egy másikat venni, hogy ez a qkában kössön ki! Persze egy igazi bulit már nehézkes vele megoldani, de nem is ezért készítem. A lényeg, hogy nekem szükségem van rá és kész! Amúgy ezzel a "szarral" már akkor bulikat és rendezvényeket csináltunk, amikor Te még homokoztál! Bocsi a kifejezésért, de így talán megérted, hogy mennyi idős egy ilyen Beag!

Üdv.: DJerry!
(#) DJerry válasza DJerry hozzászólására (») Szept 13, 2006 /
 
Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a segítséget! Bár még nem jutottam vele sehova, de nem baj! Most éppen két másik keverőt szerelek. Valőszínű, hogy ezekkel kapcsolatban is lesz majd kérdésem. Az egyik egy házilag készített, a másik pedig egy Monacor. A részleteket, majd később, ha valaki fog írni a témában. Csak légyszives inkább építő kritikákat írjatok, mert rosszul esik olyat hallani mástól, hogy "sz@r"!
Topi! Ha gondolod, nyugodtan tegyétek át az egyészet, egy másik témába! Pl.: Kerverő, mert nem szeretnék gondot okozni azzal, hogy új témát nyitottam és lassan elkanyarodok a címtől!

Üdv.: DJerry!
(#) szabi83 válasza DJerry hozzászólására (») Szept 13, 2006 /
 
Idézet:
„Az egyik egy házilag készített”

Teszel fel róla képet , esetleg milyen ic-k vannak benne.
(#) DJerry válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 13, 2006 /
 
Hali!

Természetesen, ha szeretnéd, szívesen teszek! A kész keverő érdekel? Mert annak még nincs kész az előlapon a feliratozás.
Még a mai nap folyamán, csak jelenleg szét van kapva, mert a panel még most készül! :yes: Az IC-ket is megnézem neked! Nem felejtem el!

Üdv.: DJerry!
(#) DJerry válasza szabi83 hozzászólására (») Szept 13, 2006 /
 
Hali szabi83!

A képekre még várni kell egy kicsit, de nem fogom elfelejteni! Az IC-k típusa (legalább is ez van ráírva ):
A747PC ]== }
MEV72753 ]== } ebből van benne 5 db. (A két felirat egy IC-hez tartozik.)
Egyébként 4 csatornás sztereo keverő lesz, sávonkénti belehallgatással.
Amúgy miért kérdezted? Te is most építesz keverőt? Bocsi, csak kíváncsi vagyok!

Üdv.: DJerry!
(#) szabi83 válasza DJerry hozzászólására (») Szept 13, 2006 /
 
Hello!

Idézet:
„Amúgy miért kérdezted? Te is most építesz keverőt? Bocsi, csak kíváncsi vagyok!”

Egy háziba mit raknak.. erre voltam kíváncsi
köszi

üdv
(#) csikosgabi hozzászólása Dec 13, 2006 /
 
Sziasztok.Nekem is van egy ilyen keverőm.Az a balyom vele hogy:
Ugye van 3kimenete.
Ebből egy szól normálisan szépen de ha ezt használom a mester poti nem műkszik.
A másik két kimeneten működik a mester poti de olyan ocsmányul szól hogy az nem kifejezés.
Hogy tudnám kijavítani ezt a hibát?
Köszi a segítséget előre is!
(#) DJerry válasza csikosgabi hozzászólására (») Dec 14, 2006 /
 
Szia!

Egy Beag keverőnek (persze a témában lévő típusról van szó) ilyenkor már igen sok problémája lehet. A kimenetek, amikről beszélsz: amelyik "szépen" szól az egy olyan kimenet, amiről felvételt készíthetsz. Ezért nem tudod a "master" potival szabályozni, mert akkor túlvezérelnéd az előre beállított felvételt. A másik kettő megy ki gyakorlatilag az erősítőhöz, ha jól emlékszem, de még ma meg fogom neked nézni pontosan.
Megkérdezhetem, hogy közvetlenül erősítőre kötöd a keverőt? És mit takar az, hogy "ocsmányul" szól? Mert sajna ezeknek a keverőknek, mint írtam ilyen idősen, ha nem foglalkoztak vele eddig eleget, nagyon sok hibálya lehet.
Várom válaszod! Örülök, hogy van még valaki, aki foglalkozik egy ilyen keverővel és nem hagyja az idő martalékává veszni. Amiben tudok, szívesen segítek!
Üdv.: DJerry!
(#) csikosgabi válasza DJerry hozzászólására (») Dec 14, 2006 /
 
Szia.igen gözvetlen kötöttem erősítőre.De nem a sajátjára.Mert ezt úgy vettem hogy mellé van egy erősítő ez egy család és egy illesztő trafó.Mert 100voltosak a kimenetek.
Ja és az hogy ocsmányul szól azt jelenti hogy
érthető de hijába tekerem a BASSZUST POCSÉK MEG SATŐBBI.
(#) hp hozzászólása Dec 15, 2006 /
 
Sziasztok!

Örömmel látom, hogy valakik még foglalkoznak Beag keverővel. Nekem sajnos hiánycikk. Nem tudtok véletlenül egy ilyen típusú eladó keverőt?
Köszi: hp
(#) DJerry válasza hp hozzászólására (») Dec 15, 2006 /
 
Szia!

Nekem van még egy AKT-408-as, de sajna nem tudom, hogy műxik-é.
Most még szét van kapva, de meg fogom nézni, hogy minden meg van-e benne, mert azt csak úgy kaptam alkatrésznek. Ha esetleg úgy is érdekel, hogy egy-két dolog hiányzik belőle, akkor szólj nyugodtan.

Üdv.: DJerry!
(#) hp válasza DJerry hozzászólására (») Dec 15, 2006 /
 
Köszi! Ha össze tudok szedni benne mondjuk két és fél működő csatornát , akkor jó lenne. Csak kezdésnek.
Előre is köszi!
hp
(#) DJerry válasza csikosgabi hozzászólására (») Dec 15, 2006 /
 
Hali csikosgabi!

Azért is szólhat "ocsmányul", mert lehet, hogy a mélyvágás gombja rövidzáras! Bár ez csak egy ötlet. Elég nehéz így látatlanban behatárolni a hibát. Sajnos arra még mindig nem jöttem rá, hogy miért nem tudod a master potival a kimenetet vezérelni. Bár az is lehetséges, hogy még fénykorában valami "hozzáértő" emberke átkötötte a kimeneteket. Sajnos nem lehet tudni, hogy élete során már hányszor piszkált hozzá egy-egy műszaki zseni. Ez az enyémmel is így volt. Mindenesetre én átnézném az összes alkatrészt, különös tekintettel az aktívakra (kondik, stb.) és a potik is megérdemelnek egy adag kontakt spray-t. Ha ez sem javít a dolgon, akkor tuti csere. Igaz a kondikat ajánlatos mindenféleképpen kicserélni, márcsak a koruk miatt is.
Remélem, tudtam valamit segíteni! Ha esetleg valamit elírtam, vagy én is rosszul tudok, akkor remélem, hogy a guruk majd kijavítanak. Nem szeretnék hülyeségeket tanácsolni.
További kellemes napot! Várom a fejleményeket és ne add fel!

Üdv.: DJerry!
(#) DJerry válasza hp hozzászólására (») Dec 15, 2006 /
 
Hali hp!

Meg fogom neked nézni, de ugye azt tudod, hogy ez a típus mono 4+4 csatornás. Nem tudom, hogy mennyire ismered, de ha gondolod írok róla pár dolgot (adatok).

Üdv.: DJerry!
(#) hp válasza DJerry hozzászólására (») Dec 15, 2006 /
 
Szia DJerry!

Tudom nagyjából a paramétereit, sokat hangosítottam vele, meg javítottam is. Csak nem az enyém volt. (Nagy élmény: 2 db Beag bekötve egy 4 sávos Behringerbe: 12 sáv )
Azért ha van néhány különlegessége...
Köszke: hp
(#) csikosgabi hozzászólása Dec 15, 2006 /
 
Sziasztok.Hogy mindenki tudja mi történt vele elmesélem a történetét:
Ez a keverő a helyi sulié volt.A művház harmadikján tárolták az erősítőjével eggyütt.Egy nap két idióta észrevette hogy az ajtó nyitva volt ahol tárolták őket.Bementek és meg akarták fújniőket.Egyszercsak jött a tanárnéni és ők ilyettükbe ledobták a művház harmadiklyáról a járdára az ablakon keresztül.Képzelhetitek hogy hogy nézhettek ki.Ripityára voltak törve.(ez kb.6-7éve volt)a suli nem akart újat venni ígyhát elvitték áletet lehelni bele.A doki 3év múlva hozta vissza azt monták üzemképesen.Én multhéten rájukcsaptam és megvettem.Ennyi a történet
(#) Erdőmester hozzászólása Jan 5, 2007 /
 
Hello!
Na szóval van ez a kis aranyos.
Kicsit szétkaptuk egy barátommal mert nem müködött elsőre, meg a régi csatikat kicseréltük Jackre me XLRre!
Most már müködik is de:
Van az egésznek egy ilyen alapzaja. Nem ilyen földzaj hanem egy folyamatos kis sistergés, ami még nem zavaró ha az insert (nem masterelhetö) kimenetröl hallgatom!
De ha a másik kettöt próbálom, ott nagyon felerösödik az alapzaj, ráadásul még torz is a hang egy picit!
Meg az a piros mélyvágó kapcsoló sem nagyon csinál semmit!
Szóval arra van-e ötlet hogy az alapzajt hogy lehet lecsökkenteni, meg hogy mi lehet a baja mikor a master is müködik?
Már van több tippem is, de hátha valaki már találkozott ilyennel és akkor gyorsabb lenne a javítás!
Elöre is köszi a válaszokat!
(#) hp válasza Erdőmester hozzászólására (») Jan 5, 2007 /
 
Szia!

Az enyém nem szakértői válasz lesz, csak tapasztalat. Tehát a piros mélyvágó, ha jól tudom, a mikrofon-bemenetek nagy durranásait hivatott kiszedni. Na én még nem láttam olyat ebből a szériából (minimum 6-tal találkoztam), amin érezhető lett volna a hatása. Csak amolyan varázslásra jó. Dísz.
Zaj: gyakori hibája a teljesítmény-kimenetnek. Lehetséges, hogy az elektrolit-kondik, azok szoktak elöregedni, ha jól tudom. A főpanelra forrasztott kisebb panel jobb oldalán levő kondikat ajánlatos mindenestől újakra cserélni, az sosem árt.
Remélem segít!
hp
(#) DJerry válasza Erdőmester hozzászólására (») Jan 5, 2007 /
 
Sziasztok!

Első körben én is a kondikra gyanakodnék, ezért hp "mesternek" igazat kell adnom. Fogadd meg a tanácsát és cseréld ki a kondikat újakra (!nem másikra!). Sajnos elég sokat láttam már olyat, hogy a "nagy szakértők" nem akarnak újat venni, hanem amiből éppen kibogarásszák, abból teszik át másba. Pedig nem egy egetrengető összegről van szó és ártani nem fog a keverőnek, az biztos.
Ha mégsem oldódna meg a probléma, akkor írd már le légyszíves a tapasztalataidat a csere után.
A mélyvágóról pedig csak annyit, hogy ha vág is valamilyen szinten, akkor azt maximum csak számítógéppel lehetne észrevenni, mert nekem eddig 5 ilyen keverő volt a kezem alatt, de egyiknél sem hallottam változást a gomb használata során. (Valószínű, hogy a hallható tartomány alatt vág, elvégre profi technika. )
Várom a fejleményeket! További kellemes napot!

Üdv.: DJerry!
(#) Erdőmester hozzászólása Jan 6, 2007 /
 
Hello!
Köszi a tippeket! A kondikra énis gondoltam, valszeg már jól kiszáradtak! A zaj még lehet hogy emiatt van nadehogy torzítson is??? Hát nemtom!
De mindenesetre kicserélem hátha...
Aztán majd írok hogy mi alakult!
Sziasztok!
(#) hp hozzászólása Jan 9, 2007 /
 
Sziasztok!

Nekem már éledezik a keverőm. Egy kérdés: nincs valakinek fölöslegbe mikrofon illesztőtrafója ehhez a típushoz? Az enyémből ugyanis hiányzik, de nagyon. A pontos adatait viszont nem tudom.
Ha már itt vagyunk: mi a pontos funkciója? Amellet, hogy impedanciaillesztés, zajszűrés? Igazából a panel kivezetésein nincs feszültség, tehét azt nem kell leválasztania...
Válaszotokat előre is köszöni:
hp
(#) hangyaszsun válasza csikosgabi hozzászólására (») Jan 14, 2007 /
 
Üdv mindenkinek!
Egy kis keresgélés közben sikerült ezt a témát felfedezni. Sikerült már vmire jutni a keveerővel? Rajz került már fel? A master kimenetnek van egy külön erősítője, amennyiben az döglött, torz lesz a fő- és fejhallgató kimenet jele. A bemeneti trafó a mikrofon jelét földfüggetlenül tudja fogadni, így akár 100m mikrofon vezeték is zavarmentesen használható, míg aszimmetrikus esetében csak 1-2 m.
Következő: »»   1 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem