Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG (408, stb.) keverőpultok
 
Témaindító: DJerry, idő: Szept 2, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 7
(#) DJerry hozzászólása Jan 14, 2007 /
 
Sziasztok!

Mivel Hangyaszsun-nek igaza van, ezért felteszek egy rajzot és egy leírást a Bega AKT-408-as keverőről. Elvégre a típus miatt nyitottam ezt a témát.
Nem is beszélve azokról, akik "csak" passzív módban olvasgatják a fórumot. (Mert gondolom vannak ilyenek.) Ha csak egy embernek is tudok/tudunk segíteni vele, akkor már megérte.
Remélem nem halnak ki az ilyen és ehhez hasonló idős termékek és nem merülnek a feledés homályába.
További kellemes napot mindenkinek!

Üdv.: DJerry!
(#) hp válasza hangyaszsun hozzászólására (») Jan 14, 2007 /
 
Sziasztok!
Köszönöm a választ. Még egyetlen kérdésem lenne: tipped szerint a trafó 1-1-es? Ezek szerint nem gond, ha direktbe kötöm rá a mikrofont? Ajánlatos esetleg sorba kötni vele egy kondit?
Még egyszer köszi: hp
(#) hangyaszsun hozzászólása Jan 14, 2007 /
 
Üdv mindenkinek!
Akkor még él a téma. Nekem is van egy ilyen keverőm, sőt vagy 15-20 féle BAEG cuccom a csövesektől kezdődően. Amúgy AET 250-es erősítőt használok. Szeretnék még egy AKT 408-hoz hozzájutni, mert én is átépíteném, alapból mindent szeretek meghagyni eredetinek, gyűjteménybe kellenek. Na de jöjjön a téma. Akkor végre van rajz, így tiszta az ügy lehet konkrét alkatrészekre is hivatkozni. Ha lesz egy kis időm, megmérem az áttételt, de inkább emeli a szintet. Kísérletként a trafó szekunderének helyére kellene kötni a mikrofont, de az eredeti rajz szerinti R106-ot ki kellene cserélni 100k-ra párhuzamosan 100 pikóval. R101, C101 nem feltétlenül kell bele. Dinamikus mikrofont használj, leválasztó kondi nem kell, de próba szinten tegyél a mikrofon helyett 200-ohmos ellenállást, és bekapcsolás után mérj rajta feszültséget. Ha 0V, akkor mehet a mikrofon. Sajnos nincs nagyon időm, és nem akarom szétbontani a saját cuccomat, de majd hamarosan megépítem deszkamodellként, akkor tudok vele kísérletezni.
(#) hp válasza hangyaszsun hozzászólására (») Jan 15, 2007 /
 
Szia!

Köszi, majd kipróbálom. Ha egyszer odajutok. Feszültség nem volt a két kivezetés között terhelés nélkül sem, Úgyhogy nem lehet gond.
Még egyszer köszi: hp
(#) psenics válasza DJerry hozzászólására (») Jan 20, 2007 /
 
Sziasztok! nekem lenne egy ilyen keverőpult! ha valakinek kéne eladó a gép! persze nem tökéletes mert vannak hibái de viszont űzemképes és javitható! ha érdekel valakit psenics@citromail.hu - lehet érdeklödni.
(#) hp hozzászólása Jan 29, 2007 /
 
Sziasztok!

Sikerült életre keltenem a romjaiból egy akt 408-ast. Most raktam össze. Hozzá kell tennem, nincsenek mikrofon csatoló trafóim, így amint bedugtam a mikrofont, létesült egy rezgőkör a kondi és a huzal között, és szólt a Kossuth rádió. :yes: . Állat. Szóval majd szerzek trafót. Ha le tudnád mérni, Hangyaszsun, azt nagyon megköszönném.
Az aggasztóbb probléma: két sáv nagyon szépen szól, de a hármas sávnál a poti nem szabályozza a vonalbemenet hangerejét, ami a kapcsolóállástól függetlenül, mindig szól halkan, vagy hangosan. Az egyes sávnál is hasonló a probléma, de ott a mikrofon sem szól, a vonal pedig fél hangerővel. Ha van valami ötletetek, nagyon szívesen fogadom.
Köszönettel: hp

(#) hp válasza hp hozzászólására (») Feb 1, 2007 /
 
Sziasztok!
Ezeket megoldottam. A további probléma: találtam otthon 3 db 100volt-15 voltos trafót. Szépen szól vele, de szerintem még ezzel a szintsüllysztéssel is magas a jelszint. Most nem akarok másik trafóra költeni. Jó úgy, ha kötök vele sorba egy ellenállást?
Amit már megoldottam, leírom, hogy ne szívjatok vele: ha fordítva kötöd be a vonalbemenetet, és egy földelt lejátszóról játszasz, mindig fog szólni a vonalbemenet a kapcsoló és hangerőszabályzó állásától függetlenül.
Valamilyen rádiót még mindig befog halkan a csatolótrafó bennléte ellenére. Ennek mi lehet az oka?
Előre köszi, ha segítetek: hp
(#) hangyaszsun válasza hp hozzászólására (») Feb 1, 2007 /
 
Üdv mindenkinek!
Először vonal bemenetről kellene jelet adni a szerkezetnek, onnan végigmérni, de valószínűleg a hangerő poti beteg. A trafót megpróbálom megmérni a hét végén.
(#) hp válasza hangyaszsun hozzászólására (») Feb 5, 2007 /
 
Köszi. Akkor majd az adatok birtokában beszerzem a trafókat.
hp
(#) Xion23 hozzászólása Feb 6, 2007 /
 
Sziasztok!
Keresek BEAG AKT 408-ast!
Ha tudtok kérem segítsetek.
Előre is köszi!
(#) psenics válasza Xion23 hozzászólására (») Feb 6, 2007 /
 
szia a fentiekbe irtam hogy lenne egy eladó! ha érdekel psenics@citromail.hu- n keress meg!
(#) hp hozzászólása Feb 21, 2007 /
 
Sziasztok!
Nincs egy fölösleges apt100-asotok véletlenül? Nem gáz, ha hangfalak is vannak. Sőt...
Köszi: hp
(#) csikosgabi hozzászólása Feb 23, 2007 /
 
Sziasztok.Van ennek a keverőnek egy társa az erősítő.Biztos sokan isemritek.(remélem)
Nekem még gyári és benne van ez a sorkimenő trafó.Én ezt el akarom távolítani és csak egy szetreó végfokot akarok csinálni.Valaki esetleg nem tudja a benne lévő végfok kapcsolását???... én csak annyit tudtam megfigyelni hogy 4 2N3055-ös tranyó van benne...
köszi előre is.
(#) csikosgabi hozzászólása Feb 28, 2007 /
 
Sziasztok.Sikerült megcsinálni az erősítőt.Most vissza állok a keverő projektre.Most ki forrasztottam az ELKO kat és teszek malyd bele újakat.Ha meg van szólok.
És az erősítőről annyit hogy iszonyú jó.Szép tiszta hang nagy telejesítmény.Kivettem az illesztőtrafót.
Ha valakinek van ilyenje csak ajállani tudom javítsa meg
(#) dezsi001 hozzászólása Márc 16, 2007 /
 
Hali.
Nekem is van egy Beag akt-408-as keverőpultom és azza a kéréssel fordulok hozzátok hogy van e valakinek egy kapcsolási rajza hozzá. :help:
(#) csikosgabi válasza dezsi001 hozzászólására (») Márc 16, 2007 /
 
Szia.Ott van legfelül...
DJerry már közzé tette.
(#) dezsi001 válasza csikosgabi hozzászólására (») Márc 16, 2007 /
 
OK köszönöm és bocsánat a figyelmetlenségért.
(#) hp hozzászólása Márc 16, 2007 /
 
Sziasztok!
Újra fölteszem a kérdést: nincs valakinek eladó rossz/működő BEAG APT 100-asa?
Köszi: hp
(#) ebesi hozzászólása Márc 29, 2007 /
 
Sziasztok!
Most poroltam le 1 AKT-408 és APT-100 erősítőt.
Hálózatra dugva, a keverő meg se nyikkant, ezért hát belébújtam. Mindkét 100mA bi. kimenve, tovább vizsgálódva a háll.trafó zárlatos. A bibi csak az, hogy a trafó műgyantával kiöntve, tehát javíthatatlan. Kérdésem az lenne, hogy a szekunder fesz.kb.28V~ ?
A másik kérdésem a végerősítőre vonatkozik: a 100V-os hangszoró kimenet egy 8 lábú csati, aminek a lábkiosztását nem tudom! Ha valaki segítene, azt megköszönöm! Vagy egy APT-100 rajzot is szivesen látnék.
(#) dezsi001 hozzászólása Máj 5, 2007 /
 
hali!

Valaki letudná írni hogy a keverő hátulján lévő csatlakozók közül melyik mire jó (kimenet bemenet, vonalbemenet mikrofonbemenetstb.)
előre is köszönöm.
(#) csikosgabi válasza dezsi001 hozzászólására (») Máj 6, 2007 /
 
Szia.
Most úgy mondom a a keverő feléd van fordítva és így balról jobbra:

Balró jobbra amin egy kis L betű van és egy szám az a vonalbement.akkor L1-L2-L3-L4

megint balról jobbra a többi az a mikrofon.
OI1-OI2-OI3-OI4

a három különálló csati a kimenetek:

Az első az a mastre potival nem szabályozható valószínúleg felvételi kimenet.A másik kettő sima kimenet a master potival szíbályozható.

Ha valami nem világos szólj!!
üdv.:csikosgabi
(#) dezsi001 válasza csikosgabi hozzászólására (») Máj 8, 2007 /
 
Köszönöm a felvilálgosítást mostmár értem

Még azt szeretném kérdezni hogy van az a kis piros gomb amire az van ráírva hogy bass cut az mire jó és fölötte az a kis mutató annak mikor kell mozognia mert nálam meg se mozdul
Előre is köszönöm a segítséget.
(#) csikosgabi válasza dezsi001 hozzászólására (») Máj 8, 2007 /
 
A piros gomb az a mélyvágás kapcsoló.

Ez ráad egy jó adag basszust vagyis legalábbis a szó jelentése az,de az eddigi kutatásaim szerinte ez még fénykorába is alig változtatott a hangon...


a kis műszer egy egyszerű decibelmérő.:

a hangszín és a hangerő függvényében mozog.
annmál jobban kileng minél nagyobb a hangerő meg a basszus.

üdv.:csikosgabi
(#) dezsi001 válasza csikosgabi hozzászólására (») Máj 10, 2007 /
 
Köszönöm az infót
(#) nf1977 hozzászólása Máj 16, 2007 /
 
Nekem az lenne a kérdésem,hogy ha 5lábú a din akkor sztereó nem?Vagy csak mind a két oldal szól én régen használtam ilyet akkor szólt mind a két oldal!Most akkarok venni egy ilyen keverőt és a mono-nak sok értelme nem lenne.
(#) csikosgabi válasza nf1977 hozzászólására (») Máj 16, 2007 /
 
Valószínű hogy álszeteró....
találkoztam már ilyennel---úgy van hogy a keverő mono és dinnek rákötik az egyik oldalára és sorba ugyanazt a másikra...

üdv.:csikosgabi
(#) metallik hozzászólása Máj 17, 2007 /
 
Sziasztok,
Tegnap én is szert tettem egy minimixre kemény 3e forintért. Bár régen, még az iskolarádióban használtam ilyet, de totál elfelejtettem, illetve csak amatőr felhasználás volt (sikolarádióhoz)
Végigolvastam a fórumot, mindjárt találtam is gyögyszemeket, részletes leírás (pdf), meg betegségek kezelése -> pl. elkók cseréje a kimeneti zaj csökkentésére )
Én is szeretném felújítani.

Azért lenne nekem is néhány kérdésem.
Ehhez keresek egy végfokot, de az eredetileg hozzá való APT egyrészt kicsi, mert 100W-ot tud, ráadásul azt is 8 Ohmon. Nekem egy egy 4 ohmos hangfalam van, 300W.
A kérdés: melyik kimentről érdemesebb végfokra csatlakozni vele? Ha jól tudom az L6 és L7 szimmetrikus kimenetek, master után kötve, az L8 asszimetrikus kimenet, master elé kötve. A végfok(ok) 775mV-os bemenetőek általában, ha jól tudom.

Egyébként az APT-re melyik kimenettel szoktak csatlakozni?

Aztán.
Az én példányomnak az egyes csatorna tolópotijának a teteje (amihez ugye effektíve hozzányúl az ember) le van törve, így csak körömmel lehet tologatni. Ki Tud Budapesten olyan helyet Angyalföld közelében, ahol lehet ilyen síkpotit kapni? (és kb mennyiért?) illetve ha valakinek van ilyen felesleges/elfekvőben.

Aztán.
Gondolkodom rajta, hogy a bemeneti DIN csatalkozókat kicserélném XLR /Jack aljzatokra, a mikibementeket mindenképp XLR-re jó lenne. Kérdés, hogy ki csinált már ilyet? Úgy értem, mennyi meló volt vele/sokat kellett átalakítani hozzá? gyárilag ugye a háromszöges aljzatok vannak, esetleg létezik valahol hasonló házú/kivitelű jack/XLR aljzat? Vagy fúrás nélkül nem lehet megoldani? Manapság ugye a mikrofonok és kábeljeik XLR rendszerűek, macerás mindíg XLR/DIN átalakítót csinálni, ha meg nincs kéznél ilyen, nem is lehet hirtelen rákötni dolgokat (én zenekari felhasználásra használnám, eslősorban dinamikus énekmikiket kötnék rá, de lehet hogy egyik vonalba gitár menne.

Előre is köszi minden segítséget.
(#) hatarmilan hozzászólása Jún 5, 2007 /
 
Sziasztok! Van egy eladó Beag AKT-408-as keverőpultom. Alig használt jó állapotú!!
(#) nf1977 válasza hatarmilan hozzászólására (») Jún 5, 2007 /
 
Szia mennyi ért adnád?Írd meg légyszíves a nagyferkocika@t-online.hu-ra előre is köszi.
(#) vsanyi válasza dezsi001 hozzászólására (») Jún 11, 2007 /
 
A piros gomb egy mély vágó(bass cut, inglisül ennyit jelent). Akkor használják általában, ha ki akarják küszöbölni a közelmikrofonozásnál tapasztalható mélyemelést + a puffogásokat, ami pl a "p", "b" stb betűk kimondásakor keletkezik. Ez a módszer javítja a beszéd érthetőséget.
Következő: »»   2 / 7
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem