Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Lehetséges a forrasztási probléma is de tényleg csak tippelgetni lehet.
Megeshet, hogy víz (pára) került a panelre és attól zavarodott meg. Aqvastic (Hajdu)Sziasztok!Aqvastic (Hajdu) bojler 80 literes nem fűt, kapcsirajz (service manual) kéne hozzá. Régebbi Hajdúkkal már volt dolgom 120,ill. 200 literessel azoknál egyértelműen megtalálható volt a biztonsági hőrelé. Ez viszont műanyag burkolatos és nem tudom hogy kéne levarázsolni hogy ne tegyek kárt benne... (Bár nem tudom miért is törjem magam miatta mikor apám (85év a hozzá tartozó szenilitással) rámparancsolt hogy "azonnal kapcsoljam vissza és nyissam rá a vizet", holott az azonos melegvízcsövön levő gázbojler kb.70Cfokos vizét a "dögön" átfolyó víz lehűti így az egész lakásban csak langyosvíz van.) Most legyek jó fiú vagy hagyjam hogy a "vén pöcs" szivassa az egész családot...? (A ház az övé.) A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2025
Nem ilyen az alja: Bővebben: Link ? A felvételen látszik a három csavar.
AQUASTIC !!! Meg van típusazonosító száma is...
A hozzászólás módosítva: Jan 2, 2025
Egy kis piros pöcök van a hőfokszabályzó részén. Azt kell vissza nyomni. Tele van vízkővel, azért "vágja le" sajnos csinálni fogja. Véleményem szerint ez ipari hulladék. Nem játszok ezzel, cserélek mindent. Fűtőszál/kombi hőfokszabályzó/esetenként anód és a tömítés mindig, illetve a törött műanyag hőfokszabályzó tartó. A hajdúról nagyon rossz véleménnyel vagyok. Igazi őskövület cég, csak a "régi" kereskedőiknek szállítanak. Ott a szaktudás üzletenként a mélység és a magasság közt.... Van ahol elég egy típust mondani és kedvesek, van ahová "vidd be az alkatrészt mert azt se tudjuk merre van előre, amúgy is a buszt várom" . Mindez nálunk egy településen és egy kilométeren belül. A harmadik boltba nem szállítanak pótalkatrészt mert "kell a régi ügyfeleknek".
A debreceni kisboltban mindent is adtak, az igazi szuper élmény volt. Egy kép sokat segített volna. Gondolom a "szűkebb" típus. Állítólag "élvezet" szerelni.
Neked is köszönöm!
A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2025
Szia!
Kösz az infót! Közben kiderűlt hogy fűt a szerencsétlen (tegnap bekapcsolt kb. 20 percre), de csak alig langyos vizet adott. Valószínűleg a melegvíz csöve porladt szét benne alul a tövénél ezért nem jön ki belőle a melegvíz. Volt már ilyen eset nálunk egy gázbojlerrel fütyi műanyag cső szószerint elporladt. Szóval nem fogom megúszni a belezést... Ja, és még csak 4 éves! A hozzászólás módosítva: Jan 3, 2025
hajdu 1800Sziasztok!Hajdú 1800w bojler fűtőszálnál van a gyári fekete tömítés és van szintelen szilikon. melyik a jobb? Mintha a szintelen elég gyenge lenne, 1 év után eldeformálódik, csöpög is. (fedlap csillagtömítés az bírja abból nem kaptam feketét). A gyári jobb? Van ezzel valakinek tapasztalata? A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2025
Szia!
Szerintem a kétféle tömítés nem egy méretű. Nem felcserélhető. A fekete lyuktávolsága kisebb ( ez általában jár a fűtőtesthez), a szilikon tömítés nagyobb lyuktávolságú és külön kell megvenni. Más-más Hajdú bojlerbe való. Nekem nem volt gondom a szilikonnal sosem. Jól tetted fel? Egyik oldala lapos, a másik kissé kúpos a lyukaknál. A kúpos oldala kell a fűtőtest felé, a lapos az alaplapra. És nem kell megtépni teljesen, csak érzéssel. ( megtéphető annyira is, hogy meghajlik a fűtőtest lapja) Ha csöppen később, akkor is húzni lehet rajta kicsit még. A hozzászólás módosítva: Jan 7, 2025
Köszi a választ.
Van a szilikonosból is 2 fajta. Most fekete lesz rajta, vettem fűtőbetétet rajta volt a fekete. Most töltöm fel, megnézem folyat e valahol ha nem visszarakom az elektronikát. Ariston AN LUX 6 vízközlentésVan egy 4 éves "Ariston AN LUX 6" vízmelegítőm ami felső kifolyású. Több videón láttam, hogy a fűtőszálat meg ki lehet venni belőle. Például ezen a vidon. De ami nekem van, másképpen néz ki a fűtőszálas része, nem lehet megbontani. Azt hogyan érdemes vízkötleníteni? Mivel 4 éves, így szerintem nem ártana.Sajnos csak ekkora bojler fér be a csap alá a szekrénybe, ízért esett ezen modellre a választás. A másik, ez ha nincs vízközlenítve meddig bírja? Csak kézmosásra használjuk, és csak télen, amikor az egyik WC-ben hideg a víz, mivel oda nem lett kialakítva a melegvíz csatlakozás.
Gyártó szerint is.
![]() Szerintem neked ilyen van, ezen belül is under sink. Magyar nyelv a harmincadik oldal környékén, rajzok a végén... A hozzászólás módosítva: Ápr 6, 2025
Köszi, akkor ezek szerint szétszedhető, majd nyáron megnézem, amikor nem használjuk.
Tömítés és anódot hol lehet beszerezni esetleg?
Orczy?
Nekem az be szokott jönni, hogy elsétálok a kegytárggyal, hölgyek meg mondanak rá valamit... De az is csak akkor derül ki, ha már szétszedted. Lehet nem is kell semmit venni...
Majd ha szétszedem megnézem, de nekem az említett áruház nincs valami közel, csak kb 250km.
![]() Ariston anódÜdv!Ariston Pro R EVO bojlerbe szeretnék anódot cserélni, de még a gyári gépkönyv is kétféle menettel írja az alkatrészt: ANODE D:25,5 L:230 M5-M8 993014-01 Akkor most M5 vagy M8 kell az enyémbe? A gyári 10 ezer körül árulják, M5-M8 átalakítóval, de itt van 1500 ért: https://www.hajdualkatresz.hu/ariston-bojler-anod-255x190-mm-m5x10m...o-2623 De csak M5-ös és nincs hozzá átalakító, és rövidebb is. Csak én meg nem tudom hogy a PRO R EVO 100-ba ugyan melyik lenne való...
A bojlernél mindig szétszedés után derül ki hogy milyen van benne. Pont ezért nem tartok cserealkatrészt mert sose stimmel. Szétszedem aztán megyek a boltokba.
Ariston velis pro 100 memória megtartásaSziasztok!Ezekkel az okos vízmelegítőkkel /Ariston velis pro 100/mindig gond van ha vezéreltre van kötve /tudom írja a könyve is/. Valaki esetleg nem nézte meg az elektronikát, hogy hol kellene neki a memóriához külső forrásból áramot adni?
Az is kérdés, mit szól az elektronika ahhoz, ha működik, de hiába kapcsolja be a fűtőszálat, nem történik semmi.
Ariston bojler vls Evo 100 plusSziasztok Ariston bojlerem kiàllt a müködö gépek vilàgàbol,se kép,se hang.itt felfedeztem egy kis feketeséget a többin nem làtom hibàra utaló jelet.ez javítható vagy kuka? Elöre is köszönöm a segítségetek!A hozzászólás módosítva: Csü, 8:41
Szerintem simán javítható (nem sikerült biztosan leolvasni a típust), érdemes olyanhoz vinni akinek van cucca és gyakorlata SMD forrasztashoz, meg azt is ki tudja deríteni, hogy mitől dobhata el a kalapját a hétlábú. A biztosíték ellenállás (R2) is lehet megadta magát.
Esetleg valaki lenne aki tud ebben segíteni a javitàssal kapcsolatban? Aki javít ilyeneket és van hozzá alaktrésze? Köszönöm
Ha írsz országrészt, merre van a masina, talán lesz jelentkező a közeledben.
Értem Jàsz,Pest,Szolnok,bàcs megye elönyt jelent.sokat megyek utazom.
Ha tudsz esetleg egy jó makró képet csinálni "lyukas hétlábú"-ról, és/vagy lelolvasod nagyítóval a felíratját, az is sokat segítene.
Pest megyében sok ügyes ember van közöttünk.
Az IC-t kicserélni könnyű feladat, de a körülötte lévő alkatrészeket is végig kell méregetni, hogy miért is jött ki belőle a működtető füst...
Értem és köszönöm szépen a segítségetek! Holnap megyek Kecskemétre veszek egy újat nem nagy összeg most néztem.de köszönöm szépen a segítségetek!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |