Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Canon nyomtató probléma
 
Témaindító: Hurka, idő: Feb 12, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   42 / 45
(#) BI-AMP hozzászólása Jan 17, 2017 /
 
Üdv! Van egy MG2450-es nyomtatóm. Három éve vásároltam. Többnyire fekete fehéren nyomattam vele ezért a fekete patron kb. fél év használat után kifogyott. Vettem hozzá egy tubus festéket és elkezdtem töltögetni (kb. ötször töltődtem újból). Elég gyakran használtam, minden héten. De most kb. egy hónapja nem volt használva és az első képen látható, hogy nyomtat (borzasztó).
A színessel más a helyzet. Az kb. 1 évet állt üresen, nagyjából 5 hónapja töltöttem fel és a második képen látható, hogy nyomtat (elég jó volt ahhoz képest, hogy egy évet állt).
Na a lényeg, hogy december 15 táján nyomtattam vele utoljára akkor minden rendben volt. Most nyomtattam azóta vele először és az előképen látható milyen. Próbáltam már meleg vízben áztatni, gőz felé tartani, áztattam alkoholban is kb. egy órát, de semmi javulás.
Mit lehet ne vele még kezdeni? Lehet nem is a patron hanem a gép a hibás?
(#) cesar444 hozzászólása Márc 11, 2017 /
 
Köszöntök mindenkit.
Egy kis segítségre lenne szükségem nyomtató terén. Van egy canon 520 as,nyomtatóm,sőt most már 2 db. Nem tudok mit csinálni velük nem látja a fejet,és nem jön be a menü,de service módba sem birok menni. Ha nincs benne patron beáll,középre ki írja nincs lecsukva a teteje,berakom a patronokat világítanak,lecsukom a tetőt beáll tisztításara,kéri hogy tegyem be a fejet u051-52 hibakóddal,de egy másik fejjel is ezt csinálja mind a 2 nyomtató.Valaki esetleg tud a kidobáson tanácsot.A fej mikroszkóppal átvizsgálva sehol égés zárlat nem látszik,vagy szakadás.
Köszi: András
(#) szikorapéter hozzászólása Aug 29, 2017 /
 
Sziasztok. Anno vettem itt egy nyomtatót,eddig kiválóan ment, viszont most rendszert váltottam (Windows 7 32bit-ről 64bit-re) és nem emlékszem milyen driverrel volt feltéve a nyomtató. Egy egész estét már szívtam vele többet nem bírok, netet bogarászva is csak a baromságot találtam. Valaki aki már járt így a segítségét kérném. Akkor adott egy Canon LBP-1260 Plus nyomtató amit össze kéne házasítanom Windows 7 64 Bit-el. Fontos mert ezt használtam nyák gyártásra is. A válaszokat előre is köszönöm.
(#) Szikra91 hozzászólása Szept 3, 2017 /
 
Sziasztok!

A következő a problémám sajnos a Canon Pixma MG6650 es nyomtatóm B203-as hibakódot jelez ki és a gari is lejárt, jelenleg nem tudom használni sem. Szeretném kérni a segítségeteket, hogy mit tudok tenni esetleg a probléma megoldására!

Előre is köszönöm a segítségeteket és a válaszokat!

Üdv: Szikra91
(#) hjan válasza szikorapéter hozzászólására (») Szept 4, 2017 /
 
Szia. Próbáld meg a windows driverrel. (hagyd hogy megkeresse a neten a windows updaten, nekem is így működik az őskövület hp4l)
(#) szikorapéter válasza hjan hozzászólására (») Szept 4, 2017 /
 
Szia, igen időközben már megoldottam.
(#) Nudleee hozzászólása Szept 21, 2017 /
 
Sziasztok! Egy kis segítséget kérnék! Canon Ip3600 nyomtatóm van. Nem rendeltetésszerűen használom, mert ételfestékkel nyomtatok ostyalapra. Viszont ezzel nincs is gond, legalább 6 éve működik a dolog gond nélkül. Viszont most a sárga patron be van állva. Illetve sárga színt egyáltalán nem nyomtat. Friss a festék benne, nincs beszáradva. Napi szinten használom egyébként. Patron feltöltve. Már nem tudom hányszor csináltam fúvóka ellenőrzést, fúvókatisztítást, fokozott tisztítást, nyomtatófej igazítást, már mindent elkövettem... Próbanyomtatásokat csináltam. De semmi... Patronokat ki-be pakolásztam. Áttöröltem, papírzsepivel néztem, hogy be van-e száradva... De semmi ilyesmi. Valakinek tipp, hogy mi lehet a baj? Használnom kellene mielőbb. De így sajnos a színek ugye nem megfelelők nyomtatáskor a sárga hiányában.... Nagyon köszönöm ha tudtok segíteni!
(#) Gafly válasza Nudleee hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
Pislog valamit?
Szalagkábel probléma nem lehet?
(#) Nudleee válasza Gafly hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
Nem pislog... Semmi hibakód, vagy visszajelzés. A szalagkábelt hogy tudom ellenőrizni, hogy rendben van-e? És olyan lehet, hogy ha azzal van valami, akkor csak egy színt hagy ki? A többi az rendben van.
(#) Gafly válasza Nudleee hozzászólására (») Szept 21, 2017 /
 
Idézet:
„És olyan lehet, hogy ha azzal van valami, akkor csak egy színt hagy ki?”

Ugyan nem értek hozzá, de a világnézetembe belefér, hogy 6 év folyamatos használat után eltörik, meglazul, és hasonlók. Azt sem tudom, hogy az alkotója mennyire teljes önellenőrzést épített be...
Szerintem simán megszakadhat úgy a szalagkábel, hogy minden jónak tűnik, csak éppen a fúvóka nem "fúv"...
Alapos szemrevételezés (csatlakozók forrasztása is!) és az erenkénti multiméteres kicsipogtatás legyen az első lépés.
De (mondom) nem értek hozzá.
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2017
(#) Nudleee hozzászólása Okt 9, 2017 /
 
Sziasztok!

Most rendeltem egy új nyomtatót, Canon TS5050. Problémám az lenne, hogy egyszerűen nem tudok A5 méretet nyomtatni vele. Tehát A4 lapra kellene egy darab A5 kép... Akár hogy próbálom, nem megy... Ez az új program ultra átláthatatlan... Canon My Image Garden-ben próbálkozom... A régi nyomtatómhoz Canon Easy Photoprint EX programot használtam, baromi egyszerű volt. De ez az új... Képen megmutatom mire gondolok. Az egyik képen a régi programmal látható, hogy egészben meghagyja a kört, beállítottam, hogy kettőt nyomtasson egy A4 lapra, szegéllyel, lapra igazítja, kész mehet nyomtatni... Az újjal pedig levágja a két szélét... És akárhogy próbálkozom, igazítom, forgatom, nem bírok vele. Fénykép elrendezésnél rákattintok, hogy 2 kép legyen egy lapon, szegéllyel (hogy ne érjen lap széléig teljesen), beállítok A4 papírméretet (A5 nincs is a beállítások közt...) és beillesztem a képet. Ha rákattintok, hogy "igazítás, vagy elosztás", van egy pipa az "igazítás az oldalhoz" menüben, de nem tudom ezt kiiktatni, lehet ez a baja. Állandóan lecsapja. Megőrülök már... Valaki segítsen please... Köszönöm!
(#) bbb válasza Nudleee hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Szia!

Ha csak ilyen egyszerű elrendezést akarsz, akkor használd a windows7 beépített nyomtató varázslóját! (Jobb klikk a képen -> nyomtatás) Ott ki tudod választani, hogy kettőt szeretnél egy lapra és pont az lesz, amit szeretnél (ott állíthatod is, hogy kitöltse-e a keretet, vagy sem).
(#) Nudleee válasza bbb hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Köszi, megpróbáltam... Ifran view képnézegetőben először... Lehetne A5-öt nyomtatni, de beljebb tolta a képet és nem csak A5-be ment, hanem átlógott a másik "térfélre" bőven... Nekem ez így nem jó.
Windows képnézőben pedig nem tudok A5-öt beállítani... Mutatom, elgördítem a lap méreteket és ennyi... Én már sokkot kapok és eret vágok lassan...
(#) Massawa válasza Nudleee hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Irj nyugodtan a Canonnak, mert valoban az a program egy csapnivalo agymenés. Ráadásul folyamatosan adatokat gyüjt a gépedröl. Már 2 éve én is ezzel küzdök. Korábban HP nyomtatokat használtam - azok fényévekkel jobbak voltak ebböl a szempontbol is ( felhasználobarát). Sajnos pillanatnyilag nincs a HP-nek megfelelö nyomtatoja (CD-re). Azt már nagy keserven sikerült kiizzadnom.
Egy trükköt probálj még ki. Az also papirdobozba rakj be elörevágott A5 lapokat. Abbol a nyomtato szél nélkül, de automatikusan méretre nyomtat.
(#) Nudleee válasza Massawa hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Most erre mondjam azt, hogy csak hátsó tálca van???
A páromat ideültettem, hogy nézze meg a programot és próbálja meg ő is... Mondtam neki, hogy én nem hiszem el, hogy ennyire béna vagyok és nem tudom kezelni ezt a programot és egy ilyen apróságot nem tudok megoldani... De kb. 20 perces nyomkodás után ő is feladta és nagyon dühös lett... Hihetetlen, komolyan...
(#) bbb válasza Nudleee hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Most őszintén nem értem mi a baj. Az eredeti felvetésed az volt, hogy A4-re akarsz egy képet úgy kinyomtatni, hogy a lapra kettő férjen el. Ez pont jó úgy, hogy oldalt azt választod ki, ahol (2) van írva.
A nyomtató egyéb beállításai között pedig megnézheted véletlen van-e lehetőség egyedi papírméret felvételére. Néha eldugják sajnos ezeket az alapvető beállításokat
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
(#) Nudleee válasza bbb hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Én már mindent megpróbáltam... Ahogy láttad a képet, széttolja és lecsapja a kör széleit. Bárhogy bármit állítok be... De közben már feladom ezzel a Canon programmal való kínlódást... Őrületbe kerget, egy rakás sz@r . Wordbe beillesztem és beméretezem. Annyi.
A helyzet az, hogy én ostyalapra nyomtatok, ami csakis A4 méretben készül. De van, hogy csak A5 méretben kérnek képet és olyankor kell ezzel vacakolnom. De mindegy, most már áttérek word szerkesztőre, csak ott többet kell vacakolni a méretezgetéssel, oldalbeállításokkal.
(#) Massawa válasza Nudleee hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Nekem 2 tálca van az egyik képeslapra. Azt jol kezeli, de A5-t eddig én sem probáltam ( arra ott a jo öreg HP lézer ).
Kiprobáltam az enyémen a w7es varázsloval sikerült. A canon garden nélkül.

Még valamit nézz meg. A W nyomtatobeállitásokban milyen papir stb. van beállitva. Ott gyakran szokott Letter beállitva lenni ami felülirja a nyomtato beállitását.

A mellékelt kép torzitott, de az csak a HE meg az Ipad konfliktusa a papiron nem torzitott semmi.
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017

IMG_2714.JPG
    
(#) Nudleee válasza Massawa hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Köszönöm szépen, hogy megnézted! Én egy képpel próbáltam meg windows képnézőben és azt feljebb tolta. Nem a lap aljától kezdte... Mert sokszor csinálom úgy, hogy egyet rányomtatok. Levágom a másik felét. És aztán az üres fél lapot következő ilyen rendelésnél belerakom a nyomtatóba és megy arra is egy kép.
(#) Massawa válasza Nudleee hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Lehet, hogy kell egy vakképet ( tartalom nélkülit) használnod, ha csak 1 darab A5-s képet akarsz nyomtatni.
Azaz kiválasztod amit nyomtatni akarsz meg a vakképet és a W szépen összeméretezi és kinyomtatja ( a canon garden nélkül).
A hozzászólás módosítva: Okt 9, 2017
(#) Nudleee válasza Massawa hozzászólására (») Okt 9, 2017 /
 
Értem, ez jó ötletnek hangzik! Lehetséges megpróbálom majd. Köszönöm szépen!
(#) Pacso hozzászólása Okt 10, 2017 /
 
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem . Adott egy Canon Pixma MG7550 nyomtató és a fekete patron helyén az öt tüskéből (érintkező) egy lent maradt! Így nem érzékeli a patront. Hogyan tudnám javítani a helyzetet? Kibontható e? Minden hasznos hozzászólást szívesen veszek és köszönök !!
(#) Nudleee hozzászólása Okt 18, 2017 /
 
Sziasztok! Tudtok olyan helyet, ahol esetleg javítanak, illetve megvásárolnak nyomtatót? Van egy Canon IP3600-am. Vadi új bontatlan GYÁRI Canon tintapatronokkal. A nyomtatónak annyi baja van, hogy néhány színt nem nagyon akar nyomtatni. Lehet fúvóka probléma, vagy ilyesmi. Nem nagyon értek hozzá, de mivel vettem egy újat, ettől megválnék. Szerintetek mennyit kaphatnék érte és hová érdemes fordulnom vele? Köszönöm!
(#) Mlos hozzászólása Jan 1, 2018 /
 
Sziasztok!
Egy Canon IP 7250-es nyomtatóról lenne szó. "Látszólag" egyszerű a problémám...
nyomtattam...minden ok. aztán a következőnél 1311-es hibát írt ki, kiírta, továbbító egység hiba..papír jam.
Néztem elöl-hátul, sehol elakadt papír, hátul a két mozgatható egységet tudtam csak kivenni...
Az egész gép nagy felső burkolatát nem tudtam levenni, de erőltetni nem akartam.

Van valakinek ötlete? Megköszönném!
(a fórumban igen sok hozzászólást megnéztem, hasonlót sehol nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2018
(#) LEMMY hozzászólása Jan 2, 2018 /
 
Sziasztok.Volna egy problémám.Volna egy Canon IP2000 nyomtató.most írta ki,hogy a hulladéktinta gyűjtője megtelt.hogyan tudom ezt a hibát orvosolni?
(#) Mlos hozzászólása Feb 7, 2018 /
 
sziasztok..jár ide fel valaki?....keresek egy másik fórumot mert...vagy szétverem ezt a nyomtatót

Sziasztok!
...még mindig!
Egy Canon IP 7250-es nyomtatóról lenne szó. "Látszólag" egyszerű a problémám...
nyomtattam...minden ok. aztán a következőnél 1311-es hibát írt ki, kiírta, továbbító egység hiba..papír jam.
Néztem elöl-hátul, sehol elakadt papír, hátul a két mozgatható egységet tudtam csak kivenni...
Az egész gép nagy felső burkolatát nem tudtam levenni, de erőltetni nem akartam.

Van valakinek ötlete? Megköszönném!
(a fórumban igen sok hozzászólást megnéztem, hasonlót sehol nem találtam.
A hozzászólás módosítva: Feb 7, 2018
(#) Moderátor hozzászólása Mlos hozzászólására (») Feb 7, 2018
 
Kedves Fórumtárs!
Minden téma él. Ha egy témába új hozzászólás érkezik, akkor a téma a lista elejére kerül, és mindazok, akik figyelésre jelölték a témát, kapnak róla értesítést. Azonban itt senki nem főállású fórumozó, így nem napi 24 órában, heti hét napban van jelen, ezért adott esetben nem azonnal érkezik válasz minden feltett kérdésre, ezért kérjük, légy türelemmel!
(#) jano36 válasza Mlos hozzászólására (») Feb 14, 2018 /
 
Itt találsz képes megoldástBővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Feb 14, 2018
(#) gyuszo válasza LEMMY hozzászólására (») Feb 15, 2018 /
 
A teendő Canon IP2000 nyomtatóhoz, ha a hulladéktinta tatály megtelt hibaüzenet esetén:.
1. Kapcsold ki a nyomtatót
2.Tartsd nyomva a "Resume" gombot, majd nyomd meg a "Power" gombot.
3.Tartsd nyomva a "Power"-t, majd engedd el a "Resume"-ot
4.Nyomd meg a Resume gombot kétszer, majd engedd el mindkettõt.
5.A zöld lámpák villogni fognak, majd abbahagyják.
6.Amikor a zöld lámpák folyamatosan világítanak, nyomd meg a "Resume" gombot 4x.
7.Nyomd meg a "Power"-t, ekkor a nyomtató ki kapcsol, ha nem kapcsol ki, nyomd meg még egyszer a "Power"-t.
8. A nyomtató most már újra normálisan működik.
A hozzászólás módosítva: Feb 15, 2018
(#) rockersrac hozzászólása Feb 28, 2018 /
 
Sziasztok! Lomtalanításban találtam egy canon pixma mg5650 nyomtatót, ami eleinte működőképesnek mutatta magát, majd elkezdett problémázni a tintapatronok miatt, azt kivétel-berakás után megoldódott, de utána elkezdett más problémát művelni: B203 hibakódot ír kb 5mp-vel a bootolás után. Kerestem googleval, de sehol nem találtam érdemi információt, mindenhol B200 stb szerepel, de b203 nem. Tudnátok esetleg ebben segíteni, hátha netán működésre tudom bírni! Előre is köszönöm a segítséget!
Következő: »»   42 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem