Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CNC építése házi alkatrészekből az alapoktól
Lapozás: OK   362 / 372
(#) kokozo válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 24, 2023 /

(#) csezoli21 hozzászólása Márc 24, 2023 /

Sziasztok.
Ma ment két és fél órát egyhuzamban, hiba nélkül, szóval mondhatni sikerült.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.
Akik később ebbe a hibába belefutnak, leírom miket csináltam.
Először is a kábel vezetőből kivettem a motor kábelét, és fentről lógatom le, minden más vezetéktől távol.
Aztán, megoldottam a földeléseket, csillagpontosan mindenhol, nehogy földhurok legyen.
Leföldeltem a motor tápjának házát, és a motor fém burkolatát is, ezeket hálózati zavarszűrőn keresztül kötöm a hálózatra hogy más készülékeket se zavarjon.
Aztán így már majdnem jó volt, de nem volt 100 % a siker, így a végálláskapcsolók optikailag leválasztottam, és egy külön tápról mennek, ahogy a grbl github oldalán is ajánlják.
Aztán a végső sikert a fentebb linkelt minőségibb árnyékolt usb kábel oldotta meg, egy rápattintható ferrit gyűrűvel.

Makerbase MKS Tinybee vezérlőt használok, usb 3.0 kapcsolattal a gép között, és fluidnc firmware van rajta.
A vas meg egy Ratrig (Openbuilds) Lead 7575 cnc, hobbi célokra, és famegmunkálásra tökéletes.
A pc program meg többnyire cncjs.
Mindig mindenből a legfrissebb verzió.

Mégegyszer köszönöm mindenkinek a sok segítséget.
Üdv
(#) Massawa válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 24, 2023 /

Szuper.

Érdekes, mert ilyen driverekkel pár éve volt némi munkám és Lengyelországbol származtak. A fiam plazmavágoján hajtjták a tengelymotorokat.
(#) dB_Thunder válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 24, 2023 /

Egy kérdés még: A motor kábele az árnyékolt??
(#) Massawa válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Az eredeti nem, söt nem felel meg semilyen szabványnak, hiszen szabadon, több mint 300 V PWM megy két sima szigetelt droton, elvben minimum dupla szigetelés kellene.
(#) dB_Thunder válasza Massawa hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Ez is okozhat problémá!
Frekiváltóról hajtott motoroknál "erősen" ajánlott az árnyékolt motor kábel használata!!!
PWM dettó!
(#) csezoli21 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Szia
Jófogások vásárolható, számlával, 1 év garival.
(#) csezoli21 válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Szia
Nem, de tudom annak kellene lennie.
(#) csezoli21 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Szia
Ez 100 Volt DC max sebességen.
(#) Massawa válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Az hogyan jött ki?
A tápban nincs más csak egy egyenirányito meg egy kondi, amin több mint 300V van.
(#) Massawa válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Én tudom, már többször láttam más forrásokbol. Nekem már vagy 20 éve van egy jo gépem, igy vásárlás nem érdekelt, meg a motor sem tudott nagyon meggyözni összehasonlitva az én gépemen használt géppel.
(#) Massawa válasza dB_Thunder hozzászólására (») Márc 25, 2023 /

Erröl beszéltem tegnap.ITT
(#) csezoli21 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 25, 2023 / 1

Hát ezt a motort nem is ajánlom senkinek, de mivel ez egy hobbi oldal, nem pedig ipari, így nem mindenki kezdi több ezer Wattos minőségi motorokkal. Lényegében ez a legolcsóbb, használható motor, kemény fát is viszi mint a vajat, fémmel meg nem dolgozok hobbi szinten.
Amúgy a motor vezérlők kaphatók itthon nem a motorra írtam.
Azok viszont tökéletesen teszik a dolgukat.
Üdv.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2023
(#) Massawa válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 25, 2023 / 1

Nem kell mindjárt több ezer wattos motorokrol álmodozni, egy jobb furógép árábol pl kijön ez a motor, ami ugy zavar szempontbol mint mechanikai kivitelben fényévekkel jobb, és biztonságos..
A tiedhez hasonlo konstrukcio is volt pár éve egy 24V-s motorral, aminek 6 mm-s volt a tengelye.
Azon sokat gondolkodtam, mert annak nagyobb volt az asztala mint az én gépemnek, de késöbb a barátom vett egy nagy gépet 600x700 mm-s asztallal, igy már felesleges lett.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2023
(#) csezoli21 hozzászólása Márc 25, 2023 /

Hány üzemóra lehet egy ilyen motorban szénkefe szempontból?
(#) mnyugger hozzászólása Ápr 18, 2023 /

Ugyan nincs ilyen a fiókban de megkérdezném. Érdemes ezzel foglalkozni. Megéri az árát?
(#) Pali79 válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Én nem vennék ilyet. A csapágyak nyitottak "C" alakúak, nem a pontos illesztésről híresek.
(#) mnyugger válasza Pali79 hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Köszi!
Milyet javasolsz?
(#) bbalazs_ válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Az árát megéri.
De attól függ, mire szeretnéd használni. Ha nagy terhelés lesz rajta, akkor jobb ez a talpas sín, így viszont a C csapágyon kívül túl sok lehetőség nincs.
Ha rövid szakaszon szeretnéd használni, akkor a két végén támasztott rúd is jó, akkor lehet igazi 'körbecsapággyal' csúszkálni rajta. Hosszabb szakaszon terhelésfüggően nagy lesz a kihajlása.
Van még az a lapos sín, lapos kocsikkal, az jóval drágább, de mostanában szinte mindenki azt használja - vélhetően jobb is.
(#) mnyugger válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Naponta 1000Ft-tal drágul.
(#) kaqkk válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Ez a talpas tengely (ha kapsz hozzá állítható kocsit) tökéletes lehet egy kezdő gépnek . Én kb 5 évig használtam ilyen tengelyekkel készült gépet nyák fúrásra 0,3-1mm es furatokra keményfém fúrókkal . A "lapos " sín neve lineársín jóval drágább de precízebb (viszont utánállítási -feszítési lehetőség nincs rajta )
(#) bbalazs_ válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Az euro miatt. Eszembe jutott, az a lineáris sin a Rexroth gyártmánya.
(#) mnyugger válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 20, 2023 /

Igen.
Néztem a lapos sínt, de túl van az ára a fájdalom küszöbön.
Nagyon vacillálok. Ár - érték arányban ez a nyerő.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2023
(#) kaqkk válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /

Használd nyugodtan vagy nézz körül itt
és itt
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2023
(#) bbalazs_ válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /

Én kb 1-2 éve vettem ezeket egy ismerőstől, aki kínából rendelte, de nem építette be.
nagyjából 120-at fizettem értük, több részletben. Ha a tieden nem lenne vám, akkor szerintem megéri, de tudni kellene, mire fogod használni.
Sőt, az enyém ráadásul csak 16-os.
(#) mnyugger válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /

Köszi. Megrendeltem.
(#) mnyugger válasza bbalazs_ hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /

Olaszországból jön. 77 ezret adtam érte. (kaptam 8$ engedményt. )
Elsősorban asztalos tevékenységet űznék vele. Azért is ekkora a méret, hogy egy bútorajtó a maró alá férjen.
Ez 20-as.
(#) bbalazs_ válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /

Terhelésre jó lesz, de a leghosszabb méret 1m, ráadásul ebből max. 0.7-et tudsz kihasználni a végei meg a tolóasztal-hossz miatt. Annál meg szerintem egy ajtó magasabb is lehet.
A vázon már gondolkodtál-e legalább terv és alapanyag szintjén?
(#) kaqkk válasza mnyugger hozzászólására (») Ápr 21, 2023 /

Ha faipari gép lesz , tegyél a kocsikra-vagy eléjük porlehúzót , a csapágyaknak nem tesz jót a finom fapor ...
(#) mnyugger válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 27, 2023 /

Megoldom valahogyan. Van 3mm vastag filcem is és parafám is.

Megérkezett a hardver.

Végül is nem Olaszországból, hanem Németországból.

hardver.jpg

Következő: »»   362 / 372
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem