Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Ma ment két és fél órát egyhuzamban, hiba nélkül, szóval mondhatni sikerült. Köszönöm mindenkinek a segítséget. Akik később ebbe a hibába belefutnak, leírom miket csináltam. Először is a kábel vezetőből kivettem a motor kábelét, és fentről lógatom le, minden más vezetéktől távol. Aztán, megoldottam a földeléseket, csillagpontosan mindenhol, nehogy földhurok legyen. Leföldeltem a motor tápjának házát, és a motor fém burkolatát is, ezeket hálózati zavarszűrőn keresztül kötöm a hálózatra hogy más készülékeket se zavarjon. Aztán így már majdnem jó volt, de nem volt 100 % a siker, így a végálláskapcsolók optikailag leválasztottam, és egy külön tápról mennek, ahogy a grbl github oldalán is ajánlják. Aztán a végső sikert a fentebb linkelt minőségibb árnyékolt usb kábel oldotta meg, egy rápattintható ferrit gyűrűvel. Makerbase MKS Tinybee vezérlőt használok, usb 3.0 kapcsolattal a gép között, és fluidnc firmware van rajta. A vas meg egy Ratrig (Openbuilds) Lead 7575 cnc, hobbi célokra, és famegmunkálásra tökéletes. A pc program meg többnyire cncjs. Mindig mindenből a legfrissebb verzió. Mégegyszer köszönöm mindenkinek a sok segítséget. Üdv
Szuper.
Érdekes, mert ilyen driverekkel pár éve volt némi munkám és Lengyelországbol származtak. A fiam plazmavágoján hajtjták a tengelymotorokat.
Egy kérdés még: A motor kábele az árnyékolt??
Az eredeti nem, söt nem felel meg semilyen szabványnak, hiszen szabadon, több mint 300 V PWM megy két sima szigetelt droton, elvben minimum dupla szigetelés kellene.
Ez is okozhat problémá!
Frekiváltóról hajtott motoroknál "erősen" ajánlott az árnyékolt motor kábel használata!!! PWM dettó!
Szia
Jófogások vásárolható, számlával, 1 év garival.
Szia
Nem, de tudom annak kellene lennie.
Szia
Ez 100 Volt DC max sebességen.
Az hogyan jött ki?
A tápban nincs más csak egy egyenirányito meg egy kondi, amin több mint 300V van.
Én tudom, már többször láttam más forrásokbol. Nekem már vagy 20 éve van egy jo gépem, igy vásárlás nem érdekelt, meg a motor sem tudott nagyon meggyözni összehasonlitva az én gépemen használt géppel.
Erröl beszéltem tegnap.ITT
Hát ezt a motort nem is ajánlom senkinek, de mivel ez egy hobbi oldal, nem pedig ipari, így nem mindenki kezdi több ezer Wattos minőségi motorokkal. Lényegében ez a legolcsóbb, használható motor, kemény fát is viszi mint a vajat, fémmel meg nem dolgozok hobbi szinten.
Amúgy a motor vezérlők kaphatók itthon nem a motorra írtam. Azok viszont tökéletesen teszik a dolgukat. Üdv. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2023
Nem kell mindjárt több ezer wattos motorokrol álmodozni, egy jobb furógép árábol pl kijön ez a motor, ami ugy zavar szempontbol mint mechanikai kivitelben fényévekkel jobb, és biztonságos..
A tiedhez hasonlo konstrukcio is volt pár éve egy 24V-s motorral, aminek 6 mm-s volt a tengelye. Azon sokat gondolkodtam, mert annak nagyobb volt az asztala mint az én gépemnek, de késöbb a barátom vett egy nagy gépet 600x700 mm-s asztallal, igy már felesleges lett. A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2023
Hány üzemóra lehet egy ilyen motorban szénkefe szempontból?
Ugyan nincs ilyen a fiókban de megkérdezném. Érdemes ezzel foglalkozni. Megéri az árát?
Én nem vennék ilyet. A csapágyak nyitottak "C" alakúak, nem a pontos illesztésről híresek.
Az árát megéri.
De attól függ, mire szeretnéd használni. Ha nagy terhelés lesz rajta, akkor jobb ez a talpas sín, így viszont a C csapágyon kívül túl sok lehetőség nincs. Ha rövid szakaszon szeretnéd használni, akkor a két végén támasztott rúd is jó, akkor lehet igazi 'körbecsapággyal' csúszkálni rajta. Hosszabb szakaszon terhelésfüggően nagy lesz a kihajlása. Van még az a lapos sín, lapos kocsikkal, az jóval drágább, de mostanában szinte mindenki azt használja - vélhetően jobb is.
Ez a talpas tengely (ha kapsz hozzá állítható kocsit) tökéletes lehet egy kezdő gépnek . Én kb 5 évig használtam ilyen tengelyekkel készült gépet nyák fúrásra 0,3-1mm es furatokra keményfém fúrókkal . A "lapos " sín neve lineársín jóval drágább de precízebb (viszont utánállítási -feszítési lehetőség nincs rajta )
Az euro miatt. Eszembe jutott, az a lineáris sin a Rexroth gyártmánya.
Igen.
Néztem a lapos sínt, de túl van az ára a fájdalom küszöbön. Nagyon vacillálok. Ár - érték arányban ez a nyerő. A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2023
Én kb 1-2 éve vettem ezeket egy ismerőstől, aki kínából rendelte, de nem építette be.
nagyjából 120-at fizettem értük, több részletben. Ha a tieden nem lenne vám, akkor szerintem megéri, de tudni kellene, mire fogod használni. Sőt, az enyém ráadásul csak 16-os. A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2023
Olaszországból jön. 77 ezret adtam érte. (kaptam 8$ engedményt.
)Elsősorban asztalos tevékenységet űznék vele. Azért is ekkora a méret, hogy egy bútorajtó a maró alá férjen. Ez 20-as.
Terhelésre jó lesz, de a leghosszabb méret 1m, ráadásul ebből max. 0.7-et tudsz kihasználni a végei meg a tolóasztal-hossz miatt. Annál meg szerintem egy ajtó magasabb is lehet.
A vázon már gondolkodtál-e legalább terv és alapanyag szintjén? A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2023
Ha faipari gép lesz , tegyél a kocsikra-vagy eléjük porlehúzót , a csapágyaknak nem tesz jót a finom fapor ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2023
Megoldom valahogyan. Van 3mm vastag filcem is és parafám is.
Megérkezett a hardver. ![]() Végül is nem Olaszországból, hanem Németországból. |
Bejelentkezés
Hirdetés |