Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csillagászat, űrtechnika
Lapozás: OK   5 / 5
(#) Kera_Will válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 23, 2018 /
 
Erre elég lenne 2 db műverősítő nem egy UNO ...
Persze analóg jelfeldolgozást gyakorolni uC-el jó ismerkedés a programozás terén is.
(#) zamatőr hozzászólása Dec 29, 2018 /
 
Üdv! Néhány napja vettem észre egy fénylő objektumot ( mozdulatlan) É+135 fok magasság 17 fok ( kézből mért telefonnal). Hajnali 4-6 óra között jól látható . Mi lehet ez ?
(#) elektroncso válasza zamatőr hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
A Vénusz ha nem tévedek. Égi jelenségek 2018. november második felében. Nekem is feltűnt kb. egy hónapja munkába menet reggel még pirkadat előtt, főleg azért mert nem volt más csillag az égen. Akkor kezdtem el keresni és találtam rá a linkelt oldalra.
(#) lgyk válasza elektroncso hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Nem tévedsz, a Vénusz lesz az. Stellarium-mal meg lehet nézni az égitesthez tartozó azimutot és magasságot, és a bolygó elég pontosan a megadott koordinátáknál található a hajnali órákban.

Venusz.png
    
(#) elektroncso válasza lgyk hozzászólására (») Dec 29, 2018 /
 
Én kicsit primitívebben dolgoztam. Mivel láttam a fényt és nem tudtam mi az, sok minden szembe jutott. Az első egy űrállomás, vagy műhold, de ezt elvetettem, mivel a LEO pályán sokkal gyorsabban haladnak a tárgyak, a távolabbiaknak meg nincs ilyen erős fényük. Hogy legyen miből kiindulni kellett egy kb. égi hely ami alapján elkezdhetem a keresést. Mivel éppen pirkadt így könnyű volt a keletet belőni, a napsugarak éppen előtörtek a horizonton. A további mérőműszer a számlapos karórám volt, amit szögmérőnek használva már volt is egy kb. azimutszögem a kereséshez.
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu