Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése
 
Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   2037 / 2208
(#) telifunken válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 29, 2018
Igaz, nem vagyok kezdő, de azért nem is vagyok nagytudású. Mindenesetre tudok annyit, hogy a lehengerlő leszólásokrea néha válaszoljak, de ezt nem szívesen teszem, csak ha esetleg mást néznek hülyének. Emberbarát vagyok. A régebbi dolgaim nem szépek, azzal nem dicsekszem, de mihelyt építek valamit, azt felteszem majd ide. Majd igyekszem.
(#) telifunken válasza bta hozzászólására (») Aug 29, 2018
Igenis professzor Úr! Mindenki hülye, csak ön a helikopter.
(#) Orbán József válasza telifunken hozzászólására (») Aug 29, 2018
Csak nyugodtan, csak vannak dolgok, amit megnézhetünk?
Még nekem is van egy fekete kosárral és hol vagyok a régi, itteni szakiktól?
Nyáktervek, beépített nyákok, trafók, etc. Szóval ne mondj már olyan, hogy semmi, meg majd egyszer.
(#) TAttila77 válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Igen. Ez pontosan így van ahogy mi (ill. már sokan) látjuk. Egy nyomorult cikket egyik se képes kreálni, de azt aki csinál valamit, ide beteszi azt agyon gagyizni-szétfikázni ahhoz értenek. De ahhoz is képtelenek hogy a szerencsétlen delikvens aki már vagy öt éve kínlódik egy egyszerű kis vacak végfokkal képtelenek neki segíteni hogy egyről a kettőre jusson. Engem szét aláztak az ultralineárommal nehogy már véletlenűl jó legyen! De ők aztán tudnak! Csak soha senki még nem látta, aztán jönnek a “ hibás merevlemezes hasbakampóval...” Hogy hogy, hogy nem?! Érdekes mai napig szól, még ugyan gyönyörűen és valahogy csak jól sikerült ha még a szimmetria is beállt. Szánalmas!! Komolyan mondom (írom). Ja és nekem továbbra is benne van a tuti kis gréces sasszi/föld áramköröm. És semminek semmi baja és ha direkt akarnám se szállna el a grécem bárki is gondolná de nem érdekel már ki mit gondol. A rajzokat és a képeket a végfokomról azért tettem ide mert egy páran azt mondták hogy “hátha valakit érdekel” de úgy látom mint olvasó hogy ez itt már semmi másról se szól csak a szánalmas okoskodásról és segítség helyett a fikázásról, szétalázásról. Én majd kétezer oldal után eljutottam oda hogy már olyan fórumot olvasok ahol normális értekezését vannak és még az egymás tisztelete fontos.
(#) Orbán József válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Vannak jó fórumok, ahol segítenek, vannak.
Csak nem itthon.
Egyik
Másik
Biztosan több is van, én ezeken vagyok még tag.
(#) Moszkvai válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Én is örülök neki, hogy sikerült! És sok örömet hozzá!
Nálam ez a fontos!
(#) bta válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2018
A Bryston fém készülékháza galvanikusan van földelve, és ez nagyon nem mindegy. Ehelyett egy felületes, félreérthető leírással próbálkozott, kívánatos csodaszerként beállítva azt, mintha egyéb úton nem lehetne tökéletesen megszüntetni a földhurkot! Lelkiismeretes szakember az ilyet nem hagyja szó nélkül. /Pucuka sem hagyta./
(#) TAttila77 válasza bta hozzászólására (») Aug 29, 2018
Nem mi!? Csodaszer? Úr egy isten! Te aztán csak tudsz. Hámozzátok csak tovább...tovább... Semmi beszédnek se eleje se hátulja. Egyszer csinálnál már valamit! Látnánk már.
(#) Orbán József válasza telifunken hozzászólására (») Aug 29, 2018
No, ilyesmikre gondolok. Ugyan már nem rakok már fel erősítő nyákra, mint régen, név, etc, csak 2 azonosító karaktert. Nem szégyellem, hanem egyéb megfontolásból.
Kétoldalas, mono előfok és f.fordító cső.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018

enyimé.JPG
    
(#) madzagos hozzászólása Aug 29, 2018
Tisztelt urak!
Abba hagynátok már a farokméregetést. Inkább a címben szereplő szavakat érzelmezzétek. Amiért ez a topik létrejött. Az épités a cél nem a fikázás.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
(#) bta válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Idézet:
„Csak soha senki még nem látta, aztán jönnek a “ hibás merevlemezes hasbakampóval...” Hogy hogy, hogy nem?!
Fogalmad sincs, mik voltak azon a HDD-n... megsúgom, sokszorta értékesebb dolgok. Az alkatrészadatokat 1 óra alatt rekonstruálni tudom, ha akarom, de szerinted akarom? Nézz magadba, te megérdemelnéd a fáradságot? Kérte valaki, hogy keressem meg a kézi rajzot, amiről kisstilű módon megfeledkeztél? Nem kérte. Akkor mi a gondod? Na ezt hívják mifelénk rosszindulatú bunkóságnak.

Pont te vagy az, aki nem tisztelsz engem, mégpedig a tárgyszerű véleménye miatt, és ez fordítva nem (volt) igaz! Egészen eddig a hsz-odig. Egyértelműen a tipikus magyar fórumos betegségben szenvedsz: összekevered, összemosod a személy tiszteletét az általa mondott, írt dolgok tiszteletével. És éppen az ilyenek miatt torkollik személyeskedésbe bármelyik magyar fórum, ha ők úgy akarják.
(#) bta válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Idézet:
„A rajzokat és a képeket a végfokomról azért tettem ide mert egy páran azt mondták hogy “hátha valakit érdekel” de úgy látom mint olvasó hogy ez itt már semmi másról se szól csak a szánalmas okoskodásról”

Az első részét magam sem tudtam volna precízebben megfogalmazni De az összes magyar audiodiyer fórum ilyen. Na ezért nem lát tőlem senki semmit, immár 14 éve. Nem kívánok részt venni a farokméregetésben. És bármilyen furcsa egyeseknek, tartani szoktam a szavamat.

A segítségnyújtáson való rugózással viszont nem tudok egyetérteni! Mekkora cigányság már elvárni, követelni a segítséget, miközben a legnagyobb követelőzők semmivel sem emelik a szakmai színvonalat - és akkor még finoman fogalmaztam?
(#) TAttila77 válasza bta hozzászólására (») Aug 29, 2018
Mit mosok én össze? Te kezdted az alázást nem én. Te nem tudod hogy miket írsz. Alíg veszek részt a fórumon. Eddig is onkább olvastam de mostmár ezt se teszem többé. Pont az ocsmány viselkedés miatt. Te személyeskedsz ítt rólam. Semmi közünk egymáshoz. El ne képzeld már hogy ezt hagyom hogy ország világ előtt belémkötsz. Mit képzelelsz magadról hogy lebunkózol. Senki nem szólt hozzád. Befelyeztem.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
(#) Orbán József hozzászólása Aug 29, 2018
Én csak EZT hajtom, mint süket a csöngőt.
Különösebb mellébeszélés nélkül a földelések kialakításáról és benne a Graetz híddal kiegészített összekötés mibenlétéről. Sok érdekes kép, szöveg.

csöngő.JPG
    
(#) bta válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Miben lettél te megalázva?? Mesélj... csak hogy "ország-világ":LOL előtt világos legyen, kinek nincsen róla fogama, miket beszél. Gondolod, ilyen "elegánsan" befejezheted? Meghazudtolsz, és még neked áll feljebb, végül angolosan távozol?!
(#) Ge Lee válasza Moszkvai hozzászólására (») Aug 29, 2018
Jól következtetsz. Engem egyáltalán nem érdekel a csöves mizéria, nem is olvasom, csak úgy évente egyszer benézek ide röhögni. Ugye, a csöves tábor elvileg azért épít olyat, mert szerinte az "jobb" mint a félvezetős. Még ha semmi tapasztalatom nem lenne ebben a kérdésben, és mint teljesen naiva állnék is hozzá ehhez a kérdéshez, akkor is muszáj megkérdeznem. Hol vannak ezek a mindent lehengerlő szerkezetek, és ezek rajzai? Mert ugye itt van több mint 2000 oldalnyi duma, de olyanról még nem sikerült olvasnom ebben a topikban amiért az (elvileg) megszületett. A többi topikban azért hellyel közzel készülnek is dolgok, néha még sokak örömére is. Na ilyet itt nem nagyon látni, gondolom azért, mert ezek a "fantasztikus" készülékek gondosan el vannak rejtve a nagyvilág elől. És itt most nem arra gondoltam hogy küllemre hogy néz ki.
(#) TAttila77 válasza Orbán József hozzászólására (») Aug 29, 2018
Szia. Na láthatod mi lett ebből. Még indulatot keltett a kis ábrád.
(#) bta válasza Ge Lee hozzászólására (») Aug 29, 2018
Idézet:
„Na ilyet itt nem nagyon látni, gondolom azért, mert ezek a "fantasztikus" készülékek gondosan el vannak rejtve a nagyvilág elől.”
Amikor nincsenek elrejtve, abban sincs sok köszönet. Manapság boldog-boldogtalan csövest épít, mégis egy kezemen meg tudom számolni, akinek a soundjától nem fogom max. 15 perc után menekülőre... közülük hárman a "nagy öregek" közé sorolhatók, még az internet előtti időkből.

Amúgy DIY = Csináld magad(nak). Nem kiállítani, nem dicsekedni, nem eladni, hanem magamnak. Szerintem.

A hiányolt rajzokról: ha nincs elvi szinten elszúrva, akkor nem a kapcsolási rajznak van hangja. Részletes alkatrészlista (gyártó, típus..), és annak precíz betartása nélkül a rajz nem sokat ér. Tessék megint egy jótanács, pedig esküszöm, nem akartam! Hiszen gonosz vagyok és rosszindulatú. Ja bocs, ez rossztanács, hiszen garantáltan nem fogja elnyerni a köznép tetszését. Akkor így minden OK
(#) bta válasza TAttila77 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Idézet:
„indulatot keltett a kis ábrád”

Józsi ábrája, indulatot..? Te melyik fórumot nézed, a cseh kettőt?
(#) jani1987 hozzászólása Aug 29, 2018
Uraim. Kérlek titeket a személyeskedést privátba folytassátok. Napi szinten követem az itt leírtakat de most már nem kell kabarét nézzek.
Akkor most melyik a leghatékonyabb ezek közül? Az egy csövesre szavaztam az egyszerűsége miatt.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
(#) TAttila77 válasza bta hozzászólására (») Aug 29, 2018
Ezt. És pont ez miatt cirkusz olasz itt velem. Te nem tudod már hogy mit is írsz.
(#) Gery78 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Szerintem a legegyszerűbb fázisfordítót használd, és az a katodin kapcsolású. A katodin kapcsolást nagyon sok helyen használják jó eredménnyel. Ami nagyon jó és viszonylag még egyszerű az a Williamson kapcsolás, bár az több csövet igényel.
(#) jani1987 válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Közbe megpróbáltam a trióda fokozat megtervezésével. Az ábrát lásd alább. Utáp=300V Rt=220k Ia=1,36mA. Fél táppal 150V-nál az Rk=1,8k Ik=0,75mA. Meredekség 0,61mA/V. Erősítés 134. Megteszi valaki azt a szívességet hogy értékeli azt hogy jó irányba kapizsgálódok é. Ja az Uk körülbelül 1,35V.
(#) bta válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Miben "leghatékonyabb"? Ha egyszerűségben, akkor már meg is válaszoltad
(#) debe válasza Gery78 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Nemértem.
Ezt a kérdés nem vélemények alapján kellene eldönteni, hanem az egész kapcsolás figyelembe vételével. A katodin ugye nem erősít, tehát nagyobb visszacsatolás esetén kell még egy erősítő fokozat. ...de mekkora visszacsatolást is szeretnénk, mekkora erősítést, teljesítményt, milyen (áttételű) kimenőnk van? Ezekre azért szükség lenne a kérdés eldöntésében.
Szerintem egy bevált kapcsolást kiválasztva eredményesebben haladnátok előre, s ha már működik akkor az alkatrészek cseréjével szépen lehet előre lépkedni minőségben is - csak előre gondolkodjunk, mert pl. egy jobb hangú kondi általában sokkalta nagyobb, mint egy tömegcélú.
(#) jani1987 válasza bta hozzászólására (») Aug 29, 2018
Jó lenne rájönni hogyan lehet minnél szimmetrikusabb jelet előállítani. Hajszál pontos nem lesz erre már felkészültem.
(#) jani1987 válasza debe hozzászólására (») Aug 29, 2018
A kondikhoz meg a lovakhoz nem értek ezért főleg fólia kondikat gyűjtöttem meg olyat amit vagy itt vagy máshol már kitettem igény benyújtására.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Az a gond, hogy nem tudod mit akarsz.
Ha gitárerősítő a cél, (Visszaolvasgatva ide lyukadtam ki) próbálj meg egy BEVÁLT kapcsolást megépíteni.
Szerintem ez a saját tervezés dolog egyrészt felesleges idő/energiapazarlás, másrészt úgy látom nem is megy.
Csak pár példa, kezdésnek, amit érdemes lenne megépíteni: lásd rajzok
De tele a net jobbnál jobb designokkal.
Engedd el ezt a "gombhoz kabátot" ötletet, egyszerűbb egy bevált, többszörösen utánépitettel kezdeni.
Sajnos úgy látom semmi változás nem történt ezóta:Tanács
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Aug 29, 2018
Kezdjük ott hogy hiába egy pcl kapcsolás ha se trafóm van hozzá. Vagy olyan alkatrész van benne ami pont nincs. Összeszámolni is elég lenne hány csövem van (egyszer megírom privátba). De én csak ezekből gazdálkodok. Felesleges idő és energia nincs. Akkor lustaságból hívnék egy kőművest hogy fejezze be a falat vagy hegessze meg nekem valaki azt amit akarok. Bizonyos értelembe megse lepődök rajtad. A személyeskedésbe ne menjünk bele. Megpróbáltam erre igyekszel elvenni az ember kedvét. Csak akkor válaszolj ha érdembe és jó szándékkal teszed. Addig is tovább próbálkozok.
(#) debe válasza jani1987 hozzászólására (») Aug 29, 2018
Idézet:
„...egyszerűbb egy bevált, többszörösen utánépitettel kezdeni.”

Nem értem mire ez a felháborodás a legjobb választ kaptad, talán megfogathatnád.
Nem sok értelme így ide írni, s nekem se kedvem van hozzá.

Amennyiben valóban (legalább megpróbálva) vannak használható csöveid, akkor azok egy "kész" kapcsolásba könnyedén beilleszthetőek, persze a munkapontok újraszámításával.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2018
Következő: »»   2037 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem