Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EIZO Flexcan F552-T probléma
Témaindító: szabi_zoli82, idő: Aug 21, 2008
Ismét a segítségeteket kérném, az alábbi dologban. Van egy nagyon jó monitorom, tökéletesen működik, de van egy homályos csík végig a képernyő alsó részénél. A sáv kb. 10mm magas, és nagyjából elfoglalja a XP tálcát. Tehát a tálca látszik, csak homályos. Nem lehet semmiképpen kiszedni belöle beállításokkal, tehát az a rész kihúzva. Ha tudtok valami ötletet, hogy mi okozhatja, segítsetek nekem. Mondtak már olyat, hogy az eltérítés körül lehet valamelyik ELKO kiszáradva, de ez rajz nékül esélytelen. Viszont nem találok sehol hozzá rajzot. Nem kívánnám az összeset kicserélni, mert az anyagi csőd.
![]()
Nincs a közelben valami mágnes? Az bezavarhajta a katódsugárcsövet (vagyis az elektronokat
![]()
Szia! Az ötlet jó, de nem a szinekkel van baj, hanem az élességgel. Különben is, az összes EIZO moncsi bekapcsoláskor demagnetizál. De mint írtam csak és kizárólag az alsó részen van a csík. Megpróbálok képet felrakni róla, bár nem lesz egyszerű, mer tuti összekülönbözik a digitgépemmel. Egyébként ha lenne a közelben mágnes, akkor jelenleg is zavarná a jelenleg használt 21"-os EIZO-mat is.
Próbáltam képet csinálni, sajnos nem nagy sikerrel. A gépem nem makro-s. De hátha értékelhető.
Hát akkor nem tudom mi lehet a baj.
függ.eltérítésben van a hiba.Elő a rajzal!!
![]()
Szia! Nekem is ilyesfélét mondtak, már az hogy az eltérítéssel vannak gondok. Rajz az sajnos nincsen, azért is írtam ide, hátha valakinek van. Amíg lehet én használnám, merthogy legalább 3 éve ilyen a kép rajta. A sorkimenő meg még mindig bírja. Mondjuk nem is kínai gép... hihi Majd ha az tönkremegy, akkor kuka. Neked nincsen hozzá rajzod véletlenül? Vagy konkrétabban melyik részen nézzek benne szét? Köszi!
Én annak idején tekergettem néhány potit a monitoraimban, persze csak a trimmereket bent a panelon, melyek eleve erre vannak!
![]() Valamelyikre oda lesz írva, hogy vert, vagy hasonló. Ha túlszalad a kép a képcső alsó szélén akkor lehet esetleg ilyen jelenség. Persze maradj életben, nem ér ma már annyit egy monitor, hogy belenyúljon az ember. Szigetelt csavarhúzó, és soha ne fogd meg a másik kézzel a dobozát, gumicipő stb.. Sorkimenős részt meg messziről kerüld el!!! Akit rázott már meg tv az tudja miről beszélek :boxer: :zavart2:
Szia! Köszi megpróbálom, hátha nem teszek vele még rosszabbat. Nem újdonság nekem a javítás feszültség alatt, nagyon sok készüléket szinte csak így lehet javítani. Ez a TV-kre és a moncsikra nagyon igaz. Engem még tv nem rázott meg, csak egy házilag épített stroboszkóp. Én ökör nem vettem figyelembe, hogy ha nem is villog a cső, az elko bizony 320V-on van...Hát sikerült kisütni.
![]()
Én meg vagy 15 éve egy régi videoton tvben húztam meg egy csavart aszem a sorkimenő trafón mert zizegett. Átütötte a kombináltfogóm szigetelését és a másik kezemen a faburkolaton sűlt ki. úgy eldobott, hogy egy óráig nem nagyon bírtam felkelni
![]() ![]() Azóta ezeket meghagyom szakembernek! |
Bejelentkezés
Hirdetés |