Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
480, de ez csak a max értéke, általában jóval ezalatt marad az USB 2.0 a gyakorlatban, folyamatos adatátvitelnél.
ha nagy sebességen kell folyamatos adatátvitel, akkor firewire (IEEE 1394). a 2.0 már 800 mbpst tud fixen kezelni - a 400-500 gigás külső merevlemezek már szinte nál nagyobb vagy csak firewiren, vagy e.SATA-n csatlakoznak, bár ez még nem annyira elterjedt. illetve van, ami RJ45-el.
Hy!
Egy rövid kérdés: A gép audiokimenetét össze lehet kötni az erősítő RCA bemenetével? (Kábel egyik fele sztereo jack, a másik 2 RCA) Köszi!
Azóta rájöttem, elvileg igen, mivel line out. Vagy nem? És ki kell húzni a vezetékes rádióadást belőle, ugye (földelés miatt) ?
Nekem is van valahol egy ilyen 1.1-es két gép közé való, olyan lassú volt, hogy hagytam a fenébe.....én nem láttam nagyon elterjedni, de egy 2.0-ás lehet gyorsabb, mint a LAN , bár terjed erősen az alaplapi Gigabit-es ethernet....
boldika, ez alatt a fél óra alatt kipróbálhattad volna...
igen, össze lehet. dugd be simán, aztán ha búg, akkor húzd ki a vezetékes rádióadást. mi a suliban bulikon a az adapterre feldugott laptopot úgy kötjük rá a keverőre, hogy: 1. line out->jack-2*rca->rca-fordító->rca-nagyjack->di-box->XLR a pultba 2. line out->jack-2*nagyjack->đibox->xlr a pultba. ez így tuti nem búg.
Köszi mindenkinek. Kipróbáltam volna, csak féltem, hogy tönkremegy.
Műxik! Ez olyan királyság!!!
Értem. Keresgéltem az USB hosszabítót és ott láttam,
Amugy kell valami spéci program vagy az Xp simán rájön hogy egy másik gép van a szomszédba?
Hálózati kártyának telepedik és kb. mint egy LAN-on, olyan a beállítás. Driver kell hozzá....
helló. milyen az a légmagos tekercs? vagy hogy kell azt késziteni? egy képet netalán..?
légmagos tekercs az olyan, aminek levegő a magja - tehát végülis nincs is. készíteni pl úgy tudsz, hogy fogsz egy ceruzát, és arra tekersz zománcozott drótot. de pl. a golyóstollakban lévő rugó is lehet légmagos tekercs.
aháá! értem. Egy tv adóhoz készitek tekercset, de nem tudtam h. milyen az a légmagos tekercs. Azthittem h. nem egy szimpla tekercs, hanem valamilyen másfajta. Na ok. köszi
sziasztok
Nem akartam új témát nyitni ezen az oldalon van egy kis olvasnivaló. http://maxwell.extra.hu/
Üdv!
Leellenőrizné valaki, hogy ez a kapcsolás jó -e? A tranzisztorok 2N3055 -ösök lesznek. Az optocsatolók nem voltak az adatbázisban igy csak tokot raktam helyetük. Köszi.
Sziasztok
Nem egy kapcsolásban találtam már azt hogy 0,1µF-es kondenzátor. Kondenzátor, nem elkó jelzéssel. Ugye 0,1µF-es kondenzátor nincs, ugyanúgy mint 1.000nF-es kondi sem. Azt kérdezném hogy ezek helyett mekkora értékű kondit lehet berakni? Köszi szépen
Hello, nincs itt semmi probléma, csak mások a szabványok, 0,1 µF = 100nF
Idézet: „Ugye 0,1ľF-es kondenzátor nincs, ugyanúgy mint 1.000nF-es kondi sem.” Már megbocsáss, de ezt honnan vetted? Természetesen VAN 0,1 µF-os kondenzátor, ami nem elko. És ahogy Medve kolléga írta az imént: 0,1 µF = 100 nF 1000 nF = 1 uF Nincs ebben semmi ördöngösség, csak át kell váltani! Sőt, amerikai (tengerentúli) oldalak kapcsolási rajzain még olyat is láthatsz, hogy (horribile dictu!) : 0.01 µF (ami ugyebár 10 nF-nak felel meg...)
A hülye amcsi nem képes gondolkodni, mert teljesen leszoktatták róla, azért van minden µF-ban megadva... szerintem
Idézet: „Már megbocsáss, de ezt honnan vetted?” Onnan hogy még nem találkoztam ilyennel ![]() Oké, nem kellett volna ennyiből lekövetkeztetnem hogy nem is létezik, de akkor is ritka... De azért köszönöm
Igazán nincs mit! Csak azt hittem, valahol leírva láttad/olvastad, azért kérdeztem... Örülök, hogy segíthettünk!
Még1MbR barátomnak valszeg igaza lehet, a nagyeszű amcsik miatt kellhet így leírni...
olvassátok el a kónya könyvet nagyon érdekes az első pár oldalon se tudtok megélni 4 évi infóból.... pediig én már tok picet programozni........és pichez progit irni....
helló. Nagyon fontos lenne. Milyen tranyóval lehet helyettesitenii a BC304-es tranót. pl: bc546... Naon fontos
Csa!Lenne egy problémám:van itt a hobbyelektronikan az a progi ami a led elotet ellenallasat szamolja mennyi a leden eso feszultseg es aramerosseg egy atlagos leden ??az a 0,5mm atlagos olcso led. Kb 3V és 15mA???Sürgős lenne THX!!amugy meg:Boldfog karacsonyt mindenkinek!!!
:taps:
Hello
Kezdjük ott hogy én még 0,5mm-es átlagos ledet nem láttam :eek2: max 5mm-eset. Amúgy a feszültségük 2-3,5Volt-ig mozog az áram felvétele meg 20-25mA egy átlagos lednek.
ITT szépen, táblázatos formában le vannak írva szépen a különböző színű LED-ek adatai (feszültség, áram, stb.).
Sziasztok!
Leírnám mi a feladat amit meg kellene oldanom: Van egy Canon fényképezőgép ami egy számítógéphez csatlakozik ami nagyon messze van attól a helytől ahol én vagyok. A gépet távoli asztali kapcsolattal irányítom. A fényképezőgépet néha ki/be kellene kapcsolnom. A fényképezőgép ki/be kapcsoló gombja ki van vezetve egy vezetékkel. ezt kellene egy másodpercre "összeérinteni" távolról. a távoli asztali kapcsolattal irányított szamitógép az egyetlen dolog ami szóba jöhet "távirányító" gyanánt. Szóval kell valami kimenet a sz.gépből amit át lehet alakítani úgy hogy az zárja az áramkört. gondoltam például a billentyűzeten lévő led-re ami világít ha a "CAPS LOCK" be van kapcsolva (az én gépemen bekapcsolom a capslock-ot ekkor a távoli gép billentyűzetén világít a LED ide csatlakozik valami amit Ti majd jól kitaláltok hogy mi az, és ez zárja ki/be gomb kivezetett két végét, majd kb egy másodperc múlva kikapcsolom a caps lock-ot) Vagy a másik lehetőség lehet még a hangkimenet (kiadok egy hangot pl. winamppal, a távoli gépen a hangkimeneten egy VALAMI "észleli" hogy van VALAMI és ezt vezetékösszezárássá alakítja... Nos ez volna a feladat, Sajnos nem tudom jól leírni, mert nem értek az elektronikához,de remélem azért ki tudjátok hámozni a lényeget. Ebben kérném a segítségeteket... Köszi, előre is
Hali!
Bővebben: Link Ahová az van írva, "IC felől", azt rákötöd a "CAPS LOCK" LED pozitív sarkára. A relével pedig azt zársz rövidre, amit akarsz. A +Ut-re kötsz +12V-ot, a tranzisztor emiterére (alsó lába) a testet. Ja, a tápot neked kell hozzá biztosítanod, de lehet mondjuk a PC-tápról adni neki. Remélem érthető, de ha nem, kérdezz! Üdv!
Háj!
Tudna valaki egy S-VIDEO >> RCA kapcsolási rajzot adni? Hálás THX
A google a barátod, bakker!
Bővebben: Link |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Amugy kell valami spéci program vagy az Xp simán rájön hogy egy másik gép van a szomszédba?