Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
mondom még egyszer:
Magam szeretném elkészíteni, de nem tudom hogy kell. És valami rajzot szeretnék tőletek kérni, hogy elkészíthessem. ![]() ![]()
Hát ha mondod, mi meg megértjük. Akkor azt áruld el, Te mivel akarsz hozzájárulni ehhez a projekthez? Vagy csak azt várod, hogy a sok hülye He-csicska csinál helyetted egyet?
![]() ![]()
Rajz alapján sem fog menni, mert csak egy PIC- lesz rajta...
![]()
Jajj, bocsiánat, hog csak most írk, de idő közben elkavarodtam...
Tehát mit lehet tenni, hogy ne sisteregjen a PC táp?
Ki kell cserélni, mert az enyém nem sistereg... (gondolom megjavítani nem tudod, ill. nem is nagyon lehet...)
Sziasztok!Találtam itthon egy trafót amin elég sok kivezetés van de valahogy sikerült rajta találnom 2x50v-ot is ami nekem kéne.de ha a 0-ra mérek és a trafó külsejére akkoris 50v-van.ez jólehet szimetrikus tápnak? vagy szigeteljem le a trafót mindentől és kész? meg az a fura h amit 0-nak találtam az nem 1 vastagabb szál hanem elég vékony sodrott
Nem hiszem, hogy ez lenne a baja, mert amikor még gépben volt, akkor teljesen jó volt. A hiba okát már szerintem megválaszoltál, csak nem tudom, hogy mitévő legyek..
ha méred a test és a 0 között az 50Voltot, tegyél aműszerrel paralel, mondjuk 10kohmot. Ha nem esik le a fesz nullára, akkor szigetelj!
Hello!
Idézet: „A hiba okát már szerintem megválaszoltál,” Legalább is szerinted. Viszont Te nem válaszoltál semmire, így fogalmunk sincs hogy mit tettél és mivel. Szóval nem olvasol, csak írsz. :yes: üdv! proli007
Hello!
Idézet: „ha a 0-ra mérek és a trafó külsejére akkor is 50v-van” Ez mit is jelent a valóságban? A vasmaghoz képest mértél? Kicsit el kellene mélyedni a trafó lelki világában, mert így elég űrt látok nálad. (Google) Egyéb iránt, ha elég sok kivezetést találtál rajta, akkor neked biztos, hogy ez nem lesz jó! Mert gondolom erősítőhöz kell. Egy trafót úgy méreteznek, hogy az összes szekunder tekercset leterhelve adja le a maximális teljesítményét. Így ha több tekercs van rajta az szétoszlik köztük. Tehát ha nem speciálisan erre a célra tekerték, akkor lesz csak jó , ha csak a kétszer 50V van rajta. üdv! proli007
Lehetséges.... csak gondoltam hátha bírná mert elég nagy dög,és hátha megúsznék 15-20ezret egy toroid tekertetéssel. A 0 meg csak montam mert nembiztos h a két tekercs vége összevan kötve de csak így jött ki az 50v ha ezt a szálat vettem "0-nak".És igen a "0" és a vasmag között is van az 50v.
Hello!
Már bocs, de kissé illetlennek tartom, hogy nem válaszoltál, se jót, sem rosszat erre a kérdésedre adott válaszomra. És belefogtál egy másik témába, amire szerintem nem is vagy felkészülve. :no: üdv! proli007
Üdv!
Labortápot fogok építeni a közeljövőben Bővebben: Link és kérdésem lenne,hogy mennyiben változna a feszültség és még azt,hogy milyen kondenzátorok kellenek.Ha rossz a rajzom akkor valaki kiegészítené?Köszönöm. ![]()
Ha 40V szekunder feszültségű a trafód, akkor több lesz az egyenfeszültség, mint 40V. Üresjárásban közel 56V feszültségre töltődik a puffer, ide a 63V-os határeset, jobb lenne a 80V-os. Értéke legalább 4700 µF legyen, a másik 1 µF 100V. Jó hűtést tegyél a tranyóra (T1, 2N3055), az ilyen topológiájú tápok nagyon sok meleget termelhetnek szélsőséges körülmények között.
Akkor sehogy sem tudom megoldani ,hogy a 40V az 40maradjon vagy az is jó lesz oda amennyi lejön?
A szélsőséges körülmények tuti nem lesznek meg,de van ventri meg megfelelő bortám is erre a célra ![]()
Abból van itthon bőven...erősítőből maradt vissza
![]() Meg az lenne a kérdésem,hogy hány W-os zenerdiódák (z1,z2)kellenek?
Nem, sajnos ez nem megoldható. Az R16-ot növelheted 270 Ohm -ra.
Z1 lehet 400mW-os, a Z2 lehet 1W-os.
Kondi veszteségi tényezőjét kéne számolnom,
(tg delta)= Iw/Ic. Kérdésem, mi az Iw és mi az Ic? Az Iw lenne a szivárgó, akkor az Ic az mi?
Sajnos a fazorábrákból sosem voltam jó. Itt egy egyetemi jegyzet, valami dereng. Arra nem vállalkozom, hogy elmagyarázzam, remélem segít!
Igen, én is innen néztem, mert ami nekem van eredeti mérési utasítás, még ez sincs benne. De itt sincs leírva, mi micsoda.
Azért kösz.
A következő kérdésemnek nem találtam megfelelő topicot:
Szeretnék egy chip-et(AVR) egy műanyag dobozra ragasztani (Tic-Tac-os doboz belseje). Van itthon két komponensű ragasztó (Epoxy) viszont nem tudom nem okoz-e valami galibát. Esztétikai szempontból nem akarok nyákot használni csak ráforrasztani drótokat amiken lenne a fenti AVR meg pár led plusz két AAA elem és az AVR-nek kéne odaragadnia.
No, és mi a kérdés? Az ugyanis lemaradt.
![]() Egyébként én pillanatragasztóval ragasztottam már smd-s IC-t íc foglalatra, megfogta. A hőt viszont nem bírja. Szerintem egy próbaragasztással gyorsabban végzel, mint ami alatt beírod a kérdést. Sokat nem veszthetsz.
Meg lehet oldani, hogy 40V maradjon, de ahhoz le kell tekerni a trafóból. Nem egy nagy dolog, még az is lehet, hogy szét se kell szedni...
Egyébként miért nem nézel körül a uA723 kapcsolásai között, sokkal egyszerűbbek és megfelelőek a célra. Nekem 20éve ilyen tápom van, lehet, hogy neked is jó lenne... ![]()
360 Ft-ot, vagyis a chippet
![]() Nade a kérdés pont ez lett volna. A lábait ragasztanám oda vagyis egy ragasztó pötty és abba belenyomom a lábát. Technokol rapid? ![]()
Ha már mindenféleképp a lábait akarod odaragasztani,és nem a tokot,akkor az Uverapid kétkomponensű ragacsot ajánlanám. Létezik "5",és "20" perces kötési idejű változata. Közel viztiszta réteget kapsz kötés után,kismértékben rugalmas,a hőt is jobban birja a kontaktragasztóknál.
Mondjuk az árán vehetsz 3db chippet is. Idézet: „De itt sincs leírva, mi micsoda.” Kissé meglepő kijelentés ez egy egész korrekt jegyzetre... Most Te betűket keresel, ahelyett hogy elolvasnád? ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |