Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Előfok leválasztáshoz kondi méret
Lapozás: OK   1 / 1
(#) csu2 hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Sziasztok!

Nagyon kezdő vagyok, a hozzáértők segítségét szeretném kérni. Egy problémába futottam, az újonnan vásárolt autóm gyári "erősítő"-jéből az előfokrók kicsatoltam az alacsony szintű jelet (nem akartam szétvágni a beépített navigációt, hogy berakjak egy jó fejegységet - maradtam ennél az öszvérmegoldásnál). A kérdés a következő: A hangminőség szempontjából milyen és mekkora kondenzátort érdemes a kicsatoláshoz használni? Egyáltalán szükséges? Köszönöm szépen!
(#) Parázs Gábor válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Egy érték határon belül nem kritikus.
470N-100µF bármit használhatsz.Baj nem lesz belöle, akár a hangja alapján is kiválszthatod a megfelelőt, amelyikkel jobban szól.
(#) csu2 hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Köszönöm a választ! Neten egy hasonló lecsatolásnál 2,2µF-ost láttam fényképen. Hogy befolyásolja a kondenzátor kapacitása a hangot? Mégis milyen tipusúval érdemes próbálkozni? Fólia, kerámia, papír?
(#) Parázs Gábor válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Az, hogy milyen kondi csak a minőségben szól bele.Mehet bele minden baj nem lesz.De én FOLIÁT, MKP, MKT vagy ELKO-t javaslom.Probálgasd és amivel jobban tetszik a hangja.
(#) kaszarobert válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Természetesen, minél kisebb értékű a kondenzátorod annál kevesebb mélyhang van a hangfrekis jelben. Azaz felüláteresztő szűrőként viselkedik a dolog. Sajnos az értékét, csak körülbelül tudjuk megmondani, hisz nem ismerjük az erősítőd többi paramétereit

Egy 10mikros kondi előfok szintű jeleknél általában elegendő ahhoz, hogy ne tünjön el a mély!!!

Végfoknál (hangszórókra csatoló kondi), 500mikros is elkelhet, de itt már a feszültséggel és a polarítással is jó ha vigyázol, meg sok egyébb...
(#) csu2 hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Először is, nagyon szépen köszönök minden segítséget! Ez egy jó oldal, tele segítőkész emberekkel! (régóta keresek a kérdésre választ...)

A végerősítőről vagy az előerősítőről (mindekettőről) kéne mondani valami paramétert a pontos meghatározásról.
Az előerősítőnél közvetlen ic-k lábairól van levéve a jel,egyből belekötném a kondiba - majd úgy tovább a külön összekötő kábellel a végfokba.

Az előerősítő ic-k típusa, ha esetleg segít:
4558 4F46

Az végerősítőről sokat nem tudok mondani:

Genesis 4 Channel

http://www.genesiscaraudio.net/amps/spec.html
(#) Parázs Gábor válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Jól mondja kaszarobert 10mikro már elég szokot lenni de ha a legmegfelelőbbet keresed akkor azt ajánlom meghallgatás alapján probálgasd.De ha anyira nem vagy igényes a hangzásra akkor elég a 10µF-os, hoszáteszem mielőt félre érted, nagy hangzásbeli külömbségre ne számitcs lehet meg se hallod.
(#) csu2 hozzászólása Jan 18, 2008 /
 
Túl is tudom méretezi? Mi történik, ha túl nagy a kondi? A típus fogja elsősorban befolyásolni a hangminőséget vagy a kapacitás? (mármint vegyek különbőző típusút és nagyságút, vagy mondjuk 10uf-osakat különböző tipusban?
(#) Parázs Gábor válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Kárt nem csinálsz de azért van egy határ, ezeket már ismertetem neked.A kondi értéke inkább a átvit frekvenciát határozza meg.Az, hogy milyen kivitelű és minőségű az elko az inkább a hangminőségébe szol bele de ezt nem nagyon fogod meghallani.Ha tutira akarsz menni és nem akrsz kisérletezni akkor vegyél egy 22µF 100V-os elko-t.
(#) kaszarobert válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 /
 
Ha túl nagy a kondi, esetleg nem fér bele a dobozba.
(#) kaszarobert válasza csu2 hozzászólására (») Jan 18, 2008 / 4
 
Talán ez az!
Két darab hagyományos műverősítőt tartalmaz az IC.
Az egyik példakapcsoláson 33mikros a kimenő csatolókondi.
Szerintem túltárgyaltuk Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem