Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » ENC28J60 ETHERNET vezérlő használata
Lapozás: OK   3 / 17
(#) Gory válasza Gory hozzászólására (») Aug 29, 2007 /
 
Esetleg nem tudja valaki hogy a chipcad-nél melyik silicon rev. típust lehet most kapni? Mert a rev B1/B4-nél van a szokásos hiba, hogy 8 MHz-10MHz közti SPI sebesség kell. A rev.B5-nél már ezt kiküszöbölték és 20MHz-ig bármi jó neki. Ezen kívül egy ellenállás értéke is változott.
(#) Lucifer válasza Gory hozzászólására (») Aug 29, 2007 /
 
Szia!

Az előző kérdésedre válaszolva én is készülök bütykölni a vezérlőt.

Én május végén vettem tőlük, és az enyém rev. B3-as.
Nem tudod ennél is jelentkezik e probléma?

Szerintem ha biztos nem akarsz zsákbacicát venni, dobj nekik egy mailt és megmondják.
(#) Gory hozzászólása Aug 29, 2007 /
 
Írtam e-mailt de még nem válaszoltak, viszont utánanéztem fórumon. Elvileg az ami után -I áll a típusjelzésben, az már rev. B5-ös. Ami érdekes hogy B3-at meg még sehol se láttam. B1 van B4 meg B5.

Chipcad árlistán szerepel I-s meg anélküli is. Érdekes, hogy az I-s az nem a microchip árlistában, hanem külön.
(#) Lucifer válasza Gory hozzászólására (») Aug 29, 2007 /
 
Szia!

B3-ról én sem találtam infót, ezért kérdeztem nem tudsz e valamit.
A neve után van egy kis karikába beírva valami hasonló. Mondjuk nem biztos hogy B3 most így nagyítóval nézegetve inkább 63-nak tűnik vagy inkább E3 nak. Mindegy a enyém neve ENC28J60 -I/SP, szóval ez igencsak B5-ös. Köszi az információt, és az utánajárást.
(#) Gory válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 31, 2007 /
 
Megérkezett a válasz a chipcad-től. Az őnáluk raktáron lévő chipek még a rev.B1/B4 verziósak azt írták. Akkor ezek szerint az I jelzésű sem 100%-ig biztos hogy B5, vagy pedig nem látta hogy kapható náluk I jelű is csak nem a microchip árlistában szerepel.

Mindegy, majd ha megyek akkor személyesen is megérdeklődöm.

Tehát ha valakinek itt a fórumon gondja van bizonyos regiszterekkel, amik az ENC28J60 errata-ban pontosan le is vannak írva, akkor az azért van mert azrajelet külön kapja a chip is és a kontroller is, és az SPI órajel nem 8-10 MHz között van. Erre van workaround az errataban, mégpedig hogy az órajelet az ENC chipről kell a kontrollernek adni. Vagy pedig hogy 8-10 Mhz közti spi órajel van, ami Fosc/4 beállításban 32-40Mhz-es órajelet feltételez a kontrollernél.
(#) Gory hozzászólása Szept 11, 2007 /
 
Helló!

Összeraktam egy ENC-s panelt PIC18F4620-al. A Ki mit épített topikban vannak képek róla.
egyik
másik

Nagyjából átküzdöttem magam a gyári stack felkonfigurálásán. Most 27K helyet foglal a dolog HTTPServer, ICMP, DHCP, Announce van benne. Ez olyan 80% körüli kihasználtság. Ha a HTTP szervert kiveszem akkor lemegy 66%-ra, a program memóriát illetően. Egyelőre még nem próbáltam ki a pingelést sem De még a héten ki fogom, ha jól raktam össze a panelt.
(#) Gory válasza Gory hozzászólására (») Szept 12, 2007 /
 
Na volt pár apróbb hiba a panelon. Egy LED fordítva bekötve, meg hasonlók. Amivel órákat szívtam az az, hogy az ENC28J60 Reset lábát is bekötöttem a PIC egy lábára. Emiatt viszont nem volt hajlandó elindulni a PIC az istennek se. Órákba telt mire mindent megmértem, elvágtam, újraforrasztottam, és végül rájöttem hogy ez a baj.
(#) Gory válasza Gory hozzászólására (») Szept 12, 2007 /
 
Hátha valaki a későbbiekben fel tudja használni leírom szoftverrel mivel szítam egész sokat:

Config biteknél, vagy az RB port ki-be menet állítása, vagy az LVP programozás letiltása hozta meg a sikert nem tudom, de addig 20-ból 1-szer ment a reset tisztességesen, most pedig jó.

Van valami Button0-s rész (setconfig vagy milyen függvény van meghívva benne) a main fájlban amit kikommenteztem mert amúgy szintén nem akart elindulni a board.
(#) Gory hozzászólása Szept 12, 2007 /
 
Szokásomhoz híven ismét belinkelem a legújabb Microchip TCP/IP stack-et.

Microchip TCP/IP stack v4.11
(#) Gory válasza Gory hozzászólására (») Szept 14, 2007 /
 
Na volt időm szórakozni a panellal. A tapasztalataim a következők.

A 3.75.6 Stack-ben a HTTP szerver, ICMP, DHCP is működik nekem. Nagyon hosszas tesznek nem tudtam alávetni. A HTTP szervernél volt az a gond hogy 2-3 kliensnél már nem jött be az oldal, gondolom ez azért van mert kevés kapcsolódás van megengedve, és ha több oldal a webtartalom, akkor a böngésző esetenként új kapcsolatot nyit egy másik oldalhoz. De ez csak tipp.
Ez mind bele is fért egyszerre a 32K memóriába weblapostól (demó weboldal). 90% körüli kihasználtsággal. Nem használok külső memóriát a weblapoknak.

A 4.11 Stackben is működik a HTTP, ICMP, DHCP, persze a HTTP mellé már semmi nem fért a memóriába, mert több mint 90%-ot megeszik weblappal együtt. A HTTP2 az újabbik meg már a saját demó weblapjával egymaga sem fér bele. Ez a weblap nagy mérete miatt van egyébként. Nagyon tüzetes tesztnek nem vetettem alá a HTTP-t, de gondolom itt már pár dolgot azért javítottak, vagy ha ezen nem akkor a HTTP2-n.

Van benne egy UART-TCP bridge, ami azt tudja hogy az UART-on érkező adatokat felküldi egy előre beállított szerverre (illetve tudjuk szervernek is konfigurálni), az érkező adatot meg kiköpi UART-on. (Ha jól gondolom minden header és egyéb sallang nélkül)
(#) maxpack hozzászólása Nov 11, 2007 /
 
Helló!

Engem az érdekelne, hogy mi a különbség a ENC28J60-I/SP és a ENC28J60-I/SO között és hogy melyiket éri meg megvenni?
(#) dpeti válasza maxpack hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
gondolom első dolgod az volt, hogy rákerestél az adatlapjára, és megnézted, hogy mit jelentenek azok a rövidítések...

ha esetleg mégsem így tettél volna, akkor itt ez a link:

Bővebben: Link

(#) maxpack válasza dpeti hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
jaja, de -**C to +**C -ezen kívül mást hiába figyeltem, nemnagyon tudom, hogy mi van ha "változik" a táblázat többi része....
(#) maxpack válasza maxpack hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
bár az amit nemtudok az a Package Type
(#) dpeti válasza maxpack hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
nyert... egyik Dual-in-line package-ben van (SP), másik pedig SOIC (Small outline IC) (SO)...
a DIP-esnek az ára is magasabb kb 1 $-al
(#) maxpack válasza dpeti hozzászólására (») Nov 11, 2007 /
 
tehátt akkor nekem az SP -s kell, mert az "nagyobb"
könnyebb forrasztani, bár picit nagyobb helyet foglal. sebaj!
köszi a helpet!
(#) sszasza hozzászólása Dec 6, 2007 /
 
Gory! Irtad hogy a RB port vagy LVP állitása javitotta meg a cuccodat. Én is beleszaladtam. Úgy tűnik, ha RB.5=1 akkor jó, ha 0, nem.
Nem jöttél rá azóta mi a sz*r lehet ez?
(#) jon@ válasza sszasza hozzászólására (») Dec 6, 2007 /
 
Heló

Nekem is volt eféle problémám. A BUTTON0-ra kell figyelni ,hogy melyik lábra van állítva és kell rá tenni egy felhúzó ellenállást(persze bemenetnek állítva), valamint az ahhoz a lábhoz tartozó analóg bemenetet letiltani, mert egyébként a kontroller mindig 0-t olvas be a portról és ekkor egy konfigurációs módba lép a TCP/IP stack.
(#) sszasza válasza jon@ hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Nekem nem jutott el addig a pontig hogy button0-t vizsgálhatta volna, az initializeboard után betett "kapcsolj be egy ledet" már nem működött...

Egyébként ami nagyon nem világos: a Pingdemo az az amikor a pic pingel. De, amikor a picet pingelem, annak válaszolni kéne? Hol ezt irják, hol azt. A régi doksiban azt irják nem válaszol, de akkor még nem volt benne az icmpserver.
(#) sszasza válasza sszasza hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Hoppá. A network analizer azt mondja, hogy a Pingdemo nem is ICMP echo-t (PINGet) hanem ARP Who is ?-t küld. Hmmm...
(#) Gory válasza sszasza hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Nekem az LVP oldotta meg a gondot azt hiszem. Most fejből nem emlékszem a ping-nél mi van. Én csak az ICMP klienst használom a pinges dolgok közül, hogy meg tudjam pingelni és lássam hogy él-e a cucc.

Nemtudom mennyire vagy otthon a a hálózati dolgokban.
Szerintem ahhoz hogy egy IP-címre tudj küldeni pinget, tudni kell a hozzá tartozó MAC addrest. És ezért megy ki az ARP csomag. Legalábbis ez a tippem.

Amúgy van icmp szerver meg kliens is a stackben ha jól emlékszem.
(#) sszasza válasza Gory hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Lehet. Most épp ott tartok, hogy a PC is hol ICMP-t hol ARP-t küld. Nem tom mitől függően. A pic néha válaszol. Úgy 3 százalék...
(#) Gory válasza sszasza hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Biztos hogy a PC küldi mindet? Nem lehet hogy a router küldi broadcast-al egy másik, a hálózatodon levő gép dolgait és azért látod a csomagot?
Illetve hogy valami más folyamat miatt mennek az ARP-ok.
(#) sszasza válasza Gory hozzászólására (») Dec 7, 2007 /
 
Nem, az analizátor világosan kiirja. Pic elküldi az arp kérést, pc visszaszól hogy ez az ip ez a mac adress. Eddig oké is. Szkóppal megnéztem, a rx lábakon meg is jelenik szépen, nem zajos stb. ENC tehát elvileg veheti is. Most nézem az arp/icmp.c-ben hol akadhat el az ügy.Majd küldök ki a sorosra jelzéseket meddig jut el.
(#) sszasza hozzászólása Dec 7, 2007 /
 
Ha csak az egyik vételi láb van rákötve a trafóra, mindegy melyik mindegy hova, alig van elveszett csomag. Mihelyt szabályosan, szimmetrikusan bekötöm, bármilyen polaritással, megszünik a vétel.
(#) dpeti hozzászólása Feb 4, 2008 /
 
szerintetek mekkora gond, hogyha lehagyom a ferrit bead-et + nem pont 49.9 ohm-os ellenállásokkal hozom létre a közös pontokat?

(#) dpeti válasza dpeti hozzászólására (») Feb 4, 2008 /
 
ok, közben találtam egy cikket, ami ezzel foglalkozik:
csak házilag nem tudom ezeket kimérni, hogy mennyi a jó
(ott 33-50 Ohm-ot ajánlottak)

a ferrites cucc pedig azért kell, hogy segítsen eltüntetni a közös módusú zavarokat...

de remélhetőleg ez nem lesz nagy gond itthon.
maximum majd kikapok egyet valami ócska ethernet vezérlő kártyából
(#) sirály12 hozzászólása Máj 3, 2008 /
 
Szisztok.

Hát oda jutottam, hogy itt van előttem az enc28j60-as ic+egyebek, már csak a trafós csati kell. A lomexben van is, de nem tudom, hogy jó-e hozzá.
A cikkszáma 43-11-80. Mit kell nézni rajta?
Vett már ilyet valaki?
(#) sirály12 válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Senkisem tudja, hogy jó-e hozzá? Nemtudom így rendelhetek-e belőle.
(#) jon@ válasza sirály12 hozzászólására (») Máj 4, 2008 /
 
Szia!

Én is ilyet vettem a Lomexben és jó hozzá, ezzel a trafóval használom.

Üdv
Következő: »»   3 / 17
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem