Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EPSON nyomtató
 
Témaindító: cssztivi, idő: Márc 13, 2008
Lapozás: OK   3 / 4
(#) lionsec válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Tisztító folyadékkal nem próbáltad még?Én nem szedtem széjjel mert a fejen igazán sok mindent nem lehet látni és csinálni sem.Ha nincs egy héten pár rajz v kép nyomtatva vele akkor a jobb fajta festék képes beszáradni.Én 2 napig harcoltam vele meg konzultáltam szervizesekkel hogy mit merre meddig és szerencsére a fecskendős megoldás nekem bejött.De vettem egy hasonló nyomtatót az Ebay en a napokban tartaléknak 4000 Ft volt újan.Nekem fóliám nincsen jelenleg hogy azon is teszteljem.Ha közelebb lennél festéket még tudnék is annyit talán adni ,hogy a patronokat megtöltsed.Nekem most jött meg minden színből vettem 100 ml-t.
(#) elektros90 válasza lionsec hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Nekem az a problémám, hogy a patront nem akarja felismerni. Igaz, azok 300Ft-os patronok szinenként.
(#) lionsec válasza elektros90 hozzászólására (») Szept 18, 2014 /
 
Akkor lehet hogy az a gond csak.Olcsó húsnak híg a leve.Én vettem után tölthető patron sort ami festékkel töltve volt 5000 körül és fel is ismerte a nyomtató szépen megy vele.A festék nem mindegy milyen van benne!!!
(#) szzsuzsa1 hozzászólása Okt 7, 2014 /
 
Sziasztok!
Van egy Epson Stylus sx 400-as nyomtatóm.Most cseréltem le színenként a patront,amit mindig ugyan onnan rendelek meg.A fúvokákat megtisztitotta a gép,a fejet beállította ahogy mindig.Egy oldalt tudtam vele nyomtatni és kiírta a gép,hogy a kék tinta kifogyott.A patront újra kivettem,a gépet újra inditottam,de semmi nem segített a hibán.Mindent úgy csináltam ahogy szoktam.
Tudna valaki segíteni,hogy mit csináljak?
Előre is köszönöm!
Zuzsa
(#) NickE hozzászólása Okt 18, 2014 /
 
Van egy Epson SX115 multifunkciós nyomtatóm. Bekapcsoláskor a szkenner hiába van végálláson, nem érzékeli a végállást, rángatja egy ideig aztán megunja és leáll az egész, villognak a LEDek. Szétszedtem, ha kézzel elmozdítom, bekapcsolás után a helyére megy, de az érzékelés nem történik meg. Végálláskapcsolót nem látok, ha jól sejtem, optikailag figyeli a végállást. Mit lehet ezzel csinálni?
(#) elektros90 hozzászólása Jan 5, 2017 /
 
Sziasztok,
érdekelne mi a véleményetek az EPSON külső tartályos nyomtatóiról. Lehet, hogy vásárolnák egyet, ugyanis a festék ára egész pénztárca barát az eddigiekhez képest. Szeretnék nyomtatni fóliára nyák mintákat. Eddig a tintás nyomtatás vált be leginkább nekem. Meg aztán fényképeket is.
Attól félek, hogy ha nem lesz nyomtatva pár hétig akkor a tinta beszárad a csőbe és kuka az egész. Van tapasztalatotok ilyen tipussal? Köszi előre is
(#) Vadász Csaba hozzászólása Jan 23, 2018 /
 
Sziasztok.
Keresem Epson stylus cx3200 multi funkcionális nyomtatóhoz meghajtó driver programot.
Windows Xp van a számítógépen.

Sajnos az Epson honlapján levő nem működőik.
Előre is köszönöm.
(#) FAZ1 hozzászólása Márc 23, 2018 /
 
Üdv!

Ha él még egyáltalán ez a fórum ...

Van egy Epson Stylus SX235W tintasugaras nyomtatóm.
Éppen a múlt héten nézegettem /nyomtatás közben/ a tintaszinteket, s azt láttam, hogy a sárgát (yellow) kivéve már ideje lenne cserélni.
A csere megtörtént - (utángyártottal persze, hisz évek óta azokat használom), ám a fekete patron hibát jelzett. Az ikonján egy piros körben nagy fekete X jelzés van.
A többi patront elfogadta és betöltötte (cyan, magenta), ámde a fekete (black) az valamiért nagyon mumus neki.
Azóta se nem nyomtat, se nem hagyja magán a szoftveres fejtisztítást, egyszerűen mint egy döglött hal.
Visszatettem helyette a régit, majd egy eredeti Epsont, de mindre semmi volt a válasz. Mintha magában a gépben lenne valami komoly probléma (beszáradás, tele van a tartály, netán akármi más).
Mit lehet ilyenkor tenni?
Tegnap délelőtt elmentem az internetről gyorsan kinézett pestszentlőrinci D+C Epson szervíz-be (Széchenyi István u. 2), de ott sajnálatos módon már minden ilyesmi megszűnt.
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
2 dolog szokott elöfordulni.

1. rossz a chip a patronban ( sajnos már a gyári eredetivel is elöfordult, kaptam helyette egy másikat). Esetleg pucold meg rendesen a kontaktusokat.
2. Egyes gépekben van egy korlát, hogy hányszor engedi meg az idegen (utánnagyártott) patront használni, ha ez a keret kimerül, akkor néha segit a gyári patron használata, de néha csak komoly hardreset teszi rendbe a dolgokat.

Egyes nyomtatokhoz találsz a neten megoldást, de többnyire csak a szervizben tudják rendbe tenni, (gyakran drágábbért mint egy uj gép.)
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
A szervizek manapság egy külön vicc.
Ma elmentem abba a szervizbe, ahol régebben (és még garanciában) de párszor megcsinálták. A szerviznek persze - mondanom sem kell - hogy csak a hűlt helyét láttam. A portás azt mondta - ezek pár éve úgy eltűntek, hogy azt se lehet tudni róluk - megszűntek, vagy máshová költöztek.

Azért elég aranyos ez az Epson cég, hogy árulja a sok új ***, ámde háttérszervize nincsen hozzá. Ha meg ha netán valóban van! Akkor persze jöhetnek a javítási árak.
Én ezt a gépet valamikor a Váci úti Tesco áruházban vettem - akcióban - 18 ezer forint helyett csak 12-be volt. Afféle "multifunkciós" - (nyomtat, szkennel, másol, stb.)
Ha találnék egy szervizt, amely esetleg megnézi, és azt mondja a javítására - 15 ezer, na akkor rögvest röppen a kukába. Mivel épp ma nézegettem a Határ úti Europark MédiaMarkt áruházában. Ott már 11800 forintért lehet vadi új - és persze akármilyen gyártmányút (Samsung, HP, Lexmark, Canon) kapni.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2018
Moderátor által szerkesztve
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 23, 2018 /
 
Ezért nincsenek szervizek, nemcsak az Epsonnál, mert mindenki ugyanazt az üzleti politikát követi. A bonyolult drága nyomtatokat szinte ingyen adják, majd a tintán akarnak meggazdagodni. A tintához meg nem kell szerviz.
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 27, 2018 /
 
Háát - azért nem egészen.
Éppen nézegettem a Médiamarkt-ban. A leggagyibb szerkezet már 12 ezer, ámde vannak ott komolyabbak - 30-40 ezerért is. Tehát "szinte ingyen" NEM adják.
Mint ahogy valóban - a nyomtatót csak egyszer kell megvenni, aztán utána folyamatosan "etetni"? Na - az a nagy buli. A papír se olcsó, de a tinta ...
Nem véletlen, hogy nagyon hamar beindultak rá a "házilag" tinta utántöltő szettek, vagy kisvállakozásokban a patron-újratöltések, vagy a jóval olcsóbban helyettesíthető, de végeredményében "utángyártott" patronok.
Amikor én csaknem 5 ezerért vehetnék meg egy-egy "eredeti" Epson tintapatront a nyomtatómba, valójában viszont - a 4 darab utángyártott sose kerül annyiba!
((NyomtassOlcson.hu))
A tintához tényleg nem kell szerviz. Ha meg beszáradna - így jártál.
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2018
(#) FAZ1 hozzászólása Márc 28, 2018 /
 
Ma elvittem szervizbe a nyomtatómat. Ott azt mondták, náluk a bevizsgálás maga ingyenes.
Helyben és előttem meg is nézték s egyből rájöttek, hogy valójában az a hiba, hogy az általam használt új tintapatronon rossz a chip. Így persze az ott beléje tett próbapatronnal egyből megjavult.
Aztán - akkor én hamar hazavittem, majd beletettem egy vadi újat - amitől tényleg "megjavult".
Viszont utána - fej-beállítás, tintabetöltés, fúvókatisztítás, meg a többi ide-oda csinálós nyomtatási programok után - újra hibát jelez. Pedig originál vadonatúj patront tettem bele.
Elfogadta, működött egy darabig, majd a legvégére azt írja ki - "a patronok nem ismerhetőek fel".
Nahááát!
Most itt állok az ismét tintahibát jelző géppel, meg a már 3., de felbontott vadiúj tintapatronnal.
Egyszerűen NEM HISZEM el, hogy kapásból 4 fekete patron lenne chip-hibás!
Vagy lehetséges - a nyomtató maga teszi őket gyorsan tropára?
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 28, 2018 /
 
Hogy te mit hiszel meg mit nem a teljesen a magánügyed. A másik meg az, hogy a szezvizben miért nem csináltattad végig a ceremoniákat, mert ott kellett volna.
S még mindig fennáll az a kérdés amit korábban irtam, hogy sok nyomtato felismeri (elkönyveli magának) ha nem eredeti patront raknak bele, és egyszercsak elege lesz.
Még van egy 3. dolog amit eddig csak egy márkánál láttam, hogy a tisztitáshoz stb használt tál telik meg gagyival, ami azután tönkre teszi a jo patronokat is, mert a tisztitás helyett rákeni a ragacst a vadi uj patronra. Olcson ezt sem lehet meguszni.
Amugy te irtad - "a leggagyibb szerkezet 12 ezer (30/40 ezerért meg komolyat is kapni)".
Ha 5 ezer egy gyári patron, hány kell a gépbe és hányat tudsz venni 30/40 ezerért?? (Ne az utánnatöltött szemetet vedd alapul). (Amugy többek között ezért is kerülöm az Epsont. Nálam még egy patroncserét sem élt meg, igaz azota mégis sok követöre talált )
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 28, 2018 /
 
A szervizben - mint már említettem - maga a bevizsgálás ingyenes volt. Az ember beledugta a 220V-ba, bekapcsolta - majd nézegette. Számítógépet egyáltalán nem csatolt hozzá.
Aztán kiszedte a hibásnak jelzett patront, majd előhozott valahonnan egy nagy dobozt (telis tele régi és persze üres patronokkal), majd kiválasztott egy akármilyen másik, de bele illő feketét. Aztán próbanyomtatás, stb.
És akkor minden jó volt, én meg örültem.
Viszont a lelkemre kötötte, ha hazamegyek s teszek bele új patront, akkor okvetlenül indítsak vagy 2x fejtisztítást a gépen. Ezt aztán meg is tettem.
Aztán beütött a krach. No de sebaj, egy teljes napot hagytam állni, majd ma reggel újra rugóztam vele. És akkor - ide-oda nyüszögött, meg összevissza tekergette a papírmozgató gumihengereket - de a legvégére CSAK kiírta, hogy a Cyan tintapatron benne a hunyó.
Tettem bele egy régi másikat - és egyből megjavult! Azóta már nyomtattam is vele.
Én valójában már a legelején tisztítottam s kiürítettem azt az általad említett tinta-gyűjtőt és a fej-lemosó szivacsokat.

Meg aztán azt írod - "ezért is kerülöm az Epsont.". Hmmm.
Nekem előtte 2 db. HP-m volt, de azok se nagyon különbek. Holott ahhoz még csak patront sem kellett drága pénzen vennem, mert nálunk a cégnél olyanokat használtak, oszt néha hoztam magamnak is belőle. (tök ingyérbe!)
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 28, 2018 /
 
A HP addig volt jo amig a patronokban benne volt a piezofej is. Az utolso ha jol tudom a H64 valami volt ( scanner, nyomtato meg másolo) a következö modellben már ök is beépitett piezoval hülyitenek ( igaz a patron csak a felébe kerül), de a régivel soha semmi gond nem volt 6 HP nyomtatom van / volt ami mind a mai napig müködik ( ha támogatja W). Egy ment tönkre ami a CD/DVD-t is tudta nyomtatni ( ma ilyen modell nincs). Azon eltörött a kar ami a fejeket pucolta. Vettem helyette egy másikat (uj) 2 honapra rá át kellett állni W7-re, ami viszont nem támogatja ezt a modellt. Igy most bekerült a raktárba az A3-s HP nyomtato mellé, mert azt sem támogtja ma már semmi. Ha nagyon kell nyomtatnom akkor elö kell venni a régi WXP-s PC-t és azon nyomtatok ezeken a régi, de jo nyomtatokon.
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 29, 2018 /
 
Nem véletlen, hogy van még itthon olyan gépem, amin a jól bevált Windows XP-t hajtom.
Az egy nagyon aljas húzása a gyártóknak, hogy az új Windows verziók nem igazán kompatibilisek a régivel, avagy eleve nem adnak a driverükben frissítést.
Tavaly vettem 1GB RAMM-mal szerelt videókártyát, amit az XP-hez már használni sem lehetett ...
de én azért megoldottam.
Nem tudtam, hogy a teljesen külső periféria nyomtatókkal is megy még a nagy gyártói bohóckodás.
A "vegyél újat" - ösztökélés.
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Márc 29, 2018 /
 
A cégnél, ahol dolgoztam, amikor átálltak W7-re tucatjaival selejtezték a lézer nyomtatokat (az alkalmazottaknak ingyen adták a vadonatuj, ki sem csomagolt gépeket).
Csak nálunk, a maradék egy kisteherautonyi nyomtato volt, amit elvittek a központi raktárokba (onnan meg ki tudja hova kerültek).
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Ingyen azért én is vettem volna egyet. Az XP-s gépemen (DELL Optiplex GX270 ATX) még simán elment volna. Az még valójána egymagos, de 3MHz-es Pentium procival s a 4 GB SDRAM-mal simán elszaladgál, és jól muzsikál.
Hogy aztán nem frissít?
Naés? Nagy kaland!

- Bár nekem folyton frissít valamit. (lehetséges, hogy egy kissé "ipari" rajta az XP, és köztudott tény, hogy egyes bankos rendszereknél még mindig azok mennek!)
Így aztán persze - a szükséges frissítéseket rendre megkapja
A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
(#) zszilagyi válasza elektros90 hozzászólására (») Márc 30, 2018 /
 
Én eléggé körbe jártam a témát, pont a beszáradás miatt. Hivatalos forgalmazó többször is írásban azt a kijelentést tette, hogy hacsak nem szaharai körülmények között akarom használni, akkor nem fog beszáradni a piezo technológiának köszönhetően. Így hát beruháztam egy Epson L3050 típusba, bár az említett maileket azért megőriztem. Remélem nem lesz rá szükség. Új még a nyomtató így a beszáradás még lehetetlen, de gondoltam megosztom nekem ezt mondták.

Weboldalukon részletesen lehet olvasni a technológiáról.
(#) FAZ1 válasza zszilagyi hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Akkor az tehát hagyján, hogy tényleg beszárad a tinta.
De akkor /és utána/ mivel illik újraoldani avagy netán higítgani?
Egy simán desztilált vizzel való próbálkozás elég, avagy valamilyen spéci alkoholos dolog lenne az a patrontölteték?
(#) zszilagyi válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Elvileg NEM szárad be. Egy ilyet találtam a feltelepített nyomtatókezelő progamban:
A hozzászólás módosítva: Ápr 3, 2018
(#) Massawa válasza zszilagyi hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Azt persze nem irja az ilyen ütödött szöveg, hogy 5-10 eröteljes tisztitás elfogyasztja a patron tartalmát, azaz amire az megtisztul már nem marad elég a nyomtatásra (tipikus Canon gond). Meg az is érdekes, hogy az alig használt nyomtatoban cserélni kell a tisztitoszivacsot vagy tégelyt, mert nyomtatni alig volt mit, de tisztitani mindig kellett.
Itt a legnagyobb átverés, amikor azt mondják, hogy ezzel vagy azzal a patronnal 5-600 oldalt lehet kinyomtatni - igen egyszer és egyszerre, de nem ugy, hogy ennyi oldalt mondjuk 3-4 honap alatt szeretnél kinyomtatni. Akkor a tinta fele a szemétben vész el és nem a papiron.
(#) Massawa válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 3, 2018 /
 
Pl egy olyan pofonegyszerü szerkezet hiányzik minden házi nyomtatobol mint a nyomtatott oldalak számlálása. (A profi gépek mind tudják). Azaz akkor lenne a kezünken egy adat hány oldalt is sikerült kinyomtatni egy patronnal. (Azt egyesek viszont nagyon is számolják hány - idegen - patront raktál a gépbe.. ).
(#) FAZ1 válasza zszilagyi hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Nálam a csomagolására nyomott lejárati időn túli fekete patron (én bontottam fel saját kezűleg, teljesen originál eredeti gyári csomagolás, + a patron vákumos tasakban!) - viszont már "nem lötyög"!
Tehát - teljesen csontszáraz! Hová lett belőle a lé - a dupla csomagolása ellenére?
Ráadásul van még a csomagban másik 3 originál tintapatron, amiket fel se bontottam még
(Cyan, Yellow, Magenta)
Minden bizonnyal és feltehetően azok se nagyon lötyögnek, ha netántán alaposan megrázogatnám őket.
(Mondjuk - eleve úgy "kukáztam", azaz kidobott, lejárt szavatosságú termék! Na de akkor is.)
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2018
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
A profi gépekben vagy azért van a számláló, mert
- szinte iparszerűen nyomtatnak vele, (és lehetséges, hogy az adóhivatal felé egyáltalán nem árt az információ)
- avagy a nyomtató bármely céghez csupán kölcsönbe van adva, s ott a bérleti díj függvénye, és persze a bérleti díj számításának egyik alapja az azzal kinyomtatott lap-példányszám!
(Ilyenek voltak pl. nálunk a cégnél - az irodákban. Úgy nem saját költség, hanem külső-számlás.)
(#) FAZ1 válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Nekem/nálam CSAKIS arra jók ezek
- ha a nyomtató netán egyszer-egyszer teljesen meghülyül, s utána minden áron eredeti EPSON patronokat kér -
nos hát akkor megkaphatja ...
A hozzászólás módosítva: Ápr 4, 2018
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Érdemes lemérni minden uj patront (precizios mérlegen) mert csak azon látod, hogy mennyi tinta van benne. Egyszer már sikerült kireklamálnom, hogy az eredeti gyári patronban nem volt semmi. Ha jol emlékszem 3,2 gramm a tinta tömege a mi patronainkban.
(#) FAZ1 válasza Massawa hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Mondom - valójában kukáztam azt a kidobott dolgot - tehát reklamálni nem fogok egy olyan eset okán, ami aztán nekem amúgy egy árva fillér veszteséget nem okozott!
És utána még igazán csak szélhámoskodni se kezdek, hogy akkor most gyorsan visszaviszem a boltba, hogy - ebben a tintapatronban a gyakorlatban kérem szépen - nem volt semmi.
Én nem igazán simlisnek, és poltikailag baloldali vásárlónak születtem.
(#) Massawa válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 4, 2018 /
 
Az teljesen a magánügyed, hogy mit reklama.lsz meg mit nem. Én csak azt irtam, hogy a legegyszerübb megbizonyosodni a tinta mennyiségéröl, ha megméred. Ráadásul többpatrin több kiszerelésben is elöfordul: normal/xl stb megjelöléssel és jo ha az ember képben van, hogy mit és mennyit vesz.
Következő: »»   3 / 4
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem