Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
27 évvel ezelőtt készíttettek velem tirisztoros lámpavillogtatót (230V) akkor kapható villogó LED-del. 60.-Ft-ba került/db. Ahhoz képest ez a 85.-Ft borzalmas áremelkedés. A LED-es mécsesre már nem is tudom, mit írjak.
![]() A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2017
40 éve meg volt egy ( lehet, hogy nem sikerült) NPN tranzisztor amit ha forditva kötöttél be magátol elkezdett rezegni ( lavina effektus keletkezett, fürészjelet adva). Ilyen tranzisztorokkal oldottuk meg az akkori szinpadi reflektorok tirisztoros vezérlését - ( lusták voltunk szabadalmaztatni, pedig több 100 vezérlés készült). Szinte lineáris volt a vezérlö feszültség és a fürészjel viszonya, igy a fényeröt nagyon pontosan tudtuk kezelni ( akkor még nagyon fontos volt ha TV kamerák is jelen voltak ( még mind csöves).
Igenis van ingyen energia! ... ha növény vagy...
![]()
A mai tranzisztorok is, a C-E lába között fordított irányban zenerként viselkednek, aminek van egy kis negatív differenciális ellenállású szakasz a jelleggörbéjén. Tehát ma is menne az a fűrészgenerátor.
Közben rájöttem hogy ingyen ebéd is van, az önkormányzatnál a rászorulóknak.
Az ingyen tankönyv gyakran annyit is ér...
Lehet, de akkor (40 éve) nagyon jol jött ez a tulajdonság, mert nemcsak mint zener müködött, hanem valoban szép fürészjelet adott néhány alkatrész.
Az akkor volt, mikor én jártam suliba. (A múlt század közepén.)
![]()
Már ingyen van, ha jól tudom középiskola 1 osztályig.
Egy modern monstrum Linz utcáin. 24 m hosszu troli:
Bővebben: Link Link javítva! A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Moderátor által szerkesztve
Nekem rémlik csak az, hogy a Japán Deck-ek tele voltak ilyen megoldásokkal és az AIWA-nál, ha akartál
elektronikus számlálót, arra az RT-ben is voltak kapcsrajzok? Talán nekem még van is ilyen panelem és azt írták anno, hogy 6.8V-os Zennernek fele meg a forditott tranyó... Biutos tévedek, 30 éve volt...
Bővebben: Link Nálunk ingyen kapja mindenki, ismerősöktől tudom.
Most ezt hogy értjük? Más szemszögből nézve ingyen semmi nincs, csak akkor mások dolgoztak érte. A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2017
Idézet: Így kezdődik a cikk. Az én közlésem szerint nem. Olvasd el majd a többi kommentet is a cikkhez . Azok közelebb állnak a valósághoz, nem szerkesztett módon. „A kormány közlése szerint ...”
Erre már nem emlékszem, csak arra, hogy az akkori kinálatbol csak egy közepes teljesitményü (1-2W) NPN tranyo vált be sorozatban ( azaz minden tranzisztor jol ment). Mások nem, vagy nem jol produkáltak az adott kapcsolásban. Azota nem is foglalkoztam ilyesmivel.
![]()
Egyben nagy a magyar társadalom - mások kritizálásában. Hol voltak ezek az okostojások akkor, amikor mindent venni kellett????
Kérem, hogy a politikai vonulatot ne itt elemezzétek ki! Ez az oldal kifejezetten politikamentes.
Ha már az autóknál tartunk...
Bővebben: Link
Nem sokára lesz végtelen energiánk.
![]()
Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek a cikk olvasásakor. Mert egyrészről szuper, hogy megoldották. Másrészről sírnivaló, ha mérnököktől ennyi telik. Nem egyszer kerültem hasonló kutyaszorítóba, de pár forintos javítással mindig meg tudtam úszni. Vagy csak szerencsém volt?
Vagy nem akarsz bulvár cikket írni róla...
Nálad mi(k) romlott(ak) el idáig?
Amugy nevetséges, hogy hogyan kérhet el a márkaképviselet 3000 eurót egy generátor cseréért. Értem én, hogy online összeköttetéssel a Volvo szerveréről kell letölteni a motorvezérlő egység szoftverét a generátor sorozatszámával, de akkor is sok 3000 euró... A hozzászólás módosítva: Nov 5, 2017
Néhány éves Volvo mellé valószínűleg nagy érvágás és a család havi kosztpénzének felborítása lett volna megkötni egy olyan biztosítást ami az autó bedöglésénél még a hazaszállítást is fedezi. Nekem csak Suzukim van, lehet ezért nem vág földhöz egy túrán a talán 1000 forint plusz az 1000 forintos életbiztosítás mellé.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |