Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Idézet: A válasz: jövedéki adóval. Ha e-autód van, fizess. Ilyen egyszerű. Nekem már nincsenek illúzióim. A beetetés megvolt, jöhet a peca. „Kiváncsi leszek hogyan fogják az üzemanyag áramot megkülönböztetni a vasaloba folyt áramtol.”
Nincs, vagyis nem lenne akadálya. De a CD-s korszaknak lassan ( már egy ideje ) vége. Nyilván azért sem fejlesztenek SSD-s CD lejátszókat, pláne HDD-vel felszereltet manapság.
Egyszerűbb kiagyalni rázkódás mentesebb meghajtókat, ami az átlag sáfőrnek jó. Persze aki kér még ma CD lejátszót az új autóba.
Szerintem úgy, hogy tökmindegy honnan ment bele az áram. Ha mutat bármennyi megtehető km-t akkor üzemanyagként van elszámolva. A csekket meg majd kiküldeti az autó fedélzetije a tulajnak.
Nekem sem voltak soha, ahhoz már tul sok tapasztalatot szereztem az életben.
![]() Csak azt vártam, mikor jön ez a lépés, mert eddig mindenütt csak a mézes madzagot huzták.....
Milyen szépen fog mutatni a kocsi motorháztetején a szép fekete, agyonplombázott villanyóra, természetesen a hazai szabványoknak megfelelően kisszekrényben
Már "vártam" ezt a pillanatot, megint lehet hack-elni a NAV-os feketedobozt. (persze azoknak nem, akiknek majd nem kell ilyet használni meg bejelenteni meg adózni meg kaszinózni meg...) Mikor telik már be a pohár???
A javát még nem is mondtam. Az e-autók töltői minden adatot begyűjtenek az autóról. Hol járt, merre, mikor... stb. Nesze neked személyiségi jogok védelme. Nincs többé magánélet.
A fékpedállal is kell majd kezdeni valamit majd. Fékezéskor visszatölt, és az már jövedéki fékezés.
Roppant egyszerűen meg fogják oldani ezt a "problémát" is, ahogy azt az étolajjal is tették, amikor elkezdtek egyre többen tankolni is belőle. Felemelik majd a villany árát is a duplájára. Ahogy nem érdekelte őket akkor sem azoknak a problémája akik csak főzésre használták az olajat, úgy szintén nem fogja érdekelni őket hogy a többség csak a háztartásban használná az áramot, és nem közlekedésre.
Mert a lehetőség az mindenki számára ott lesz, és sunyi, aljas módon akár az autóját is töltheti vele. Már előre látom ahogy a beetetett e-autó tulajok hogy fognak segítségért kiáltani, amikor a dupla áron vett járgánnyal is csak ugyanakkora költséggel fognak tudni autózni (töredéke távot). De majd megmentik őket is mint a devizahiteleseket.
Már jön az ujabb etetés, hogy az e-auto nem azért "olcso", mert szinte ingyen van az üzemanyag hozzá, hanem azért, mert egyébb fenntartása ingyenes vagy olcso ( parkolás, szerviz stb). Eszem a szivüket az ilyen sötétzöldeknek meg környezetvédöknek.
Vagy a nem kapható háztartási tüzelőolaj, nyugaton még máig is fűtenek vele ha jól tudom.
Innét látom hogy az aggregát besorolása euró 6-os.
Hódít az igénytelenség!
1 hónap alatt 140000 megtekintés és több mint 1000 like olyasmire, amit én 40 éve 10 évesen már megcsináltam. És gyanítom,hogy a korosztályomból több százezren. Bővebben: Link
Esetleg kitalálnak valami elektronikát, hogy csak egy speciális töltőből tud töltés felvenni, mert valami bonyolult kóddal beazonosítja a forrást, ami a töltő. Ezt összekötik az online pénztárgéppel és mindjárt többet csenget a balek.
Ja, és persze ezeket az eszközöket is valami haveron keresztül lehet beszerezni és rendszeresen be kell vizsgáltatni, jó pénzért
Akku saru bilincsére is plombát raknak ?!
Mindenhova raknak, e-plomba, ééérteeed??
Még mindig sokan vannak akik hisznek még a mesékben, hogy olcsó energia meg hasonlók, és erre még hajlandók is nem kevés összeget áldozni. De ahogy nincs ingyen ebéd úgy olcsó energia sincs, meg olcsó közlekedés sincs. Ha mégis, akkor majd tesznek róla hogy ne legyen. Kíváncsian várom azt az évet is amikor az első piacra dobott e autók akkujai behalnak, vajon mit fog kezdeni az aktuális tulaj a dobozzal. Ott lesz igazán tetten érhető a tervezett elavulás, mert az új akkut senki nem fogja megvenni a horror ára miatt.
Elég megnézni a használt e piacot a nagyon olcsó szegmensben, ott sem vesznek bele akkut a döglött helyett, inkább árulják a dobozt.
A Nappal majd kifehérítjük ... napelemes töltő
!
Ha nappal használod az autót és éjszaka töltöd (mint ahogy a legtöbben), akkor inkább holdelemes töltőt használj
![]() De ezek a jóképességűek a végén még a Napot is leplombálják
Lesznek azért majd élelmes megoldások, biztos vagyok benne.
Éjszakára a forgó fékpadon felejtett elektromos autó, akinek a gazdáját jövedéki csalás miatt állították bíróság elé...
Nagyon egyszerű. Kis vállalkozások lesznek majd, akik majd aggregátorokat ( Euro 12-es )
építenek majd be az autókba. Amihez majd a patikákban lehet alkoholt kapni.
Patikából alkoholt? Majd főzünk otthon szeszt
Így új értelmet nyer az "iszik vagy vezet" mondat
Majd nem lesz! Már megnyirbálták amúgy is.
Hátha még látná hogyan csinálom én a LED-k villogását, egyböl eldobná örök idökre a pákát......
Villogó LED-es mécses
Van egyszerűbb is. Mindenesetre sokkal olcsóbb. 112-132.-Ft/db.Ebbe beletartozik egy kis doboz kapcsolóval, ?-Ft. 2 db 2032-es elem, helyenként 850.-Ft/db. 1 db villogó LED, 85.-Ft/db (nem kell messzire menni).
Süllyedt!
![]() Hozzám vágtak egy kinai piacon egy tucatot egy csomagban. Két alkatrész hozzáadásával a sima szines LED-ekböl egész fényorgonát hoztam össze 12V-ra. ( a mécses LEDje nem is szerepel a többi LED között, csak azok villogtatása a feladata.) A 2032-s elemek meg majd elmennek valahova. |
Bejelentkezés
Hirdetés |

Már "vártam" ezt a pillanatot, megint lehet hack-elni a NAV-os feketedobozt. (persze azoknak nem, akiknek majd nem kell ilyet használni meg bejelenteni meg adózni meg kaszinózni meg...) Mikor telik már be a pohár???

!