Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   218 / 584
(#) Petyaa válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 23, 2018 /
 
A visszaszállítást régebben gondolom visszfuvaraban oldották meg. Bármely áruháznak a logisztikája szerintem 2 nap alatt megtudná oldani

Igyekszek arra hogy lehetőleg kerüljem a pet, stb műanyagba csomagolt termékeket. Joghurtot is nagy ritkán eszek, sajnálom azt a 2 deci hengerűrtartalmot elrabolni a földtől, persze tudom más majd megveszi.
(#) bbalazs_ válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
A legnagyobb meg tarolhato - es elfogyaszthato - kiszerelest vedd meg. A felulet csak negyzetesen, mig a suly kobosen no a merettel.
(#) Bakman válasza Petyaa hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Megoldható lenne, de a visszaúton többet fogyaszt az autó, a visszapakolás is idő stb. Németországban betétdíja van a PET palackoknak is, viszik is vissza, ahogy kell.
(#) Hp41C válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Nekem még mindig megvan egy magyar nyelvű Fantás PET palack, szép nagy betűkkel szerepel rajta, hogy "Visszaváltható". Egykor nálunk is visszavették, de valahogy leszoktak róla...
(#) Bakman válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Emlékszem én is rá (szép nagy gallérja volt a palacknak), kíváncsi vagyok, miért nem vált be a dolog.
(#) tbarath válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Szerintem olcsóbb a PET után megfizetni a termékdíjat, mint egy kevésbé szennyező (?) termékvonalat is fenntartani. (Ha jól tudom az újratölthető műanyagpalackokat is talán 8-10 alkalommal használták, utána selejtezték. Lehet hogy az még szennyezőbb volt, mint a sima PET.)
(#) Ivan93 válasza Bakman hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Nekem azt tanították azért nem vált be, mert egyrészt drága visszaszállítani és tisztítani, másrészt 5-7 használat után annyira összekarcolódik, hogy nem szívesen veszed le a polcról. Amennyiben a sima vékony palackot újrahasznosítják, az gazdaságosabb elvileg. Csak nem mindig hasznosítják újra sajnos.
Valaki említette, hogy milyen sok palack úszik a tengeren. A média miatt sokan a tengerek szennyezésért a műanyagokat okolják. De csak azért, mert az látszik. Az ami lesüllyed a tenger fenekére az már keveseket zavar, mert nem látszik. És ezeket a szennyezéseket soha nem fogjuk eltüntetni, míg a műanyag lehalászására lenne esélyünk. De ne értsétek félre, nekem sem tetszik a környezetszennyezés.
(#) Hp41C válasza tbarath hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Könnyebb lenne az újrahasznosítás, mivel már össze van gyűjtve. A vevők sem dobálnák el, érdekelté tette őket a betétdíj...
(#) nagym6 válasza Hp41C hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Nálunk van egy pet palack újrahasznosító üzem, van valamennyi újrahasznosítás.
(#) zolika60 válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Ez sem környezetszennyező, csak esztétikailag furcsa. A műanyag viszont sokkal ártalmasabb.
(#) zolika60 válasza nagym6 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Valamennyi van, de a legyártott mennyiség töredéke. Ami az igazán baj, hogy annak is megszűnik a legnagyobb része.
(#) peti333 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Több helyen is írtak róla, alapvetően nem lenne megoldhatatlan probléma, a cikk arról nem szól, hogy ami ide kerül az többnyire már a nem újrahasznosítható része a műanyagoknak.
Kína meg pár éve nagyon beindult, ahogy én látom egyre tudatosabban használják az erőforrásaikat, illetve állnak át nagy erővel fenntartható energiákra. Persze még nagyon messze vannak a megoldástól, de ilyen iramban előbb érnek célba mint a "fejlett nyugat". Persze addigra lehet hogy kihal a mostani generáció.
(#) zolika60 válasza peti333 hozzászólására (») Feb 24, 2018 /
 
Svédország ehhez túl kicsi. Ha azt a szemétmennyiséget amit Kína eddig felvett oda zúdítanák valószínűleg több méter szeméthalom alatt heverne néhány év múlva.
(#) Gafly válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Ha már a svédek. Ott 50 Őre a volt a betétdíj pant sörös dobozra ~15 forint, amikor legutóbb arra jártam.
Ott azért még a svéd is meggondolja, és visszaviszi.
Nálunk meg ugye ha jól láttam, akkor 1 Ft. Azért meg tudod ki hajol le

+1: De ha semmit nem adnának érte, akkor is visszavinné a svéd. Mint ahogyan nekik nem gond az üzemi konyhán az tálca leadásakor az ételmaradékot kikaparni, és az edényeket, evőeszközöket szépen egymásra rakva szépen külön lerakni. Ja és sörcsap is van az ebédlőben, a víz mellett (ingyen). Próbálom ezt elképzelni nálunk
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2018
(#) nagym6 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Idézet:
„Ja és sörcsap is van az ebédlőben, a víz mellett (ingyen). Próbálom ezt elképzelni nálunk”
Nálunk ez lenne a pet palack újrahasznosítása, abban lopnák haza a sört, mindig ugyanabban az 5 literesben.
(#) Gafly hozzászólása Feb 25, 2018 /
 
De hogy pozitív is legyen: Miskolc
(#) Petyaa válasza Ivan93 hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Pedig van ott minden, metrókocsitól kezdve használt abroncsokig, stb stb. Persze azt mondják hogy a mesterséges korallzátonyok miatt. Aztán rájöttek hogy nem igazán életképes az ötlet a valóságban.
A műanyagot sajnos már a tengeri halakban is ki lehet mutatni....Nem újra hasznosítani kellene, hanem teljesen eltörölni a használatát, helyette pedig újra elővenni az üveget, és kitalálni az olcsó gazdaságos tisztítását. Nehogy már több 1000 bar nyomáson ne lehetne kimosni max 1-2 centiliternyi vízzel. A műanyag stb újrahasznosítással az a baj, hogy a szennyező folyamat olyan mint egy végtelenített szalag.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2018
(#) david10 hozzászólása Feb 25, 2018 /
 
Sziasztok,
Ma láttam a TV-ben (a CBS Reality-n), hogy valahol az egyesült államokban betörtek egy házba, egy laposképernyős TV-t loptak el, amit nem azért loptak el hogy eladják, hanem bevitték az erdőbe, összetörték és a benne lévő "titkos anyag"-ot elszívták.
A kérdésem az volna, hogy valóban tartalmaznak az LCD tévék kábító hatásu anyagot? Nem akarom kipróbálni, de kiváncsi vagyok rá, hogy valóban tartalmaz-e.
A választ előre is köszönöm!
(#) vargham válasza david10 hozzászólására (») Feb 25, 2018 / 2
 
Hogyne. A munkahelyemen pont ezért vállaljuk plazma tévék elektronikai hulladékkezelését. Semmi titkos nincsen benne, a védőrétegként alkalmazott magézium-oxidot elegyítjük 1:42 arányban pipamocsokkal, és wc papírba tekerve elszívjuk. Jó anyag, és ráadásul nincsen sehol nyilvántartva.

Javaslom, hogy keress rá a plasma tv drug myth szavakra!

Ha már érdekes hallucinogének: Érdemes rákeresni a szerecsendió hallucinogén hatására! A magézium-oxidéval ellentétben ez ugyanis valóban létezik.
(#) Massawa hozzászólása Feb 25, 2018 /
 
Nem akar valaki 0 km-s trolikat venni? Olaszországban vagy egy egész elado flotta. Bolognaban illetve Riminiben nem sikerült üzembe helyezni egyetlen darabot sem, igy most sorsukra várnak egy viszonteladonál. ( a legöregebb 10 éves a legujabb alig 4, egyik sem ment a tesztüzemen kivül egy kilométert sem).

Foto: G.Mackinger

IMG_2998.JPG
    
(#) erbe válasza Massawa hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
1: Ennyit a CO2 kibocsátás csökkentéséről.
2: Magyarországon csupán az első kátyúig használható. Olyan mély járású, mint egy sportautó.
3: Nem "szabványpiros"
(#) Massawa válasza erbe hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
De van közöttük olyan is aminek mind a két oldalán vannak ajtok!!!
(#) david10 válasza vargham hozzászólására (») Feb 25, 2018 /
 
Köszönöm a válaszod!
Abban az adásban már az is büncselekménynek számított, ha valaki állt az utcán, szóval ez a TV-s dolog is el van túlozva.
(#) vargham válasza david10 hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
El.
(#) Frankye válasza Massawa hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Legalább jól néznek ki.
(#) vargham válasza vargham hozzászólására (») Feb 26, 2018 /
 
Ebből a hozzászólásból elveszett 6 sor...
(#) david10 válasza vargham hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Megtörténik.
2-3 éve nekem egész hozzászólásaim tüntek el annélkül, hogy a moderátor jelezte volna, hogy törülte, lehet ez egy bug a forumban.
(#) Gafly válasza david10 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Attól is függ, hogy ki törölte, hogyan és miért...

De mivel ez egy ingyenes felület, és ide nem írunk semmi fontosat, így nem szoktam miatta nyávogni, csak néha nézek ki a fejemből
Szerintem nekem nincsen olyan hozzászólásom, amit ne lehetni véglegesen törölni, és emiatt bárkit komoly kár érne (igazán sértődés sincs belőle, részemről, lásd hivatalos honlap).
A hozzászólás módosítva: Feb 27, 2018
(#) david10 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Történnek érdekes dolgok...
Kb. 3 éve a munkahelyemen a NAS-ról (amiben 2db merevlemez tükrözi egymást) tünt el egy csomó céges adat, amit még KÜRT-ék se tudtak visszaállítani, szerintük a fájl nem is volt lementve, a merevlemezek 100%-osak. Több gépről is megvoltak nyitva a fájlok, a programok előzményeiben pedig megjelentek a fájlok nevei, tehát nem halucinálok (az LCD kijelzőktől.....)
Tréfált-e meg tégedet más esetekben a technika?
(#) Petyaa válasza david10 hozzászólására (») Feb 27, 2018 /
 
Mikor volt egy 601-es 1990-es Trabim, egyszer a visszvillogót bekapcsolva az összes irányjelző izzó kiment...Egyet villant mindegyik
Nos ezt hogyan? A motor nem járt.
Következő: »»   218 / 584
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem