Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   410 / 586
(#) lazsi válasza sany hozzászólására (») Aug 22, 2021 /
 
Az áram a vezetékben folyik, az meg a kondiba befelé így is csak ugyanaz a vezeték, az nem duplázódik meg.
Mondjuk a forrasztás felülete nagyobb lesz tőle, tehát ezen a lábon nagyobb áram folyhat, mint a másikon. (Szegény Kirchhoff meg forog a sírjában...)
(#) antikzsolt válasza Lucifer hozzászólására (») Aug 23, 2021 /
 
Valószínűleg rehabosok voltak alkalmazva néha kötelezik a gyárakat hogy felvegyék. Volt szerencsém hozzá ilyen emberekhez, emberiek nem volt baj velük de munka terén nem kívánom vissza azt az időt.
(#) GPeti1977 válasza szs hozzászólására (») Aug 23, 2021 / 1
 
Mem csak rehabosok, láttatok már szalagmunkát ahol napi ezres nagyságrendű kézi beültetés mellett kell 0 hibával dolgozni? Lehetetlen, ezért vannak ilyen megoldások, meg beültetés után kamerás ellenőrzés.
(#) antikzsolt válasza GPeti1977 hozzászólására (») Aug 23, 2021 / 1
 
Nem cak láttam hanem dolgoztam is nem keveset bár hozzáteszem többnyire telefon. A user guide pakolástól egészen a komplett termelés anyaggal való ellátásáig az összes pozícióban megfordultam.
(#) szs hozzászólása Aug 25, 2021 1 / 1
 
Nekem ez a dolog tetszik. No, persze, nem viszi vissza a szemét a lopott holmit, de legalább (mivel használni úgysem tudja, eladni is nehéz lesz), hát csökken az ilyent lopási hajlam.
lopott tv blokkolás
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2021
(#) tbarath válasza szs hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
Egyfelől jó dolog, bár csak akkor működik, ha internetre kötöd. De jellemzően nem a tolvaj fogja megszívni, meg nem is az orgazda, hanem aki megveszi tőlük. Bár ha valami gyanúsan olcsó, akkor azért az emberben csak felmerül a kérdés, hogy vajon miért?
(#) szs válasza tbarath hozzászólására (») Aug 25, 2021 / 3
 
Persze, hogy nem a legtökéletesebb eszköz, és önmagában ez még kevés. Ehhez kell az a hozzáállás is, hogy nem veszünk semmit gyanús alakoktól, nem lesünk "kamionról leesett" dolgokra. Ha már a büszkeség nincs is meg, hát akkor azért, mert lehet, hogy nem is járunk jól.
Tudod, mi érdekes még? Ha a bűnözés, a bűnözők ellen hangoztatom az álláspontom, mindig van leszavazásom. Ennyire bántó, ha nem csípem a bűnözést, és az azt művelőket?
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2021
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
Bár az Intel IME és AMD PSP is jó lenne erre... De úgy lenne az igazi, ha internetet érezve a letiltás mellett beböffentené az aktuális földrajzi pozícióját is a készülék, illetve internetet érezve ilyenkor óránként frissítené Már lehetne is küldeni a fogdmegeket a cuccokért.

Ne izgulj, amikor én a szoftvertisztaság mellett kardoskodok, akkor én is feketes***ű leszek azonnal... Van aki nem tudja felfogni, hogy az is lopás, még akkor is, ha nem érzi annak, s baromira nem kellene sajnálni olykor csak pár dollárt a jogtiszta szoftverért.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2021
Moderátor által szerkesztve
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
Majdnem mondtam, hogy technikailag az autóból is le lehetne tölteni egy csomó adatot.
Csak jönne a helyszinelő, rádugja a laptopot: Igen, tehát akkor ön állitása szerint egyenletes 30 kmh sebességgel egyenes irányban haladt legalább 5 km hosszan, amikor az a barom legalább százzal belém büntető gyorsult, mert meglátott egy zöld macskát az úttesten.
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
Ez már (nagyobb) teherautóknál működő dolog -a tachográf (a vezetési, pihenő, munkaidőn kívül) a sebességet is jegyzi, és kinyerhető, letölthető. Nagy bukta is az, ha fenn van a mágnes, aztán baleset ér...
És olvastam róla, hogy cél az, hogy hasonlót minden kocsiba szereljen a gyártó. Nem azzal a céllal, mint a teherautókba, nem állandó ellenőrizgetésre, csak pont a balesetek egyik utólagos bizonyítási eszközeként.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2021
(#) bbb válasza szs hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
Szerencsére már a mágnes nem elég hozzá, hogy meghamisítsák az eredményt A modern digitális tachográfok komoly adatgyűjtő szerkezetek és az adatok kiértékelése is egyszerűbb, mint a korongot értelmezni...
(#) szs válasza bbb hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
No igen. Ami 2 évnél fiatalabb. A régebbieket tudják, és teszik is. De bővebbet nem tudok, én már tizenéve nem vezetek nagyteherautót, -buszt meg még nem. Én még korongosokkal jártam, ahhoz viszont nem mágnes kellett. De nem is csaltam vele -talán azért is kisautóval dolgoztatnak
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
Sok éve láttam olyat, hogy az út szélén álló stoppos ilyen korongot lobogtatva próbált teherautóra felkéredzkedni. Nem tudom, hogyan működött a dolog, csak ennyit hallottam róla, amikor (személyautóban utazva) elhaladtunk egy ilyen mellett.
(#) szs válasza lazsi hozzászólására (») Aug 25, 2021 /
 
No, nem mintha engem nem csapott volna be egy ilyen, akiről végül nemcsak az derült ki, hogy dehogy sofőr (állítólag az apja az) de még támogatást is kuncsorgott, merthogy diktafonra volna szüksége, mert könyvet akar írni a kamionoséletről
Ha belegondolunk: egy teherautósofőr miért is lobogtatna az út szélén korongot? Soha nem volt rá szükségem. De amelyik fuvarra, hazajutásra várt, az a teherautóparkolóban, a kocsi mellett kért meg rá, hogy elvigyem. Ilyen volt, tényleg. De el tudod képzelni, hogy elhagyja valaki a teherautóját, majd a világvégén koronggal stoppol? Nem lehetetlen ugyan, de életszerűtlen, ritka.
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Nekem valami olyan rémlett, hogy az valamiért a kamionosnak is jó, ha egy másik korong van a kocsijában, nem a sajátja. A stoppos nem kamionos volt, hanem csak valahonnan szerzett egy korongot. Talán azt lehetett kicselezni ezzel, hogy így nem kellett pihenőidőt tartania a sofőrnek, tehát hamarabb az uticéljához ért (vagy az árokba a fáradtsága miatt... )

De mint mondtam, nagyon régen volt és akkor is csak félig-meddig értettem...
(#) szs válasza lazsi hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Az, hogy van egy másik korong az autóban, az semmit nem ér ebből a szempontból, hiába van hozzá ember is, akinek netán jogosítványa is van.
-az a korong nem arra a rendszámra szól. (Jó, utólag rá lehet írni a hátuljára, de: )
-annak a sofőrnek nincs róla dokumentuma, hogy milyen minőségében veztné azt a járművet (azt is magadnál kell tartani nagyteherautón)
-99.9%, hogy a két korong vezetési ideje fedi egymást. (Az még oké, ha mindkét sofőr egyidőben áll, de egyidőben is vezet?)
-ha pihenni akarok, átadom egy idegennek a vezetést? Hát, ha úgy döntenék is, ahhoz nem kell korongot hoznia, van legalább egy doboznyi minden korongos autóban.
-nála van az utolsó 28 (annakidején 15) napi korong, vagy nyilatkozat arról, hogy milyen okból nem vezetett? (Ma már igazolás nem kell, de nyilatkoznia kell -írásban)
Ha viszel magaddal valakit, jobb, ha stopposnak, vagy rokonnak állítja magát, mert ha sofőr, akkor feltételezhetik, hogy ezt az autót is vezeti, és kényelmetlen, és hosszú elmagyarázni, hogy nem.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2021
(#) vision61 válasza szs hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Idézet:
„No igen. Ami 2 évnél fiatalabb.”

Van az már legalább 10 éve is, hogy áttértek a chip kártyás rendszerre. 30 napra visszamenőleg tárol adatot.
(#) szs válasza vision61 hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Mivel nem érted, miről van szó, ezért nem értetted, miről írtam a két évet. Akkor elmondom bővebben
-a korongos autóhoz nem kellett mágnes. Kapcsoló elég volt
-aztán lett az elektronikus. Azt "mágnesezik" (ezt jól mondod, nagyon régóta van)
- és most két éve 2019-től kötelező az új autókba a GPS-es, amit távolról is ki lehet nyerni, hogy megegyezik-e az állapota a valós helyzettel,(pl mágnessel áll, miközben láthatólag megy). Azaz ezzel már nehéz csalni, mint bbb is megjegyezte.
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2021
(#) lazsi válasza szs hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Az út szélén álló, korongot lobogtató nem sofőr volt. (Nem is értem ezt miért említetted ennyiszer...) Amit én láttam, az egy csajszi volt, és ha a stoppoláson kívül egyebet is akart, az biztosan nem a vezetés volt...
Mindegy, szerintem már így is túl sokat beszéltünk erről a témáról!
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2021
(#) szs válasza lazsi hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Megkérdezted, vajon miért szokták lobogtatni a korongot régebben az út mellett.
Megválaszoltam. (Nem mondtad, hogy nő volt )
Felvetetted, hogy úgy gondolod, a sofőrnek előnye származhat belőle.
Megválaszoltam -mert azt hittem, érdekel a válasz, nem csak a fantáziád.
Tényleg sokat beszéltem, -ha úgysem érdekel téged....
A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2021
(#) Moderátor hozzászólása szs hozzászólására (») Aug 26, 2021
 
Azt gondolom, ezt a korongos-stopposos-tachográfos témát kellően kiveséztétek. Kérjük, hogy lépjetek túl rajta!
(#) erbe hozzászólása Aug 26, 2021 /
 
Idézet:
„Számos (8) üzenete van a fiókja regisztrációjának megerősítésére irányuló kéréssel kapcsolatban, hogy megkapja Bitcoin -fiókja egyenlegét. Nem válaszoltál. Ez egy automatikus hírlevél a Bitcoin -fiók egyenlegéről.”

Ilyen tartalmú levelet kapok 3 nap óta naponta. Rendszeresen Spam-nek jelölöm, mégis bejut. Mások is kapják?
Soha nem bányásztam, azt se tudom, hogyan kell.
(#) nedudgi válasza erbe hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
A tízezer eurós egyenleg nem hoz lázba? Ez a freemail.
Maradj a jól bevált megoldásnál, dobd a spam-ek közé.
(#) erbe válasza nedudgi hozzászólására (») Aug 26, 2021 /
 
Idézet:
„dobd a spam-ek közé.”

Ezt írtam.
(#) nedudgi válasza erbe hozzászólására (») Aug 27, 2021 / 2
 
Senki nem vitatta, hogy jól csinálod. A freemail fiókokat el kell ereszteni.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2021
(#) lelkes amatőr hozzászólása Aug 31, 2021 /
 
Vettem autót, volt benne szuper rádió (nem emiatt vettem meg).
MOSFET 4x50W, SD-USB MP3 player, Digital FM.
Kiszedtem a helyéről, nem volt egyszerű. Ezt követően 5 percig csak röhögni tudtam.
A többit a képek mondják el.
Ugyanitt szuper autórádió eladó
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2021
(#) GPeti1977 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 31, 2021 / 1
 
Ahol dolgozom olyan széria autós erősítőket gyártunk hogy D osztályú, 12 csatornás, abból legalább 2 csatorna 2 Ohm terhelhetőségű, méréskor teljes kivezérléskor 14V ról kb 50 Ampert vesz fel.
(#) lelkes amatőr válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 31, 2021 / 1
 
Most jön a Poén:
Miután kiforrasztottam a zárlatos polaritásvédő diódát és kicsit átforrasztottam ezt-azt, bekapcsoltam.
És HANG jött ki belőle! (USB mp3)
(meggondoltam, mégse adom el)

CAM_0686.JPG
    
(#) Tomi20 válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Aug 31, 2021 /
 
Én is belebotlottam hasonlóba, ott fordítva volt beforrasztva a polaritás védő dióda, illetve 90 fokkal elforgatva volt felforrasztva a vezérlő IC, poénból nekiálltam megjavítani, de sajnos nem sikerült
(#) vargham válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Szept 1, 2021 /
 
De min nevettél?
Következő: »»   410 / 586
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem