Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek
 
Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   586 / 587
(#) Massawa válasza kameleon2 hozzászólására (») Máj 5, 2024 /
 
Érdekességnek azonban teljes mértékben megfelel, hogy a sivataigi homoknak ( inkább pornak) a fö haszna, hogy gyakorlatilag nagyon finom por és tele van kalciummal, vasoxiddal meg magnéziummal. A szél egészen az amerikai kontinensre fujja ( meg néha hozzánk is), és ott az öserdöt trágyázza .
Ugy látszik a természet erre is gondolt.
A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2024
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Máj 6, 2024 /
 
Idézet:
„tele van kalciummal, vasoxiddal meg magnéziummal”

Mi meg aranyáron vesszük a patikába' ugyanezeket.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Máj 6, 2024 / 1
 
Semmi gond, csak szolj akár egy zsákkal is hoznak ingyen ha kell.
(#) kameleon2 válasza xxxyyy hozzászólására (») Máj 6, 2024 /
 
A valamikor Viziterv vállalat eladta a sivatagba a homokot. Ugyanis olyan sós volt, hogy semmi nem termett benne, hiába locsolták. Ők felkerestek egy vízvételi helyet és átmosták vele a homokot, ami aztán sómentesítve termőre tudott fordulni.
(#) Massawa hozzászólása Sze, 13:42 /
 
Egy levelet kaptam Németországbol ahol a optikai hálozat épitése kezd k9molyabb gondot okozni.
A kormány pár éve eldöntötte, hogy 2030-ig minden háztartásnak optikai csatlakozással kell rendelkezni. Ez nyilvánvalo csak álom volt, söt rémálom igy nem is igen specifikálták, hogy ez mit is jelent. Igy pár napon belül megjelent az elsö trükk, hogy a HP ( home passed) fogalmat kitalálták, ami azt jelenti, hogy a háztartáshoz max 20 méterre van egy optikai kábel ( de nem azt, hogy az bejut a házba). Igy a kezdetben jot mutatott a statisztika, de ennek si most vége lett, mert igy is csak kb 8 millio háztartást értek el, a valoságban ennek mega felét sem. Aki megfordult ebben a világban az tudja, hogy az 20 m földalatti akadály végzetes lehet ( müszakilag meg financiálisan is).
Ráadásul ugye a kedves EU törvény azt is elöirja, hogy a meglevö hálozatot szabaddá kell tenni mindenki számára, azaz a konkurencia is használhatja. Erre meg most a hutelezök csaptak az asztalra, hogy ök ugyan nem fizetik a hálozat épitését, igy a legnagyobb cég csak arra huzta a szála,at ahol elöre elég elöfizetöt tudtak szerezni, igy érték el nagy keserven a mai 17,1%-t. Ez szám immár azt jelenti higy hány lakásban van optikai csatlakozo, de nem azt, hogy az üzemel is. Mint kiderült az elöfizetök meg vannak elégedve az xDSL szolgáltatással, vagy van kábelTV hálozat ahol mindenütt olcsobb az internet mint az egyéni optikai szálon. Igy az egész országban majdnem leállt az optikai hálozat épitèse ( évi növekedés 1% körül van) igy a 2030-s terv is a füstbe memt.
Mint kiderült kevesebb mint 30%-a a háztartásoknak tartott eddig igényt az optikai csatlakozásra, arrol nem is beszélve, hogy a 30% egy tizede volt hajlando a felkinált 1Gbps csomagre elöfizetni.
Igy természetesen kezd összedölni az ujabb telekom lufi, Az elöfizetök jelentös többsége az alapcsomagokat veszi ( ma kevesebb mint 250 Mbps) ami nyilvánvalóan nem fedezi a horribilis épitési költségeket.
(#) patexati válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 15:05 /
 
Én is egy kis 1500 fős faluban lakom és inmár három éve optika van az egész fauban és sok környező településen is..A 8 kilóméterre lévő városban talán negyed részen van csak optika..Alapcsomag 250/70 Mb/s ami jóval több mint kell.Azok használnak nagyobb csomagot akiket sikerül megvezetni a Gbit net szlogennel,de valójában fogalmuk sincs a sávszélességről..Ezek a rendszerek unós pénzekből épültek mert nem érné meg a szolgáltatónak.A baj az,hogy a televízió szolgáltatáshoz bérelt set-top box egy ipari hulladék.(magnetta lógós) A rajta futó szoftver egy rakás sz.r..Maga az eszköz is egy nagyon gyenge android box..Sajnos aplikációval nem is használható (fizesd a havi 1000ft /db bérletet)és még arra is ügyeltek,hogy android tv vagy okosító sem használható a tv-go-hoz..Sok helyi szolgáltatót tönkretettek (bár mi nálunk volt előtte monopol helyzetben meg is érdemelte mert sok bőrt húzott le a felhasználóitól) Mikor elkészült az optika személyesen jártak házról házra ,hogy menjenek át hozzájuk és meglepődve vettem észre,hogy öreg mamikák,papikák házán is ott virít már az optika (oszlopn megy csak ki igényelte a szolgáltatást oda van behúzva). A kábel szolgáltatótól kb 80 %-a ment át pár hónap alatt a tcomra..
(#) Massawa válasza patexati hozzászólására (») Sze, 18:05 /
 
Hát nagyon jo lehetett a reklám-néphülyitést (vagy nagyon rossz a kábetTV-é) meg olcso a bekötes az oszloprol, ha ennyien mentek át kábelröl optikára, mert azért a kábel nagyságrenddel stabilabb ( föleg a TV csatornákra) és még mindig nagyságrenddel könnyebben kezelhetö, habár már ott is jönnek az ifju titánok akik ott is a *** IPTV-t nyomják.
A legjobb az egészben ( amiröl alig hallani), hogy az ilyen rendszerekben központilag lehet butitani a vevökészülékeket, ahogy irod kikerülhetetlen a gagyi STB, és csak azt teheted amit megengednek ( pl. nekem 3 tuneros a készülékem, de amiota egy szolgáltato müsorait veszem , már nem lehet egyszerre a másik bemenetröl müsort rögziteni ( csak azt lehet amit nézek, vagy maximum azt ami ugyanabban a csomagban van - ugyanabbol a tunerböl jön ( amit természetesen nem tudsz). Stb. Ha kiveszem a szolgáltato kártyáját akkor minden müködik. Ehhez jön még a csapnivalo kezelése a müsoroknak ( Guide vagy hasonlo gombok a készüléken igy sokszor lehetetlen programozni a készüléket, hogy a távollétünkben rögzitsen valamit). Söt az is elöfordult ( a minap), hogy a rossz idöprogramozás miatt a felvétel 3 perccel a müsor vége elött leállt. Az különösen örvendetes tulajdonság. ( de ez van szerte Europában - nemcsak minálunk).
A hozzászólás módosítva: Csü, 5:24
Moderátor által szerkesztve
(#) Udvari Zsombor válasza patexati hozzászólására (») Sze, 18:35 /
 
Idézet:
„A baj az,hogy a televízió szolgáltatáshoz bérelt set-top box egy ipari hulladék.(magnetta lógós) A rajta futó szoftver egy rakás sz.r..Maga az eszköz is egy nagyon gyenge android box..Sajnos aplikációval nem is használható (fizesd a havi 1000ft /db bérletet)és még arra is ügyeltek,hogy android tv vagy okosító sem használható a tv-go-hoz..”
Nálunk mikor digitálisra váltott a kábeltévé, akkor maga a szolgáltató adott egy "Amiko Impulse T2/C" set-top boxot, nincs bérleti díj, de állítólag addig van nálunk, míg él az előfizetés, amúgy pedig nem zavartatják miatta magukat ‒ kicsi helyi szolgáltató: HirSat. Ez egy könnyen használható box, külső USB tárolóra is lehet vele felvételt csinálni, valamint USB tárolóról alap szinten lejátszani is tud, tulajdonképpen azt tudja, amit kell.
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Sze, 20:21 /
 
Teljes mértékben igazad van.
(#) kameleon2 hozzászólása Sze, 23:31 / 1
 
Mesterséges intelligencia segít a Windows beállításában... Ez a hír része. A tartalmi minimum megmosolyogtató: parancssorban. Azért ez elég gáz egy Microsofttól.Ennyi erővel akár autoexec vagy config.sys beállítással is mehetne. Csak akkor mi értelme? Én pont abban látom a hibát, hogy aki tudja is, hogy mit keressen, már az sem találja, mert elfedik az ilyen csodamegoldások. Amíg ilyen ötletek jönnek egy egy szupercégtől, addig nem kell félni a skynettől.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 0:54 / 1
 
Sem fiatal, sem titan nem vagyok, megsem nezek hagyomanyos TV-t, kizarolag stream-et. De azt eleg regota. Emiatt felvennem sem kell semmit, akkor nezem, amikor kedvem/idom van.
A koax-optika osszehasonlitas teljesen ertelmetlen, nem egy liga. A volt cegem 15 eve huz optikai kabeleket, mondhatom igazi megkonnyebbules volt az atteres.
(#) Massawa válasza cua hozzászólására (») Csü, 5:10 /
 
Talán nem értetted pontosan a mondanivalomat. Én is több okbol kényszerülök streameket nézni. Nincs azzal semmi baj, de az nem TV. A TV nézök 90% nem streamet akar nézni, hanem este bekapcsolni a készüléket megnyomni az 1es gombot a távirányiton és ott a kedvenc müsornak kell megjelennie a lehetö leggyorsabban, és nem a nézö állitja össze a programot, hanem az arra felkészült profik.
(Ha majd kihal ez a generácio, akkor lehet, hogy mindenki átáll a kizárolagos streamelésre, ahogy az ma már megtörtént az online zene meg rádiohallgatásnál. ( de látjuk annak a társadalmi következményeit is). Ma már reggel a suliban az emberek nem arrol beszélnek mi ment este a TVben, hanem arrol kinek melyik streamet sikerült meghallgatnia, vagy melyik kedvenc influenszer mekkora baromságot mondott, és mindezt az esetek 70-80%-ban a 7 collos telefon képernyön meg agyon komprimált MP3-ban
A tiszta IPTV rendszer ( streamelö) a hagyományos TV müsorszorást nem fogja talán soha tudni, legalábbis nem olyan formában ahogy megszoktuk. Ráadàsul sok adàs, rengeteg egyébb ok miatt, csakis kizárolag akkor érhetö el és csak egyszer, amikor azt a müsorkészitö studio leadja. ( mindegy, hogy streamen vagy klasszikus TV program formában).
Vannak TV-k ahonnan azonnal élöben kapod az adássztreamet, gyakorlatilag ma már minden hálozat központja igy kapja a TV adást is, azaz ebböl indul ki az online és real time müsorok esetében is, csak nem igy juttatja ki a hálozatba Még sok országban, meg rendszerben fenyévekre vannak viszont attol, hogy a nézö otthon és ingyen turkáljon a társaságok archivumaiban, azaz akkor és azt nézzen meg, ami neki tetszik. (Ráadásul a választék elképesztöen nagy és igen drága, igy elöbb utobb ezért liberalizmusért keményen a kasszához leszünk idezve.)
Azt sem vontam kétségbe, hogy az optika rossz, én is majdnem 20 évet költöttem az életemböl erre a technologiára, csak azt, hogy a mezei TVnézönek, söt internetezö emberkének nem az a gondja, hogy hogyan jön a jel a lakásba, hanem az, hogy azzal kevesebb vagy több gondja van. Láthatod az irásombol, hogy még az xDSL elöfizetök is elégedettek azzal, amit kapnak, holott az a kapcsolat müszakilag a legelmaradottabb ( annyira, hogy jo 25 éve egy erröl irt cikkemet egy magyar szakkiado meg sem merte jelentetni, pedig akkor az volt a legolcsobb technologia az internet elterjedesében), Ma meg a kábelTV is, ha kell, 1Gbps kapcsoltatot is fel tud ajánlani és már dolgoznak a 10Gbps szimmetrikus kapcsolaton a meglevö hálozaton. ( azaz nem kell turni, furni vagy oszlopokat állitani, csak a lakásban maximum modemet cserélni.
A kérdés inkább az, hogy mennyire kell egy ilyen sávszélesség a privát lakásokba és ki hajlando megfizetni ennek a költségeit. Jo 25 éve, sok embernek tátva maradt a szája amikor megmutattam az amerikai elöfizetöi számlát - 150 ( szerintem pocsék) TV müsor, meg akkor aránylag gyors internet és telefon havi 170 dollár volt. Hasonlitsd össze azzal, amit te ma fizetsz.
(#) patexati válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 5:47 /
 
20 éve havi 15 ezret fizettem csak a netért mert nem volt más.5Mbit volt a szolgáltató gerince,folyton veszekedtek velem vagy kilőték a modememet a torrent miatt..Egy autó árát elfizettem nekik mire kb 10 éve lett konkurenciája.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 6:58 /
 
Idézet:
„Jo 25 éve, sok embernek tátva maradt a szája amikor megmutattam az amerikai elöfizetöi számlát - 150 ( szerintem pocsék) TV müsor, meg akkor aránylag gyors internet és telefon havi 170 dollár volt.”
Jó 25 éve MATÁV ISDN önmagában 13000 körül volt, erre jött rá a telefonszámla, amit internetezés közben összeszedtél, meg annak az előfizetői díja, és számoljuk ide a tévét is, analóg kábel szintén egy tízes körül (mindezt Budapesten, Rákospalotán, panelben! mert nem építették ki odáig a hálózatot, nem volt jobb). A 170$ kb. 35-36000HUF volt akkoriban. Az ára pariban van egymással, a szolgáltatott minőség/mennyiség nincs.

A maival akkor lenne értelme hasonlítgatnod, ha almát az almával, tehát a mai amerikai számlával hasonlítgatod össze. Ahogy én olvasom, egyes államokban még mindig tátva maradna a szád, 5-10MBit/s tempókért fizetnek rengeteget. Más államokban meg gombokat fizetnek a gigás netért is. Idehaza se teljesen mindegy, milyen területen laksz.

Minden esetre kb. majdnem mindenki számára elérhető már ugyan az a sebesség, kb. ugyan annyi pénzért (jó drágán), csak lásson rá a starlink műholdjaira...
(#) Gafly válasza bbb hozzászólására (») Csü, 7:28 / 1
 
Szerintem az internet ugyanolyan közmű, mint víz, gáz, vagy a villany.
Kinyitod a csapot és jön. Természetes hogy van. Persze kell hozza "cső" szakmaiaknak "infrastruktúra" de a lényeg hogy legyen áram/víz, azután hogy mit főzöl vele: vegán zöld teát/pacalpörköltet, csak rajtad múlik.
Ahol kecskeháton kannában/pendrájvon szállítják, azért más az felállás, mert a "bio" az feláras...
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Csü, 8:18 /
 
Nem akarok számháborut, de a 170 dolcsi az majdnem a duplája annak mint amit irsz ( kb 60000Ft, és kétlem, hogy 25 év alatt annyi maradt).
S látod az elsö német anyagbol, hogy az árak nem vonzoak.
Ausztriában az optika bekötése akcios kedvezménnyel majdnem 1000 euro, nem tudom mennyi a normális ár. Ez csak azt jelenti, hogy bemegy a szál az ajto mögé).
S igen mézes madzag az mindenhol van.
A hozzászólás módosítva: Csü, 8:26
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Csü, 8:26 /
 
Igen ilyennek kellene lennie, de a kapitalizmus nem egészen igy müködik, ott azért valakinek meg kell épitenie a hálozatot, söt az üzemeltetni, az állambácsi meg mindenkit rá akar kényszeriteni a használatra, a tinédzsertöl kezdve az aggastyánig. Söt a kedvenc bankom meg azt is elöirta, mikor vegyek uj telefont, hogy használni tudjam a náluk elhelyezett pénzemet. Egy másik banknál meg meg is fizetik a telefon árának a nagyobb részét ugyanilyen esetben.
(#) cua válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 8:30 /
 
Csak roviden, mert meg dolgozom:
Idézet:
„amerikai elöfizetöi számlát - 150 ( szerintem pocsék) TV müsor, meg akkor aránylag gyors internet és telefon havi 170 dollár volt. Hasonlitsd össze azzal, amit te ma fizetsz.”

..most $112 a havidij, ebben egy deka teve sincs Azaz bocsanat, van benne Netflix elofizetes...
(ez NZD, nem USD, de nem a pontos ar miatt vicces)
A sebesseg mizeria engem teljesen hidegen hagy, eredetileg 100/20-as csomagom volt, ezt kozben update-elte a szolgaltato talan 300/30 vagy 300/50-re, de teljesen lenyegtelen, amire en hasznalom arra az eredeti sebesseg is jo volt.
Felbontas? Sose jatszottam olyan jot, mint anno a Day of te Tentacle-el valamikor 93-94 kornyeken , 320x200-as felbontassal
A felbontast nem kivanom vissza, de akkor garantaltan nem zavart. Ezt csak az erdekesseg kedveert emlitettem, tudom, hogy nem tv musor szintje.
(#) lazsi válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 8:43 /
 
Inkább csak 50.000... 42.000 - 55.000 között változott. De az valóban határozottan több, mint a 35.000... Bővebben: Link
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 9:27 /
 
Ne is akarj számháborút, mert én is rosszul emlékeztem, meg te is... Bővebben: Link 25 éve 235HUf körül alakult az árfolyam, ami azt jelenti kb. 40000HUF volt az a 170USD
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Csü, 9:42 /
 
Na jo én a mai árakkal számoltam, de tényleg nem itt van a lényeg, mert 25 éve a 170 USD nagyon sok pénz volt a dolgozo amerikainak is, és a minimális orabér a környéken brutto 7,5 USD volt.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 9:56 /
 
A lényeg ott van, hogy ugyan azért a pénzért ma jóval többet kaphatsz. Az amerikai és magyar árakat meg felesleges hasonlítgatni, legfeljebb akkor, ha az érte kapott szolgáltatást is egybeveted. A 25 éve kapott magyar televíziós csomag emlékeim szerint valahol 30-40 csatorna körül volt (ebből szokás szerint 3-4 ismeretterjesztő, ami nézhető is). Manapság többszáz csatorna jön, amiből megint 5-6 nézhető

Az érdekesség ott van, amikor segélyből élő emberek többszázezres mobiltelefonokkal és legnagyobb előfizetéses díjcsomagokkal rohangálnak. De láttam már hajléktalant is az utcán olyan mobiltelefonnal, amire én magamnak azt mondtam, hogy túl drága és nem költök rá annyit. Amikor meg a rendőr igazoltatta, akkor lazán a kezébe nyomta a számlát, hogy márpedig az az övé, nem lopta...
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Csü, 10:29 /
 
Több évig dolgoztam a tengerentulon, de ott az „ingyenes“ TV müsorokbol gyakoraltilag semmit nem lehetett nézni, maximum a hirtv-ket, de azt is csak más elfoglaltság mellett. Itt ott szombaton fordultak elö értékesebb nézhetö müsorok, de az sem mindenhol. Akkor még nem volt Netflix stb., az AppleTV is éppen alakulgatott de volt payTV amit a hálozat árult az emlitett 170 USD mellé.
Az persze más kérdés, hogy az emberek százai 3-4 napig sátoroztak a New York-i Apple bolt elött, mert hétföre lett beharangozva az uj ( és méregdrága) telefon megjelenése.
Pár évvel késöbb meg az ablakbol néztük végig, hogyan törik össze egy 5-6 millios város hatalmas csödbe jutott elektronikus áruházát és vittek mindent, mint a végén kiderült az üvegajtokat is sikerült valakiknek leszerelniük. A zsaruk meg tisztes távolságbol „ellenörizték“ a történteket.

Akkoriban az USAban az volt a divat, hogy bementél egy jogsival a boltba és perceken belül a nyakadba soztak egy TV-t vagy hasonlo drágább cuccot, abban a reményben, hogy fizetni tudod majd a részleteket, ami természetesen nem igen következett be. A baj akkor robbant, amikor a bolt biztositoja felmondta a szerzödést és nem vállalta a garanciát az igy eladott, de ki nem fizetett áruk iránt.
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 10:45 /
 
Erről két videó is eszembe jutott, amit érdemes lehet megnézni:
MOS Technologies
Toys "R" Us
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 12:42 /
 
Idézet:
„Egy levelet kaptam Németországbol ahol a optikai hálozat épitése kezd k9molyabb gondot okozni.
A kormány pár éve eldöntötte, hogy 2030-ig minden háztartásnak optikai csatlakozással kell rendelkezni. Ez nyilvánvalo csak álom volt, söt rémálom igy nem is igen specifikálták...”

Valahogy már meg sem lepődök...a robbanómotoros autók gyártásának leállítása, meg azért volt még pár hasonló agymenésük...hát már a németek sem a régiek egy ideje.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Csü, 13:01 /
 
Nemcsak, de hogy 2010 ota mindössze alig 1000 km nagyfeszültségü .távvezetéket épitettek, pedig a törvény 10000 km-re adott parancsot, és a mai napig azon vitatkoznak, hogy a föld alatt vagy oszlopokon menjenek a drotok. ( az utobbi 20xolcsobb, mint a földalatti kábel, de ugy látszik vitatkozni meg az áramot kikapcsolni könnyebb mint drotokat huzni.)
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Csü, 14:50 / 2
 
Erre gondoltam, hogy a józan ész (meg a fejvakarás) megmaradt a végrehajtó kéznek, a döntéshozók meg valahogy nagyon eltévedtek...
Volt anno egy fanyar humorú vicces videó ilyesmiről, ahol a vezetők/managerek adták a lehetetlenebbnél lehetetlenebb feladatokat a "kivitelezőnek", ő meg csak csodálkozott, hogy ez egy vicc-e, visszakérdezett az értelmetlenségre, jelezte az ellentmondásokat, de csak azt kapta, hogy ahha, akkor ő ezt nem is tudja megcsinálni...de nem találom most hirtelen, pedig a net nem felejt.
Huhh, ködösen emlékeztem, de szerintem ez volt az!
A hozzászólás módosítva: Csü, 14:55
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 9:12 /
 
Sajnos a helyzet sok helyen még ettöl is rosszabb, és erre nem tért ki a humorista. Karácsony elött egy bucsuztato ünnepségre voltam hivatalos, a régi osztálytársam az ország legnagyobb cégétöl nyugdijba ment. A céggel korábban elég sok kapcsolatom volt a munkám miatt, igy sok embert ismertem a vezetöségböl.
Na az ünnepség nagyon rosszul sikerült, söt majdnem kibirhatatlan lett, a régi emberek közül csak fél tucat jelent meg az ujak meg, na mit mondjak, a leggyorsabban egymással azonnal az ágyba bujtak volna. És amik ott elhangzottak. elképzelhetetlen ocska panel mondatok, az elöadonak még fogalma sem volt arrol amit mond. Szinte vissza kellett magam fogni, hogy ne vágjam a tele tányért az elöado pofájába. Nagyon kellemetlen volt, és amilyen gyorsan csak tudtam otthagytam a társaságot, és nem csodálkoztam a barátom megkönnyebbülésén, hogy neki sem kell 50 lehuzott év után ilyenekkel tárgyalnia és ilyen dumák után döntéseket hoznia..
(#) robis01 válasza Inhouse hozzászólására (») Pé, 9:44 / 2
 
Ez is pont beleillik abba a világképbe ahová a jelenleg tart a világ alternatív matematika
Mondjuk ezt a szintet már a magyar oktatási rendszer is hozza. Teli leszünk jobbnál jobb szakemberekkel.

Járok társasozni az Érdi galériába, ott is van egy ilyen nagyszerű szakember, aki azért rúgta ki tegnap az alkalmazottját, mert az alkalmazott kiállt a társasjáték klub, mint értékteremtő tevékenység mellett.
(#) sargarigo válasza robis01 hozzászólására (») Pé, 11:43 /
 
Ez nagyon ott van!!! Alig bírtam megnézni a feszültség miatt, de a vége mindent visz!
Következő: »»   586 / 587
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
Lapoda.hu     XDT.hu     HEStore.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem